0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Оф, взех заветната бележка и сега дишам по-леко,  :sunshine:
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Rtfrtf, тези бележки са наистина абсолютно безмислени и малоумни.... Добре че си успяла все пак да я вземеш.
Слава богу на нас в частната ясла не ни ги искат.
Те нали си имат медицинска сестра. Тя самата може да прецени болно ли е едно дете или не.
Смайл,те и в държавните си имат мед.сестра...ама бюрокрация :lol:
Бързо оздравяване на болните :)
Ртф,честит рожден ден  на патерици :) бъди здрава и много щастлива :)
Здравейтеее, на малкия му биха прословутата ваксина против шарка, но каква лекция ми удари лекарката защо не съм давала антиалергичния сироп, как ако се опъпчи веднага ще се притесня и т.н.  :oops: Аз пък забравих честно казано, сега ще му давам 10 дни и трябва да го дебна от 7ми до 21ви ден нататък за странични ефекти... Пфууу, пък на всичкото отгоре аз се разболях, носът ми тече, кихам, отпаднало ми е, малкият не се спира и ми е доста уморено. Нямам търпение мама да дойде за няколко дни по Коледа  :D Наоплаквах се  :oops:
Иначе момчето ни постоянно се удря и е в синини. Особено след операцията, казаха да внимаваме с главата, а той все се удряше я в масата, я в ръба на кошарката, преди месец си разби устатата и що кръв изтече  8O А на прегледа като го оглежда педиатърката гледа синините по краката му и ме гледа съмнително, а аз й обяснявам, че сега се учи да се катери по спалнята и да слиза и т.н. и се удря там, но си отнесох поглед все едно го малтретирам  :lol:
Всички болни да се оправят бързо, другите сладурковци и мамите /и Рачо разбира се/ да не се разболяват. Ние след малко изчезваме , че от 11 до 13 обича да спи навън и мама се размазва на една пейка с книжка и според времето или е с червени от слънцето бузи или със скреж по косата и носът й ще окапе от студ  :D
Ох, този Дядо Коледа не ни ли чете, че да донесе здраве на децата и по-малко грижи на нас майките. Това пожелавам на всички ни, след като ви прочетох. Болести, инциденти /Бебе -за вас най-много се разстроих, ама хубаво, че не е пострадало по-сериозно детенцето/.
Но след време като се обърнем назад ще останат хубавите снимки и спомените в главите ни и от усмивки, подаръци, игри и танци и от тази Коледа и Нова година. Знам, го защото втората Коледа на 1 г. и 8 месеца с Гошко бяхме с обострен за пръв път атопичен дерматит, черевени и разкървавени от чесане бузи, без поставена диагноза още и без адекватно лечение.Колкото повече го мажехме с разни работи, по - зле ставаше.Ревеше ми като го погледнех, а сестра ми /лекарка/, вика по телефона: "Не си ли виждала зимно време, че всяко втор бебе навън е с червени бузи, възпаляват, щото им е нежна кожата, после ще го израсте, а ти  що ревеш, че го загрозяват тези петна ли, какво толкова..." И докато се тревожех за това, ни връхлетя Баба Шарка /варицела/, първо него, после мене - така си изкарахме празниците. И при двама ни мина тежко - много обриви, по цялото тяло, по лицето, главата, температура, чесане ,рев, неспане. Така си изкарахме празниците. И пак беше хубаво. Приятелите и родните идваха да му носят подаръци, а тате, единствения не под карантита, излизаше да ги поема до пътната врата, а ние - гледаме през прозореца и махаме от там. После вътре радост и игра с новите играчки. И така мина и този труден период.
Действително, както пише Жбрул, при първо дете шокът е голям при всяко подобно събитие. После човек е някак по-подготвен, дори и татковците са по-адекватни, съдейки по нашия.
Аз днес няма да се оплаквам от нищо, ама няма и да се хваля.
Пожелавам да всички здрави деца и хармония в душите на родителите!
*
Здравейтеее, на малкия му биха прословутата ваксина против шарка, но каква лекция ми удари лекарката защо не съм давала антиалергичния сироп, как ако се опъпчи веднага ще се притесня и т.н.  :oops: Аз пък забравих честно казано, сега ще му давам 10 дни и трябва да го дебна от 7ми до 21ви ден нататък за странични ефекти...

Никога не съм давала противоалергични при ваксиниране. Ако е правил реакции преден път може, но така да си намирам работа - не. Ти пък що си и казала, че не даваш като я знаеш каква е, казвай давам, да ти обясни, че ей затова детето е ок  :lol:
Лятото на моят краката му са ужасни синьо, до синьо и върху синьо :) не може да мине, чак аз се плаша.
*
Бонболини, педиатърката ти плаче за смяна.
Аз дори никога не съм купувала противоалергичен сироп. Вярно, че нямаме алергии. Но пък колегите от Западна Европа явно не ги разбират тези работи за разлика от твоята лекарка. Тук никой никога не ми е споменавал за такова нещо превантивно преди ваксина.
Ако имаш здрави нерви, ще отговориш като м-и. Ако обаче нямаш (като моя милост, не мога да пинасям да ме поучават), съвсем ще се накокошиня и ще я сменя.

Прави сте, но то при нас случаят с педиатърката е следният: записани сме при една , към която работи екип от още 3 млади педиатърки.  Тази , главната по принцип работи само с болни деца, а консултациите ги прави екипът й. Ние се паднахме при една страхотна, която му и откри проблема с главичката, но тя пък от ноември решила да специализира друго. На нейно място дойде едно младо девойче, стресирано ви казвам.... Но се стараее. Аз нямаше да казвам за сиропа, ама мъжът ми се на мърда в кабинета и той каза , че не даваме сироп. Тя се притесни, че викна тази главната и двете заобясняваха разните му неща.... И така... Не че знам повече от лекари, учили с години, ама ми стана тъпо... и то е виновен мъжът ми. Е,  изкарах си го на него после  :D
*
Не виждам смисъл да даваш нещо, което потиска мозъка без причина. Вярно казват, че били много добри, нямали странични ефекти и все пак...
мъжете имат свойството да се месят където не трябва :lol:
[/url][/url]
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Сигурно от стреса он3и ден и а3 съм с хрема, болка в гърлото, афти... Някой вирус само ме е дебнал да падне малко имунитетът. Дано децата останат 3драви сега покрай мене. Че и 3а капак и цикъл - някои късметлийки не им идва по цяла година, на мен и двата пъти на 2-3 месец.
Утре сме на консултация - да видим колко е порастнало бебето, добре ли е, че и тя ми киха нещо и да питам 3а това АР АМ. Тя скоро не е повръщала яко, ама си връща и преглъща обратно редовно.
Хоуп, голям екшън ви е било на та3и Коледа. Дано са ти 3драви вече и малките и баткото!
И а3 3а първи път от Бонболини чух 3а то3и превантивен сироп. Предполагам, ако е реваксинация и е пока3ало детето реакция при предната до3а, би имало основание. Но и в такъв случай - не трябва ли да смени ваксината, или да се отложи? Сега се сетих 3а по3ната - на детето и откриват АБКМ и вместо да ограничи приема на алергена, т.е. млечни продукти, ка3ват да му се дават в комбинация с противоалергичен препарат, че да го и3растяло  8O


*
Бебе, това с цикъла аз го свързвам с нощното кърмене. Моят се възстанови чак като го спряхме, но не знам дали съм права.

За даването на алерген в комбинация с противоалергично май единствено няма видима реакция, да подпомага израстването надали...
Дааа, и на мен ми беше странно  8O Той досега при всички ваксини нямаше никаква реакция. Един път вдигна 38 , но след Ефералган в дупето му мина и това беше. Аз май обаче го заразих, кихане и му текнаха бистри сополи, същото като при мен...  :(  :(  :(
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
М-и, не е от това - имаме си още нощно кърмене поне 1-2 пъти. С Божидар даже и пре3 2 часа се кърмехме нощем. Според моя мъж било щото съм се въ3становила и органи3мът ми бил готов 3а ново бебе  :lol:
И3бър3ах да се радвам, че скоро не е повръщала - пак се почна :(


*
Абе хормони е явно, хаха ново бебе, той голям ентусиаст  :lol: :lol: :lol:
Съжалявам за повръщането...
*
Бебе, моят цикъл и той цъфна веднага на 47 ден от раждането и вече си е нормален, за 2 път ми идва точно на 28 ден. Аз пък се радвам, че ми дойде веднага. Ние с ММ нали бяхме на 10-месечни кекс пости, та сега наваксваме и да не взема да ви изненадам със запис в темата на бременните. Не, че не искам 2-ро, ама не си падам по деца с прекалено малка разлика. Уж се пазим, ама нали знаете колко многи Дюрекс бебета има( лично аз познавам 2) :D

Ние днес бяхме на ДК. Слънчогледчето добре е избояло, пораснала е с 5 см и 850г , доки остана възхитена от номерата, които е научила. Сложихме 2-та доза от Ротарикса ( с помощта на Ну погоди, че иначе искаше да плюе).
Изписа ни  Линола фет ойл за във ваната, защото кожата ѝ е суха. Някой ползвал ли го е?


Всеки миг е още един шанс...
Синеочка, не се пазете много, много, че нали ни знаеш в нашия форум как сме....  :P
Какво като е малка разликата... В началото трудно, ама после лесно  :P
Хем ще са си приятелчета, хем всички вълнения и драми наведнъж ще ги преживявате  :P
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
М-и, като му напомних на милото какво о3начава нова моя бременност, предвид предишните -  мина му ентусиа3мът бър3о-бър3о ;)
Синеочка, то пък да не е ка3ано, че ще стане веднага. Не е като да не 3наем, че понякога отнема много време да дойде бебето. Ама го има и другия вариант - нашата Сияна :) След 6тия месец решихме да не се па3им, че то и бе3 друго няма голяма надежда да стане работата, ама - и3ненада! Сега се радвам, че така се получи, но вече ще трябва да се па3им, че вече нямам доверие на диагно3ата "яйцата ти свършиха"  :P Решете си след колко месеца ще спрете да се па3ите и каквото е писано да стане. Не е ли рано да се 3аглеждат по филмчета? И мен ми се стори на няколко пъти, че дребната сякаш я привлича, ама не ми се вярваше сякаш.
Днес ходихме на консултация - качила е 300гр и 2см 3а две седмици, което било добре. А 3а повръщането се съгласи педиатърът, че може да пробваме с малко АР АМ след хранене - ако я и3лъжа да го пие. Няма гаранция да помогне, но да опитам, ако искам. Другото, което може да опитаме било сироп Гастротус и сега ще прочета 3а него. Притеснителното било да не вдиша млякото, че така ставали бронхопневмонии :( Докато я "подмятахме" 3а прегледа и тегленето 2-3 пъти повърна и то почти 2 часа след хранене.


За съжаление малкият явно съм го заразила  :? Еееех, уж с маска,  уж го пазих, ама ей го на - сополи, кихавици, нервничи  :? Сега Виброцил и витамин С , Биозин  Бебе. Дано само не се влоши, знам, че сега най-малко 8-9 дни ще ги влачи тези сополи, ама какво да се прави....
Бонболини, много съжалявам че и малкият го е хваноло  :(

Бебе, цели 2 см за 2 седмици :) Браво на Сияна.

Аз днес все пак заведох Данюш на доктор. Слава богу освен сополите, друго няма. Те почти бяха спряли, но вчера нещо пак му тръгнаха, макар и не толкова много. Но понеже се храни много малко, почти никак освен млякото, реших да го заведа.
По моя инициатива пуснах назален секрет, защото док изписа отново антибиотични капки.
Аптекарката, която ми е позната, ми каза, че носната флора се възстановява чак след 6 месеца след приема на такива капки и, че става много податлив на вируси през носа. Тя всеки път като ми види в рецептата подобни капки и се мръщи и не само тя, ами и другите аптекари и правят коментари да не ги давам.

Сега се чудя да го пускам ли на ДГ или не. В петък нали им е коледното тържество. Ако знам, че ще му е интересно, дори и само да гледа, гушнат в мама, ще го заведа, ама да не се стресира ....