0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #260 -: Април 16, 2014, 23:52:24 pm »
Ах ти, Надеж, как съм пропуснала..  :) :) :)
Много се радвам да видя толкова напреднала втора лентичка в подписа ти! Софи ще става кака  :) Супер! Много, много се радвам за вас!

За количките Врабчо е казала. Аз бях доволна от моята триколка, която отдавна вече е тяхна. Дай Боже един ден да си я взема обратно  :lol:

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #261 -: Април 17, 2014, 00:11:42 am »
И аз имам триколка - Quinny speedi. Много съм доволна от нея. Бях я дала на една приятелка за известно врвме да я ползва за няколко месеца. След 2-3 години ще вози и внучетата. :-)))))

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #262 -: Април 17, 2014, 00:28:23 am »
И аз имам триколка - Quinny speedi. Много съм доволна от нея. Бях я дала на една приятелка за известно врвме да я ползва за няколко месеца. След 2-3 години ще вози и внучетата. :-)))))
Още един глас за тази количка, уникална, вози трето дете и  не мръднала :)

Re: Количките - 3!
« Отговор #263 -: Април 17, 2014, 11:36:30 am »
Благодаря ви за споделеното, момичета, значи добре съм се ориентирала за триколка  :D  :bighug:
Най-важното за мен е да мога да я хвана и смъкна по стълбите сама, защото това ми беше невъзможно с предната количка  :? . И разбира се да не е много дълга за да влиза в асансьора. Или лесно да махам и слагам кош, кошница, каквото там дойде  :wink:
Мецани, спомням си, че много лесно го махаше и слагаше коша, което си е предимство.  :)

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #264 -: Април 28, 2014, 17:19:11 pm »
И аз имам триколка - Quinny speedi. Много съм доволна от нея. Бях я дала на една приятелка за известно врвме да я ползва за няколко месеца. След 2-3 години ще вози и внучетата. :-)))))
Още един глас за тази количка, уникална, вози трето дете и  не мръднала :)

Хайде и аз да дам глас за тази количка  :lol:. Удобна и страшно маневрена, можеш с един пръст да я буташ. Използвах я първо с кош за новородено, нищо, че дъщеря ми е родена през юни. Сега стои и чака бебчето на братовчедка ми, което, доколкото разбирам от намеци, вече е на път  :D. Писала съм преди, че взехме и лятна, тип "чадър", модела беше Турбо на Хаук. Два месеца псувах на ум, докато успея да я вкарам в пътя.
     
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #265 -: Април 28, 2014, 23:24:13 pm »
Надеж, за голяма - голяма е. За тежка - най-леката е в своя клас, но пак е тежка да я мъкнеш сама по стълбите. Не се разглобяв трудно. Има си чалъм, разбира се. Премери асансьора и сравни с размерите на количката!

Re: Количките - 3!
« Отговор #266 -: Април 29, 2014, 16:30:20 pm »
Реших да е Jane Slalom, по-стар модел е но с леко сгъване я смествам в асансьора. А коша се маха и слага много лесно, така че ако много ми тежи ще я смъквам на части по стълбите  :lol:

Re: Количките - 3!
« Отговор #267 -: Май 04, 2014, 09:03:06 am »
Да споделя първи отзиви от употребата на нашата количка (Graco Evo Trio).
Шасито е много маневрено. Лесно се бута и лесно се преодоляват дупки, бордюри и др.подобни.
Много лесно се сменят отделните кошове. Много лесно се сгъва и разгъва.
Всички страхове дали и как ще се съберем в асансьора се оказаха напразни - количката влиза вътре заедно с мен и мъжът ми  :lol: Само да оправят асансьора, че се развали точно по празниците...  :?
Недостатък засега виждам в столчето за кола - води се от 0 до 13 кг, но позицията е една - само седнала и ми се струва неподходяща за новородено - бебо се сгъва много и главата му клюмва.
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #268 -: Май 04, 2014, 10:34:56 am »
Това е позицията на новороденото в кошчето за кола, много свита, като вътреутробна почти.Споко като налее малко бузки ще седи по по друг начин в него.И да най-правилната позиция за возене на детето е само седнало положение, хубаво хванато с  колани и в посока обратна на движението.

Re: Количките - 3!
« Отговор #269 -: Май 04, 2014, 11:28:20 am »
Маги, като ходихме на педиатър, видях че другите столчета, с които носеха децата, са по-полегнали от нашето и затова реших, че нашето не е както трябва.
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #270 -: Май 04, 2014, 12:53:31 pm »
47 Smiles,

Сигурна ли си, че просто дръжката на столчето да е била такава, че самите столчета да са изглежали по-полегнали? (все едно бебето да е хлътнало вътре) Аз също всичките столчета, които съм виждала са доста свитички бебетата, а моят племенник си изкара целия растеж в такова-въобще не е лягал в кош за новородено и да ти кажа добре си е ;)

Аз да се възползвам от темата....чета тук, че за возене в кола на по-дълго разстояние се използва кошът за новородено, вързан пак с коланите....добре де, а бебето вътре слагат ли му се колани да го вържеш към коша, защото иначе хич не ми се вижда безопасно като в другото столче  8O
Re: Количките - 3!
« Отговор #271 -: Май 04, 2014, 13:04:29 pm »
Показахме столчето и на педиаторката, така и така бяхме при нея, и тя каза, че наистина е малко по седнало.
Но каза, че е ОК за недълги разстояния.
На мен обаче ми се струва доста неудобно като гледам бебко свит на две с клюмнала глава.

А относно коша за новородено и пътуването - нямам си и на идея??
Re: Количките - 3!
« Отговор #272 -: Май 04, 2014, 13:20:16 pm »
Моусит,навремето и аз ползвах коша за новородени като пътувахме,Вера бе на около 50 дни когато за първи път ходихме при майка ми на 380 км от София,не съм я връзвала с колани,не съм и имала никакви проблеми просто сядах на задната седалка при нея,никога не сме имали столче за кола,ползвахме това от количката,а като и омаля тя просто лягаше и спеше отзад,сега отчитам това като грешка,защото и сега като и кажа сложи си колана ми се цупи и казва куп думи и накрая си ляга и заспива,въпреки,че е голяма на 11 г. :lol:
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #273 -: Май 04, 2014, 16:50:13 pm »
Ще ме извинявате, но това е страшно безотговорно спрямо детето.Една по-силна спирачка и се получава камшичен удар, да ви обяснявам ли какви са последиците.Аз навсякъде я сагам в коша за кола, вързана с коланите.
ТУк не става на въпрос за удобство, а за безопасност!
В кошчето за кола бебето може да прекара плътно 2 часа, след това се прави почивка кат се взима и се разхожда мало.Може да се направи 2 часа возене, после сиране на бензиностанция, взимане на бебето, кафе и почивка за тати и мама около 15-20 мин и после пак на път.

Усмивки, имай в предвид, че много майки слагат под детето разни пеленки и т.н. кърпи, че да бъдело по-повдигнато, мислейки че така му правят услуга.Реално кошчетата са изчислени така че да са удони на бебетата и децата и да са най-вече безопасни.

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #274 -: Май 04, 2014, 21:03:36 pm »
Ще ме извинявате, но това е страшно безотговорно спрямо детето.Една по-силна спирачка и се получава камшичен удар, да ви обяснявам ли какви са последиците.

Вратът на бебето се чупи като сламка, такъв е ефектът. Бебетата нямат развити мускули на врата и рамнете, за да устоят на внезапно спиране дори при скорост от 30-40 км/час.

Затова са всички правила и норми за дизайна и позицията на столчето в колата. В Щатите мерките и усилията за спазване на тези правила са драконовски. Който няма ПОСТАВЕН ПРАВИЛНО СТОЛ в колата няма право да си вземе бебето от родилния дом.

Освен ако не купувате някакви екзотични и незнайни модели колички и столчета, всички популярни марки са специално изработени, за да изпълняват нужните функции и да предпазват децата. Остава родителите да имат здрав разум и да ги ползват.
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #275 -: Май 04, 2014, 22:14:00 pm »
Има специални кошове за новородено (твърди отдолу), които стават и за ползване в кола. Виждала съм такова на Jané в действие). И да, закопчава се с коланите на колата.
Аз имах макси кози, но в Chicco-то на моя приятелка действително ми се стори, че бебето е седнало и главата му виси.

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #276 -: Май 04, 2014, 22:49:54 pm »
Ние сме с Mutsy, в началото беше много смешна като я сложех вътре в кошчето.Сега вече има вид на човече и по-го запълва.Но за мен тия кошчета са най-безопасното нещо за децата.Още се сещам една съфорумка като беше споделила, че са се обърнали и само кошчетата са ги спасили от някакви поражения.

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #277 -: Май 04, 2014, 23:34:49 pm »
Момичета,

Ако има някой върл защитник на всички системи за сигурност и кошчета за деца и т.н. то това съм аз, бъдете сигурни ;) Без да навлизам в подробности, но работата ми е да смятам вероятностите на такива инциденти и последствията от тях и повярвайте ми потрисам се всеки път при мисълта или вида на дете което не е вързано в столче и обяснения на родителите от сорта :"Ми то не иска...", "Ама то за малко...." и т.н.  :? Чета дори за изофикс, че е по-сигурно, но в БГ май няма много избор на такива системи или поне не в поносими ценови диапазони :(
Иначе както е казала blue_sky, става въпрос за специален кош за новородено, който също се връзва с колана за колата, просто не е с гръб бебето а коша е напреки на седалката. Аз лично не си го представям и именно затова питам, защото не ми изглежда толкова надеждно... Искам да уточня обаче, че въпросните кошове са си напълно в нормите за безопасност и в законовите норми за транспорт на бебето и затова реших, че аз не разбирам и ако някой може да ми помогне да го схвана ;) Ние нямаме поводи да пътуваме на дълъг път, а дори и сега като го правим си спираме на 2ч за почивка (норма на мъжът ми :) ), т.ч. въобще не ми е проблем. Просто ми стана интересно, защото това така се продава, рекламира, а и все по-често чувам от майки, че го ползват.
Пример за такъв е точно Matrix Light на Jane кошът. Той се сгъва и става и на столче, но може да се връзва и напречно.... само че аз пак си мисля, че при челен удар например няма да поеме толкова добре ударът.
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #278 -: Май 07, 2014, 12:41:00 pm »
Моуси, надлъжно на седалката се слага кошът (на Jane именно), но на задната седалка (може и по средата, може и отстрани - преди ми беше по средата, сега, заради другата седалка, е отстрани, с главата на бебето към средата).
Самият кош си има специални закопчалки от двете "къси" страни, с които се фиксират коланите (не става за Изофикс, въпреки, че имам такъв в колата, той е за тип "столчета"). Разработените специално за кола кошове (като този) си имат колани за бебето вътре, и, разбира се, го овръзваш и с тях. Отделно го "покриваш" с ... не знам как да го нарека:-), "покривалото" на коша, което го затваря с цип. Вече второ бебе разнасям ежедневно из града така, ежеседмично до провинцията нейде и няколко пъти и в чужбина; много съм си доволна. Що се отнася до краш тестове, първият, който трябва да се гледа, според мен, е на самата кола; а се намират и такива тестове за седалките (по немски сайтове съм намирала, ADAC  мисля имат, но нямам време да ги изровя сега, съжалявам).
За мен този тип кошове са идеалната опция 2-в-1 като заместител на отделното специално столче за кола - пропускам едно допълнително съоръжение и не ми се налага да мисля за периода време, който бебето прекарва вътре; дори тези празници бебка си го ползваше спокойно за легло в хотела, да не разнасям и сгъваемото. Специфично Jane имат 2 размера такива кошове (Matrix са по-малки и, съответно, по-леки, и Transporter - по-големите); аз съм с Matrix и го ползвах като "кош" докъм 5 месеца на детето, след което го сгънах на "столче" (това си им е вградената опция) и така го монтирах докъм 9-10 месеца, когато сменихме стола с класическия за 9-18кг.
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #279 -: Май 07, 2014, 13:37:32 pm »
Nadine,

Много ти благодаря за изчерпателния отговор  :bighug:
Аз съм се огледала в количките на Jane и понеже те са по-скъпички и се чудех какво допълнително ще ми трябва :) А иначе столчета за следващите групи имам, защото на сестра ми големия е на 4г а малката на 1,5г и реално от тях има много малко използвани - само като си идват в бг :)
Аз не съм от най-големите фенове на кошовете за новородено и бих избрала комбинирана количка и столче за кола, но т.к. бебето ще ни е зимно май нямам много избор, а и количките дето си харесам обикновенно са с голям кош и затова.... ох много объркано го написах, ама и аз не знам  :lol:
Имам още време, ще гледам, ще мисля и така ;)  :bighug: