0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Захранване - кога и как?
« -: Януари 03, 2009, 22:19:16 pm »
момичета, предполагам из форума има доста мнения по въпроса, последно четох схемата за захранване на Гането,която на мен ми  се струва ранна  :? малката е на 4 месеца, педиатърката ме съветва (всъщност е доста категорична) да не почвам да захранвам преди 6-тия месец. от 1 месец нямам никаква кърма и сме изцяло на АМ. мислих да почна тия дни с плодови пюрета или оризова каша в млякото, но педиатърката беше толкова категорична, че трябва да захраня по "западноевропейската школа" (цитат), че м и отрезви намеренията. няма ли рискове късното захранване относно срока на въвеждане на всички храни? изобщо много въпросителни  :?
Re: Захранване - кога и как?
« Отговор #1 -: Януари 03, 2009, 22:32:31 pm »
Малко ти е детето - няма значение дали е на кърма или АМ - това в момента е най-доброто за него, така че не бързай - то само ще си покаже. Харесва ми педиатърката ти  :)
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
Re: Захранване - кога и как?
« Отговор #2 -: Януари 03, 2009, 23:52:49 pm »
Да, рядко може да се срещне такава категорична пеиатърка :)
Аз захраних на 5 месеца с тиква. Последваха: морков, картоф, тиквичка,ябълка, круша....и т.н.
*
Re: Захранване - кога и как?
« Отговор #3 -: Януари 04, 2009, 00:25:57 am »
И моята педиатърка е така :), затова и аз я харесвам.
Дъщеря ми е почти на пет месеца и все още не съм я захранила.
На мен ми допадат обясненията на д-р Birdie и смятам по тях да действам.
Преблемът ми е, че всички ме нападат за дето още не съм захранила, роднини, приятели, дори мъжът ми се заканва тайничко да пробута нещо в устата на детето :).
Единственото по-различно от кърма и АМ, което съм дала е било няколко капки сок от морков, само един път.
Аз си мисля да започна с плодово пюре (ябълка, круша) след около 3-4 седмици, но ще се съобразя и с лекарката ни.
Re: Захранване - кога и как?
« Отговор #4 -: Януари 04, 2009, 16:03:57 pm »
Ние сме на 5 месеца и половина.Започнах захранването от 4 месец.Първо с плодово пюре и когато започна да изяжда около 1 бурканче / 125г./ въведох зеленчукови пюрета.Педиатарката ми каза да почна да давам сокчета едва след 6 месец.Иначе сме още на кърма.Това,което съм чела е да се захранват децата между 4-6 месец,но не по-късно от 6 месец.Моето бебе не уважава много пюретата.Каши не давам и лекарката ме посъветва още да не давам каша,че качваме повече от необходимото.
*

    chapla

  • ***
  • 217
  • хубавица-умница
Re: Захранване - кога и как?
« Отговор #5 -: Януари 04, 2009, 17:54:29 pm »
ЧНГ! И дъщеря ми е на пет месеца и малко от втори януари почнах да я захранвам с ябълка както препоръчва Бърди. Само дето леко я запичам и тогава я правя на каша и я давам. От четвъртия месец е само на Хумана,а преди това беше на смесено хранене, но изобщо не съм мислила да правя ранно захранване. Поздравявам мамите, които изчакват децата да достигнат нормалното си време за другата храна! :P
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Захранване - кога и как?
« Отговор #6 -: Януари 04, 2009, 19:41:57 pm »
в тази тема:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=6307.0
сме бистрили, умували, цитирали, давали най-различни схеми. там е събрано почти всичко, което трябва да знаеш. тя не случайно е закована най-отгоре.
прочети я внимателно, не само първата страница, и ще намериш онова, което търсиш.
аз съм хранила с АМ и захраних на 5 месеца и половина. описала съм си схемата подробно в темата, към която ти давам линк.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Захранване - кога и как?
« Отговор #7 -: Януари 04, 2009, 20:11:43 pm »
Вики, ти схемата можеш да я адаптираш за теб. Аз започнах по нея, но към 5 месец. Като съм говорила с д-р Бърди, той казва, че за предпочитане е със сладко да се започне, защото е близко до вкуса на кърмата и АМ, така се преминава по-плавно. Но пък всеки сам решава :D
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Захранване - кога и как?
« Отговор #8 -: Януари 05, 2009, 15:52:12 pm »
благодаря ви, момичета, както винаги инфото ви е супер ценно. ще се постарая да изчакам до пълен 6-ти преди да почна да захранвам, сега следя за интерес от страна на малката към храната, която ние поемаме.