0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: нова свекървенска тема
« Отговор #120 -: Май 08, 2013, 13:21:43 pm »
котенце ще ти трябва явно още време, сега не си блъскай главата с тия неща, нали са в друг град, не се натоварвай сега с такива мисли. това с помощта повече от едната страна и аз съм го видяла, а свекървата като помагаше с нещо (докато мецан беше безработен) после много държеше цялата рода да чуе, че тя ни храни!  :x да сте живи и здрави с котарачо, той да има работа, пък ако трябва се преместете при майка ти за известно време.  :( знам какво е единият да е без работа, сметките и ипотеката като воденичен камък на вратлето ми тежаха,  :) но важното е че сме заедно. на неговите им дай малко време да осъзнаят, че са одъртели  :lol: ще приемат внучето, къде ще ходят

Re: нова свекървенска тема
« Отговор #121 -: Май 08, 2013, 14:05:56 pm »
Той работи и ми помага, но с неговата заплата и един БХС не мога да си направя! Като бях болна и трябваше да ми се купят лекарства на стойнст 50 лева кой ги даде? Майка ми!
Блу, умолявам те на защитавай свекърва, която ти държи остър тон, подвикава ти ще я цитирам точно: "Вдигни си задника от тука и измий чиниите", а в същото време на мен ми е лошо и ми иде да оповръщам всичко наоколо! Такова отношение ли заслужавам? Или баба му, която уж трябва да е по-толерантна знаеш ли какво ми каза? Цитирам: "Ти говори едно, а после друго (имаше в предвид, че трябваше да си намеря работа в рамките на два месеца, но това не зависи само от мен, но и от бъдещите работодатели, нали така?), и ми каза и друго: "Ти сега се насади на пачи яйца и аз се отказвам от Вас" е добре ти тези хора ли ми ги защитаваш? Така ли се говори на бременна жена? Що за отношение е това? Аз с тия хора винаги съм се държала добре, прилично, никога не съм ги обидила с нещо, винаги съм гледала да помагам и когато работех и бях с висока заплата, а синът им тогава работеше за 200 лева, си харчех парите за него! Това са едни използвачи и неблагодарници!
*
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #122 -: Май 08, 2013, 14:40:54 pm »
Аз не разбирам, защо трябва да имаш отношения с тях изобщо щом те тормозят ?! Кажи му, че не са ти приятни, натоварват те и не ги кани. Той да си поддържа връзка с тях. И на моя мъж баба му все се мъчи да ме съветва, но тя си е такава, а и я виждам 2 пъти годишно, въпреки, че живее на 15км. Просто нямам нужда някой да ми дудне постоянно, свекървата пък душа човек и като буфер застава, че си знае мамата и винаги ме подкрепя, дори и да не е много сигурна в правотата ми. Предполагам, че и е ясно, че няма как да се наложи в чужда къща .  В крайна сметка сама си гледам задълженията, един лев не са ми дали било то за празник или по принцип, за мен или дете, не смятам и че са длъжни. Да гледат тях си и това е.  И аз смятам, че трябва вие сами да си стъпете на краката, че то утре и дете ще гледате, разходите си растат. Човек трябва да се научи да се справя с наличното и да разполага според възможностите си.
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #123 -: Май 08, 2013, 14:53:38 pm »
Съгласна съм, че всеки трябва сам да се справя със създалата се ситуация. И честно да ти кажа изобщо не им искам помощта, и то тази свързана с финансовата част, след като видях това тяхно държание, което направо ме отврати. Очаквах нормално, човешко отношение. Можеха да ни кажат, че нямат възможност да помагат, а не да се държат така идеотски сакън, ако синът им ги помоли за някаква помощ.
Разбери ме аз бия в друга посока - не за пари, а за отношение искам нормално отношение, а то... :balk_145: :balk_145: :balk_145:
Аз искам тия хора да помагат на сина си както аз ще помагам на детето си и няма да го лиша от нищо, а те не искат на него да му помогнат ето за това ме боли, защото и той се измъчва, че ще се справим с проблемите си ще се справим, то цялата държава е затънала до шия в гмеч и мизерия, но поне искам да има нормално човешко отношение, толкова много ли искам? Имам право да съм огорчена и то с пълно основание към тия хора, още повече не мога да си обясня защо са така зле настроени срещу мен, това и врачка не би могла да го каже.
Имаме една хубава българска приказка "Уважението е на кожуха" прочетете я или си я припомнете, аз когато работех и взимах сериозни парички бях добра за него, а когато нямам пари аз за тях съм някакъв парцал и нищожество, ето за това ми е най-болно. Животът не е само пари и богатства, имоти, коли има и други радости, които са по-ценни от всичко изброено и Вие го знаете много добре това. Защо просто не бъдем по-човечни? Къде сбърках?
« Последна редакция: Май 08, 2013, 14:55:21 pm от chattenoire84 »
*
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #124 -: Май 08, 2013, 15:17:09 pm »
Бъркаш като очакваш нещо. Не чакай и после най-малкия жест ще ти се стори добре дошъл и голям.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #125 -: Май 08, 2013, 17:51:58 pm »
Не бъркаш - ти се държиш добре. Има такива хора, които не знаят какво искат - дали да са добри или зли. За помощта - те са избрали как да се държат към сина си, той да се оправя с тях. Като не са добри с теб - не се виждай, не комуникирай, остави мъжа си да се оправя, те са негови близки, не го карай да застава по средата.
Следващия път като ти е лошо и се държат така с теб - стани, повърни отгоре върху свекърва си и ще й мине мерака да те юрка :lol:
Като си далеч от тях - за чий ти е да им се вреш в лицето? Не се занимавай, не говори, не се срещай и живота ти ще е по-лек :wink:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #126 -: Май 08, 2013, 18:49:41 pm »
Аз очаквах свекърва ми да иска да вижда внука си, а тя по телефона ми обясни, че той щял да си познае кръвта  :lol: ми резултата е, че харесва съседката повече. Един ден всичко се връща, много им здраве. Но просто ги отдалечи от себе си, да не те нервират. Пък за миене и чистене не е тяхна работа кой и как у вас  :wink: Освен това, като не те виждат, ще си по-хубава  :lol:
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #127 -: Май 08, 2013, 19:31:27 pm »
Благодаря Ви имах нужда да прочета такива коментари, толкова много имах нужда от морална подкрепа. Благодаря Ви!  :bighug:
*
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #128 -: Май 08, 2013, 19:53:13 pm »
chattenoire84,аз също бих ти дала съвет да стоиш далеч от тях.
ММ има една леля(братовчедка на майка му ,тя ме ненавижда от деня,в който ме видя.Е разбрах за това в деня,в който се приместихме при майка му след като се разболя.Две години,аз и търпях обидите и клетвите когато дойдеше при свекърва ми и никой не можеше да излезе на глава с нея.След като свекърва ми почина,лелята ми се извини,а аз не казах нищо.Виждах,че е лицемерна,спря и да идва.ММ се вижда от време на време с нея,а аз три години не съм я виждала и чувала и съм много добре. :)

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #129 -: Май 08, 2013, 22:10:56 pm »
Kerita, благодаря ти за хубавият съвет. Това е най-доброто решение, което мога да взема от тук нататък както и другите момичета ме посъветвахте ще стоя надалеч и настрана. Толкова мъчно ми става като чета, че един огромен процент от нас имат сериозни проблеми с роднините я своите, я тези на мъжете ни... Защо хората сме толкова лоши? Кому е нужно да се държим така лошо един към друг, от това няма никаква полза.
Един ден нашите деца ще пораснат и ще си доведат снахи и зетьове, ние така идеотски ли бихме се държали с чудите деца, не нали? Особенно, ако снахите и зетьовете се държат добре и възпитано с моето дете или деца, обичат се нямам да имам основателна причина да се държа лошо както някога са се държали лошо с мен, а свекърва ми се държи така, както някога са се държали лошо с нея, решила да и го връща на мен, която имам единствената "вина", че обичам сина й.
*
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #130 -: Май 08, 2013, 22:54:58 pm »
Ох, пак съм неразбрана. Добре. Пиша за последно.
Никого не защитавам. Просто ти казах да се поставиш на тяхно място! Щом не искаш или не можеш, добре.
Както са казали и момичетата, гледайте в скоро време да си оправите финансовото състояние, за да не се налага да се съобразявате с някого. Няма какво да се лъжем. За детето си трябват много пари.
Между другото, полага ти се минималното майчинство като безработна. 240 лв. мисля, че беше. Не знам обаче как трябва да се оформи административно това. Някой по-вещ от мен ще ти каже.

*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #131 -: Май 08, 2013, 23:48:27 pm »
chattenoire84, много по-лесно и спокойно се живее, когато осъзнаеш, че никой за нищо не ти е длъжен, дори собствените ни родители.
Игнорирай ги, не очаквай нищо от тях - ни пари, ни отношение, за да има мир и любов при вас.


*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #132 -: Май 09, 2013, 00:27:16 am »
Ох, пак съм неразбрана. Добре. Пиша за последно.
Никого не защитавам. Просто ти казах да се поставиш на тяхно място! Щом не искаш или не можеш, добре.
Както са казали и момичетата, гледайте в скоро време да си оправите финансовото състояние, за да не се налага да се съобразявате с някого. Няма какво да се лъжем. За детето си трябват много пари.
Между другото, полага ти се минималното майчинство като безработна. 240 лв. мисля, че беше. Не знам обаче как трябва да се оформи административно това. Някой по-вещ от мен ще ти каже.
Блу, при цялата ти интелигентност....тя системата е малко 4-4-2...чудя се как до сега не си разбрала  :wink:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #133 -: Май 09, 2013, 00:54:52 am »
За мен нещата изглеждат по друг начин. Щом сте решили да имате дете, не може да чакате някой друг да ви дава пари. Знам, че се случва, понякога се налага, но аз за себе си не бих могла да го очаквам някой да ме издържа. Дано мъжът ти скоро си стъпи на краката и си намери работа, за да не сте финансово зависими от някого! Честно или не, твоите родители ви помагат, това е тяхно решение и право. Но не мисля, че трябва да се сърдиш на свекърите си, че разбират нещата по друг начин. Дотолкова мога да кажа въз основа на изложените факти. Сигурно има други, които не знам. Предполагам, че ти е обидно, че не се радват на бременността ти така както ти очакваш от тях. Човешките отношения са многопластови. Дори и между двама души могат да бъдат сложни, а между четирима са още по-сложни. Опитвай се понякога да се поставяш и на мястото на другия! Мисля, че би ти помогнало да разбереш защо се държат така. От друга страна, има хора, които са по-студени, по-неемоционални. Въпрос на темперамент. Ако аз съм рационална, не мога да очаквам всички да са като мен. Нали затова светът е шарен?! Като за начало се опитай да намалиш контактите с тях и се замисли защо може да постъпват така. И не забравяй, че това са бабата и дядото на твоето дете! Опитай се да запазиш някакви отношения с тях, макар и дистанцирани, но разумни. Това е в интерес на детето. Сега ставам, че бебето ми се събуди.  :D

Подкрепям всяка дума.

И аз имах големи проблеми със свекърва ми, докато живеехме заедно. Сега тя си е същата, аз - малко по- зряла и нямаме никакви конфликтни точки. Децата не съм ги лишила от контакт с нея, макар че често ги забравя за рождени дни. Оставила съм ги сами да изградят взаимоотношенията помежду си, като никога не съм казала и една лоша дума за баба им.

Аз също мисля като midge, мими и м-и по въпроса с "помощта". Мисля, че доста се е изкривило това понятие в българското общество.
*
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #134 -: Май 09, 2013, 10:16:44 am »
Блу, не си неразбрана, спокойно  :D
Изумяват ме здрави, прави, зрели хора с разсъждения как родителите им са длъжни да ги издържат цял живот. Длъжни са до образование. После - всеки по житейската пътека и да са живи и здрави! Когато могат, възрастните, ще подкрепят.

Представям си дъщерята да ми доведе такъв мамин златен зетко, че и вкъщи да ми го курдиса - там, където мога да съм проклета колкото си искам и никой да не може да ми каже копче :lol:

Да ме прощават младите - аз детето си го обичам, но и себе си също. Никак не си представям до 70 годишна възраст да даяня с още двама-трима на гърба си.
Кога се предполага, че ще си почиват тия родители? В гроба ли?
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #135 -: Май 09, 2013, 11:45:18 am »
Аз искам тия хора да не се държат като идеоти, тука въобще не става въпрос да се помага финансово до гроб, а само при нужда, но както и да е. Пак ще го натъртя и то много ясно, че никога не съм искала финансова помощ от никого! Моля Ви прочетете внимателно постовете и хубаво вникнете в смисъла, исках само да се зарадват, че ще имат внуче, а те се държаха кофти.
Не съм безработна, но просто от много месеци не получавам заплата и за това съм зле с финансите, но пари винаги се намират.
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #136 -: Май 09, 2013, 11:49:51 am »
Напълно подкрепям последните мнения! Особено в тия трудни времена, да се "увесим" и ние на достатъчно измъчените си и отрудени родители, пък и бебе да им курдисаме....
Мисля, че дете трябва да се появи, когато самите му родителите са достатъчно пораснали, независими, самостоятелни и тн...Бабите и дядовците може да помагат от време на време, но това не е тяхно задължение, а право!
Знам, че особено в малките населени места, безработицата е наистина проблем. Но в по-големите, особено в София, работа има...Разбира се, ако я потърсиш...Няма срамна такава и може в началото да се примириш с по-ниско платена, не отговаряща на претенциите ти, до като намериш удолетворяваща. Но да висиш на издръжка на родителите си, чакайки да те поканят за изпълнителен директор на банка е меко казано смешно...
Елфи, много ми допадна изречението със зеткото...! :D :lol:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

Re: нова свекървенска тема
« Отговор #137 -: Май 09, 2013, 11:53:07 am »
Бубулина, и ти ли се заяждаш? Въобще на никого не съм се увесила на врата! Когато майка ми прецени да ми даде пари ми дава, аз си имам и други доходи, пак казвам, че искам отношение, а не пари, толкова ли сте слепи?
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #138 -: Май 09, 2013, 11:59:01 am »
chattenoire84 видях, че очаквате свекървата да помага на сина си...Поне така прочетох. И не се заяждам, говоря по принцип и споделям мнението си.
А животът ме е убедил, че в голям процент от случаите, човек получава това, което заслужава...
В останалите случаи, просто трябва да се старае да избягва дразненията, да не изисква специално отношение, да се опита да разбере причините за негативно отношение, да очаква, но и да прави компромиси. И ако нищо друго не помогне, просто да ги прекрати  :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

Re: нова свекървенска тема
« Отговор #139 -: Май 09, 2013, 12:06:14 pm »
chattenoire84 видях, че очаквате свекървата да помага на сина си...Поне така прочетох. И не се заяждам, говоря по принцип и споделям мнението си.
А животът ме е убедил, че в голям процент от случаите, човек получава това, което заслужава...
В останалите случаи, просто трябва да се старае да избягва дразненията, да не изисква специално отношение, да се опита да разбере причините за негативно отношение, да очаква, но и да прави компромиси. И ако нищо друго не помогне, просто да ги прекрати  :)
Да, това вече е друга приказка.