0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
И моят мъж нещо взе да говори за бебета, но нали след секцио е хубаво поне две години да се изчакат. Пък и аз искам да се върна поне за девет месеца на работа, за да ми се плаща после по- висока ставка за майчински първата година. Тъй и тъй втората година майчинските са жива подигравка.  :x Но то е каквото Бог е рекъл, не каквото ние искаме.
Бързо оздравяване на болните дечица!
Браво на порасналите бебки!
« Последна редакция: Декември 16, 2015, 14:27:06 pm от kati_vm »
*
Кати, ако са породени децата и второт е родено по време на втората година майчинство после първата година с второто бебе взимаш пак високо майчинство.

Усмивки, отидете заедно на партито, дори да седи в теб и да гледа е емоция за него.

Кати, ако са породени децата и второт е родено по време на втората година майчинство после първата година с второто бебе взимаш пак високо майчинство.

Усмивки, отидете заедно на партито, дори да седи в теб и да гледа е емоция за него.
Точно така е, както Маги казва. И аз в това се целих, но .... не било писано....
Кати обаче като е секцио, трябва да изчака още и ще пропусне тази възможност.

Маги, сигурно така ще направим с тържеството.... Макар че искам да го дам от сутринта, защото съм за боядисване (ама много за боядисване), а и ми се иска да имам време да се облека и да не тръгвам чорлава и по дънки (женска му суета  :lol:).
*
Разбирам те напълно.В събота съм на банкет и в момента се чудя как да стане да се боядисам и малко да ми оберат връхчетата преди партито.Бе и аз съм човек сега!

Вчера ходихме в една занималня където я водя на коледно тържество.Имаше дядо Коледа и символични подаръци.Моника се впечатли, изплаши, после любопитството и надделя.Накрая дивееше и едва си тръгнахме.Но почти да се разреве като дойде дядо Коледа-Коко, така му казва :)

И да споделя как се преби девойката в къщи до мен падна.Заплетоха и се краката и в парното, разби устната долната и от вън и от вътре.Кръв, рев, красота.Мих я със студена вода, яде сладолед.Сега е като силиконова принцеса  :lol:
« Последна редакция: Декември 16, 2015, 14:54:17 pm от magi_st »

*
Бебе, браво на Сиянка добре се движи и тя, като набирката си Александра ;)
За Гастротус, писах преди няколко поста, аз съм много доволна от него. Единственият недостатък е, че ако вземр да го плюе оо дрехите остават едни кофти кафеникави петна, коити се перат много трудно.
За второ дете винаги съм харесвала разлика от 4-5 год и ми се ще да се случи така. ММ пък ги иска породени, ако можело близнаци да са вторите.  :lol:
Аз също раждах секцио и май това е другата основна причина поради, която ми се ще да изчакаме с номер 2.


Всеки миг е още един шанс...
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
3а това ми е по3нат то3и гастротус - сетих се, че някой го е споменал, ама не ми се ровеше и3 темите. Благодаря, Синеочка.
Маги, ра3бирам те напълно какво ти е било. Дано това ви е последното по-серио3но прои3шествие! Направи и снимка, да и покажеш като порастне каква бандитка е била.
Сияна се роди нормално 2г и 4м след секциото с баткото. Слава Богу нямаше никакви проблеми, но докторът доста се беше притеснил като видя, че няма накъде и ще родя нормално. Имаше готов екип 3а операция, ако беше станало нещо и 2 часа ме дебнаха как съм, що съм. То колко ра3лика ни харесва на нас не винаги е от 3начение при репродуктивни проблеми ;)
Ние утре сме на нещо като банкет, но хич няма да имам време 3а прически :(


*
И моят мъж нещо взе да говори за бебета, но нали след секцио е хубаво поне две години да се изчакат.

Според моят лекар стигат 6 месеца, ако всичко е минало ОК. Пък той не е някой без стаж нали...  :lol: Хайде година максимум го кажи "за застраховка". Това за двете години са от едно време "постулати", както и куп други, които още масово циркулират. За секциото - без лак, пък задължително клизма, пък поне 5-6 дни в болница са неизбежни, пък голямото лежане, пък превръзки на разреза и пр.
Питала съм изрично след моето секцио, затова го казвам.

Та с пожелание, на който му е мерак - бързо да стане!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Хах, Жбрул, моят доки каза същото за секциото.
Но аз все си мисля, че поне година трябва да мине, най-малкото да успея да се постегна, а и се плаша от руптура на матката, колкото и рядко да се среща все пак се среща.


Всеки миг е още един шанс...
*
Да не дава Господ - тя руптура може да се случи и след 5 години и след повече. Въпрос на шевове, тъканите на самата жена какви са. Наскоро имахме щастието една мама от нашите, преживяла руптура на матка -  да гушне живо и здраво бебе. Т.е. с такъв висок риск - пак посмя момичето и наградата е безценна ;) Това й е единствено дете. Не само секциото може да доведе до подобен проблем момичета. Всички сте при неслучайни лекари, та ако ви кажат, че може опит за второ - значи може. Пък за малшансовете...еми те затова са малшансове. Могат да се случат на всеки, при най-невероятни обстоятелства.  Ако така подхождаме за каквото и да било - стоим на дивана у дома (с каска) и това е.  :lol: :lol: :lol:

За стягането - опит нямам, аз нали съм...глист.  :lol: :lol: :lol: Обаче, ако имах - по-добре две поредни (или колкото мога и искам деца) и като приключа - тогава да се стягам. То иначе си е прецаквация. Родиш, тамаааан се пооправиш по всички параграфи - айде отначало... И така няколко пъти. Като виден мързел - за мен това се явява безумно и излишно усилие.

И не искам да ви дразня  :lol: , но от днес всичките ми 20 пръстчета са в коледно червено, косицата боядисана, обгрижена, лице, вежди и пр. ги поглези козметичката...цял ден беше "денят на мама". Защото и мама е човек! И за три дни рахат на месец - поне да знам що я плащаме тая ДГ. Днес точно се смяхме с моята фризьорка (и тя има един разбойник Дани), че моята боя и изправяне били най-скъпите в града... Понеже стрували цената на услугата + месечната такса за ДГ.  :lol: Ама то не е особено далеч от истината де.

Аз нали не съм от добрите като цяло майки, но понякога имам просветления и за тази зима реших, че трябва вече Данаил да го кача на ски. Сметнах, че преди Коледа ще ми е най-удобно, предвид графика ми и евентуално пак февруари - началото на март. Правя супер логистиката, резервации, купувам му оборудване...с идеята, че не моЙ то средата на декември да няма НИКАКЪВ сняг на Пампорово. И хоп - "руптура". Засега само изкуствен сняг, като гледам прогнози - до 23-и - само ще става по-зле по темата... Ама реших да не се ядосвам, измислих алтернативни забавления и утре тръгваме и толкова. Все някаква почивка и разнообразие ще е. Като не на ски...каквото дойде.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

И не искам да ви дразня  :lol: , но от днес всичките ми 20 пръстчета са в коледно червено, косицата боядисана, обгрижена, лице, вежди и пр. ги поглези козметичката...цял ден беше "денят на мама". Защото и мама е човек!

Ама хич не дразниш бееее! Аз не че ще ходя някъде ама втора седмица не мога да стигна до фризьор.

Приятни ски пък било то и на изкуствен сняг  :P
Да не дава Господ - тя руптура може да се случи и след 5 години и след повече.
Да, за съжаление е така. При моята кума се случи с втората бременност. Разликата между децата е 3 години. Но тя си беше донякъде виновна, защото й бяха казали че трябва да роди секцио, а тя и с двете деца се мъчи до последно спонтанно и чак накрая я срязаха и двата пъти.

И не искам да ви дразня  :lol: , но от днес всичките ми 20 пръстчета са в коледно червено, косицата боядисана, обгрижена, лице, вежди и пр. ги поглези козметичката...цял ден беше "денят на мама". Защото и мама е човек! И за три дни рахат на месец - поне да знам що я плащаме тая ДГ. Днес точно се смяхме с моята фризьорка (и тя има един разбойник Дани), че моята боя и изправяне били най-скъпите в града... Понеже стрували цената на услугата + месечната такса за ДГ.  :lol: Ама то не е особено далеч от истината де.
Ох, ако ме видиш мен, не съм за показване....
Ахаха, точно така ще е и с моята фризьорка, ако все пак стигна до нея. Дани този месец е бил само 5 дни на ясла и ако всичко е наред ще бъде само още 3 дни....

Много съжалявам за ските...  :( Поне ще подишате чист въздух  :P

Много съм скарана с празнуването на именните дни, но ще трябва да се поправя.  :lol:

Честит имен ден на Дани на Jbrul, на Дани на Теди и на моя Дани. Ако има и други да ме прощават.
*
Да са ви здрави дечицата! Весел празник!
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца

Честит имен ден на Дани на Jbrul, на Дани на Теди и на моя Дани. Ако има и други да ме прощават.
Честит имен ден на дечицата и от мен :) Тъкмо ми пуснаха нета и щях да смятам кои бяха именничетата. Живи и 3драви да са най-вече и с много късмет!
Те3и частни ДГ не с ли плащат в 3ависимост от посещението, или ходи-не ходи - цяла такса?

Оф, не било шега работа това с руптурата, а а3 се чудех какво ме дебне моят доктор и все пита как си, при положение, че си се чувствах супер. И 3а туй сигурно не ме остави много да се пъна, а малко епи3отомийка ми направи. Абе 3наят си те работата. Беше ме предупредил, че трябва да е секцио пак.


Честит имен ден на всички, които празнуват днес.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
...за тази зима реших, че трябва вече Данаил да го кача на ски. .... Ама реших да не се ядосвам, измислих алтернативни забавления и утре тръгваме и толкова. Все някаква почивка и разнообразие ще е. Като не на ски...каквото дойде.
Ние сме  в Банско   за Коледа ,ама не с надежда  за ски  , а заради пличкане в топъл басейн и игра, и почивка . Е , ако има сняг -ще  по-радостно   разбира се .Но понеже никак не съм запалена по ски-спорта и мразя студа  -  ако има сняг   ще се пързаля  с някаква шейна и чували ,ако иска да опита ски - да пробва и  толкоз .

Та ако ще  има някой из Банско  за празниците - да пише да се  запознаем   и видим   :beerdr:


*
Честит имен ден на малки и големи!
Свате,  да нацелуваш Дани по бузките!
Дани на Jbrul и на Теди бъдете здрави. Има ли други които пропускам?

Мария продължава да е със запушен нос, без температура и сополи.  Тръгнах да я водя при личната лекарка да я види, но като видях поне 20 смъркащи деца да чакат пред кабинета (тя е и педиатър) и направих обратен завой.  Може ли от зъби да е този запушен нос?
*
Не е от зъби, разбира се, просто си й е запушен носа в следствие на някое вирусче. Пръскай физиологичен разствор и издърпвай с помпичка, а вечер преди лягане, все пак за да може да спи спокойно не пречи да й пръснеш капки (олинт, виброцил и т.н.)
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
И а3 при всяко ра3боляване - наше, или на децата - претеглям + и - 3а посещение при доктора. Хем почти винаги ни вкарва първи, или в другия му кабинет, че да не правим контакт с други болни. Мария да о3дравява бър3о и 3а Дядо Коледа да е 3драва!


Те3и частни ДГ не с ли плащат в 3ависимост от посещението, или ходи-не ходи - цяла такса?
С малки изключения е второто за съжаление  :?
Видях, че има и градини, в които се плаща на седмична база, или в които поне яденето се плаща само в дните, в които детето е присъствало. Но повечето не са така.

Мерси на всички за пожеланията ви за дон Даниеле  :P
Да ви се връщат!
*
Честит имен ден на именниците и техните семейства!