0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Cleopatra

kista
« -: Октомври 26, 2005, 10:59:22 am »
Zdraveite!Ot blizo 10 meseca imam kista na desnia iaichnik koiato lekuvah  po vsevuzmojni nachini no bezuspeshno.Beshe zapochnala da namaliava no otnovo e vurnala razmerite si 4.5 sm.Nai-veroiatno mi predstoi operazia v nachaloto na meseca.Umiram ot strah.Mislia si che shte umra i niama da se subudia ot upoikata tui kato sum alergichna i pri rajdaneto na dushterichkata mi (sekcio) napravih alergichen shok.Ako niakoia ot vas e prejiviala podobna operacia neka mi pishe.Molia vi!

Пиши на кирилица!
kista
« Отговор #1 -: Октомври 26, 2005, 11:05:57 am »
А пробвала ли си с противозачатъчни?
Аз имах не една, а няколко кисти и пих 4 месеца противозачатъчни, защото те спират овулацията, чрез която се храни кистата. И успях. Изписаха ми Новинет. Няма станични ефекти и се чувствах нормално, докато го приемах. Не се появиха нито окосмявания, нито други подобни. Е, само качих 2 - 3 килограма, но това не е болка за умиране и е за предпочитане!
Ще се справиш без операция, вярвай!
Стискам палци!
Успех!  :hello:
Бъди себе си!
*

    Cleopatra

kista
« Отговор #2 -: Октомври 26, 2005, 11:15:20 am »
Zdravei e- mili!Blagodaria za otgovora!Pih i protivozachatuchni i adski silni hormoni ot koito kachih 8 kg.V momenta pia Diane 35.Doktora mi obiasni che iavno pri men stava vupros za Luf sindrom....:(
*
kista
« Отговор #3 -: Октомври 26, 2005, 12:23:09 pm »
А билки?
*

    vivi

относно алергията
« Отговор #4 -: Октомври 26, 2005, 13:29:36 pm »
:D Здрасти,относно алергията искам да те успокоя.
 И аз направих алергичен шок по време на лапароскопско изследване.Около месец след това се наложи операция.Преди това правих тест за алергиите,но въпреки това заедно с упойките ми сложиха и противоалергични.
 И аз като теб много се страхувах от нова упойка,но те уверявам че всичко мина съвсем нормално.
 Мисля че ако направиш тест предварително и кажеш че си пранила шок,и ако анестезиологът ти е добър-тогава не би трябвало да има проблем. :D Успех :D
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
kista
« Отговор #5 -: Октомври 26, 2005, 17:45:44 pm »
Клеопатра, аз лично си мъкнах моята 4 см-ва функционална киста около девет месеца. Пробвай с билки. Писала съм за тях в лек от природата
*

    Cleopatra

kista
« Отговор #6 -: Октомври 27, 2005, 10:54:36 am »
Blagodaria na vsichki za otgovorite! Istinata e che probvah i bilki(niakakuv bilkov kokteil specialno za kisti ot bilkovata apteka na "Pop Bogomil)Pih gi blizo 6 meseca.Opitah i homeopatia, i reiki, i igloterapia , no vse bezuspeshno. Chestno kazano dori neznam kakvo tochno povlia v edin moment kistata mi da namalee do 2.8 sm , no v momenta otnovo e s purvonachalnite si razmeri.V moia sluchai do kolkoto razbrah stava duma za endometriozna kista.Smenih 3-ma lekari za da sum spokoina che ne stava vupros za niakakva po-strashna diagnoza i vupreki tova me spohojdat vsiakakvi loshi sumnenia.A kakvi sa tezi bilki za koito ti spomenavash lady_11?Kak se razviha neshtata pri teb?
*

    helios

kista
« Отговор #7 -: Октомври 27, 2005, 11:56:13 am »
Знам, че когато прочетеш за нещо, което вече някой е преживял, някак ти става по-леко. Една приятелка беше с киста 5кг (не бъркам в количеството, може би беше 10см-затова не съм съвсем сигурна). Подложи се на лапароскопия, махнаха я, с нея и единия яйчник, защото беше закърнял. Бързо се възстанови, тъй като 10 дни по-късно замина на море.
Сега всичко това е просто една история, чувства се прекрасно. Доста време преди операцията единия яйчник е поел функциите и на другия и сега продължава в същия дух  :)
Няма за какво да се притесняваш...Желая ти много кураж и...късмет!!!
*
kista
« Отговор #8 -: Октомври 27, 2005, 12:12:52 pm »
Най-добре би било да се оперираш. Предупреди анестезиолога, че имаш алергия към упойките и той ще реши как да процедира. Имай предвид, че колкото по голяма става кистата, толкова по-сложна ще е операцията. Затова действай докато не се е уголемила. Шоколадовите кисти (каквато е и твоята) трябва да се оперират задължително.
Между другото и аз имам приятелка, която се оперира от такава киста и остана с един яйчник. След това и трябваха 3 месеца опити за забременяване и сега се радва на прекрасна дъщеричка.
Пожелавам ти успех  :) !
kista
« Отговор #9 -: Ноември 11, 2005, 13:20:48 pm »
Здравей!
Преди да легнеш под ножа помисли и за по-лек вариант - пункция на кистата.
И мойта киста мислеха, че е функционална, но се оказа ендометриозна.
Преди да се реша на пункция пих противозачатъчни 6 месеца, билки и нищо не помогна.
Направих пункцията и не съжелявам (в клиниката на Щерев).
Сега съм си добре.
И аз имам проблеми с упойките, но ми направиха изследвания - кои ми понасят и кои не.
Но момичетата са прави, че с упойката може да се сложи и антиалергични препарати ако се притесняваш.
Успех и не отлагай, че аз преди 3,5 години отлагах и отлагах и накрая като се спука кистата получих доста усложнения - включително и запушване на тръбите.
kista
« Отговор #10 -: Ноември 11, 2005, 17:55:06 pm »
Лили,

какво е твоето положение в момента - с ендометриозата, с тръбите.

Желая ти много късмет и здраве.
*

    Cleopatra

kista
« Отговор #11 -: Ноември 13, 2005, 01:47:04 am »
Zdravei lilia_n_s! Mislila sum za punkcia.Moiata kista e endometriozna.Pulna e s kruv.Doktora oba4e mi kaza che ne bi se poluchilo s punkcia zashtoto kruvta zapushva iglata i ne moje da se iztegli sudurjimoto.Taka che....:( Veche ne znam ....oburkana sum mnogo...Mai niama da mi se razmine noja:((

Пиши на кирилица!
kista
« Отговор #12 -: Ноември 13, 2005, 09:05:19 am »
Незнаех че ендометриозните кисти, се лекуват а не се режат. И как се установи че хисрара е такава. Не би ли трябвало наистина още по-рано да се махне за да не се разрастват огнищата, не разбирам защо се чака толкова много.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
kista
« Отговор #13 -: Ноември 13, 2005, 11:22:18 am »
Клеопатра, много объркано ти е писанието, пиши, моля те, на кирилица.

Последно:
1. Имаш ли поставена диагноза?
2. Ако е ендометриоза, диспансеризирана ли си?
3. Провеждала ли си лечение със Золадекс?


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    Cleopatra

kista
« Отговор #14 -: Ноември 14, 2005, 01:01:32 am »
Здравейте отново! До момента съм правила консултациа с 3-ма гинеколози и всички те поставят една и съща диагноза - ендометриозна киста.Не са ми правени никакви по-специални изследвания освен ултразвуков преглед.Непрекъснато чета в интернет че определянето на вида киста е трудно и става или с лапароскопско изследване или в процес на операциа.Мога да кажа само, че последното което опитвам преди да се оперирам е с Диане 35.Определено има ефект след като за един месец кистата е намаляла с 1 см.Разбира се това не е гаранция че ще изчезне но...опитвам.Не съм пробвала със Золадекс.Дори не знам какво лекарство е.Гинекологът ми сподели че имало някакви инжекции,които били много скъпи, а и с тях няма гаранция.....Това е от мен.
kista
« Отговор #15 -: Ноември 14, 2005, 20:13:58 pm »
Не съм провеждала лечение за ендометриозата.
Диагнозата ми я поставиха сле пункцията на кистата миналия месец.
Лекарите мислиха, че е функционална и едва след като направиха пункцията се оказа, че е ендометриозна.
И понеже вече имам и една коремна операцията от същата киста спукана преди 3,5 години лекарите решиха, че имам еднометриоза.
На снимката на тръбите се вижда, че има някаква минимална пропускливост, со са нагънати, удебелени и какво ли още не(не мога да прочета останалото).
*

    kotka

kista
« Отговор #16 -: Ноември 18, 2005, 14:42:34 pm »
И аз имам ендометриозна киста но ми казаха че не може с лекарства да се лекува
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
kista
« Отговор #17 -: Ноември 18, 2005, 16:28:56 pm »
Може да се лекува с лекарства, но лечението е няколко месесеца и се предизвиква изкуствено менопауза.
kista
« Отговор #18 -: Ноември 23, 2005, 00:11:30 am »
Аз съм лекувана от ендометриоза.И тя се лекува точно със лекарства,тоест инжекции Золадекс или Дефелерин,но първо трябва да се направи лапароскопия за да се премахне кистата  да се изчистят огнищата и да се прецени коя степен на ендометриоза е и съответно да се назначи лечението със инжекциите което може да е 3 месеца може и да е 6 месеца,а гаранция за нищо няма,но това е правилния път на лечние
*
kista
« Отговор #19 -: Ноември 26, 2005, 10:27:16 am »
Цитат на: Cleopatra
Здравейте отново! До момента съм правила консултациа с 3-ма гинеколози и всички те поставят една и съща диагноза - ендометриозна киста.Не са ми правени никакви по-специални изследвания освен ултразвуков преглед.Непрекъснато чета в интернет че определянето на вида киста е трудно и става или с лапароскопско изследване или в процес на операциа.Мога да кажа само, че последното което опитвам преди да се оперирам е с Диане 35.Определено има ефект след като за един месец кистата е намаляла с 1 см.Разбира се това не е гаранция че ще изчезне но...опитвам.Не съм пробвала със Золадекс.Дори не знам какво лекарство е.Гинекологът ми сподели че имало някакви инжекции,които били много скъпи, а и с тях няма гаранция.....Това е от мен.

 Категорична съм, че не могат да ти кажат каква е кистата само от ултразвук. Единствения категоричен отговор може да се даде , когато ти махнат кистата и  й направят хистология. Всичко останало е предположения на тъмно