0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Въпрос за пиенето на вода
« -: Май 23, 2008, 16:05:54 pm »
Здравейте момичета,ще се радвам ако някоя от вас сподели опит свързан с пиенето на огромни количества вода през нощта. По принцип знам, че няма нищо лошо в това детето да пие много вода и през деня е ок, обаче нощем :?Почти всяка вечер се преобличаме през нощта, защото е мокра. Пробвах да не и давам вода или поне да го разредя, обаче не става - буди се и реве като магарица докато не изпие поне половин шише. Засега сме с памперси, ами по-нататък какво ще правим?
Ще съм благодарна на всякакви коментари и съвети от ваша страна
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Въпрос за пиенето на вода
« Отговор #1 -: Май 23, 2008, 18:39:44 pm »
Помисли дали не й даваш нещо много солено за ядене и ако не... изчакай. Не е задължително това да продължи. Аз не съм имала такива проблеми докато е бил под 4 години, но сега...

Марио пие много вода вечер, преди да заспи. Ама нощем, ако се налага, си става, пика и пак си ляга и заспива без разправии. Напишквал се е веднъж-дваж, докато не разбра, че е по-добре да стане да пишка, отколкото после да става и да му сменям всичко по леглото. А и се стряска, защото знае, че не трябва да се напикава, а го е направил.

Не зная на колко годинки е твоята дъщеричка. Не зная и какво ядете вечер. Марио си яде с нас. Яде салами, супи и после изпива по около половин литър вода. Ама той вече е голям и не смятам, че това е симптом. Макар че съм си мислила дали не го прави само защото не може да заспи. Иначе по принцип се буди рядко нощем. Спи си и чак сутринта пълни гърнето.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
Re: Въпрос за пиенето на вода
« Отговор #2 -: Май 26, 2008, 11:57:02 am »
Ами аз съвсем забравих да напиша - на 1г. и 2 месеца е. А за храната, на детска кухня сме и вечер и давам супата със сухар 8O Абе, незнам!Дано както казваш да отмине с времето :lol:
Re: Въпрос за пиенето на вода
« Отговор #3 -: Май 29, 2008, 09:17:26 am »
Може да е лош навик. Ако примерно сте отказвали нощно хранене с вода. Познавам едно детенце, което пък пиеше нощем сок -още по-лошо. опитай се да предлагаш повече вода през деня и да видиш дали ще има ефект. Консултирай се и с д-р Бърди.
<br />[link=http:
*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: Въпрос за пиенето на вода
« Отговор #4 -: Юни 19, 2008, 12:23:25 pm »
А данеби да му е топло през нощта, и затова да търси толкова много вода.
Иначе и аз бих се пробвала с повече вода през деня, за да се види дали има ефект за през нощта :)
Re: Въпрос за пиенето на вода
« Отговор #5 -: Октомври 01, 2008, 00:19:27 am »
Здравей,ние сме по същия начин.Дъщеря ми изпива по около 3-4 шишета вечер.Пробвах да я огранича но няма как,и тя както твоята дъщеря реве като магарица.Не виждам изход освен да чакаме,надявайки се от самосебеси да спрат.
Бъдете щастливи,и правете хората около себе си още по-щастливи!
Re: Въпрос за пиенето на вода
« Отговор #6 -: Февруари 02, 2009, 14:29:45 pm »
Здравейте!Ние имамаме същия проблем.и вече не знам какво да правя.Даже тази нощ изпи 5 шишета по 300 мл.Сменям по 2-3 памперса на нощ.Всеки казва,че е хубаво да пие повече вода,но това вече е прекалено.Той е на 1г.и 1 месец.Нощем не мога да спя,защото се буди на често да пие вода и докато не му дам реве и не ще да заспива.Една приятелка ми каза,че нейната дъщеря също е била така,но след 3 годинка се оправила.И само ми остана да се надявам и при нас да е така.
*
Re: Въпрос за пиенето на вода
« Отговор #7 -: Февруари 02, 2009, 20:21:06 pm »
Да не би храната,която през деня яде детето да е много сладка или пък солена?
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Въпрос за пиенето на вода
« Отговор #8 -: Февруари 03, 2009, 13:24:52 pm »
или въздуха в стаята да е прекалено сух
или наскоро да сте отказали залъгалката
Като се научи сам да си взима шишето ще спре да те буди, а като махнете памперса и го мързи да стане да пика ще намали и пиенето :)
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
Re: Въпрос за пиенето на вода
« Отговор #9 -: Февруари 03, 2009, 14:50:46 pm »
joshi :Да не би храната,която през деня яде детето да е много сладка или пък солена?


Не е от това,защото аз готвя почти безсолно,понеже не обичам солена храна.А за сладкото-може да се каже че изобщо не му давам.И като му правя кремчета примерно,слагам малко захар.А вкъщи температурата варира от 20 до 24 градуса максимум.И през ноща ато пие вода,после като му предложа залъгалката някой път не я иска.
Аз приказвах с едни познати,на които детето е пиело през ноща по едно шише мляко и 2-3 шишета вода и казаха че минало от само себе си като махнали залъгалката.И ми казаха да заведа малкия да му направят изледване за относителното тегло на урината.Не знам какво точно трябва да покаже, но мисля на следващата консултация да питам.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Въпрос за пиенето на вода
« Отговор #10 -: Февруари 03, 2009, 15:05:55 pm »
консултирай се с Birdie в неговата тема за консултации тук.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Въпрос за пиенето на вода
« Отговор #11 -: Февруари 05, 2009, 00:18:30 am »
Здравейте мили мами!
Билх искала да Ви разкажа и нашата история: Имам син на 1 год.и 9 мес,от лятото започна да пие много вода - достига понякога до 3 литра. И най-вече през нощта, буди се на всеки час, плаче и търси шишето и няма успокоение, докато не го пресуши. И аз като всички вас естествено бях много притеснена, правихме пълни изследвания на кръв и урина. Освен ниското относително тегло на урината, нищо друго не подсказваше някакъв проблем. Аз обаче продължавах с притесненията и накрая се реших на консултация с детски ендокринолог. Задържаха ни в болница за допълнителни изследвания - тест с жадуване и гладуване, ехограф на бъбреци и още доста неща. Накрая всичко се оказа в норма, просто вреден навик. Лекарите ме успокоиха, че детето няма здравословен проблем. Сега се опитваме да махнем биберона, но за момента без успех.

Re: Въпрос за пиенето на вода
« Отговор #12 -: Февруари 05, 2009, 00:24:26 am »
На нашите кумове дъщерята беше така. Като беше на периоди и редуваше вода, в другия период сок и така. Спря да се буди вечер, когато махнаха пиенето от биберон. Това беше някъде около 3тата годинка.

Освен да прибвате с шише със сламка. Може би децата така се успокояват нощем, отделно че е навик. 
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!