0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Аз родих със секцио и имах лохии около месец с доста силно течение. Но явно зависи от организма.
Благодаря за отговорите, момичета.
*
Весели празници на всички.ДОбре дошли на новите мамчета.

Ние се натръшкахме болни Коледно.Първо аз, сега и малката.Не е нещо сериозно, но има задна хрема и кашля.Давам сироп, чистя нос, меря температура превантивно и така.Ей сега я обличам да излиза с баба си, а аз използвам, че имам свободна баба и отивам на кафе, че това ми се случва в годината веднъж :) Мечтая си за сняг и за студ, че ми писна от това никакво време!

Хайде весело изкарване на празниците ако не се вясна тук, и целувки на малки и големи деца!

*
Маги, бързо оздравяване!
Моля за мнения какво гърне да взема на бебка - обикновено, или пеещо?  osi_10

Весело посрещане на Новата Година! santa2 tree2a :pink_dust_1:
*
Маги, бързо оздравяване!
Моля за мнения какво гърне да взема на бебка - обикновено, или пеещо?  osi_10

Весело посрещане на Новата Година! santa2 tree2a :pink_dust_1:
Никакво?! Направо седалка за тоалетната.

Маги, пращам сняг и студ. Ей сега заваля  :D аз искам слънце  :lol: бързо оздравяване!
седалката за тоалетна е супер неудобна за малко дете -трябва да го държиш през цялото време да не падне, защото въпросната седалка ако не е закачена по-стабилно, си се мести през цялото време.  Знаем, че докато се научат може да мине много време и много често просто си седят на гърнето. Аз бих заложила на гърнето. За Явор бях взела пеещо и му беше интересно. Стимулира го, защото се активира след пишкането всъщност. Интересното е, че доста дълго време пееше. Мислех, че ще има кратък живот, а не беше така.
<br />[link=http:
*
Аз пък имам точно обратното мнение  :lol:
Гърне никога не съм купувала. И двете ми деца се научиха директно на седалка. Купих такава която се слага под седалката на тоалетната и изобщо не се мести, не съм ги държала и никога не са падали.
Не знам на кати колко й е голямо детето, но моята Еленка беше на 1г. и 5м., когато сама се отказа от памперсите и просто каза - аз акам и пишам там, посочвайки тоалетната. Та, ако можеш да си спестиш разнасянето и почистването на гърне с две ръце съм ЗА.
Но и аз като брулята съм от лошите майки, та не съм критерий :lol:
Гърне не съм мила и не изобщо не го намирам за нормално при положение, че имаме 2 тоалетни вкъщи с течаща вода  :lol: :P
нашата седалка си се хлъзга-пробвала съм я отгоре, отдолу и все си се мести. Вероятно има други, които се закрепват стабилно и тогава би било ОК, иначе ми се вижда безмислено да придържаш детето половин час там. Разбира се при деца, които вече са научени, е различно. За 2 минути няма да има проблем да придържаш. Аз визирах общия случай, в който докато се научат може да минат месеци, че и повече. А и Яворчо какъвто беше слабичък, пропадаше в нея. Оказа се дори, че някои гърнета не бяха подходящи за него, защото пропадаше. Бяха му твърде широки -на Чико, на Нук и т.н. Стефи твоите деца са гениални в това отношение, но повечето не са така и им отнема време докато се научат.
<br />[link=http:
*
Кати, защо не пробваш и двете - и гърне(без значение дали пеещо или не) и на тоалетната чиния, за да прецениш как ще се чувства най-добре София.
 Аз винаги съм мислила, че за тези работи (а и за много други), човек трябва да се води по детето. Все пак всяко е различно.

Маги, бързо оздравяване и догодина ви пожелавам 366 дни без болести!
Впрочем това го желая на всички мами и дечица. Нека през следващата година сме здрави, щастливи и темичката ни се напълни с много бебета :)
м-и, прати и при нас малко снежец, само ако знаеш от кога мечтая за него  :D
« Последна редакция: Декември 29, 2015, 16:32:28 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
О не, не са гениални, разбира се, просто не съм ги гонила месеци с гърнета, а ги оставих и пробвах от време на време. Не съм истерясвала да ги дебна от 6м. и да висим дружно по гърнетата  :lol: Деси по специално съм пробвала, факт е че Ели се научи според мен гледайки сестра си. И при пробите отново слагах на седалката, но те бяха не повече от 2-3 съботи през месец да кажем като наближи 2 г. Не се получи и просто я оставих да й дойде времето. И така започна да си казва на около 2 г. и 3-4м.
Писала съм го много пъти, чак съм досадна вече, но аз лично файда не виждам никаква от този тип дресировки, като се научи да седи и айде на гърне. Ама видиш ли то пишкало сутрин като го сложите. Ми ще пика ами, всички пишкат след като се събудят :lol: И така години, че памперса се сваля пак като му дойде времето на 2-3г. Безмислено е.
Доказателства по темата много :wink:

ето такава беше, най-простичка - http://kasida.bg/product/31982/detska-sedalka-za-toaletna-chinia-okbaby-ergo-byalo.html
даже мисля е в гардероба още, ако някой я иска с радост ще я подаря  :wink:
« Последна редакция: Декември 29, 2015, 15:51:58 pm от StefiZ »
Aз с двете деца два коренно различни подхода в двете крайности, и двата пъти претърпях пълен провал. С Мия дълго приучване без да е готова за това, много нерви, много упорство, кошмар. С Явор в другата крайност, въобще не ми пукаше, но майка ми прояви инициатива и той си седеше съвсем спокойно още от много малък, свикна с гърнето много бързо, даже имаше моменти, в които си казваше още на година и 3-4 месеца. После тръгна на ясла и там си ги слагат на определени интервали. И в крайна сметка още не желае да го махне, просто е над тези дейности. А по всички критерии е повече от готов от поне 1 година насам -изкачва сам стълби, говори много и разбираемо, много развит е в много отношения и интелектуално и физически, ама не е концентриран в тези дейности, така да се каже  :D. Заиграва се, заглежда се и съвсем забравя да каже. Обаче сега за разлика от първия път, съм супер спокойна и въобще не ми пука дали е с памперс или не.
Иначе и нашата дъска е такава, ама може би пък зависи и от вида на тоалетната, така че наистина да се преценява индивидуално е най-точно- според възможностите на детето и нагласата на майката, а и дали му предстои ходене на ясла или не.
<br />[link=http:
*
Аз също съм пробвала с гърне, че и преди годината, защото се подведох по други пробващи. После със седалката, подобна на тази от линка, има един борд отдолу, който влиза в голямата седалка и не съм държала, защо да го държа?! Той като може да седи си седи. След нещастните опити при които детето ревеше, ме посъветваха да не го стресирам и малко след 1.6м. той самичък започна да опитва, докато е имало изпускания не съм сваляла памперс. Аз гащи не пера и къща смърдяща на урина не искам.
докато е имало изпускания не съм сваляла памперс. Аз гащи не пера и къща смърдяща на урина не искам.
м-и, интересно мие  това как се постига на практика? Принципно ако не оставиш детето без памперс няма как да разбереш дали има самоконтрола, дали ще си каже навреме и т.н. А и когато детето си е с памперс, какъв му е стимулът да си каже, че му се пишка? не ми се вижда възможно да няма изпускания. Все пак 2 деца имам и съм прала и продължавам да пера (не аз де, пералнята) напишкани дрехи, когато сме без памперс. То просто няма вариант, в който да се мине без този момент. Или има? Ама аз не съм го открила. Сподели как си го направила. И Явор има абсолютно сухи нощни памперси вече няколко пъти, но според мен това си е чиста проба случайност и стечение на обсточтелствата, а не съзнателен самоконтрол.
<br />[link=http:
Здравейте.
Млечницата я преборихме, но сега сме с подсечено дупе :( Милата, много я дразни и боли. Мия със смрадлика и лайка, мажа обилно със Судокрем и я оставям известно време без памперс. Голям кеф е по голо дупе, но по някое време слагаме пелената.
*
Ако можеш мий само и единствено с водичка без сапун, сапуна изсушава допълнително.Ако все пак ползваш козметика вземи някаква по-хубава за миенето.Тук има доста майчета с проблем с подсичането дано се включат и помогнат.

Това за гърнето сме го говорили стотици пъти.Аз също не я слагам на гърне, не виждам смисъл.Има момичета който от бебета ги слагат, всичко е до вътрешно усещане.

*
Мешко, моята сама реши, че ще ходи на гърне и реално почти не е имала фалове (основно в градината, ако са навън и се залиса в игри, но наистина може би се броят на пръсти). При големия, който според мен не беше напълно готов, всяка сутрин носех в яслата по три комплекта дрехи и всяка вечер ми ги връщаха напикани. И това в продължение на две седмици някъде. Още не беше схванал какъв е механизмът.
За момент тя още си спи с памперс. Налива с какво ли не и всяка сутрин памперсът е доста пълен.

С радост съобщавам, че мадмоазел съвсем безболезнено се раздели с биберона, въпреки че очаквах голяма драма.

*
Здравейте.
Млечницата я преборихме, но сега сме с подсечено дупе :( Милата, много я дразни и боли. Мия със смрадлика и лайка, мажа обилно със Судокрем и я оставям известно време без памперс. Голям кеф е по голо дупе, но по някое време слагаме пелената.
Здравей, а сигурна ли си, че е подсичане, а не гъбички? Води ли я на педиатър? Питам, защото млечницата може да доведе до гъбичен обрив по дупето. Тогава Судокремът няма да помогне. Много е важно да се установи вида на обрива.  И аз правех  такива бани със смрадлика. Дооста е забавно.  Ако не получиш адекватен съвет от педиатъра, заведи бебето на кожен лекар. Аз мога да ти изредя всички комбинации, които правех при проблемите с дупето на София, но най-добре е да се посъветваш с лекар.
*
Благодаря за мненията за гърнето.
P.s. Аз не попитах как и дали да слагам бебето на гърне, защото вече съм го
решила, а какво гърне да избера.

Блу, браво за биберона!
« Последна редакция: Декември 30, 2015, 15:50:19 pm от kati_vm »
*
Благодаря за мненията за гърнето.
P.s. Аз не попитах как и дали да слагам бебето на гърне, защото вече съм го
решила, а какво гърне да избера.
Ти не роди ли съвсем скоро?  8O


*
кати, купи му на детето новогодишен подарък - пеещо, свирещо, ходещо и само акащо и пишкащо гърне  :lol: 8)
надявам се да съм отговорила на въпроса ти  :P