0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Anonymous

kym Gybka
« Отговор #40 -: Юли 16, 2005, 15:10:00 pm »
Tyi kato mnogo hora mi pojelaha uspeh i qvno sa bili iskreni - zatova qvno se poluchi. I az taka - pojelavam go iskreno na vsichki jeni, koito se borqt za tova i se nadqvam da uspeqt!
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Вече бях забравила, че може да става и лесно
« Отговор #41 -: Юли 17, 2005, 14:46:40 pm »
zabravih da se registriram, taka che sega si pisha s moq nick:)
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Вече бях забравила, че може да става и лесно
« Отговор #42 -: Юли 18, 2005, 15:12:46 pm »
Ганка, наистина много се радвам да прочета, че някой е успял макар и след такава дълга борба! И за другите се радвам, дето забременяват първия месец, ама когато е след повече изпитания, или след АРТ, се радвам освен за детето, и за друго - казвам си, триумф на човека, на интелекта, на волята и желанието! (е, понякога на природата, както може би е станало при вас .. но и природата е велика сила :wink: )
Благодаря ти, Бени!







*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Вече бях забравила, че може да става и лесно
« Отговор #43 -: Юли 18, 2005, 15:25:40 pm »
Blagodarq ti FreshBreeze!
Hubavo e, ponqkoga kato stane po-trudno, zashtoto ni e mnogo po-sladko taka, ama i teji, zashtoto mnogo malko hora ni razbirat. Iska mi se pri vsqka ot nas da stava lesno i vsichko da e nared, no ne vinagi se poluchava vednaga. Kyde prirodata pomaga, kyde prechi... Kyde choveshkiq faktor e mnogo silen... Vajno e nikoq ot nas da ne se otchaiva i da vqrva v tova, che edin den shte byde maika! Stiskam palci na vsichki :stroller:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Вече бях забравила, че може да става и лесно
« Отговор #44 -: Юли 20, 2005, 12:43:56 pm »
Така като чета..... реших и аз да кажа.
Първият път, когато забременях беше преди 7 години, тогава имах ново гадже/ с което в последствие се разделихме/. Не съм броила нито кой ден съм, нито съм очаквала такова нещо!!!!!
Помня че точноми беше свършил цикъла, когато правихме секс. Беше само този път за целия месец и направо се втрещих, когато ми закъсня.Последва Аборт.
Сега когато решихме да имаме бебе,реших че веднага ще стане!
Е не става, Август ще станат 2 години!
 :balk_100:
*

    Eli_

  • ****
  • 516
  • Тъпа и упорита !!!
Вече бях забравила, че може да става и лесно
« Отговор #45 -: Август 22, 2005, 00:21:43 am »
Здравейте момичета !Да ви се оплача,че вие най-добре ще ме разберете :) Днес се връщам от почивка.Беше ужасно.Имах чувството,че съм на парад на семействата с деца.С мнооого деца...Едното бута количката с другото,майката влачи третото...а ние с половинката безмълвно се споглеждаме и буца засяда на гърлото ми.Как го правят?Просто исках да споделя с хора,които знаят за какво говоря.Незная вие как успявате да мислите положително и да виждате хубавото в живота.Браво на вас :balk_47: Аз не мога.Не съм толкова силна.
Вече бях забравила, че може да става и лесно
« Отговор #46 -: Август 22, 2005, 10:39:14 am »
Ели_, и ние се връщаме от почивка, същите неща си мислех и аз ... да не говорим, че понеже возихме малкия племенник, на задната седалка мъкнем едно детско столче за кола - става ми хем тъжно, хем се размечтавам, като го гледам...
Благодаря ти, Бени!







*

    Anonymous

Вече бях забравила, че може да става и лесно
« Отговор #47 -: Август 22, 2005, 12:56:27 pm »
на мен започна да ми изглежда все по абсурдно да имам дете. Някак си да си бременна и да родиш живо и здраво дете за мен са супер далечни понятия. Знам какво е да си бременна и да усещаш бебчето как мърда и рита, но не мога да си представя вече да го гушкам,преобувам и т.н.При мен да забременея е лесно но да родя много много трудно
Вече бях забравила, че може да става и лесно
« Отговор #48 -: Август 22, 2005, 19:08:41 pm »
Миналата седмица , отидохме на сладкарница заедно с племеницата ми/4год./, много е привързана към мен и докато пътувахме седеше в мен. Като всяко дете се унася в кола и легна на гърдите ми. Едва не се разплаках, защо не мога да си имам свое?...
*

    Eli_

  • ****
  • 516
  • Тъпа и упорита !!!
Вече бях забравила, че може да става и лесно
« Отговор #49 -: Август 22, 2005, 20:05:10 pm »
Незнам,момичета,но аз започвам да рухвам психически и никакви такива от сорта на "не му мисли много и ще видиш как ще стане,когато най-малко го очакваш.." / Нали се сещате  :wink: / не помагат.Ами то няма момент, в който да не мисля и да не го очаквам.Как да спра да искам да имам дете ?Ще ходя по доктори докато ме изгонят от всички кабинети и започнат отдалече да ме връщат с "Абе не разбра ли,че няма да стане,престани вече да идваш...Остави ни намира.." :lol:  :lol:  :lol:  :cry:  :cry:  :cry:
*

    Анонимка

Понякога уроците на съдбата са много жестоки!
« Отговор #50 -: Август 24, 2005, 14:53:36 pm »
Аз пък живеех с мисълта, че НЕ МОГА ДА ИМАМ ДЕТЕ. По тази причина като тъп щраус се оставих на течението и разчитах на приятеля си да ме "пази", пък то нали и нямаше уж от какво да ме пазят. И хоп - забременях, когато не исках! Беше един от най-ужасните периоди в живота ми! Щяхме да се женим, колкото и да не ми се искаше "за да не опозоря семейството си"!
Тогава моята баба, за която си мислех, че най-трудно ще приеме новината ми каза, че не е необходимо да провалям живота си само защото съм бременна! Това ме изненада и аз реших, че щом тя може да възприеме аборта като нещо нормално, значи не е нещо фатално и има и друго решение освен най-елементарното!
От тогава се научих да си решавам проблемите, а не да бягам от тях, да говоря, а не да се правя, че не знам, не виждам и не чувам!
Жесток начин да се науча да не съм щраус! Не съжалявам и до сега за решението си, защото това дете, ако се беше появило на бял свят нямаше да е щастливо, бракът ми с този човек нямаше да просъществува,  той и тогава се изживяваше като благодетел! Но....
Минаха години и намерих човека, с който съм щастлива, но вече осем години нямаме дете и не се знае дали ще имаме!
Това е положението!
Може да става лесно, но може и трудно. Всичко е план на една по-висша мисъл! Хората са казали "Умният се учи от грешките на другите, а глупавия - от своите" Аз за съжаление се оказах от вторият тип !
*
Вече бях забравила, че може да става и лесно
« Отговор #51 -: Август 30, 2005, 14:31:58 pm »
Ммммм, дааааа ...

И аз бях забравила, че може да стане от първия път. Но ето че при сестра ми се случи именно това :) От раз :) Да е жива и здрава и да роди здраво бебнце :)

Завиждам и съвсем благородно не на бременността, а по-скоро на незнанието.
- не знае колко време живее яйцеклетката;
- не знае защо по време на менструация не можеш да забременееш;
- не знае какво точно е овулацията;
- не знае какво е гестационна седмица.

Това последното ме провокира да пиша и аз в тази тема. Вчера ми вика - аз съм в 16 секционна седмица :) Обяснявам че се казва гестационна :) Тц - аз нищо не разбирам - дори и в момента ми се пълнят очите със сълзи :(  Искам и аз да не знам ..........

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

    Anonymous

Вече бях забравила, че може да става и лесно
« Отговор #52 -: Август 30, 2005, 15:17:35 pm »
И аз завиждам на другите за незнанието им.
Преди да забременея знаех това онова, но в много общи линии, а и честно казано - някои неща направо не си ги знаех...
Сега толкова много съм изчела, че ще ми се пръсне главата.
Много неща вече знам, ама какво от това - началото на идващата година трябваше да си имам бебче, ама няма да имам...
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Просто незнам какво да кажа
« Отговор #53 -: Август 30, 2005, 20:09:51 pm »
Просто незнам какво да кажа!!!! Редовно влизам тук регистрирана съм от началото на годината чета всичко което пишете момичета но рядко се включвам в разговорите ви. Незнам какво да кажа, незнам какво да добавя към вашите думи. Всичко което казвате е така но понякога си мисля че нищо и никой не е в състояние да ми помогне. При нас годините са три вече в чакане и ходене по лекари а отчаянието все по-голямо. Понякога пък има някакви проблясъци на надежда докато не дойде дата за поредния цикъл и всичко почва отначало. Немога да ви дам кураж затова и не пиша често. Но всеки ден ви чета и ви се радвам и чувствам поткрепата ви във вашите думи. Благодаря ви че сте такива оптимисти и че вдъхвате на всички останали от вашия оптимизъм. Искам и аз да съм от отбора на невежите но това никога няма да стане! Искам и аз да незнам какво е овулация и т.н.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Вече бях забравила, че може да става и лесно
« Отговор #54 -: Август 30, 2005, 21:17:50 pm »
На плажа...
Майка с малко детенце...
Гушка го, гали го, после легнаха двете на хавлията и започна да го кърми...
Тръгнах си... :cry:
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Вече бях забравила, че може да става и лесно
« Отговор #55 -: Август 31, 2005, 13:35:16 pm »
Mili momicheta, ne znam kakvo da vi kaja. Iskam da pomogna na vsqka, da dam nadejda na vsqka. Znam, ubedena sym,che skoro i pri vas shte stane. Pri men stana na 5tata godina. Pojelavam vi pri vas da e po-skoro. Trudno e da ne mislish za tova, trudno e da gledash maikite s deca, no pyk i te ne sa vinovni za neznanieto si. Iskam i az da ne znaq kakvo mi ima, da ne se sybujdam vsqka nosht misleiki si, che bi moglo da byde i po-dobre, ama i sega ne e zle. Ne iskam da znam, che ima diagnozi kato dvuroga matka, kato losha spermograma, nedostatychno jylto tqlo i t.n. Iskam da sym pak onaq neveja mlada jena, koqto si misli, che moje da zabremenee ot pyrviq pyt. Iskam da moga s chista syvest da kaja, che ne me boli ot tova, che drugite imat deca... Znam, vqrvam, che shte stane i pri vas, che vypreki znaniqta, bagaja i neshtastieto, koeto nosite v dushite si shte se preborite i shte vi ogree slynceto na detskata usmivka!
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    peti_pati

  • ****
  • 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Вече бях забравила, че може да става и лесно
« Отговор #56 -: Август 31, 2005, 13:38:51 pm »
Да-а-а, всики сме ги изпитвали тези моменти.  :) Преди две седмици ми се обажда една позната, която до преди половин година твърдеше, че не иска деца, защото с мъжа и се допълвали идеално и че нищо в живота не им липсвало и ми казва - "бременна съм в 3-ти месец. А вие какво още чакате?"
Само дето не се разплаках по телефона от мъка и безсилие и измънках нещо от рода, че още правим ремонти по къщата и не ни е до дете. А вече две години ходим по мъките.
Другият случай, който направо ме разрева беше миналата година - и досега си го спомням все едно е било вчера - в четвъртък правя спонтанен аборт - рев цяла нощ, а на другия ден се обаждат най-добрите ни приятели и казват "Имаме страхотна новина - бременна съм". И аз ги поздравих сърдечно и искрено, въпреки че в гърлото ми беше заседнала буца. А сега щяхме заедно да си гледаме децата, но живота по някога е много жесток :cry:
Намерихме нашето синче.
*
Вече бях забравила, че може да става и лесно
« Отговор #57 -: Август 31, 2005, 15:09:43 pm »
А може пък да е вярна фразата "Каквото не ни убива, ни прави по - силни"...
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Вече бях забравила, че може да става и лесно
« Отговор #58 -: Септември 02, 2005, 10:18:41 am »
Отдавна наблюдавам темата, но днес вече имам желание и да се включа.
Фирмен купон вчера - идва колежка на мъжа ми, с която сме доста близки, знаех, че ще се женят октомври и първо се зачудих на краткия срок, после разбрах, че е бременна, но не го е обявила на всеослушание. И така, виждам я вчера и отивам да я поздравя за сватбата, а тя подскача весело и ми казва, че има и друга новина. Стана ми много приятно, че реши да сподели с мен, гушнах я и й казах колко много се радвам за нея, чак не можех да се позная. Това ми е първия сблъсък с близка бременна и си мислех, че ще ми е по-трудно. Цяла вечер се въртях около нея и й се радвах - станала е много спокойна, има някаква мекота в погледа и съвсем леко заоблено коремче. В началото на трети месец е, но е доста слаба, явно затова й личи.
Дотук всичко добре, ама що ми трябваще да питам къде ходи на прегледи и какви изследвания ще прави. Каза ми някаква световно неизвестна квартална клиника - аз си замълчах, все пак тя си решава. За изследванията си нямаше никаква представа - каза, че май кръв щели да й вземат. Точно тогава осъзнах разликата - тя просто е от онези, нормално забременяващите, необременени психически жени, които прихващат от непазене и евентуално спират цигарите и алкохола. Това фолиева киселина, микробиология, консултация с генетик и тем подобни са понятия от друга вселена.
Като се прибрахме бях много тъжна, а Румен си мислеше, че съм разстроена щото ни се провали екскурзията за почивните дни.
Не завиждам в никакъв случай, ама така ми се иска и аз да съм една спокойна, нежна и нищо незнаеща бременна...


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Вече бях забравила, че може да става и лесно
« Отговор #59 -: Септември 02, 2005, 10:24:13 am »
Цитат на: ultra
Не завиждам в никакъв случай, ама така ми се иска и аз да съм една спокойна, нежна и нищо незнаеща бременна...


Ултра, ти ще си една спокойна, нежна и много знаеща бременна, повярвай ми.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу