0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #520 -: Януари 21, 2015, 17:54:47 pm »
ехееее, пак ви изтървах края 8O
Рачо, аз пък не съм се замисляла накъде да му е пишлето, но освен размера на памперса за нас си открих и следните причини: Ако пишка много и му е нагоре памперса се издува прекомерно отпред и  1-та на белия памперс от това отваряше страшно много и няколко пъти е бил опикан до врата! Сега на следващите размери не ми се е случвало... Сега имаме от време на време наакано, но засега спасение не съм намерила, особено ако свърши работата след 7-8 часов сън рано сутрин, ама здраве да е ;)
Ние сме пак на процедури с него две седмици и е голямо търчане, но му се отразяват много добре, та мама ще търпи :? Днес следобед го изкарах на разходка и добре че не се отдалечих много от вкъщи, защото се оказа че кръстът не ме държи и се прибрахме - надявам се да е само временно явление нещо от спане на криво. Смайли, аз три дни го разнасям и то за по половин един час и не толкова носенето, колкото самото вдигане и оставяне и т.н. и съм разбита при скромните му 6кг, а ти как издържаш да го носиш постоянно Дани, направо шапка ти свалям! Предполагам, че е въпрос на навик де, и все пак...

И да ви попитам - какви видове безглутенови каши има, че май вече започвам да се обърквам и каква е целта на тези бисквити и прочие - защо се слагат в млякото?
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #521 -: Януари 21, 2015, 18:07:13 pm »
Това с гърнетата е някаква сложнотия, не мога да ги науча и това е :? Теа, става хваща го, че има едни, като дръжки отстрани и си го захлупва на главата ooooh! Стефи и тя, да не остане по-назад, става и хуква с него -нанякъде, това отскоро го прави, т.к се усети, че може и да бягаме, що пък да вървим  :35
Засега и в двата случая са празни и чисти, ама се притеснявам, че някой път ще вземе да уцелим момента и ако пак го използват, не по предназдначението си  8O 8O :lol:
Теа и много вода пие, незнам това свързано ли е  и с потенето при нея или освен, когато не яде, да трябва да си слага пак нещо в устата, независимо, че е течно :P Другата пък, ако не и предложа няма и да се сети да ми поиска  :lol:
Аз каши вземах преди като не бяхме на ДК от Асдата гросърито, че тука над 6 лева кутията 8O Пък там често имаше прИмоции :lol:   


Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #522 -: Януари 21, 2015, 18:37:04 pm »
Моусит на какви процедури ходите? Ние бяхме на консултация днес 59 см. и 5800 кг. :lol: поставихме петвалентната ваксина и ни казаха масажи сега пък на краката да правим :lol:
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #523 -: Януари 21, 2015, 18:37:44 pm »
Mousyt, безглутеновите каши са от ориз, просо, царевица, киноа, амарант, елда. Те са много стойностни от съдържателна гледна точка. Особено например елдата и киноата. Аз все гледам да му набутам в зеленчуковото пюре.
Ролята на бисквитите и аз много не я разбирам. Иначе имало и бисквити без захар, но не се сещам на коя фирма.

С раницата ми е лесно да го нося. Без нея и мен всичко ме заболява.

Радвам се, че всички споделяте. Особено близнашките мамки, при които приключението е по две  :P
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #524 -: Януари 21, 2015, 18:38:57 pm »
Хаха, Десс, може и да имате изненади с гърнетата, като сте вече толкова подвижни  :lol:. Моите също вече гледат един от друг, но обикновено не е за нещо полезно, като например пиене на вода или ядене :).

Mousyt, бисквитките са по-скоро да започнат да се учат да се хранят с пръсти. Слагането в млякото е за по-вкусно. Поне аз така правя. А на кашите без глутен си пише, че нямат. Такива са оризовите, царевичните и някои други, ще ги разгледаш и ще видиш. Смайлс е казала повече.

Моите човечета вече проявяват и капризи по отношение на храната. Ако не им се яде това, което съм приготвила, стискат уста и дори се сърдят, плачат, че не ги разбирам. И аз импровизирам, докато уцеля желаното меню. Не се случва често, но хем ми е смешно, хем се чудя какво да предложа. Всяко с характера си :).
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #525 -: Януари 21, 2015, 18:59:22 pm »
За капризите съм чувала, че след годинката започват да ги проявяват и гледам да не се успокоявам много, че всичко ядем.
Бисвитите - и аз не мисля, че нещо кой знае какво ценно има в тях. Както казвах слагам една в киселото мляко, че се потриса от него. Свеки все ми предлага малко "захарчица" да слагам. Ми няма да слагам, след потрисането устата пак старателно се отваря, като я затвори, тогава ще му мисля. Като дам бисквитка се отхапва юнашки и ми се налага да бъркам в устата да вадя, че се задавя в стремежа да глътне всичко наведнъж. С дъвканетоо - непознато ни е това упражнение.
Смайли, аз в супата добавям малко грис и като пасирам си става на крем супа. Днес беше от праз, тиквичка малко грис и зехтин, да - и копър. Както се казва "плющят й ушите".
Няма да бързам с гърнето. Дес това с гърнетата ... хаха, добре е докато са празни.
Поръчала съм едни гумени килимчета, пъзели, че нямаме килими у дома. Още нищо не съм обезопасила, но съвсем скоро ще се наложи , за сега само стои права, ама и някой да я изправи - мързел от най-класическите. В ръцете обаче много червъста, бавно се прицелва, но мигновенно се взима нещото.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #526 -: Януари 21, 2015, 21:04:00 pm »
Смайлче тези киноа, амарант в готов вид ли са тези каши или вземаш семената и прибавяш към кашата?
Аз днес реших да им дам елда, нали полезна, първо пробвах само нея, мммм неееее Теа опита, повъртя си го малко в устата, повъртя пък, като каза пфуууууу и познайте, по нея, по мен, по килима, стола там, не го броя, ама чак на пердето фръкна, че то нали е зад мен :x Стефи, като видя реакцията на сестра си, дори не благоволи да си отвори устата :o :lol:
Ама и аз упорита, викам ще им сложа малко пасирана този път в пюрето от кухнята, нъцки, как го надушиха, като хрътки :o Изяждат чистата част а тази с елдата ми я изплюват, като Теа направо си бръкна в устата и си го извади :lol: Ау отказах се! Та ненам др дали имат такъв специфичен вкус, щото елдата и на мен ми е особена откъм вкус, ама нали е полезна, стискам устата и преглъщам, ама, на тези дребните, иди им обясни, че е полезно :lol:
Ох, имам още малко работа и после, ако всичко е мирно и тихо се отправям към покоите си :lol:


Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #527 -: Януари 21, 2015, 21:22:17 pm »
Dess, купувам ги на зърна, варя и пасирам. Но чисти или с плод не се приемат много много. Изяжда 5-6 лъжици и после спира. Затова сега слагам в пюрето на обяд.
Страшни са твоите малки  :lol: То, и аз не харесвам елда, ама на малкия му пробутвам по малко :lol:
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #528 -: Януари 21, 2015, 21:40:31 pm »
Благодаря на всички за честитките :)

Аз взимах готови каши, нямам нерви и това да правя.Веднъж и дадох елда направена от мен и хич не се впечатли, да не кажа че не я хареса.

Ние имаме от тия пъзелите гумените и се научи как да ги разглобява и като го види нареден първо отива и почва да го дърпа, че да го разбие.Аз се отказах да го редя.

Бисквити аз бях взела на Плазмон точно безглутеновите, обаче тя не ги хареса, накрая майка и ги изяде :) Сега и слагам много рядко като и правя кисело мляко с бисквити и гледам да са някакви с минимално количество захар.Аз и като и правя грис или кисел не слагам захар а само плод, та това е сладостта дето е опитвала.

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #529 -: Януари 21, 2015, 22:02:50 pm »
Смайлче, благодаря ти, значи и аз ще взема и пак ще ги мъча ааа не, няма- не, при мен :lol:
Маги аз пък съм инато като тях  :wink: те разхвърлят, мама подрежда, това по цял ден го правим :lol:
Идва днес една приятелка с малкия си син, та тя, още с влизането си у дома и отбелязва, ааа у вас много подредено, бе :o Ми подредено е, щото мама подрежда :lol: Нали, не мога да търпя, да е разхвърляно :lol: :
Отделно и Теа много спъната, спъва се навсякъде и във всичко, дори в собствените си крака :lol: И пада, удря се, реве! Шегувах се днес, че бутилката с олио трябва да я сложа на почетно място на секцията в хола :lol: Нали синините се мацали с олио, та да не притърчавам до кухнята по няколко пъти на ден :lol: Тъй де, излишни ходове да не правя, ако мога нещо да си спестя :lol:
По това време на ноща познайте, накъде се изнасям 8) към кухнята, ще творя  :P ММ пусна тука някакво предаване за ядене, та дояде ми се кекс :lol: 
« Последна редакция: Януари 21, 2015, 22:07:26 pm от dess_dess »


Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #530 -: Януари 21, 2015, 22:46:20 pm »
Дес,на мен кекс ми се яде от есента някъде,но познай дали съм успяла да направя.
За от известно време като заспят малките дремвсм на дивана в хола-между 21.00 и 22.00.После се разсънвам,къпя и лягам официално.Междувременно има някой проплакал за успокояване.Днес вече се се изредиха и двамата.На Митака пак се активираха болките от никнещия зъб,а зъб няма и няма вече втори месец.На обяд плака и яде пюрето,ама изяде колкото обикновено-120-130 гр.И двамата харесаха много чсстта с жълтъка-беше им за сефте.Шегув
ахме се,че другия път ще им го дам "за десерт"
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #531 -: Януари 22, 2015, 00:32:13 am »
Аз давам бисквити на Milupa, които са без сол и захар, за да се учи малката да държи, да дъвче. По този начин и давам и парче банан или ябълка. А тези зърнени като елда и кинуа не съм ги давала на децата. Давам им по принцип шороко разпространените продукти, които и ние ядем, странно ми се струва да давам нещо, което ние не харесваме или не го слагаме в къщи на масата. Например искам на малката да дам заешко, но в Австрия е голяма рядкост и деликатес та ще остане като се приберем в България. А каши и аз давам само от готовите.


*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #532 -: Януари 22, 2015, 01:09:29 am »
Рачко, нямате ли Лидл? Тук гледам редовно промоции на цял заек. Ние не сме им любители, на 2г ако сготвя веднъж е добре  :lol:

Аз съм давала елда на каша, давам и сега сварена, ама ние си я ядем, не я купувам само за него  :D
Бебешките бисквити като сухарите, могат да се ползват за сгъстяване, аз други ползи от тях не съм видяла. Някой ги дават и за да повишат калории на кисело мляко примерно, не съм търсила такъв ефект, то реално калориите са от захар. Давах да се учи да яде с ръце, но както и Авалон е писала, се давеше, дори веднъж до посиняване, тогава ги изхвърлих направо.

Гърне ако обичат да седят слагайте с психологическа цел  :lol: моят като торпедо се изстрелваше от там ако успеех да го сложа и го бях махнала да не се стресира, но около година и половина сам си го поиска  :D
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #533 -: Януари 22, 2015, 06:50:34 am »
... странно ми се струва да давам нещо, което ние не харесваме или не го слагаме в къщи на масата.
Според мен ние не сме свикнали, защото никой не ни го е предлагал. То по наше време е нямало. Вкусът се възпитава (и се променя разбира се с времето).
На една приятелка детето така е свикнало с елдата, че за закуска само това яде като попара с масло и сирене.

Аз готовите каши не ги купувам много много, защото си мисля, че са неоправдано скъпи, а съдържанието е уж същото

Аз май захранвам най-бавно от всички. Още не съм давала сирене, масло, пшеница, жълтък, мляко. Но скоро ще вкарам, поне първите 3.
Още повече се навивам за кухня, защото сега като се налага да давам повече от едно ядене и ми е малко трудно вече с приготовлението. То не, че е нещо особено, но си изисква планиране и понякога пречи на разходките.

Десс, браво, че успяваш и да подреждаш  :P

Ние сега сме сами, че таткото ни е в командировка и след 17 часа въобще вече не иска да стои и за миг сам. Все трябва да ми е в ръцете. Снощи го държа с едната ръка, с другата бърша праха от едно преспапие. Бутнах го без да искам и го счупих. Стана всичко в счупени стъкла и вода. Оставих го, за да почистя и забърша. Голям рев докато приключа и пак го взема на ръце. Такъв е обичайно към края на деня. Сутрин си е най-самостоятелен.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #534 -: Януари 22, 2015, 07:30:56 am »
Добро утро,мами.Скоростта ви на писане е достойна за Формула 1 :lol: :lol:,Един следобед ви пропуснах и сега не мога да ви стигна.  :)Благодаря за съветите.надявам се причината да е в нас :wink:. Снощи пак имахме неспокойна нощ,но пък никой не ни е обещавал "цветя и рози",нали? :lol: С елдата ни запознаха наши приятели от Стара Загора. Заместваха мюслито сутрин.Не е "съвсем" лоша :wink:. Кеноа ползваме от тази година,основно ,като добавка в зелените салати. Ами ,приятно съм изненадан :),. Е,предложени в  различни форми на децата,нямам никаква представа каква реакция се очаква. :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #535 -: Януари 22, 2015, 08:12:12 am »
Ние сега сме сами, че таткото ни е в командировка и след 17 часа въобще вече не иска да стои и за миг сам. Все трябва да ми е в ръцете. ... Такъв е обичайно към края на деня. Сутрин си е най-самостоятелен.

И ние сме така напоследък - вечер след 17ч иска 100%внимание :o
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #536 -: Януари 22, 2015, 10:02:04 am »
Смайли, почни с маслото то е най-чисто от към кравешките продукти, после сиренето, децата много го обичат.Моника може да яде само сирене.А вкараш ли сиренето лесно се вкарва и млякото.На мен понякога ми е спасител за следобедната закуска.Вчера например и направих овесени ядки с кисело мляко за след обяд и си хапна.Ако си давала овес, няма какво да се притесняваш от пшеницата.Жълтъка също им е любим.Аз го въведох отдавна.

За храните и аз мисля като РОчко.На мен елдата не ми харесва, и не я консумираме, ще и предложа на девойката за да знае че съществува, ако и хареса ОК, но ако не няма да я насилвам.Ще гледам да се храни със същите храни като мен и баща и :)

*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #537 -: Януари 22, 2015, 12:53:48 pm »
Е полезни нещица си обсъждате:) , че като се замисля какво ме чака с тия манджи и лошо ми става:)
Сега търча да правя мляко, да мия да стерилизирам лошо ми става........
Нещо сложно ми се вижда  с манджите като се почне, но ще се справим няма начин :)

Аз да ви питам слагате подложки в количките нали ? Под коланите , аз вчера се сетих и съм ги цопнало децата направо :)))))) и се чудих какво ми липсва и нещо не се връзва хахаха
Толкова четене и накрая от лудницата ли от стреса ли и елементарни неща забравям и пропускам.
И за чантите да питам за количка - стават ли всички и за близнашките колички?
Те са си и с дълги дръжки всички чанти, но се чудя дали ще стигнат за двойна количка.
Основно от нета гледам, че как да ходя по магазин ( а така обичам) .

Mousyt , Мати иска внимание вече а:)
Ние вече се хилим и е много готино:)
Особено Ивончето тя като се събуди и започва да се хили :)
Бобито нали е мъж и по- сериозно го раздава :) Ревлив си ми е той. И сам не стои.
Гледам да им говоря и забавлявам с играчки но не смогвам сякаш много а и умората та ми е гузно......
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #538 -: Януари 22, 2015, 13:54:03 pm »
Mousyt, аз заради това носене вкъщи исках да си взема лесен слинг, но този слинг джоб део го купих нещо не ми е удобен. Явно размерът и моделът не са ОК. Направо ми се откача рамото.

Magi_st, сиренето как да въведа - първо с извара и после с обезсолено сирене или направото второто? А млякото с какво го въведе? Може ли направо с кисело мляко или първо трябва с някаква готова млечна каша например, че е по-щадяща?

Мих-че
към моята количка нямах памучни подложки, само шушлякови и си купих допълнително 2 броя на Minene. Много сладурски, червени на бели точки. Много ги ползвам и в момента. Стават за количката, столчето за кола, шезлонга и люлката. Хем предпазват и от цапане. После само ги переш. Улеснение е.
За чантите нямам си на идея. Дано някоя близнашка мама се включи. Аз в началото ползвах такава, но после минах на раница.

Този обед му направих тиква с елда. Много вкусно става и на мен ми харесва  :lol:
Ходихме на "разходка" с градския транспорт да свършим една работа. Бяхме с раничката, че с количката е по-сложно. Имахме да сменяме две превозни средства в едната посока. Много му харесва да е в автобуса и да гледа отвисоко наоколо. Хората пък ни се радват и го закачат, а той раздава усмивки.  :lol:
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #539 -: Януари 22, 2015, 14:28:26 pm »
Аз първо дадох извара и после обезсолено сирене.А млечните каши са на базата на АМ.Киселото мляко и дадох една сутрин няколко лъжички да пробва.Аз с бисквити и го правя или овесени ядки.