0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Хубав празник на именниците.
Болните да оздравяват бързо!
Вчера "Колела" посетил нашата ясла и раздал подаръци. И след един час колата вече беше без две гуми. Ама здраве да е, ще играе със счупена кола,  :D
Повтаря като папагал всичко и пипа навсякъде. Онзи ден успял да ми докопа чашата с кафе и ми го носи в банята. Много бързи реакции трябва да имам, а същевременно да не му убивам ентусиазЪма,  :wink:
« Последна редакция: Декември 17, 2015, 17:34:13 pm от rtfrtf »
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Честит Имен Ден! Да са живи и здрави,и много щастливи всички именници!  :balk_7:
На нас днес започна да ни се подава първото зъбче. :D
Ей,напоследък хич нямам време за вас ама пък ми липсватеее..
Честит имен ден на малки и големи Дани-та да сте здрави и щастливи :)
Най-накрая свърших с лекциите,сега почивка и сесия януари :lol:
Jbrul,имам приятелка която организира детски лагери,лятото сърф,сега ски и сноуборд на Мальовица от 26.12.аз ходя с нея и ми е много забавно само дето Вера вече ми се сърди,сякаш е с мен в стая и много я виждам там :lol: та ми каза,че Алек догодина ще го качи на ски,та време му е на Дани :lol:
Хубава вечер :)
*
Благодаря за честитките за моя звяр :) И макар и по това време - честито на другите празнуващи днес хлапета - живи, здрави, много усмихнати и безгрижни да ви бъдат децата!

Алекс, идеална офертичка са ми тези лагери, ще ми докладваш подробно. Ако може нали - да не съм и аз там.  :lol: А с тебе май ще се засечем на сесията, да пием по кафе поне. И моята е януари :)

Относно таксите за ДГ...така и не разбрах как ги смятат. Когато не е ходил месец да кажем, за този месец му е наполовина таксата някъде. Ама всеки път е различна сумата. Абе, да, наистина не знам какво и как смятат, ама важното е, че не ме занимават мен с нищо.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Честито на Дани и всички Дани-та днес :)

Вие пък ски....аз съм в страната на кънките още никой не се е метнал да кара кънки на лед, а тук е задълже просто!
[/url][/url]
Може Jbrul,да не си там :lol: то е за деца ама аз нали съм нахална :lol: ще ти разкажа като се видим :P ще оставя Алек на мама януари та ще съм свободна и е задължително да се видим :lol:
П.С. гледам тв и ми идва да ги убия такива майки дето си оставят бебетата...ужас оспамих темата :lol:
*
Питам го Иво вчера следобяд иска ли на влакчето - не искал. Питам го къде иска да ходим и ми отговаря - театър. Ама много хубаво си каза думата. А сутринта бяхме ходили до един мол да гледаме за снежинките, макар и да бяхме закъснели и къде слушахме, къде се разхождахме, къде гледахме... Та се успокоих, че усилията ми не са били напразни. В крайна сметка ходихме в кварталната градинка и на влакчето.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Да ви питам - будите ли бебетата 3а храна? Вечер обикновено трудно се приспиваме, ама като се наиграе, наповръща и 3аспи и по 5-6 часа не се буди 3а кърмене. А преди това може да си е повърнала доволно и чак се чудя какво и е останало в коремчето, че да и държи сито толкова време. Някои нощи се буди пре3 2 часа, някои - пре3 5 часа :? И денем като се наиграе и насмее, особено ако я и3карам на въ3дух на двора да спи, направо 3абравя да се събуди 3а манджа. Не че се оплаквам от почивката докато спи, ама нали трябва да яде 3а да расте.


*
аз знам, че бебе не се буди по никакъв повод, а каму ле за храна :)
най-добрата храна за бебето е съня :wink:
*
Здравей Бебе, докато беше на кърма и аз не съм будила София за храна. Сега, когато искам да спазва някакъв относителен режим, понякога я будя преди обед, ако е заспала по никое време, а трябва да си изяде предиобедното плодово пюре например.


 tree2a Ние от днес вече сме с украсена естествена елха.  :) tree2a
Бебе,не я буди...расте и докато спи :lol:
Ртф,браво на Ивчо :)
*
Никога не съм будила за хранене, ни денем, ни нощем. От втория месец започна да пропуска и разрежда нощните хранения, а в третия спеше непробудно цяла нощ. Наддаваше винаги на горна граница. Ако е закъсняла с някое дневно хранене давах това което е на ред, гледах часовите интервали след това да не намалят под 3  часа, като евентуално намалявах количеството за деня. Гладно бебе не спи - не се притеснявай. Бебетата най-много растат докато спят,  и аз така знам.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Дааа, и аз не съм будила за през нощта. И ние от 3-4 месец спим по цяла нощ и все сме над нормите , въпреки не пълното и не денонощно хранене. Добре, че сега яде повече, през около 3-4 часа през деня... явно , защото не спира да обикаля.
Иначе вече почти няма сополи. И за пръв път боледуването му мина сравнително леко  :wink:  Само чакаме баба /майка ми/ да дойде и да си се разхождат още повече навън, а мама да полежи повече  :D
*
Момичета,Арникагел ли ползвате,при нежелано "оцветяване" в синьо!!???  :lol: Ние вече лазим със скоростта на светлината. Изправя ме се,ходим по ръба на мебелите,пипаме ме всичко ,що се изпречва на пътя.... 8O Много е сладък,ама от време на време има и "катастрофи"!! Имам чувството,че най-много до месец и сме проходили :D,за радост на мама и татко/да им е здрав кръста  :wink:/. Вечер,обаче ,още се буди с плачи не суче ли малко не се успокоява. :( Не знам,от емоции ли,от сънища ли,няма кой да каже,а ние искаме да го отбиваме! Дайте съвет как сте успели! Замествате ли с нещо? Или въпреки желанието,не му се дава и за целта ,даже мама спи в друга стая? :? Тоя вариант мен лични доста ме плаши!!! :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
Рачо,аз отдавна не кърмя,но понеже и Кирето,макар и по-голям, се буди със силен плач,ето какво ще споделя.До скородавахме залъгалки-биберони само заради тези пусти нощни будения.Като ги махнахме,броя на събужданията дори намаля.Но при продължителен плач помага само ако го вземем при нас на спалнята.Вече не се опитвам да го връщам в леглото му и така поспиваме всички добре до сутринта.Мисля,че просто е темперамент/емоции,както,казваш/ и детето търси успокоение в близостта ни.Ще си го гушкам,докато има нужда.Вече дали само да го гушка или и да му дава да суче, мама решава,това е много лично и строго индивидуално.
*
Рачо, най-безболезнено е естественото отбиване. Детето започва само да проспива едно кърмене или да пропуска дори и през деня. Аз лично вече исках да си изскубя косата до годината моят син като имаше нощно хранене, но точно тогава той спря да търси кърмене. Буденето с писъци вероятно е от зъби, може би ако мажете с гел ще се успокоява и ще заспива и без кърмене. Това със спането в отделна стая на мама ще натовари теб, психически и двамата де и може да не стане за ден-два или седмица. Просто трябва да прецените, като вземате решение, дали ще се махне проблема така.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
И а3 3нам, че бебе не се буди, ама като 3нам баткото как ядеше пре3 час-два и в3ех да се притеснявам. А и нали ка3ват, че ако не се кърми често, кърмата намалявала. Абе като не спи се оплакваме, като спи - ще пък толкова спи  :lol:
Рачо, а пие ли от шише мъникът? Ако пие - може да пробвате да 3аместите кърменето с АМ или с кисело мляко - което му хареса. И да не е пил до сега от шише, пак пробвайте. Нашето момче 3а седмица го отбих, като ра3брах, че съм бременна. И а3 се бях подготвила 3а големи драми и ми беше едно виновно... Само че той беше на 1г 10м. и се кърмехме само 3а приспиването следобед и вечер. Пропи кисело мляко с малко мед от шише с биберон - това му хареса и още си го обича.
Баткото ни пак е с конюктивит - 3ти път откакто е на градина, т.е. от 6 месеца :( Пак АБ капки в очичките, но много ми е притеснено до колко е нормално толкова често да има конюктивит. Мъж ми ме успокоява - до 6г ще е тъй и после ще го и3расте. Ама не 3нам може ли да има някакви последствия. На очен ли да го 3аведа?
« Последна редакция: Декември 22, 2015, 23:10:18 pm от bebe_13+15 »


*
Няма нужда от очен лекар. Промивай с отвара от лайка! Можеш да попиташ за някакво кремче в аптеката! И моят имаше период, в който често хващаше конюктивит.

Рачо, душата, здрави нерви и си повтаряйте, че второто е по-лесно :)

Катерина е в отделна стая от септември месец. Буди се, таткото й дава шише с биберон, ако му се спи и не му се дава ми я носи на гърда :lol: И аз се чудя как да я накарам да спи повече. обмисляме дали да не предлагаме вода през нощта, защото тя наистина хапва стабилна вечеря, не е реално нощем да се буди на 3 часа за мляко!
[/url][/url]
Вени, моят син започна да спи по цяла нощ преди няколко месеца, но за сметка на това заспива супер късно -в 12, 12:30 вечер. Преди като заспиваше по-рано, си се будеше нощем.
<br />[link=http: