0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #140 -: Април 30, 2011, 21:34:40 pm »
Айде и аз в клуба на искащите...ако трябва да съм съвсем откровена, още веднага след раждането ми се щеше колкото се може по-скоро пак да съм бременна :oops:
Не сме се пазили оттогава насам въобще, но то така или иначе с нашия мъжки фактор има да чакамеее :oops: :) Живот и здраве ще опитаме пак при нашия док, но ще видим кога точно :wink: Винаги съм си мечтала за три деца, но дори да си останем с едничкото - пак съм невероятно, безкрайно и неописуемо щастлива, че го имам :)


Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #141 -: Април 30, 2011, 22:36:00 pm »
Привет  :)
Малко се позагубих напоследък, но от 10 дни насам не знаех на кой свят съм ...
На 18ти вечерта ми се обади хазяйката, че с мъжа си идват в апартамента, в който сме на квартира и до 1 месец трябва да се изнесем оттук - дъщеря им била тук от миналото лято със семейството си и ще останат да живеят в големия апартамент, а хазяите идват в гарсониерата. Честно казано, не беше съвсем неочаквано, просто беше въпрос на време.
Не мога да ви опиша как се чувствах през тези дни ... толкова притеснения бяха, що рев изревах ... Те са ни познати, плащахме малък наем и въпреки това едва се оправяхме.
Светлинка в тунела дойде преди 2 дни, когато баща ми се свърза с вуйна си, която живее на село, но има апартамент в града, необитаван от години. С мъжа ми ходиха да го видят - бил в ужасно състояние целия, всяко помещение било за ремонт, но ще ни приспаднат от сумата за наема за няколко месеца и след това ще плащаме сравнително малък наем.
До вчера уж всичко беше наред, но бабата нещо се изметна и снощи пак бяхме в дупка ...
Но тази вечер съпругът ми се чул с внуците /които преговаряха с бабата/ и последно ще влезем в този апартамент. В следващите дни ни чака страшно много работа докато направим ремонта, да опаковам багажа /а той е многооо - за 9 години тук сме го насъбрали  :)/, да се пренесем, но съм ухилена до ушите и летя в облаците при мисълта, че ще живеем в малко по-голямо жилище, няма да нарушаваме спокойствието на детето, когато имаме вечер гости, и Диляна ще обикаля с паяка на повече от квадрат и половина място .. :) и т.н. и т.н :)

Е, оплаках ви се и ви се похвалих  :)


.
  



Дечицата са съкровище, бих гледала и 20 ако имах  време, средства и подкрепа, за да мога да им дам всичко необходимо и да не ги лиша от нищо. Дано господ ме дари поне с още едно...

Гледахте ли филмчето по БТВ за япония.  :(



Лиде, много правилно си го казала.

А филмчето за Япония не го гледах, че имах работа в кухнята по това време, но сигурно кадрите са били меко казано потресаващи ... горките хора ... ужас ..
« Последна редакция: Април 30, 2011, 22:39:40 pm от Eли:) »
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #142 -: Май 01, 2011, 01:20:30 am »
Ееее, айде сега, малко се поувлякохте :D Никой не е бил категоричен, нито някой се оплаква, че видите ли, туй дете голяма тежест - "за какво ли ми беше". Малко се залита вече в крайности с тази презумпция, че щом с мъки заченато, нямаме право да се пооплачем, че е тежко и трудно на моменти. Ами трудно е, особено ако детето е по-неспокойно и ревливо... В крайна сметка, независимо как е заченато, то си е дете като всички останали. Значи лесно забременелите майки могат да се оплакват, на тях може да им е трудно, ние не можем. Какво - някакви свръхчовеци ли сме? От стомана, ненуждаещи се от сън и почивка? Защото аз не се чувствам неуморима, не знам за вас :lol: Не всеки има неизчерпаем запас от сили, нерви и т.н. Всеки има различен предел, всеки различно се справя и не е редно да се категоризира така - който се оплаквал, бил неблагодарен едва ли не.
И аз към този момент смятам, че ми е рано за второ. Но това не значи, че не искам. Когато му дойде времето, съм наредена пак в АГ-то :lol: Но сега - не! И не виждам къде е драмата. Ми да, трудно ми е, на моменти изпатквам, признавам. Ей одеве се дра два часа от колики, ама буквално се дра - до посиняване - вие се и се гърчи в ръцете ми, не мога да я удържа. Искам да й направя чай или мляко - не мога. Сама съм вкъщи, тя пищи и реве и аз рева. С едната ръка я държа, ама едвам я държа, щото тя така се огъва и мята, че едвам я удържам, как не я изтървах - не знам. Да я оставя да легне - абсурд - посинява и се дави. С другата ръка някак се опитвам да направя чая. Е, направих го, ама междувременно едвам не се напиках, не я изтървах и не се олях с вряла вода. И ся си представете да имам и едно примерно две годишно или още по-малко...и то реве и се дере...и ко праим? Ще кажете - ми тия с близнаци и тризнаци? Ми не знам как се оправят - честно. Аз на този етап не си представям. Ако ми е на главата сигурно ще се оправя, като нямам друг избор..но на каква цена е друг въпрос. Та така, на тоя етап не си представям да имам още едно дете, повтарям - сега, когато Габи е малка, дори и след година. Да, искам поне още едно, но по нататък. И какво? Това лоша майка ли ме прави? Неблагодарна ли ме прави? Ми не мисля. Просто доказва, че съм човек, не супер-мама, перяща с Tайд и готвеща с Маги. Сори, такива майки не същесвтуват, освен може би в нечие въображение.
Всъщност, май се бъркат малко тук понятията. Никой не се оплаква от децата си, а от трудностите, физическата умора, недоспиването, психическата умора също. Нима това не е нормално. Ми да, изправя ми се косата като си представя да има още едно ревящо дете, но не защото ще го има, а защото аз евнтуално ще съм неспособна и неадекватна да се оправя. В смисъл, че ще бъда изнервена, уморена и нямаща сили да се занимавам с детето с друго, освен със сменянето на памперси и хранене. А с това не се изчерпва гледането на дете, нали? То иска да си поиграеш с него, да го погушкаш, да му почетеш, попееш и т.н. Е, като си уморена и изнервена, не виждам как точно ще стане. Предпочитам да поизгледам едно дете поне мааалко да порастне и да е малко от малко самостоятелно /поне да се храни само дето се вика/, отколкото да имам две с по няколко месеца –година  разлика и да не мога да обърна внимание и на двете като хората.  Знаете - всяка възраст си има своите нужди. Едното иска да гука, другото да пее песнички - кое по-напред. Не че не става, ама си е бая трудничко.  Вярно, че на каквато и възраст да са, пак ще има разлика в нуждите, но когато поне едното дете е по-голямко и разбира – друго си е.
Та така де, няма драма тука. Напълно нормално е млади, пресни и изморени майки да се плашат от идеята точно сега да имат още едно бебе. Като им мине и забравят за безсънните нощи и сякаш безкрайния рев, ще се наредят за по още едно :lol:
Лека вечер на всички!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #143 -: Май 01, 2011, 01:30:25 am »
Сиксче, като имаш две ревящи, на различни възрасти, сядаш някъде, гушваш и двете, пееш песни, занимаваш ги, обясняваш се, загълвикваш ги с нещо, или ги оставяш да реват колективно :lol: Няма драма, надува ти се главата само :D Не е страшно, но умората понякога е безумно тежка.
Лис, и аз бях свикнала с малко сън, ама сега има дни, в които на автопилот карам, че и името си не мога да кажа, ама справяме се, няма къде да ходим :D
На мен винаги ми е било смешно като кажат /баща ми има една приятелка и колежка, дето все ме жали/ как се справяш сама - ми справям се, имам ли шанс да не се. Да е жив и здрав мъжа ми и той помага колкото може. Не ме не избухвам, не се карам, нямам желание да се затворя и да спя, да спя, да забравя да стана, ама ми минава след време :lol: И съм на приливи и отливи - ту искам още едно, ту не искам :oops: Ама каквото стане, само да са ми живи и здрави децата, друго не искам!
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #144 -: Май 01, 2011, 01:52:53 am »
Ей, как не ви омръзва всяка тема по същество да я изкривите и да я превърнете в нещо друго, обикновено силно напомнящо сапунка? Чудя ви се искрено и то не за първи път.

Евала на Блу в случая – тя коментира по същество въпроса – трак, трак така и така. Нещо лошо, срамно, обидно за някого казва ли? Не мисля.  „Трудността” по отглеждането на деца, зависи и от самото дете и от спецификите на семейството, начин на живот преди детето, навици, адаптивност... – на едни чисто технически им е по-лесно, на други не толкова... Общото е, че няма родители, които биха предпочели да нямат деца, че да им е „лесно” и СПОДЕЛЯНЕТО, че в битов, или физически план нещо те затруднява с детето е човешко и нормално. То няма никаква връзка с въпроса кой колко деца искал и оттам – айде някакви „генерални” изводи „по принцип”.
Следващият „запис”, който предполагам бихте врътнали е от вида: „срамно е да споделиш тук, че от недоспиване ходиш като натровена и си буквално недекватна, понеже така ще обидиш всички жени в този форум, които още мечтаят да ходят недоспали и ошеметени по същия повод.” И в този ред. Е, нямат връзка двете неща, освен ако някой зорлен не я търси, за да намери за какво да се обиди за пореден път, но съм сигурна, че желаещи да намерят такава  връзка – никак не липсват.

Лисе, права си,  хората изкарват родителството нещо ужасно тегаво и своеобразен вид мъчение и аз съм ги слушала тези, не ми се вярваше и все още не намирам резон в подобни приказки. Вероятно, защото никога не съм си мислела, че детето е кукла и всичко с него ще е „цветя и рози”. Баш напротив. Знам, че оттук нататък докато умра – няма да имам мира и все ще го мисля сина си, а дай Боже и още едно - две деца. На мен пък ми разправяха как първите три месеца ще пукна от скука, понеже той щял денонощно да спи и аз „да си лакирам ноктите” /има и такива деца/, ама моето не е такова. Може да не спи и 10 часа с някакви паузи за придремване от по 15 мин. и пак е „на линия”. Ами жив и здрав да ни е, отспала съм си 30 години, ще издаяня някак, докогато е нужно. Не ми е драма някаква.

Както не ми беше драма да говоря, че имаме репродуктивни проблеми, преди да забремения, както открито говоря, че сме имали такива и сега...
Та по същия начин не ми е никаква драма да споделя, че не съм спала от 17.02.2011, че хемоглобимът ми толкова нисък не е бил и като бременна, че 52 кг не съм била от 10-и клас, че с мъжа ми нямаме идея кой ден и коя дата е, понеже 24/7 гледаме детето си /съвсем сами/, а когато той все пак спи, даже не ни се говори защото сме тотално „застреляни”. И никаква драма не ми е да кажа, че ни идва нанагорно в грижите за бебето в момента – просто защото е човешко. И никак не е равносилно на „съжалявам, че го имаме” и пр. глупости и още 100 пъти бихме го изживели същото с удоволствие, пред алтернативата да няма дете в дома ни.

Само че, категорично не приемам, който и да било да прави неадекватни обобщения по въпроса как не мога едновременно да съм неземно щастлива да бъда майка и в същото време да съм физически капнала. Мога и имам правото да го споделя, а който има капацитет да разбере какво казвам  - разбира, не драматизира.

Та така мили дами. Вие като сте свръх-хора и нищо не ви идва нанагорно никога – моите дълбоки почитания към вас. Аз като простосмъртна – понякога имам нужда и да спя, че и да хапна, че и от някакво време за себе си имам нужда и когато не мога да го имам -  ми тежи. Нормално. Ама това, че ми тежи – хич не значи, че не се радвам на бебето си и не искам още едно-две по-нататък.

И понеже по едно време твърдяхте, че „пресните мами” не пишели в тази тема понеже не умеели да се впишат – да ви „осветля”, че дълбоко грешите. Не пишат в тази тема, защото на никоя от тях не й се ще да си сподели моментните дертове и грижи покрай бебето и в отговор да я залеете с „умности” на общо основание като последните. Ефектът от това е,  да я накарате да се почувства, или още по-зле, или направо виновна, че й дотежало бебето 5 часа да реве до посиняване примерно, а тя да е абсолютно безсилна да го утеши и ситуацията виждате ли „никак не я кефи”. Дотежава, ако ви се „върже на акъла” де, в общия случай – просто никой нищо не пита и не споделя в тази точно тема, за да не му образувате излишни нерви за глупости.

Чудя се също така, има ли нещо за което да пишете искрено тук, или никога не можете да излезете от ролята на „мама Божка”? Не защото сте „мама Божка” наистина, ами сакън да не реши някой, че не сте толкова добри майки, колкото се изкарват околните.
Добрата майка е нормален човек с всичките си човешки слабости и нужди и те същите – не й пречат да бъде добра майка на децата си. Точно напротив. Изграждат в децата модел за подражание на нормален човек, не комплекси за малоценност как не могат да го докарат до свръх-човек.  Не само, че не е лошо, ами е необходимо детенце в една възраст в която може да възприема инфо – да знае, че всички хора, дори мама и тати имат свой живот и нужди понякога и „светът не се върти около него”. Защото светът извън вашия дом - няма да се врътне окло детето ви, само защото на вас ви се искало така, а за него ще е шок ако го очаква и то не се случва.  И го прави неадаптивно и неподготвено за реалността с която ще се сблъска.

И за да не е този пост нещо „разплякано и неясно за кого” – провокира ме предимно Мини да го напиша, но има и други хора в тази тема точно, към които частично го отнасям. Това го уточнявам, за да не ме упрекнете в недомлъвки и клинчене. Стоя си зад думите – пък който иска да трие, да раздава бан-ове – негова воля. В този живот има и истински драми все пак и тази тук не е от тях.  :wink:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #145 -: Май 01, 2011, 06:44:36 am »
всъщност, всеки приема написаното спрямо начина, по който приема автора му
аз така разбирам кой ме мрази  :lol: :lol: :lol: :lol: в общият случай това са една групичка "пресни" майки, които много държат да покажат на гадните модератори, че няма да стане на тяхната и ще им държат тон и ще ги съветват постоянно  :wink:
хубав ден, денят ми на Супермен започва, много съм щастлива, сигурно от Аулина, с който се друсам от има няма месец време
постове с повече от два абзаца не чета, както вече знаете, за това се извинявам, че не коментирам по същество

Лиде, филма беше просто ... думи нямам
"на 3-4 минута пред дома ни бяха ПОДРЕДЕНИ одеала и минерална вода"
"в Япония да помогнеш е въпрос на чест"
"след последните случки хората станаха ОЩЕ ПО-СМИРЕНИ"

това никога, ама никога не може да се случи тук, следейки и пишешите по форумите, още повече губя надежда
Япония са друга планета, ние никога няма да успеем да се доближим до нея
« Последна редакция: Май 01, 2011, 06:54:20 am от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #146 -: Май 01, 2011, 08:41:21 am »
 8)
все някой нещо ще каже, някой друг друго разбрал.
Всеки си знае най -добре как се чувства.
Моите близнаци бяха много кротки и спокойни, не са имали колики, не са плакали през нощта, не съм била изтощена и пр.Намерих начин да си организирам задачите и т.н
и бих искала още едно дете, но няма как:)
Живи и здрави, в другия живот.

Мини, защо пиеш Аулин?
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #147 -: Май 01, 2011, 09:28:15 am »
При мен разминаването с очакванията се получи може би защото докато бях бременна непрекъснато ме плашеха колко ще е тежко и трудно и аз очаквах много, много трудности в гледането на децата но от друга страна не съм имала и грам съмнение, че ще се справям сама.
В действителност се оказа много по-лесно от схемите и историите, които си съчинявах преди да се родят.
Може би затова и се дразня, сега когато някой тръгне да обяснява на друг колко тежко и сложно ще е, без значение дали детето ще е едно, две или три...особено в последните два случая. Може да е тежко, може и да не е. Зависи и от децата и от родителите и от още куп неща в ежедневието ни.
Нормално е да има много изморени и оплакващи се (в добрия смисъл на това определение без да визирам никой конкретно) и такива, за които безсънието е нещо нормално. Аз съм от вторите, от години спя по много малко и вероятно затова не усетих така силно натоварването покрай грижите за децата в началото.
Започна да ми става сложно сега, когато всеки от тях иска да играе различна игра и то с мен:) Вероятно ще става и по-сложно...а може би не:) Времето ще покаже и убедена съм ще ме научи как да съм до всеки и полезна за тримата.
Сега да ме питате защо написах всичко това...немога да ви кажа:) ама пък и ми е жал да го изтрия:) труд си е:)))))))))
Оле това все едно за мен пише. Аз бях подготвена за идването на едва ли не второ пришествие. А се оказа една жива кукла.До годинката все едно не съм гледала дете в къщата а още една плюшена играчка. То пък за сметка на това сега, всичко ми излиза през носа.
 С Вяра по същия начин, макар с нея да имах такива трудности, че се чудя как все още съм с акъла си, но и тя е кротко дете.
Може би затова идеята за следващо дете съвсем в началото след раждането и на двамата, е някак си естествена.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #148 -: Май 01, 2011, 09:49:36 am »
8)
Мини, защо пиеш Аулин?
Ema, Мини се шегуваше  :)

Мини, така е. Японците са хора пред които се прекланям дълбоко. Ужасно е това което се случи.

Jbrul, представи си, че има хора които понасят всичко това, без да мрънкат и да се оплакват. Някак си се стягат и планират предварително нещата. Така ги вършат системно и за кратко време. Оцеляват и се справят.
Темата се обърна на: Уместно ли е да се оплакваме във форум за проблемно забременяване, колко е тежко да не спиш първите месеци в периода с коликите. Ми аз ще ти кажа, че за мен не е уместно. Плюс това докато пишеш огромните текстове, можеш да поспиш нали?  :) Щом ти остава време и за това, не си за оплакване  :wink:
Без лоши чувства, просто коментирам както винаги.


 
« Последна редакция: Май 01, 2011, 09:51:40 am от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #149 -: Май 01, 2011, 10:32:15 am »
След като изчетох повечето постове-защото и аз като мини не чета постове с повече от два абзаца-ще кажа само това-Радвайте се на децата си докато са малки и можете да ги прегърнете,целунете,гушнете.Нямате идея какво ви чака след 5-6 години като порастнат и какви л...на ще ви с...т на главите-Малки деца-малки грижи-Големи деца-големи грижи!
*
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #150 -: Май 01, 2011, 10:46:31 am »
Е, аз пък прочетох всичко, обаче така и не видях заяждане от Мини. Що скачате като ущипани не разбрах. Много е права, че всяка възраст си има трудности, особено ако са болни дечицата - те и да спят, аз не спя, за да ги проверявам   :? И ако чакате да си заживеете спокойно и тогава да искате още едно, няма да стане никога. То просто или го искаш или не. То дано можем да имаме де...
Лидия, не вярвам да се шегува Мини, че е на Аулин...
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #151 -: Май 01, 2011, 10:53:19 am »
Лидия, не вярвам да се шегува Мини, че е на Аулин...
Мими, Аулин употребяван цял месец, не се взима за проблеми с децата. :) Затова реших, че се шегува. Ако има сериозен физически проблем, който налага употребата на Аулин през толкова дълъг период от време, това вече е друга работа и не е добре.
Аз го разбрах така и дано е така...

http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #152 -: Май 01, 2011, 11:31:44 am »
Мацки, после ще чета, че виждам, че голяма дискусия се е развихрила. Но в този ред на мисли да ви кажа, че имам една приятелка, която забременя от донорско инсе (няма мъж, партньор или каквото и да било подобно). Е, онзи ден са й казали, че има две тупкащи сърчица. Тя още смила новината. Финансово ще се справи, но за физическото ще е зор. Казах й да пенсионира бъдещата баба предсрочно и да я кани за години напред да живее у тях.  :D И че съдбата е видяла, че има здрав гръб, та й е отредила двечки. А тя ме контрира, че ако правим пак процедура, да не вземат и при мен да излязат две. Ама няма да ги върнем. 
За мен беше важно да свикна, че никога вече няма да имам подредена къща. И сега ми е добре.  :lol: Е, на къщата не й е, но това си е неин проблем.  :wink:

Хубав ден от нас! Отиваме на разходка в парка, а на тати сме му дали градски отпуск за деня.  :wink:

*
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #153 -: Май 01, 2011, 11:39:14 am »
Ей, Блу скай, на това се вика щастие. :)

Наистина и аз не чета твърде дългите постове. Нямам време просто. Влизам в темата, за да видя кой как е и как се дечовците. Но, не ми се четат твърде сложни разсъждения. Не му е тук и мястото май. Струва ми се, че не всички във форума са забременели трудно и затова нямат уважение към останалите. Това е форум за взаимопомощ и споделяне и нека си остане такъв. Не ми сеще да го превръщаме във онзи форум, в който повечето постове са "запис", "запис".

А моята Никол си има вече първи зъб :) Тази нощ горката се е събуждала 5 пъти и мрънка, мрънка. Само се чуди какво да дъвче и иска да суче нон стоп. Виждам и втори зъб, че тръгва, та явно е от него. Няма температура слава богу. А баща и нали е зъболекар и на седмото небе от щастие :) Хе хе хе :)


*
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #154 -: Май 01, 2011, 12:17:46 pm »
Струва ми се, че не всички във форума са забременели трудно и затова нямат уважение към останалите.

Незнам кого визираш с това изказване,но това че съм забременяла навремето от раз,не означава,че не уважавам момичетата тук.Пътя по който вървя в момента,нищо че е за второ дете никак не е лек.Не си мисли,че моето дете е по-малко желано от твоето!
*
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #155 -: Май 01, 2011, 13:11:55 pm »
С риск да задълбая,подкрепям Пими.И аз навремето забременях от раз,но със второто не беше никак леко,така че всеки знае себе си.

*
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #156 -: Май 01, 2011, 13:21:22 pm »
Струва ми се, че не всички във форума са забременели трудно и затова нямат уважение към останалите.

Незнам кого визираш с това изказване,но това че съм забременяла навремето от раз,не означава,че не уважавам момичетата тук.Пътя по който вървя в момента,нищо че е за второ дете никак не е лек.Не си мисли,че моето дете е по-малко желано от твоето!

Спокойно pimi, не визира теб с това изказване. Визира мен и други като мен, които понеже споделили, че отдавна не са виждали няколко часа сън накуп - значи се оплакват от това, че имат дете.  :lol: "Желязна" логика - дума да няма.
Та ако следвам тази логика - значи всички тук, които споделят, че в даден момент имат даден проблем с детето си /все едно какъв/ - значи се оплакват от това, че имат дете. Аз не съм на това мнение, мисля че това се нарича "споделяне", а не "оплакване" и същото не е проява на неуважение към когото и да било.

Лиде, не ми е необходимо да си представям, понеже го върша напрактика. Организирали сме се, справяме се, "ще оцелеем" и ако имаме късмет - пак ще минем по същия път след време. Нямам спомен откакто съм родила, да съм "ревала" из форума колко ме "гърчи бебето" и колко е "труден за гледане", още по-малко да съм мрънкала, че е такова положението ;) Споделям единствено факти от живота си, свързани с отглеждането на дете, а фактите са си факти - нито са "обида", нито са "оплакване" - просто няма как да бъдат такива. И никой от тук пишещите не е дошъл да се грижи за детето ми вместо мен, че да има правото да ми дава наклони по въпроса кога трябвало и не трябвало да искам да имам второ и трето дете. Щом по принцип искам - достатъчно говори колко "ми е тежко", а кога считаме с мъжа ми, че би било добре да опитаме - си е лично наш смеен въпрос. Както си е и лично ваш въпрос, когато се отнася до вас и вашите си семейства.
Плюс това, докато пиша огромните текстове Лиде си будувам заедно с неспящото си дете, което виси в кенгурото /та поне съм "хендс фрии"/. :lol: Иначе бих предпочела и двамата да спим, ама той като не иска - не мога да го накарам насила. Само за инфо го казвам, да не излезе, че се оплаквам от ситуацията, от детето си, от майчнството и от космоса изобщо. ;)

Не знам дали Мини пие Аулин "сериозно", или се шегува. Аз от вчера пия Аулин съвсем сериозно, понеже така си тряснах главата в ръба на една тераса, та го откъртих чак и ми се наместиха всички пломби и коронки  :lol: Цепи ме глава тааааа - идва ми да вия на моменти. Е, те това вече е оплакване, ми боли ме егати - оплаквам се.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #157 -: Май 01, 2011, 13:44:07 pm »
Скоро ще спра и в тази тема да пиша май:)
не, че ще е голяма загуба за някой де:)
пак започнахме да си ги мерим.

На Никол "кривото пръстче" е отново в състоянието преди инжекцията миналата година. Забелязах го тази нощ докато спеше и видях другите 4 свити а то стърчи. при опта ми да го свия се усеща отново прищракване. Няма да чакам за час при ортопеда и тази седмица ще ходим да чакаме пък когато ни приеме. Ще говоря и за операция ако е гаранция, че ще се оправи за постоянно защото неможах да спя от притеснение при мисълта за нова инжекция.
*
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #158 -: Май 01, 2011, 13:52:18 pm »
Pimi, миличка, изобщо не визирам теб! :) Извинявай ако си се засегнала.

Наистина визирам Жбрул, която попрекали с дългите постове. Много ясно, че е трудно да не спиш и да гледаш дете няма спор. Но, трябва да се съобразяваме с факта, че Зачатие е сайт за проблемно забременяване. Смятам, че лесно забременелите не трябва да прекаляват и да се навират в очите на хора, които са успяли с 1000 зора или не са забременяли все още.
« Последна редакция: Май 01, 2011, 13:57:13 pm от Раши »


*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #159 -: Май 01, 2011, 13:54:19 pm »
всъщност, всеки приема написаното спрямо начина, по който приема автора му
Мда, това е видно и от твоите реакции :D

Цитат
аз така разбирам кой ме мрази  :lol: :lol: :lol: :lol: в общият случай това са една групичка "пресни" майки, които много държат да покажат на гадните модератори, че няма да стане на тяхната и ще им държат тон и ще ги съветват постоянно  :wink:
Е тука бъркаш, повечко са :lol: А и други са тези, които съветват и държат тон :wink: А това, че ти не четеш, отдавна го знаем. Само че като не четеш, недей и да коментираш, че е тъпо :wink:

Разбрахме сега, че тука има супер-мами, няма нужда да продължавате да се пънете :lol: Признахме ви.
Понякога се чудя изобщо четете ли се какво пишете?
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!