0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #720 -: Август 27, 2020, 11:57:41 am »
Яничка, дано всичко е наред. Щом засега кървенето е спряло, може би е било нещо еднократно.

Тери, ти коментира ли резултата от АМХ с докторката, тя каза ли ти, че е проблем? Какви са референтните стойности?

Грейси, не мисля, че път с кола може да повлияе на бременност, на която всичко й е наред, имало е да става за съжаление. Как върви твоята процедура?
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #721 -: Август 27, 2020, 12:15:33 pm »
Яна, пиши на др Мели да я питаш за този Аспирин. Виж на мен по-назад ми писа Аспирин след 12гс и то само, ако наистина имам нужда от него.
напълно подкрепям Робин. Каквото има да става, става. Аз имах предвид, че при мен просто по време на път се усещаха болките, но не защото пътя ги предизвика. Биохимичната със сигурност не ми е от това. Просто да кажем отвратителния ни път до Пловдив ми подсказа, че вече нещо не е наред. Но на здрав ембрион е много трудно да му повлияеш. Моята майка е скачала от 150 см ограда, докато е била бременна, в 8ми месец е прала и тупала килими. лично мен пазенето до никъде не ме доведе. най-близко до успех бях, когато не се третирах като болна на смъртно легло след трансфер.

Иначе не съм коментирала с докторката, бях само за подаване на документи. Няма и смисъл да коментирам, като наближи ще обсъдим.

Аз се чудих нещо вчера, но забравих да попитам: трансферите не се ли броят за АРТ процедури. Нали фонда покрива след 4 неуспешни АРТ процедури. Та се чудих за себе си и Лейди. Аз имам 4 трансфера. Тя има 2 инсеминации и един трансфер засега. Дали трансферите минават по тази точка от закона.

Редакция: Открих закона " г) (доп. - ДВ, бр. 4 от 2018 г., в сила от 01.01.2018 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2019 г., в сила от 01.04.2019 г.) за индикации по чл. 26, ал. 1, т. 4 - данни за безплодие в период най-малко две години, лекувано чрез конвенционални методи, вкл. с реализирани минимум четири цикъла с вътрематочни инсеминации (IUI);" 
Доста буквално оформено, директно изключва трансферите, които по принцип би следвало да имат по-голяма успеваемост.
« Последна редакция: Август 27, 2020, 12:38:50 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #722 -: Август 27, 2020, 12:56:08 pm »
Аз мнението на Д-р Мели за аспирина няколко пъти съм го чела. И на Павла е същото. Въпросът е, че при мен аспирина не е за всеки случай, а заради АФС и затова ме е страх да го спра. Защото реално няма нищо друго, което да ме “пази” от този синдром. А и лекаря вчера ми каза съвсем ясно, че той не ме задължава да пия нищо, а само препоръчва. И че на базата на неговият опит и на моята медицинска история смята, че без тази терапия няма да успея с бременността.

Сега писах и на доктора ми в Шейново. Той каза да спра цялата терапия докато кървя. Каквото е и мнението на хематолога, но той е написал на листа, че трябва да ме види и лекар. Така че сега ще пиша на моят доктор да видим дали ще отговори.

А иначе и аз мислех, че трансферите се броят. Супер странно, четака е написано.

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #723 -: Август 27, 2020, 13:19:58 pm »
Аз съм с афс и аспирин пих от 13гс до 35гс. Да кървиш не е по-добре. Нмх си ти 'пази'.
Моето мнение е повлияно от това на Мели и на лекарката тук, която ме гледа на ехограф.

Няма логика трансфер да се брои за отделна процедура. Самото инвитро е процедурата. Тогава едно инвитро и 4 трансфера биха изхабили опитите по фонда.
« Последна редакция: Август 27, 2020, 13:31:41 pm от Pav-la »
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #724 -: Август 27, 2020, 13:20:44 pm »
При Лейди май досега се събират 3 АРТ процедури - 2 инсе и едно инвитро (без значение колко трансфера включва то). Май така се броят.

Аз минах преглед днес 13 ден, 21,5 мм е фоликулът. Бях сигурна, че вече се е спукал и ще ми отменят процедурата, но слава богу не. Назначиха я за утре и ако евентуално не е спукан в понеделник пак. Отдъхнах си!
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #725 -: Август 27, 2020, 13:39:17 pm »
Робин, на теб не ти ли таймират овулацията с инжекция, бая рисково играете, сигурно ти е било доста притеснено. Хайде успех ти пожелавам, дано този път ти е късмета. Стимулират ли те с нещо?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #726 -: Август 27, 2020, 13:54:49 pm »
Момичета,преди втория трансфер,питах доктора именно дали може да пътувам с кола.Каза ,че всякак може,само не на самолет с перка.Не вярвам,че това може да е причина за неуспехи.
Имам позната,с около осем трансфера,накрая толкова е притръпнала,че отишла на накакъв протест в София,скачала ,викала,бутала се в хора ,от там бягала за влака до Варна и баш това е успешния трансфер.
Яничка,почивай си и стискам палци!Робин,успех и на теб!
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #727 -: Август 27, 2020, 14:08:27 pm »
И аз с една жена си пиша. 3ти трансфер. Отишла на протестите сега в София, на другия ден ходила на преход в планината. Еми бременна е, та дрънка.  При наличие на проблем е добре да се кротнем, но иначе, живейте си живота. Това ме посъветва мен докторката, да мисля възможно най-малко за процедурата.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #728 -: Август 27, 2020, 18:42:41 pm »
Яна, почивай, дано не е нещо сериозно. Сигурно е заради аспирина. Дано лекарят ти отговори скоро.

Робин, успех!
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #729 -: Август 27, 2020, 19:58:40 pm »
Ей ме на, Тери  :D Ти нали не приемаше цялата дневна доза Фертил? Интересно, може би реагираш така, защото нямаш проблем нито с качеството нито с броя на фоликулите, а и си по-млада. Аз го пих 3 месеца преди стимулацията и после не съм пускала ново АМХ.
Днес ми дойде  :jump12: Чаках го и се надявах да не се бави много, че да можем да направим още 3-4 дни море  :D Мислех след него да мина през Владимиров, но той бил в отпуск до 26-27 септември, та прегледа ще е след следващият цикъл. По повод процедурите и кандидатстването, аз питах една дама, която се занимава точно с това и тя ми каза, че при две инсета и два трансфера сме можели да кандидатстваме. Не знам дали следващия трансфер ще е нашият, та за това започнах да се подготвям психически за следваща процедура.
Робин, пази го този фоликул днес, никакво напрежение, стрес и упражнения, за да не се спука. Помня преди инсеминация, вървях като някоя стара баба- едвам, едвам, 10 стълби ги взимах за 30 секунди  :D Сакън да не се прецакат нещата. Стискам палци за утре  :goodluck:
Яна, как са нещата днес? Силно се надявам да е спряло зацапването. Пусти аспирини...
Аз при зацапването спрях фраксипарина и се чудя дали не е допринесло за загубата. То е като порочен кръг, с него зацапване, без него проблем.
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #730 -: Август 27, 2020, 20:45:45 pm »
Lady, хайде добре дошла отново сред нас. Честит цикъл. Явно ти е било писано да си изчакате два-три месеца до следващия трансфер, ей го септември. Според мен не е във Фраксипарина причината за загубата. То за съжаление си тръгна да зацапва, просто явно лекарите не са виждали, че се отлепя
И като говорим за зацапване и моята драма продължава. Правихме секс, когато бях в овулация и имах бистра розова кръв. Реших, че сме се престарали, аз съм доста тясна. Мина ден, два, нищо не изтича от мен, нито материала, нито кръв, нито цервикална слуз. Затишие и днес пак ярко червено зацапване с цервикалната слуз, малко беше, но все пак е червено. Лошо ми стана. Юни месец имах същото пак след овулация. Тогава решихме, че е заради шофирането, но Прогестерон, Пролактин и ТСХ бяха супер. Ако си спомняте преди имах зацапване пък преди цикъл. И тогава се отхвърлиха всичъки възможни опции. И седя и се чудя какво го предизвиква.
Откакто отключих многото антрални фоликули правя и дебела лигавица, възможно ли е да е прекалено дебела и нещо да се отлепва? Не знам Естрадиола как е, но с тази дебела лигавица, предполагам е ОК. Също забелязах, че ми стават синини от всичко. Имам направо не синьо, черно, от това че чорапа ми е бил впит в крака. Та дали просто все още ми е разредена кръвта. Също се съмнявах  не може ли някой полип да имам, ама да не го видят и д-р Петрова, и д-р Даскалов и д-р Карликая всичките с добра техника, дали е възможен вариант. То човек се опитва да си почине от мислите за репродукция и то все нещо ти излиза да те държи на въдицата.
Може и нищо да не е, и двата пъти ми се случва цикъла след трансфер.
« Последна редакция: Август 27, 2020, 21:29:36 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #731 -: Август 27, 2020, 22:42:26 pm »
Идвам да ви наръся със син прашец както Тери ме подсети 😊   :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :biglove: :bori_003: :bori_006:

С пожелание скоро всички да дойдете в другата тема !
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #732 -: Август 27, 2020, 23:19:24 pm »
Аз си пия Фемарата. Утре трябва да бия менопур следобяд. И в събота съм на преглед да се види   как се развиват фоликулите.
Аз 1 път в живота си съм имала зацапване (прокървяване) след овулация - продължи 3-4 дни. Не знам каква беше точно причината. Точно предния ден или деня на овулация бях на преглед, на който тогава следящата ме АГ ме гледа на магаре, бъркайки, и така определи, че съм в овулация.  Но на другия ден прокървих. В същото време бях в доста стресова ситуация. И не знам дали стресът или това, че докторката доста натиска отгоре яйчника, докато бърка вътре, е причината за прокървяването. Казват, че при стрес може да има кървене - може би от нисък прогестерон. Тогава докторката ми изписа дуфастон 10 дни по едно. 8 дни след последния прием ми дойде - за първи път толкова дълго. А не бяхме правили опити него месец. Но пък дори да има прокървяване, съм чувала, че не пречи на забременяването. Така че - успех, Тери!
Робин, успех и на теб с инсеминацията!
Да споделя, че от началото на цикъла имам постоянно газове. През лутеалната фаза нямах толкова. През деня ги задържам, защото няма как на работа - не мога през 5 мин да ходя до тоалетна. Не съм си променила хранителния режим. А сега си мисля, че с Фемарата е по-тежко положението - усещам тежест ниско долу. Дали е от газове, дали от яйчниците, не знам. Ям пълнозърнест хляб, кисело мляко, съвсем малко прясно мляко (обикновено с кафето), мюсли, малко плодове, готвени яденета (постни предимно), не много сурови зеленчуци (да не би да се смилат трудно), 1 кафе сутрин, 1 зелен чай следобед, почти не ям сладко. Не знам какво да правя с тези газове. Притеснявам се да не объркат нещо.
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #733 -: Август 27, 2020, 23:28:00 pm »
Тери,едва ли е полип.Той се вижда като сянка и първия път никой не е сигурен на сто процента,но предполагат ,лигавица ли е,полип ли е.В първите чисти дни се вижда най-ясно,аз имах кървене около овулацията и все беше полипИ,даже не един.Последния пък мина тихомълком без нищо,на хистерото заради моимата се видя и той.Това мога да кажа от нескромния ми опит с полипи.
Грейси,някои зеленчуци надуват,но е пак индивидуално,някои хора и от млечни имат такива неразположения.Яж повече супички,по-течни храни.Успех!
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #734 -: Август 27, 2020, 23:43:33 pm »
Хелиантус, честито за пола, таткото радва ли се? 😊

Тери, тази инсеминация, както и първата, е напълно на естествен цикъл, без стимулация и без таймираща инжекция. По мои наблюдения и без това Овитрелът не ми действа както трябва - на втората инсеминация ми го биха около 26 часа преди процедурата, фоликулът беше спукан. На третата си го бих 44 часа преди това, но мисля че усетих овулацията още същия ден, в който бих инжекцията. Така че със или без медикаменти, при мен сякаш няма разлика. Все един фоликул, който се пука, когато реши.

Относно зацапването, Тери, според мен не се вглеждай толкова, не търси още проблеми. Аз поне не бих му обърнала никакво внимание.
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #735 -: Август 28, 2020, 00:08:50 am »
Бъдещият татко много се радва, беше много изненадан защото мислеше,  че ще е момиченце, той няма претенции, просто се изненада.

Успех на всички!
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #736 -: Август 28, 2020, 00:11:28 am »
Лейди, честит ти цикъл и добре дошла отново.

Тери, чела съм че може да има кървене по време на овулация. Било нормално. А и щом ти се случва само след трансфер, значи е някакво последствие от него. Ама не е нещо страшно мисля.

Робин и Грейси успех!

Хелиантус, честити ти сини гащи. Не познах, ама аз момчетата не ги познавам много  :lol:

Нали знаете, че една жена като се залежи и започва да си пълни главата с глупости и да чете из нета. Та и аз така днес. И понеже от известно време имам едни подозрения, че тия моите кървенета са от утрогестана, а не от матката и днес попаднах на няколко статии, в които се говори за колпит (възпаление на вагиналната лигавица) и понеже покривах част от симптомите - изчакахме да се стъмни и хукнахме към спешното. Направиха ми супер обстоен преглед (казаха че съм високо-рискова и не можели да ме минат по стандартната процедура), та урина давах, та лекари двама ме гледаха... абе доволна съм. И се оказах права. От утрогестана имам разранена лигавица, която пък кърви малко повече заради терапията.
Накараха ми се че не съм взела аспирина и за пореден път ми обясниха колко е важна терапията за конкретно моята бременност. Казаха че трябва да спра терапията само ако имам изключително, ама много силно и обилно кървене. А моето изобщо не е такова. Та ме инструктираха как да си изпия аспирина, дадоха ми снимка на вече 8-милиметровото сакче и ми смениха приема на утрогестана от вагинален на орален за поне 3 дни.
Докторката каза, че за момента всичко изглежда идеално и в матката няма никаква, ама никаква причина за кървене.

Та тази нощ ще се спи...

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #737 -: Август 28, 2020, 05:23:51 am »
Робин, успех днес. <3 Яничка, с теб сме, душата!
Тери, полип едва ли са пропуснали да видят трима лекари, въпреки че е лесно би обяснило това кървене. Аз все си мисля за това пролактин и виж какво изследване намерих : https://applications.emro.who.int/imemrf/Gulf_Med_Univ_Proc/Gulf_Med_Univ_Proc_2014_5-6_91_98.pdf

"Considering the importance of abnormal uterine bleeding in the day-to-day clinical
practice and the role of prolactin as a causative factor, there is a need to evaluate
prolactin level in each patient who presents with a history of abnormal uterine
bleeding." тоест има релация м/у високите нива на пролактин и кървенето.

Грейси, дегазин пробва ли да приемаш? А редовно ходиш ли по голяма нужда?
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #738 -: Август 28, 2020, 09:49:47 am »
Снощи всъщност се бях пооправила. И сега съм добре. Вчера през деня (на работа и докато се прибирах) беше много зле и се бях притеснила. Не ям много млечни продукти, старая се, за да няма проблеми. Но вчера сутринта ядох малко мюсли с прясно мляко. А предната вечер бях изяла един сладолед с тъмен шоколад  :oops: Малко чийтвам с по някой друг сладолед 1-2 в седмица. Може от тези неща да е било. Не пия дегазин или други такива, защото предпочитам по-малко лекарства да пия. Стигат ми всички витамини и минерали, които пия поотделно. По-скоро си мислех дали с някакъв хранителен режим мога да се оправя, и дали евентуално не е ефект от Фемара. Редовно ходя - минимум 1 път на ден, може и 2.
Яничка, много се радвам за теб, че всичко е наред! :)
Лейди, успех с новия цикъл и напред със следващия!
Хелиантус, честито момченце!
« Последна редакция: Август 28, 2020, 10:05:35 am от Gracy »
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #739 -: Август 28, 2020, 10:16:10 am »
Еееее, Яна, откъде го намери това, бе жена  8O 8O 8O Много се радвам, че това е била причината. Или ще караш специалност гинекология след раждането, или ще ти проведат курс в психиатрията, както каза. Как е възможно пък все да си такова изключение. Само внимавай да не смесиш орален и вагинален утрогестан, трябва да има отстояние. Аз направих само 8 часа отстояние и щях да пукясам в офиса. Явно е трябвало повече.

Робин, на теб не ти ли пускат изследвания преди да назначат Овитрел. На мен ми пускат Естрадиол, Прогестрон и ЛХ и ако са тръгнали вече да се вдигат, ми канселират инжекцията.

Грейси, след единия трансфер бях така. Ужааас. Нощем се будех от изпускане на газове (с извинение), корема ми се пръскаше по шевовете. От хормони е. Спри напълно пресните зеленчуци, всичко с люспи, плодовете. Образуват газове.преди пункция са ни забранени. Изобщо проверявай какво ядеш, че е много неприятно, а и затрудняват газовете прегледите на ехографа. Една мадама разправяше как й се карали, че яла предишния ден череши, че не се виждало добре на прегледа.

Аз днес си имах кафяво зацапване, не малко останало от вчера. И все нещо ме сочеше към нисък Естрадиол или нещо подобно.  Защото синини също се свързват с нисък естрадиол. Сетих се, че май месец ми изследваха точно преди трансфер за таймирането Естрадиол. (Аз бях тогава на ЕЦ). Та звъннах в клиниката, за да ми пратят изследванията.
ЛХ - 13
Прогестерон - 0.72
Естрадиол - 266
Референтни граници на Естрадиол ( Estradiol ) в pg/ml:
фоликулна 12.4-195; овулаторна 41-398; лутеална 29.8-300;
Моят е 2-3 дена преди инжекцията, тоест би следвало да се води фоликулна фаза. Тааа даже съм над горна граница. Ако сега ми е нисък или нещо такова, то по-скоро би било наистина заради трансферите и ще се нормализира след някой месец. А не свързвам зацапването с Прогестерона, ТСХ или Пролактин, защото съм ги проверила в месеците с кървене и са били ОК. Затова се чудих за някой полип фантом.

Последен тъп въпрос да задам: какво правите с обриви. Общо взето с имплантацията започнаха много промени при мен, макар да продължи за седмица. Кожата по това време ми стана много суха и ми се появиха обриви по ръцете. 1 месец по-късно един оздравява, друг се появява. Не ми правят особено проблеми, но ме сърбят понякога и честото миене на ръце и дезинфектанти покрай Ковид не помага за лечението. Аз даже мислех, че съм развила някоя алергия от лекарствата след трансфера.
« Последна редакция: Август 28, 2020, 10:32:18 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света