0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #960 -: Юли 12, 2014, 20:06:24 pm »
Здравейте момичета :-)
Благодаря на всички за пожеланията и мислите. Мисля, че съм добре засега ;-) Лежим си, вливат си ми упорито магнезии и гинипрал и така ще откарам поне до.понеделник, когато ще ме види доктор - сега само си лежим, нали е уикенд и няма никого :-) Момичетата в стаята ми са симпатични и си приказваме доста, т.ч. се издържа засега. Мама ми носи ядене, мъжо ми донесе възглавницата и се глезя. Само не знам ако още малко се затопли и как ще се издържи на жегата, пък и без баня  :?
Днесн ми сложиха и третата инжекция за бебето, утре последна четвърта и така... Силно вярвям, че трябва още доста да устискам бебчо, и че това сега е по-превантивно, отколкото че съм зле толкоз :-) А и поне не се видя вчера на нито един от двата прегледа да имам.разкритие, макар че явно е поомекнала и се е скъсила (едната лекарка го измери 2см, а другата я напипа наполовина скъсена, каквото и да значи това).
Старая се да остана позитивна, въпреки, че при мен тези неща винаги стават точно когато най-малко очаквам :-(
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #961 -: Юли 12, 2014, 20:10:01 pm »
Забравих да ви напиша лафа на деня на мъжът ми: "А няма ли там някое момиче от форума да се заоознаете и да си приказвате" ( това.по.повод, че все.му разказвам.вечер кой какво и как съм прочела във форума)  :D
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #962 -: Юли 12, 2014, 22:27:55 pm »
Е,няма,няма.Кажи му,че ни е достатъчно сега дето мислим вас, друг не даваме да постъпва в болница,освен за раждане по план,разбира се.    :) :Което ме подсеща да питам Лили:
Ти ще си чакаш индикации за рацдане по естествен път или имаш планирана дата за постъпване в болница?
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #963 -: Юли 12, 2014, 23:47:13 pm »
Еее, Слънчицето ни сигурно е там, само че сигурно и е малко натоварено в момента  :D
Хоупче, аз си чакам принцесата да каже кво правим  :wink:  не знам дали ви се оплаках, но жк си ме зарязаха най-безпардонно - излизали отпуска и ако не съм родила през август да им се представя за тонове. Демек ми слушаха тоновете за пръв и последен път в 9-ти месец за пет минутки и евентуално съм поканена отново в десети.. А аз нещо си бях внушила, че в девети месец ще ме наблюдават по-зорко от преди... изглежда не съм познала... Но хайде да не се оплаквам, може пък да е за добро..
Иначе от 'Щерев' предложиха да ме резнат, но аз ще пробвам да спася кожичката другаде  :lol:
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #964 -: Юли 12, 2014, 23:56:46 pm »
Лелее Лили,каква е тази ЖК? Нямам думи,това е нагло,наистина сега би трябвало поне всяка седмица да ти правят запис на тоновете,да не кажа през два-три дни...къде ще раждаш реши ли? То нямаш много време за мислене  :) важното е всичко да мине безпроблемно...
Моусит,наистина звучиш добре,радвам се за теб и стискам палци...
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #965 -: Юли 13, 2014, 00:27:34 am »
Добре, де, в Щерев сигурно не е невъзможно да родиш естествено. Или бъркам?

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #966 -: Юли 13, 2014, 09:06:40 am »
Със сигурност може да се роди естествено в 'Щерев'. Просто моят доктор в моят случай не смята за удачно. За мен това не е никакъв проблем и не сме спорили по въпроса, защото така или иначе не мога да си позволя услугите на частна клиника. Но ако можех, бих ползвала точно тях.
Аз ходих на обикновена ЖК в поликлиника и само в извънредни случаи до 'Щерев' или 'Майчин дом'.
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #967 -: Юли 13, 2014, 09:56:30 am »
Mousyt радвам се,че си позитивна и се чувстваш по-добре,сигурна съм че бебко ще устиска като истински герой  yahoo_33
Момичета помагайте,положението става все по страшно.Незнам на вас в коя седмица ви е започнало гаденето,но моето почна преди седмица.Последните три дни обаче са УЖАСНИ 8O
Имах суха кашлица,която премина във влажна с мед и лимон и в началото отдавах повръщането на това,че се отхрачвам.Сега обаче е по-лошо,вода не мога да пия без да върна върнатата поръчка от преди три дни.Вие вземали ли сте нещо за повръщане?
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #968 -: Юли 13, 2014, 09:58:49 am »
А сега къде ти следят тоновете,Лили?
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #969 -: Юли 13, 2014, 10:08:36 am »
Дани86, не съм повръщала, но не консумирах почти нищо до 17-та седмица. Както казваш, дори и вода не можех да пийна. Опитвах се да ям по малко един път на ден. Отслабнах 10 кг, но не съм пила никакви лекарства, защото не повръщах. Ако много повръщаш има вероятност да се обезводниш, така че по-добре се консултирай с доктората ти дали не трябва да взимаш някакви хапчета.
Но в общи линии трябва да си търпим неразположенията и да се надяваме да отминат по-скоро. При мен все още съществува гаденето, но не е както преди. Дано при теб да отшуми по-скоро.

Лили, а не ходиш ли да ти мерят тоновете, без значение къде? Когато влязох в девети месец, всяка седмица ходех на запис на тонове, а ти вече си даже на финалната права.


*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #970 -: Юли 13, 2014, 10:51:06 am »
Ами преди два дни като ми ги преслушаха за пет минутки ми съобщиха това, че след термина пак да отида, ако не съм родила. Ако се почувствам зле или нещо такова - да отида колегите им от другия кабинет да ме видят, или в най-близката до мен болница. Иначе нищо. Признавам, в първия момент ми се стори твърде безхаберно, и почти се почувствах ощетена. Но вече го приемам за нормално, и ако нещо ме зачовърка ще отида все някъде... Но иначе нужно ли е наистина? Просто си чакам раждането и се старая да не мисля 'ами ако'...
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #971 -: Юли 13, 2014, 11:01:44 am »
Хей, момичета, не съм влизала от повече от седмица и колко много новини в темата. Браво на стигналите до финала и успех на тези, за които той наближава.

Mousyt, всичко ще бъде наред с бебо, да знаеш. Ти си достатъчно позитивна в този момент и ще го преодолеете.

 Връщам се да чета внимателно, че отново надушвам полезности.  :)
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #972 -: Юли 13, 2014, 11:20:54 am »
Лили, мен и следващия ме доктор в клиниката, и докторката от ЖК и докторката, при която щях да раждам, ме предупредиха, че всяка седмица трябва да съм на записи на тонове. Не съм имала никакви индикации за проблеми, просто такава била практиката.
Но за да не те шашкам излишно, се надявам да се включат и други мами с коментар.


Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #973 -: Юли 13, 2014, 11:28:08 am »
Лили, практиката в БГ е да се ходи всяка седмица на запис на тонове.
Аз в един момент ходих по 2 пъти на седмица, заради застаряване на плацентата. Бебо намали качването на грамчета в последния месец и трябваше да следим да не спре да се храни изцяло.
А след датата на термина се ходи всеки ден на запис на тонове.
ЖК-то ти не е ли длъжно да те пренасочи към друго ЖК докато отсъства?

Май не е така обаче в чужбина. Спомням си, че Ра4ко не ходеше всяка седмица (тя е в Австрия).
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #974 -: Юли 13, 2014, 12:10:14 pm »
И аз ходих всяка седмица на запис,а след термина всеки ден...всичко се случва,не е шега работа..
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #975 -: Юли 13, 2014, 14:20:38 pm »
И сз знам,че в Бългрия запидът на тоновете е най-важното нещо,което се прави през последните седмици преди термин.И то през седмица,Защото през това време може да е настъпил някакъв обрат и това ще позволи да се хване навреме проблема и да се отреагира.Лили,отиди в "Щерев" или там, където мислиш да раждаш,за да изясниш този въпрос и да те следят.Няма какво да чакаш,"ако се почувстваш зле".Ами ако бебчето има някакъв проблем,а ти не усещаш никакво неразположение?В края на другата седмица те искам строена някъде за запис на тонове,чу ли!
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #976 -: Юли 13, 2014, 14:24:57 pm »
Да, при нас в Австрия се прави запис на тонове веднъж в 38 г.с., даже някои клиники и това не правят, и след това на термина ако не си родила до тогава. След термина се ходи през ден, два. Но и на нас ни казват че ако нещо ни тревожи да отиваме незабавно в болницата на преглед. През моята първа бременност ме следяха през 14 дни, защото бебето било малко за седмиците си, но тоновите ми ги мериха пак от 38 г.с. нататък. Така че момичета не се шашкайте излишно и не се вкарвайте във филми излишно ако нямате основания за това.


*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #977 -: Юли 13, 2014, 14:57:04 pm »
О, да - всичко си знам как трябва да бъде, затова и направо паднах, като научих че няма да се записваме честичко... Но после като поразмислих реших, че не е никак лошо - ако нещо ме загложди винаги мога да отида за едни тонове. Така или иначе са платени, т.е. отникъде няма да ме върнат. Единствената разлика би била, че по ЗК са ми безплатни, а иначе ще си ги плащам сама.

Дани, ти утре ще правиш ли нов тест?
Хоупче, няма да се плашиш - и при мен, и при теб всичко ще мине перфекционистично! Е, при теб двойно перфекционистично!  :bighug:

Дано успеят да се класират Стоека и Слънчицето да кажат как я карат  :bighug:

maury, писали сме ти отсъствие, така да знаеш! Сега ще трябва да го извиняваш с повече присъствие!  :bighug:

Мousyt, дано имаш възможност да четеш за кърменето и да си намисляш бебешките джунджурии - сега ти е паднало свободно време. Готина компания в стаята ти пожелавам!

Catcat, по-добре ли си? Почивай максимално!

47_smiles, теб тайничко си те следя след раждането и честно казано си ми голяма слабост! Само хубавини желая на цялоио семейство!  :bighug:
 
Много свидни бременни моменти желая на 'тихичките' момичета в темата!
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #978 -: Юли 13, 2014, 14:58:42 pm »
Подкрепям ra4ko  и тук е така , даже мисля че след термин започват през 2-3 дни .Естествено ако на преглед се съмняват за нещо правят извънредно. Същото е и с инжекциите за развиването на дробчетата поставят ги след 28 г.с.
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #979 -: Юли 13, 2014, 15:09:05 pm »
Лили утре съм на преглед с УЗ.Реших да спра тестовете,само излишно се напрягам и си изкарвам акъла.Пък и вече съм добре,кафеникавото течение не се е обаждало от два дни,слава богу.Болките никакви ги няма от средата на седмицата  :D
Сега сме във фаза гадене и повръщане.Явно бебчо предпочита часовете от 3 след полунощ до обяд.Дори вода не ми позволява да пия,на баща си ще се е метнало  :lol:
Но като цяло се чувствам добре,татко ни глези много,а батко ни обикаля като овчарско куче  :P