0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Явно будещи се нощем и търсещи контакт младежи и девойки населяват темата.      :)Търпение му е майката и да си повтаряме,че това е само период.С първо дете май повече се впечатляваме,сравняваме с другите деца на същата възраст.Аз поне така бях с Гошко.Сега съм по-спокойна и търпелива.Да мине нощта,да дойде новия ден,кой колкото спал-толкова.  :)
Е,за някои неща пак си се впрягам,де-например,че Кирето изведнъж отказа са сяда на гърне.Плаче,извива се,хвърля се,невъзможно е да го придумаш.Мисля за известно време да спра изобщо да опитвам,нали съм права,какво ще,кажете.Да се успокои детето и след време пак да пробваме.
Мисля Смайли имаше такъв период  с Дани.Но не помня какво сподели после,колко продължи стачката и как приключи.
Смайлс,сподели,моля, как се случиха нещата с ""батко" Дани .
Оф,аз драма с отбиването нямах...то отначало си го дохранвах та като стана на 7 м.просто постепенно пропусках кърменето,а давах шише и така за около 2-3 седмици си спрях кърмата ...но и сега от зъби според мен има вечери в които ми се буди през час и давам вода,залъгалка и накрая го вземам при нас ама така хич не спя,щото много се върти,мята и ме е страх да не падне...инак и сега като ми се събуди в 5.30/6 сутрин просто му правя по около 120 мл.АМ и си спим до към 8.30/9 ч. :)
Хоупче,ми не го слагай на гърне известно време... :lol:
Хоупче, ние минахме хубавия период със седенето на гърне  :(
Знам, че не трябва да го насилваш. Като не иска, не го слагаш и това е. Чакаш да започне да иска  :lol:
Дани в момента сяда само сутрин след сън. Върши малка и голяма работа, ако има и това е. После вече не иска.
Иначе вече казва и "ако" и "пиш", но .... след като е свършил работата.
А иначе е много смешен като свърши голямата работа в гащите и стои и не мърда докато не го сменя. Все едно е миниран  :lol:

Ние го отписахме от яслата. Толкова негативи събра тази ясла за толкова кратко време, че  мога роман да напиша :(.......
Сега от средата на януари сигурно ще го запиша в друга. Имам даже една напредвид. То точно сега ще започна и работа по един проект и трябва имам възможност и да поработвам и нямам голям избор вече.

Обаче това боледуване ни разказа играта. Миналата седмица се размина само със сополи и 4 дни след това беше съвсем добре, докато вчера не вдигна температура. Още следобяда беше 39.4. С Нурофена я преборихме и вечерта хоп 39.6. Дадох Хексалгин и все едно нищо не съм дала, не пада. Хайде в Токуда на спешния. Пуснаха му изследвания. Прегледаха го. Гърлото съвсем малко червено. Не стана ясно от къде е температурата. Поне засега не сме на антибиотик, защото още е само вирусна инфекция.
Ох,Смайли миличкия Дани  :) дано се оправи бързо...ами ужасно е това да ти е нон стоп болен,съчувствам ти и те разбирам напълно...все едно Вера ми описваш :lol: ама споко след 5-та година е друга работа :lol:
*
Смайли, дано смяната на яслата даде положителен резултат. При нас засега това решение е правилното. В новата градина Мони само веднъж боледува. В предишната ясла боледуваше по два пъти на месец.

Аз едвам си поемам дъх от динамичния декември, който ми се случва :) В началото все позитивни неща - участие в коледната благотворителна инициатива на Зачатие, после партито, помагах и на мъжа ми в един работен проект. Напоследък не толкова позитивни занимания - и двамата ми малчовци карат тежък вирус (въпросния единствен градински вирус тази година), та температури, инхалации, антибиотик (само за големия засега). Променихме и плановете за Коледа. Но така е с малки деца :)



   La vita è bella
*
И ние бяхме болни предната седмица - температура, кашлица и сополи. :( Добре че се разминахме с антибиотици. Но от вчера Габи е с разтройство, че и аз от днес покрай нея. Днес едвам се вдигнах от леглото, а ме чака толкова работа по приготвяне на вечерята за Бъдни вечер.

Пожелавам на всички Весели празници! И само послушни и спящи дечица. :lol:


*
Бързо оздравяване на всички болни!

Смайлс, в другата ясла би било по-добре, само ако са по-малко на брой деца. Първата година много боледуват. Върти го, сучи го, много рядко излиза по друг начин.
Моите са здрави. Още не са отчитали тази зима. Големият и без това боледува по-рядко и от мен. Последния път преди повече от 1,5 г. Така че, има светлина в дъното на тунела, но в началото си е трудно.

Хоуп, остави го за момента детето с това гърне. Аз си имам особено мнение. Първия повече го гонех да седи на него, а щерката няколко пъти я питах. Един ден сама си реши. Беше на същата възраст като брат си някога. А мъжът ми тъкмо ме разкритикува, че не сме правели нищо по въпроса с хигиената. Тя беше една от първите без памперс в нейната група. Повечето си го влачат още.

Руми, откакто имам деца и разбрах, че е по-добре да не си правя големи планове, ми е много по-добре. Поздравявам те за положителния начин на мислене.

Тъкмо днес и аз се подредих като рачко. То пък си имало и положителни страни. Хората ще дебелеят по Коледа, а аз ще отслабвам. Няма да ми се налага два готвя. Немците да си ядат кренвиршите с картофената салата, а аз с този стомах ще е просто самоубийство да си направя боб или кисело зеле. Най-много една питка. На 25 мъжът ми ще готви гъска, а от мен само десертът ще е. На 26 и 27 сме на ресторант.

Весели празници и здрави деца и родители!
« Последна редакция: Декември 23, 2015, 23:35:54 pm от blue_sky »

*
Самайли, искрено ти съчувствам за ситуацията с яслата и боледуването. :( И аз се чудя трета година, защо моят Дани така се разболява и все на ДГ, ама...с чуденето си останах. Да ти кажа - не мисля, че проблемът е в дадена ясла/градина. До дете си е то. Има някои, които почти го прескачат този период с "безкрайните детски болести", но те са малцинството. Повечето други - докъм 5-6 годишни са по "нашата" схема и няма оправия и спасение, каквото и да опитваш. Поне аз каквото се сетих и ми казаха, че да променя ситуацията съм пробвала...еми - не и не, не става. У дома - здрав, някой ден на ДГ - айде пак. Не са много деца при нас в група. По списък са 15-16, но реално - не са повече от 10 едновременно та не е в това дерта (бройката деца). Имам приятелки с деца в държавни ДГ, където са по 30 и няколко в група, ама което си е здраво - здраво и това си е. На съседката ми внучето беше няколко месеца в градината на Дани, пуснаха го на 2 годинки. То за този период - не пропусна и ден посещения, а моят "батко" - дали изкара и 5 дни да ходи и после си отвися с месеци у дома. Ето - едно и също детско заведение, едни и същи условия, другото дете по-мъничко хем, ама то си ходеше без проблем. На всичкото отгоре - от бебе беше много болнаво уж, все капки, сиропи, АБ, а Дани не ми боледуваше преди ДГ. Ай намери логика в тази ситуация, ако можеш.  :lol:
Мога само да ти пожелая сегашните боледувания да са били инцидентни, да не ги завлачите и вие, както при нас беше, че...не да работиш, ами къщата си не можеш да оправиш, като е такава ситуацията.  :?

У нас в момента - пак се ослушвам, дали ще има яко разболяване, или ще се повлачи само със сополи известно време. Празници идват все пак, ако не сега кога да се случи такава случка.  :lol: Хем на ДГ беше на 15-и последно, за коледното тържество, беше си здрав. После бяхме на ски т.е. чист въздух и всички екстри, но...задръсти му се носа, тръгна задния ринит, оттам кашлиците и ни минава, ни става по-зле. Опитвам тука с по-сериозни капки (с АБ) локално да туширам проблема + сироп за кашлицата. Миналия път - успях така да реша проблема, дано и този имам късмет, че не ми се мисли, ако сега се тръшне с нещо по-сериозно, как ще си пренареждам плановете за близките дни.  :?

Блу, бързо да ти минава каквото е, че стомашните неволи са неприятно нещо, все тая с, или без коледни софри.

За гърнето ми хрумва все един лаф, а именно "Една работа колкото повече я мислиш - толкова повече не става".  :lol: Ще стане, когато детето си реши и нито секунда по-рано. Разбирам, че не всички могат да чакат този момент, понеже персонала на детските заведения ги притиска с подобен род изисквания. Което намирам, освен за тъпо и за безкрайно нередно.  :x  Не по друга причина, а защото се гони някаква уравниловка на децата, каквато в реалността е просто невъзможна. Ми всяко си е различно, прави различни неща добре на различна възраст все пак. Всички на 2 години видите ли вие, трябва да са свалили памперса, да си казват чинно, когато ще правят нещо... И се вади душа на родителите да ги научели. Ми те родителите сигурно са кретени, обичащи да ръсят пари за памперси и не, че не могат да научат отрочето да ползва тоалетна, ами просто не искат. Аман от глупости вече. Като каже това хлапе, че "няма пък" - да дойде лелката от градината да го убеди в обратното. Нали го гледах тоя филм една година поне. Можеше да стиска, да казва, ама се заинати и: "Няма пък в памперса искам!". И колкото повече агитирахме за тоалетната - повече се запъваше. Защо така искаше - нямам идея. Изведнъж "обърна палачинката" за един ден и това беше. Какво можех да направя в предишния период? Да се карам и да го бия, че се изходил в памперса ли? Или да стържа л***а от бельото му? Понеже като си е навил, че ще върши тези неща "в гащите" - ще си ги върши там, независимо от вида на гащите. И ще е наясно, че аз напишкан/наакан няма да го оставя, та...дреме му. Само дето щях да бърша пикни от пода, да стържа **** и да пера дрехи нон стоп, понеже е "много важно" да не е памперс. Пък и персонала по тия ясли и градини не го разбирам. Къде по-лесно е памперси да сменят, вместо да мият и преобуват м'найсе пъти на ден, поредното изпуснало се бебе.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Весели и светли празници и тук! Много здраве, радост и забавления!
*
 tree2a Весело посрещане на Коледа!  tree2a mc101 и Дядо Коледа, освен подаръци, да донесе много здраве на всички дечица! Болничките, бързо да оздравяват!

Относно детската градина, ние след празниците ще говорим с директорката на една частна детска градина, където има яслени групи, да видим, дали ще се харесаме и дали ще запишем бебка за по-догодина на пролет.  Аз съм  малко притеснена, защото няма много отзиви за въпросната детска градина. Там децата били по 12 в група. Ще видим какво ще излезе.
Момичета, ние ще сменяме яслата, не заради боледуването, а заради други неща. Някой ден ще ви разкажа. То стана като филм на ужасите. Само ще загатна.. В старата са държали яслената група на 14 градуса, за да пестят от парно. Направо са за съд.

Ние овладяхме температурата. Сега му е запушен носа.
Пожелавам на всички болни мами и дечица да оздравяват бързо.
И нека ни е спокойно и светло на сърцата ❤️

ПП. Гърнето си го носим с нас. Много е горд от себе си като свърши работата там  :lol: Нищо, че е само по веднъж на ден.
*
Смайли, дано нещата се наредят.Това което казваш и то за частна ясла за мен еповече от недопустимо.Аз лично бих си изхабила времето и бих им спретнала няколко проверки.

Момичета, весело изкарване на КОледните празници.Много здраве, щастие и любов ви пожелавам!

*
В старата са държали яслената група на 14 градуса, за да пестят от парно. Направо са за съд.


 8O 8O 8O
Смайли, и аз съм на мнението на Маги, че трябва да се оплачете. Оффф, не са хубави тези работи. Но то в БГ за много неща така се прави за съжаление.  :x
Момичета, имало е сигнал за ниските температури, но те са били предупредени и са включили парното за проверката.
Нали знаете как се случват нещата в България.... За съжаление  :(
Весели празници!Оздравявайте всички!
У нас паричката се падна на Митето!Най-малкия/2-рия роден близнак/ :),с най-голям късмет тази година!
*
Честита Коледа:)
Много много здрави дечица и родители:)
Да са усмихнати и безгрижни децата ни:)

Честита Коледа!
Известно време не можех да се определя за коя темичка съм... уж вече родила, но сякаш още не за тук. Както и да е, престраших се и ето ме - пиша.
Имаме си колики вече цяла седмица, по препоръка на педиатърката започнахме БиоАмика.
От вчера имам съмнения за млечница при малката, а май и по зърната ми. Утре ще звънна на док да видим какво ще каже.
Другото, което ме притеснява е че лохиите ми днес спряха. В петък си беше кървене, вчера зацапване и днес - нищо. Не е ли рано да спрат?
*
Честита Коледа и от нас! На имениците(малки и големи) честито!

Нелка, добре дошли с беба! И аз се чувствах така неориентирана в началото, но бързо се свиква с новата темичка :)  За коликите, май най-доброто средство е търпението и за кърмачките да внимават какво хапват. Не аъм запозната с това, което ви е изписал(а) доки. Аз съм доволна от Инфакола и Колик стопа. Когато положението беше нетърпимо пробвах с коремче на коляно или корем в корем.
Относно лохиите чувала съм, че при всяка жена е различно, но горе долу около 40 ден приключват. При мен спряха точно на 39 ден. Като от 13 ден беше само зацапване.


Всеки миг е още един шанс...
Нелка, след втрото раждане лохиите ми бяха съвсем различни от първия път. Първият път си беше кървене, не обилно, но нормално около 40 дни, наистина. Вторият път беше изключително слабо. Още в болницата ми беше като зацапване. Даже питах дали е нормално да е така. После една седмица след като се бяхме прибрали вкъщи направо спря. Притесних се и хайде отново в Токуда (там раждах). Направиха ми ултразвук и се видя, че има още малко  кръв в матката. Обясниха ми, че ако до няколко дни не се изхвърли естествено, ще ми сложат някакъв тампон, с който да се реши проблема. В крайна сметка се оправиха нещата по естествен път. Вероятно наистина всеки път е различно, макар че и двете ми раждания бяха секцио. Ако те притеснява нещо все пак, консултирай се с лекаря, при който ражда.
<br />[link=http:
*
След секцио е нормално да имате лохии по-кратко време.
При мен първия път бяха около 3 седмици, втория - не помня. Естествено раждане.

Точно за тази тема си, Нелка.
« Последна редакция: Декември 27, 2015, 20:53:45 pm от blue_sky »