0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Понеделник - Неделя 07.09- 13.09.2009 някъде в края на лятото!
« Отговор #60 -: Септември 11, 2009, 08:59:16 am »
Тази сутрин ми върви на оплаквания  :? Ама ще си излея мъката, пък дано ми олекне! Освен, че живеем при свекърите, имаме (имат) и куче. Вярно, добричко, миличко  кокершпаньолче, но като дам на Вероника да си гризка нещо, кучето е постояно по петите и, а най-лошото - взима си храната от ръката и. Има случаи, в които гризва малко, но не успява да измъкне цялото парче от ръката на Рони, като тя сладко сладко продължава да си яде докато стигна до нея, да взема останалото... Много се ядосвам, защото не мога всяка една секунда да обикалям след тях по стаите и да следя какво става. Като обсъждахме ситуацията миналата седмица, свекърва ми каза: "аз знам, ама..." и след кратка пауза: "а пък и кучето е ваксинирано."  8O Направих се, че не съм чула,че не ми се мисли какво щях да кажа. Тази сутрин се повтори картинката, в присъствието на мъжа ми, като този път, тя явно обидена, че скачам да пазя Вероника от всеки опит на кучето да докопа храна се обърна към сина си, така че аз да чуя: "Разбирам, че си пази детето, ама все пак трябва да я наблюдавате малко. Освен това кучето е ваксинирано". Ейййй....като ми кипна...! Добре, че беше на вратата и излезе за работа, че тази сутрин щеше да има много гневно начало и за двете (трима) ни! Та така... има ситуациии, в които просто се чувствам безсилна, защото гледам да спазвам добрия тон и поради тази причина, досега не съм си позволявала да правя забележки или по-остри коментари.
« Последна редакция: Септември 11, 2009, 09:02:20 am от ani4ka »
Re: Понеделник - Неделя 07.09- 13.09.2009 някъде в края на лятото!
« Отговор #61 -: Септември 11, 2009, 09:04:06 am »
Напълно те разбирам Аничка, че се дразниш заради случката с кучето, но живеете при свекърите си все пак... Ако това се случваше в твоя дом, тогава мисля, че би имала право да се оплакваш.

[/url]
*
Re: Понеделник - Неделя 07.09- 13.09.2009 някъде в края на лятото!
« Отговор #62 -: Септември 11, 2009, 09:08:55 am »
То ваксината не играе при споделяне на храна между куче и дете. Дори и да е обезпаразитено, пак не бива да се допуска такава ситуация.
Аничка, говори с половинката си и вземете някакво общо решение по този въпрос.
Ясно е, че за свекърва ти кучето и е кат детенце, но има обикновени хигиенични правила, които трябва да се спазвазват.

Мелиса, абсолютно не съм съгласна с това. Дай като е техен дома детето да яде от паничка на пода, пък кучето да поканят на масата. :x Като има дете в дома, всички трябва да се съобразяват и да му осигурят безопасни условия. Нали все пак са баба и дядо на това дете.
Re: Понеделник - Неделя 07.09- 13.09.2009 някъде в края на лятото!
« Отговор #63 -: Септември 11, 2009, 09:12:43 am »
Sia, Аз също не бих била съгласна кучето да гризе от закуската на детето ми, но пък не е нужно и да се стига до разправии. Спокойно кучето може да се затвори в друга стая, докато детето закусва примерно.

[/url]
*
Re: Понеделник - Неделя 07.09- 13.09.2009 някъде в края на лятото!
« Отговор #64 -: Септември 11, 2009, 09:16:01 am »
Melissa , аз се оплаквам от отношението към ситуацията, не от наличието на куче. Не намирам за нормално да не правиш забележки на кучето да не облизва храната на детето, само защото е ваксинирано и вместо това смеейки се да повтаряш: "ама бабо, тази Миша (кучето) е много нахална"! Иначе живеем при свкърите, не защото не сме искали да живеем отделно. Бяхме си намерили квартира, но имаше големи драми и сълзи, че не сме искали да сме при тях! За кого били правили ремонти и т.н...което си беше чиста проба изнудване, но това е друга тема.
Допълвам си постинга - не говоря за закуска, а за парченца кашкавал, ябълка, бисквитки между ханенията, когато детето си поиска и покрай игрите си хапва. А и ако държа кучето затворено в една стая, свекървата ми пак няма да е щастлива, защото както sia е писала - то си и е като детенце.
parsi , при нас май е същото, но Вероника много харесва храната. Май само т.нар кисели, които за мен са си чиста проба нишестета са с млекце, както и млякото с ориз.
Nedda , ние бяхме взели проходилка на заем, само за проба, но изкарахме 3-4 месеца и я върнахме. Позлвахме я по 15-20 мин на ден, колкото да свърша нещо, изискващо повече концентрация. Не ми се даваха излишни пари, въпреки че с всеки харч се успокоявахме, че ще го ползваме поне два пъти.
« Последна редакция: Септември 11, 2009, 09:19:50 am от ani4ka »
Re: Понеделник - Неделя 07.09- 13.09.2009 някъде в края на лятото!
« Отговор #65 -: Септември 11, 2009, 09:50:20 am »
То ясно че няма да изхвърлят кучето, защото внучето е на гости, животинката си е член на семейството. Ама наистина не ми е ясно каква работа може да има куче при мъничко дете, което се храни. В другата стая до края на закуската и толкова. Като се мръщи и обижда свеки, багажчето и всеки в своя си дом. За децата е чудесно да обичат животните и да имат връзка с тях, ама не и да си делят храната все пак, въпрос на елементарна хигиена е.

parsi, за млечната кухня, аз вземах за Димана миналата година, от кухнята в яслата на батко й. Зеле и боб при нас не са давали. Понякога зелен фасул яхния, но това беше веднъж на 2 седмици. Ястия с кайма да, ама каймата беше супер ситно смляна, веднъж седмично имаше мусака или пълнени чушки. Понякога "супа топчета", ама пак не беше с топчета, ами със съвсем малки парченца кайма. Иначе всяка седмица изреждаха супа + ястие с пиле, телешко или свинско, риба, постно, кайма. Зеленчуците, с които готвеха - моркови, малко лук, тиквички, картофи, чушки, домати, по-рядко грах, зелен фасул или броколи. За супите редуваха фиде и ориз + зеленчук + каквото месце има в манджата, обикновено същото слагаха и в супата.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Re: Понеделник - Неделя 07.09- 13.09.2009 някъде в края на лятото!
« Отговор #66 -: Септември 11, 2009, 10:22:17 am »
При нас риба досега не е имало :( Затова за събота и неделя не готвех, а купувах бурканчета с рибни манджи :)

marmotche , не става дума за гостуване, а за вече почти едногодишно съжителство :) Затова и ми кипна толкова, щото от много време насам едно и също...
*
Re: Понеделник - Неделя 07.09- 13.09.2009 някъде в края на лятото!
« Отговор #67 -: Септември 11, 2009, 11:10:27 am »
Аничка...
сложи това в торбата с белите кахъри. Не си струва да се тревожим за дребни работи, трябва да ни остава енергия за сериозните. Ние сме с кокер от самото начало на появата на Никола. Делят си храната от тогава... нищо му няма на дитенциту...
чакай сега ще изровя стари снимки да те доуспокоя
В очакване ....
*
Re: Понеделник - Неделя 07.09- 13.09.2009 някъде в края на лятото!
« Отговор #68 -: Септември 11, 2009, 11:16:59 am »
Ето ги на с малката подробност, че ние къпем кучето нон стоп и му мием зъбите всеки ден, но това е било винаги, не само след Никола


В очакване ....
*
Re: Понеделник - Неделя 07.09- 13.09.2009 някъде в края на лятото!
« Отговор #69 -: Септември 11, 2009, 11:58:55 am »
Цвети- доста си напреднала, не остана  :D[/color]

Ахам, не остана много :) и толкоз бързо мина, неусетно.

Мише, на морето сме още, повечко се застояхме от планираното, даже обмислях и тук да родя, ама нали евентуално Симона ще тръгва на градина, та ще се прибираме края на месеца. Не ми остава никакво време да пиша, още поработвам, макар и от нас, но задължително ви прочитам набързо кой как е :)
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Понеделник - Неделя 07.09- 13.09.2009 някъде в края на лятото!
« Отговор #70 -: Септември 11, 2009, 14:18:31 pm »
Неда,ние ползвахме проходилка не повече от месец.Мислех изобщо да не изпозваме ,но Жорко не можеше да пълзи и единственията начин на придвижване беше за ръцете по цял ден,кръст не ми остана.Взех на заем от приятелка,когато Жоро беше на 9м. - много му хареса,голямо забавление беше.На 10м. обаче проходи и я върнахме.Ако има от кой да вземеш,вземи ,но тепърва нова - не знам дали си струва и дали детето ще я иска(на кумувете детенцете така и не я хареса).

За кухнята - ние бяхме на частна (Ози) и бях много доволна.Започнахме я февруари и взимахме 3м.(после заминахме пак за чужбина).Много беше вкусна и разнообразна,всеки ден различно,ако супата е дез месце,то основното има задължително,имаше поне 1 седмично риба.Сега обаче от познати чувам,че има и боб и зеле,което преди за 3м. никога не го е имало,та не знам дали не са я развалили.

Аничка,разбирам те идеално.Ние живяхме 1,5г. със свекърите и знам за какво говориш.Моите са много свестни,не ни се мешат с нищо,не сме се карали за нищо ,но когато живееш с друг - винаги има за какво да си ъсаш нервите.Сигурна съм,че и те са имали за какво да се дразнят от нас.Сега сме моите родители ,но пак не е като да си сам.За това и Жори ще започва ясла,а ние ще работим и двамата(много ми е криво и се чувствам като ужасна майка,която жертва детето си в името на спокойствието си  :().Зарекла съм се да имам второ дете едва когато живеем сами (то не ,че става по поръчка де),повече няма да повторя тази грешка.Да не говорим ,че и двамата с мъжът ми сме много по-изнервени от както живеем с някой и така и караниците по между ни се увеличават и то за глупости.Ние и без това не се възполваме от привилегиите да имаме баби под ръка и не оставяме детето и за час,така че по-добре отделно и мир да има за всички.
<br />
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Понеделник - Неделя 07.09- 13.09.2009 някъде в края на лятото!
« Отговор #71 -: Септември 11, 2009, 14:33:46 pm »
и като живеете сами и си давате 2/3 от доходите за кредит и няма кой пода да ти обърше и всичко на теб да чака, и жилище, и деца, и работа- няма да ти е по-комфортно
ама така сме устроени ние хората, да си се оплакваме
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Понеделник - Неделя 07.09- 13.09.2009 някъде в края на лятото!
« Отговор #72 -: Септември 11, 2009, 14:42:19 pm »
Мноого си права Мини... идеално положение няма, но и да има, сигурно и от него ще започнем да се жалваме  :wink:
Я, по една лъжичка майната му при нужда, че тия нерви ще ни трябват за тинейджърите!!!
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Понеделник - Неделя 07.09- 13.09.2009 някъде в края на лятото!
« Отговор #73 -: Септември 11, 2009, 15:01:42 pm »
тогава ще ни е скучно, че няма от какво да се оплакваме
момичета, надявам се разбрахте, че не съм визирала никоя конкретно и нямам нищо лично към никой, просто се замислих как бързо се преориентираме към дразненията
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Понеделник - Неделя 07.09- 13.09.2009 някъде в края на лятото!
« Отговор #74 -: Септември 11, 2009, 15:05:06 pm »
мини,това че живеем с някой,не означава ,че ми се чисти,готви и деца ми се гледат.Напротив даже - всичко аз си правя.Майка ми излиза за работа в 10 сутринта и се прибира в 22.30 и в събота включително - кога да ги свърши тези неща тя.Всичко си правя сама.Само разходи ни се спестяват за наеми,за храна -не е никак малко това разбира се ,но за помощ физическа говорехме.Мен тези неща не ме уморяват - чистя по 2 пъти на ден апартамента всеки ден ,защото имаме коте и пясъка от тоалетната му се разнася навсякъде,правя ядене ,извеждам го и т.н.Като бяхме в Белгия,имаше период в който свеки я нямаше(няколко месеца) - чистила съм къща от 6 стаи и 3 бани и съм готвила и за нас и за свекъра и по цял ден сама с детето.Това не ми е проблем и не ме тормози,много повече ме товари това ,да се съобразявам с някои.Да премислям всяка дума да не се обиди някой случайно и т.н.За 1,5 г. нито сме си оставяли да ни гледат детето,нито сме излизали някъде без него.Единствено финансово ще ни е малко кофти,но няма идеално.
<br />
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Понеделник - Неделя 07.09- 13.09.2009 някъде в края на лятото!
« Отговор #75 -: Септември 11, 2009, 15:08:11 pm »
Зори, пак казвам- нищо лично към никой тук
аз не съм живяла с никой и не зная как е
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Понеделник - Неделя 07.09- 13.09.2009 някъде в края на лятото!
« Отговор #76 -: Септември 11, 2009, 17:14:35 pm »
Днес е ден вълшебен и необикновен. Някъде към 16:30 ч се родиха тризнаците на моя колежка и приятелка, за които вече 9 месеца стискам яко палци.Мама и бебоци са наред, а семейството се умножи с две моми и 1 младеж.
Направо изживях нещата все едно аз родих за втори път и толкова се давам, че просто не ме свърта, а предполагам какво му е на таткото, който очакваше това събитие с огромно нетърпение.
Дано има повече такива хубави моменти за всички тук и хората около тях.
Прочетох Ви бегло какво сте писали по-нагоре и искам и аз да кажа какво мисля по темата за това да са много хората у дома.
Зори, напълно те разбирам какво имаш предвид за самостоятелността на родителите с детенце и това как някакви ,макар и незначителни на пръв поглед нещата понякога могат да обърнат всичко и да  завалят неприятни емоции.
Мисля, че при нареждането на живота ни  няма нищо по-добро от това да се справяме сами и да сме с тапи в ушите, нещо като хубавата приказка за малкото жабче, което на състезание се изкачило на върха на един прът само защото не чувало непрекъснатите подмятания и коментари на околните.
Хей, и да не вземе сега някой да ми прочете писанията и да се разсърди, че нещо всички са яко докачливи напоследък.
« Последна редакция: Септември 11, 2009, 17:21:54 pm от Silwi25 »
*
Re: Понеделник - Неделя 07.09- 13.09.2009 някъде в края на лятото!
« Отговор #77 -: Септември 11, 2009, 18:44:30 pm »
Аз пък си мисля, че идеалното е бабите да живечт в същия град и оне понякога да можеш да оставиш децата при тях за някой час или да дойдат да ги гледат. Иначе, mini и аз съм като теб всичко чака на мен, ама пък ако дойде някоя баба за седмица у дома и имам чуството, че почват да се държат неадекватно. Евентуално им е неудбно и от там и на мен не ми е комфортно и ми действа изнервящо, търпя ги само ако ми се налага да ходя в офиса на работа иначе предпочитам по-често ние да ходим през почивните дни при тях. А за оплакването, трябва да се оплаква човек така му олеква ;)

Silwi25, да са им живи и здрави дечицата на твоите приятели и много да ги радват! :)

А моя племеник го изписаха днес :), дано нещата вървят добре и да расте!


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Понеделник - Неделя 07.09- 13.09.2009 някъде в края на лятото!
« Отговор #78 -: Септември 11, 2009, 20:04:24 pm »
Зори, описала си го абсолютно точно. Докато живяхме в София 10 месеца, сама съм си правила всичко - беше ми и чисто, и спокойно,  и си работех от къщи (както е и все още де) и срещите със свекърите повече радост ми носеха ;) Наистина това да се съобразяваш ежедневено с някого е много трудно и натоваващо, но ще ни разбере само човек, който е бил в подобан ситуация ;). Те затова и Депеш мод имат готина песен "Try walking in my shoes"...
mini, споменаването на кредитие предполагам е във връзка със собствените жилища. Така или иначе непременният стремеж семейството да разполага със собствено жилище и наличието на баби за помощнички  си е предимно български манталитет / начин на живот. Това в западните държави е малко по-различно...
А моето оплакване беше с малко по-друга идея и както винаги нещата доста се отклоника, затова най-добре да не се разисква повече тази тема, че ще стане като в съседната тема за бременни. Психологията казва, че когато на човек му е тежко има нужда просто от едно рамо, не от тълкуване на ситуацията :)
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Понеделник - Неделя 07.09- 13.09.2009 някъде в края на лятото!
« Отговор #79 -: Септември 12, 2009, 02:06:40 am »
моля всички, които са се почувствали обидени от по-горното ми мнение да ме извинят, ако се наложи ще го изтрия
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит