0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тест за овулация
« Отговор #720 -: Май 26, 2013, 15:40:39 pm »
Здравейте момичета, аз също имам нужда от съвета ви :) Вчера (14 ден) двете черти на теста бяха еднакво наситени, а днес тестовата е малко по-бледа от контролната. Снощи действахме по въпроса с бебеправенето, въпросът ми е дали не е било твърде рано и дали има шанс да се получат нещата?
Колко дни от двете черти на теста има възможност да се забременее? Дано не ви притеснявам с питането, но имам нужда от съветите ви, т.к. четох, четох и направо се обърках:)
Re: Тест за овулация
« Отговор #721 -: Май 26, 2013, 22:40:34 pm »
Здравей,
на предишната страница съм задала подобен въпрос и момичетата мн. подробно са ми отговорили.  О е от 12 до 48 часа след О, не може да се каже точно, освен с ехографски преглед.  Аз обаче през последните 2 мес установявам чрез фоликуметрия, че О ми настъпва в деня , когато е бил + тест , макс. на следващия. Така , че не е било рано и има шанс , но за по-сигурно , ако имате възможност действайте и днес и утре. успех!
<br />
Re: Тест за овулация
« Отговор #722 -: Май 26, 2013, 23:40:38 pm »
Благодаря много и аз така тълкувах нещата, но не бях сигурна. Да и днес работихме по въпроса :)
Желая на всички успех и дано скоро мечтите ни се сбъднат!!!
Re: Тест за овулация
« Отговор #723 -: Юни 25, 2013, 23:02:40 pm »
Здравейте и в тази тема... В друга тема обясних моята ситуация но след всичко се разбра че бебе при мен няма в кеаина сметка но имам въпрос цикълът ми е нередовен но горе доло е на 32 дни .. сега имам закъснение от близо 20 дена а бебе няма( знам за че трябва лекар но съм обяснявала че сще мога единстено юли месец часа чак)  онзи ден реших да си купя тест за овулация защото усещам бодеш в единия яичник.. преди два дена лентичката беше бледа вчера също обаче днес стана по ярка но  един лек нуанс по бледа от контролната до доста по ярка от вчера и ми станаинтетесно.. възможно ли е оовулация без цикъл??? И преди време си взех лентички и чертата станя ярка когато бях в овулация така че не се бъркам почти съм сигурма че предстои овулажия и заради течението.. на някой от вас дами случвало ли се е незнам как да го кажа късна овулация или повторна а иначе от 03.05.2013 не ми е идвало... Помогнете че съвсем се обърках.. мислех че съм бременна от един тест които показа лека черта после след около още20 теста разбрах че със сихурност не съм бременна... ТЕзи тестове показват само хормона за овулация нали?
*

    iliqnka_85

  • *
  • 48
  • Ако не ти пука къде си-значи не си се изгубил
Re: Тест за овулация
« Отговор #724 -: Юни 26, 2013, 07:09:58 am »
.. ТЕзи тестове показват само хормона за овулация нали?


Да,доколкото знам,показват нивото на  лутеинизиращия хормон(LH)..който е свързан с овулацията,но си мисля,че като не ти е идвало от 3 май,може би хормоните ти не са много в час..аз имах такъв проблем,но се оправих..иди задължително на доктор
Re: Тест за овулация
« Отговор #725 -: Юни 26, 2013, 16:07:14 pm »
Със сигурност ще отида при първата възможност но ме учуди че имам сега овулация нрзнам дали за втори път този месец или за първи но случайно я усетих.. а за хормона мисълта ми беше ако тази яицеклетксе е превърнала в киста тези ленти пак ли показват положително.. последно ходих на гениколог преди 8 или 9 месеца и бях всичко наред никога не съм имала кисти но винаги е бил нередовен цикълът ми.. и хормоните ми бяха наред тогава..
Re: Тест за овулация
« Отговор #726 -: Юни 26, 2013, 16:10:40 pm »
А интересното е че по овулациония ми каледар в телефона съм задала цикъл 34 дни и точно днес ми изписа че трябва да съм в овулация както и лентичките ми го доказаха... А съм без цикъл този месец...
*

    iliqnka_85

  • *
  • 48
  • Ако не ти пука къде си-значи не си се изгубил
Re: Тест за овулация
« Отговор #727 -: Юни 26, 2013, 20:29:51 pm »
А интересното е че по овулациония ми каледар в телефона съм задала цикъл 34 дни и точно днес ми изписа че трябва да съм в овулация както и лентичките ми го доказаха... А съм без цикъл този месец...


щом лентичката показва +-действайте  :D..да ти кажа,не съм запозната и аз от скоро ги правя..но на мен не ми показва +,а съм с редовен цикъл :(..дано някой по-компетентен се включи
Re: Тест за овулация
« Отговор #728 -: Юни 26, 2013, 23:23:28 pm »
И аз така викам да даваме ама мажа ми заспива изморен хаха.. а да питам по принцип ми е интересно.. ъези тестове когато има бременост. Показват ли пак покачено ЛХ някой наясно ли е..
Re: Тест за овулация
« Отговор #729 -: Юли 11, 2013, 19:33:01 pm »
Имам един въпрос вчера на фоликулометрия докторката каза ,че имало течност което означвало спукан фоликул. Доста рано 10 ден, и един фоликул 13мм . Та въпроса ми е ако съм в момента в овулация теста отрицателен ли ще е ? До колкото разбрах теста е положителен точно преди овулацията .

Re: Тест за овулация
« Отговор #730 -: Юли 11, 2013, 20:02:27 pm »
Я направи ако имаш възможност едно тестче, че и мен ме интересува отговора. Преди време имах доста голям фоликул, биха ми прегнил и лекарката кааза, че до 2 дни ще се спука, а теста за О чак след седмица ми показа + ?
<br />
Re: Тест за овулация
« Отговор #731 -: Юли 12, 2013, 17:37:21 pm »
Ами аз направих два и са отрицателни и си мисля , че е защото е минала овулацията. В понеделник съм пак на преглед да види ако този 13мм се се оголемил ,значи това не е било ову, а ако го няма занчи е минала . Матката ми беше 7,9мм като при предна фоликулометрия при фол. 21мм тя беше 7мм. Ох много се обърках вече  :(
« Последна редакция: Юли 12, 2013, 18:08:11 pm от katituu »

Re: Тест за овулация
« Отговор #732 -: Юли 12, 2013, 18:46:42 pm »
Момичета най- сигурно е фоликулометрията. Тестовете са верни също, но май има някакъв шанс за грешка. Те показват "+" около 48 часа преди самата овулация, за да може яйцеклетката и сперматозоидите да се срещнат където тярбва и когато трябва :) . А що се отнася до фоликула, понякога доколкото знам от моята док той расте, но е възможно вместо да се спука да се смачка и в такъв случай няма как да се оплоди яйцеклетката.
Тези календари под формата на приложения за телефони и всякакви такива са много удобни, но имат най- голям успех при жени с редовен цикъл. Иначе ако година, две три си вкарваш данните подробно и кога ти е била доказаната ову като се натрупа информация в базата данни се приближават до истината и те.
Аз съм с разнообразен цикъл и късна овулация, моя календар таман беше сработил горе долу и ми откраднаха телефона....., а аз не си бях направила бекъп и хартиения календар не съм попълвала :(  и сега почвам всичко отначало :)


След бури - мир и тишина,
След нощ - безбрежна светлина.  

Re: Тест за овулация
« Отговор #733 -: Юли 13, 2013, 04:27:41 am »
Момочета не си пестете опити...вместо да се чудите дали да действате, ама дали има О дали не...просто опитвайте...от опоти глава не боли.   :wink:

Аз моята система съм я писала вече не знам колко пъти, но след като при нас вече действа безотказно с първия път, пак ще я напиша, за да я прилагате и се надявам да е полезна и на другимомичета.

Ако тестовете за О се правят както трябва, те действат и си показват точно каквото и когато трябва. Важно е да се започнат на време и да не се прекъсват, понеже един ден на пропуснат тест може да е много важен.
Не винаги тестовете са с добре наситена втора чертичка. Мойте много рядко да са еднакво наситени, но това не значи че не засичат О. За да се разбере кога теста е + то трябва да са правени всеки ден и да се следи. В двата дни на + тест, просто няма как да ги объркате. Разликата с предните тестове и с тестовете след О е просто очевадна. Заредете се с повече тестове и ги правете докато теста покаже + и след това пак видите - тест.
От момента в който видите първия + тест започвате опити ВСЕКИ ДЕН. Сърчица на разстояние м/у 18 и 24 часа - не повече в продължение на 5 дни за по сигурно. Така ще е гарантирано че О сте я нацелили. Дали ще се случат нещата гаранция няма, но до 3 месеца по тази схема и ако нямате проблеми с фертилността ви гарантирам резултат дори от първия път.
При нас нещата вече стават на този принцип. Аз следя ову и БТ за да видя кога е минала. В момента в който БТ покаже че О е минала и се задържи два дни висока спираме опитите. Събират ни сеоколо 4 -5 дни на непрестанни опити и след това резултата е на лице от първия път. Друг е въпроса че при нас не се задържа заради генетични проблеми, нонякой ден и товаще стане.

Моя приятелка, която 4 години се опитва да забременее безуспешно едва ли не на сила и напъхах тестовете в ръцете, понеже не искаше да прави да не се психясва, та по нашата схема от първия път забременя и сега се радва на бременност в 15 та седмица.

Правете тестове и мерете БТ ако имате възможност...така ще сте сигурни в това което виждате, но е наистина важно тестовете да бъдат правени кактотрябва. И не да се хване когато ви скимне един тест и дай да правим. Иска се последователно правене за да се види резултата.

Желая успех на всички.

Re: Тест за овулация
« Отговор #734 -: Юли 13, 2013, 04:46:57 am »
Забравих да кажа ,относно фоликулометрията и тестовете за ову. По принсип тестовете показват че до 48 часа след втория плюс тест ще настъпиову. За това е важно опитите да продължат и след катотеста пак стане отрицателен. Не се знае обаче до колко часа след + теста ще настъпи О. Възможно е да настъпи на 48ия час, възможно е да настъпи и по време на + теста. За това закономерност няма. Въпрос на организъм ,хормони и куп други фактори е пукането на фоликула. Може всеки път да е различно за това когато О настъпи агентите вече трябва да са там и да я чакат.

Имайте в предвид много важен фактор. За да достигнат до заветното място на сперматозоидите им са нужни средно 8 ЧАСА за да се придвижат и могат да живеят средно до два дори и три дни. Това пак зависи от самия материл, и за да се образува нова качествена "партида" с агенти са нужни средно 14 часа след всяка еякулация. За това и опитите трябва да бъдат на разстояние от 18 часа за по сигурно. Не че е невъзможно да се забременее с опити на 5 часа. Всичко си е до организъм и в общи линии Божа работа.

Re: Тест за овулация
« Отговор #735 -: Юли 13, 2013, 11:34:09 am »
много ти благодаря Beralentinia и аз така съм решила вече да пробваме поне 5-6 дена   след + тест , аз този месец имах само една лентичка, останала ми от мин. месец и едва издържах до 17-тия ден  да си я направя,защото предполагах , че тогава е О и наистина се появиха почти веднага 2 ярки черти. от тогава до сега 22-рия ден не сме пропускали. От тогава до сега ме болят зърната?   Ако и така не се получи . Мъжът ми, ще не ще, ще трябва да посети лекар уролог. При мен за сега уж не се открива проблем. То и при мъжа ми , но лекаря ни посъветва  да посети уролог, а той не ще. Кажете ми , моля ви, знаете ли в какво се състои прегледа при уролога?
Beralentinia, много съжалявам за случилото се и ти пожелавам съвсем скорошен успех :)
« Последна редакция: Юли 13, 2013, 11:58:56 am от irenaa33 »
<br />
Re: Тест за овулация
« Отговор #736 -: Юли 13, 2013, 16:43:40 pm »
От кои тестове сте най-доволни ?

Re: Тест за овулация
« Отговор #737 -: Юли 13, 2013, 17:43:11 pm »
Irenaa33 нас ни пратиха при андролог с предварително направени две спермограми еднА разширена и една обикновена от две различни лаборатории с разлика между двете изследвания поне три месеца прегледа протече като ни питаха някои неща и на него му направиха ултразвук и това беше, нищо страшно, но мъжете много се шакат и доста трудно преживяват факта че тр да идат да се прегледат


След бури - мир и тишина,
След нощ - безбрежна светлина.  

Re: Тест за овулация
« Отговор #738 -: Юли 13, 2013, 17:51:39 pm »
alexxxa, благодаря ти ! И ние сме с 2 спермограми с разстояние 1г. Като  резултатите са почти еднакви и първо ни казаха, че са добри, но след като още 1 г. - няма резултат ни посъветваха да посетим уролог.
katituu, аз ползвам Oview
<br />
Re: Тест за овулация
« Отговор #739 -: Юли 13, 2013, 18:09:55 pm »
От кои тестове сте най-доволни ?



Аз си поръчвам тестовете от ебай. Едни лентички дето вървяха 50 ову теста + 50 за бременност и лубриканта пре сийд. Много съм доволна от тях, понеже едно че показват правилно друго че покрай бройката никога не оставам без тестове и имам достатъчно колкото и късна да се окаже О. 50 те бройки ги ползвам вече супер много време и цената им беше много добра.
Овийв ползвах ореди 3 години, но нещо не останах доволна тогава и сега си давам сметка че просто не съм ги правила правилно. Сега вече няма от къде да си ги купувам а при нас едни ову тестове надхвърлят 20 € и са само 7 броя.