0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
За или против постенето
« -: Ноември 24, 2006, 13:19:12 pm »
Здравейте момичета! Искам да ви питам за вашето мнение, понеже от 15 ноември твърдо спазвам коледните пости ( без животински продукти) за пречистване на организма, ако щеш и на душата...Може ли това по някакъв начин да навреди на поредният ми инвитро опит, който е януари месец или да изтощи организма ми така, че да не дам добър отговор на стимулацията? :balk_113: Всички около мен смятат, че ще ми се отрази негативно, затова реших да питам вас като добрички и умни момичета какво ще кажете вие? :ask:
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: За или против постенето
« Отговор #1 -: Ноември 24, 2006, 13:28:27 pm »
Аз мисля, че няма да ти навреди. Този пост не е строг, има достатъчно на брой разрешени храни, не налага тримерене (пълен пост). Яж редовно риба. Постът е само въздържание и не трябва да води до изтощение на тялото. Затова си прецени възможностите да се въздържаш от храна - ако се храниш с голямо количество блажна храна през годината, сега ще ти е трудно. Обратното, ако по принцип се храниш рационално, в някои дни от седмицата не приемаш блажна храна, тогава и постенето ще е по-лесно.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: За или против постенето
« Отговор #2 -: Ноември 24, 2006, 13:34:17 pm »
Здравей!
Аз също си задавам този въпрос за постенето, т.к. и аз съм се засилила да постя. Но лично моето мнение е че не трябва да постя. Аз съм постила преди и доста отслабвах. Ставах много немощна и бледа и изглеждах като болнава. Постенето може и да пречиства организма, но ми се струва и че го изтощава. Затова моето мнение е да не постиш. Организма ти трябва да е здрав и жизнен, особено като ти предстоят такива процедури.
Но мисля няма да ти навреди някакъв по-здравословен и лек начин на хранене. А също така и лек спорт според мен е задължително.
Аз също исках да постя, но т.к. ще си подновавам опитите за забременяване се отказах от идеята.
Това е моето лично мнение.
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: За или против постенето
« Отговор #3 -: Ноември 25, 2006, 10:24:01 am »
Аз бих ти препоръчала да намалиш времето за постене. Например една седмица преди края.
Мисля, че целият период е доста дълъг с оглед на предстоящите ти натоварвания на организма.
Между другото една приятелка преди години пости и забременя :lol:, но тя нямаше проблеми все пак, правеха опити от три месеца. :lol:
Но пости само една седмица накрая.
Re: За или против постенето
« Отговор #4 -: Ноември 25, 2006, 10:32:20 am »
Според мен ти самата най-добре ще прецениш как се чувстваш и дали да продължиш. Казвам ти го, защото аз също започнах да постя, но предварително бях решила да е само първата и последната седмица на поста. Първите 3 дни се чувствах отлично, но после много взе да ми липсва сиренето и кашкавала. Е издържах си едната седмица, но просто чувствах, че ако продължа няма да съм работоспособна. Някак организма ти го подсказва. А иначе това си е много хубаво и пречистването определено се усеща, което е в полза на организма!

Успех на ин витрото!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
Re: За или против постенето
« Отговор #5 -: Ноември 25, 2006, 13:30:15 pm »
Благодаря момичета за споделеното мнение, пък аз няма да се престаравам с постите! :wink: Успех на всички!
*
Re: За или против постенето
« Отговор #6 -: Ноември 27, 2006, 16:31:44 pm »
Не знам за ин-витрото и как биха се отразили постите ...

Ще споделя само моят личен опит с постите (великденски).
Не хапвах месео, сладкиши и газирано (сега не ми се разяснява защо точно тези храни). Резултата беше нарушен цикъл - овулацията ми се измести много, вследствие на което цикъла стана много дълъг.

Не казвам, че е задължително да стане така, просто казвам как беше при мен

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън