0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пак за здравната каса
« -: Юни 08, 2006, 01:46:36 am »
Разбрах,че някои от имунологичните изследвания се поемат от касата.Например антинуклеарни антитела и НК клетки.Защо тогава трябва да ги плащаме???Гинките в поликлиниката не дават направление,защото малко им били парите от касата,други пък гинеколози пак не дават,щото не можели :wink:
Е писна ми вече,бе хора.Нали си плащаме осигуровките,защо всъщност ги плащаме? :twisted:
Добре,ама защо пак ни правят на луди???
Какво правят тези в касата?Не отпускат пари,значи ние внасяме,а къде отиват парите?
Писна ми,значи да ни правят на глупаци. :twisted:
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Пак за здравната каса
« Отговор #1 -: Юни 08, 2006, 07:35:06 am »
Права си Морковче!!!!Всички се правят на луди!!!!!
Re: Пак за здравната каса
« Отговор #2 -: Юни 08, 2006, 08:16:15 am »
Цитат на: morkovche
Какво правят тези в касата?Не отпускат пари,значи ние внасяме,а къде отиват парите?
Писна ми,значи да ни правят на глупаци. :twisted:


Как бе Морки, то е ясно какво правят с парите - строят си суперлуксозни офиси и карат нови лъскави коли.... Айде сега, ще се повредят, ако се возят с градския транспорт  :twisted:  :twisted:  :twisted:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
Пак за здравната каса
« Отговор #3 -: Юни 08, 2006, 08:50:36 am »
Аз от три дена се опитвам да ми дадат направленията за хормони :lol:  :lol:  :lol: ....и май ще си ги плащам аз :roll: ако въобще ги направя де.......Една направо ми вика ми те не се поемат, госпожо...къде сте тръгнали-отидете в център по репродуктивна медицина :!:  :wink:  Това го научила, а каква й е работата не. Викам й "Аз то там се връщам и знам че се поемат....както че и трябва да отида там с готови резултати а не тепърва да ги правя."  :roll: Де съм тръгнала и аз незнам.....но да се бутам и аз с хората :lol:  :lol: После една друга ми вика че нямало как да пускам и полови и на щитовидната-или едните или другите...Забравих да кажа, че всичките докторя, през които трябваше да мина все ме питаха какво ми е че искам да ги изследвам  :lol:  :lol:  :lol:  Ми викам трябва да се направи това....как иначе да знам дали ми е в норма ФСХ....това да не е като зачервено гърло  :lol: Не можело то така да се изледват щото на мен ми скимнало....трябвало да има причина....викам на личната моли се да няма защото ще ме виждаш много често  :lol:  :lol:  :lol: ...Днес ще ходя за един последен опит че ми писна да се моля първо на направления за разните му там лекари.....и после тези пък да ми дадат за съответноте неща, за които искам  :roll:  :wink: Весело си прекарах в болницата де....не се оплаквам.....вчера ендокриноложката не можа да ми помогне.....нямала вече направления (а беше едва 07.06).....но аз си платих за амбулаторния лист на регистратурата 1.60....нищо, че МИЛАТА женица така внимателно ми каза, че няма как да ми помогне. Абе тръгнал Каръка да си прави изследвания по касата......освен да се ядосвам, да си губя времето и да се смея накрая нищо друго не правя.....вече ми се повдига от лекарите, макар че причината за всичките тези неуредици е здравната каса......но като е направена като банка - да се събират парички а малко да се дават, че да има пари за лъскави коли и сгради. За сградата на здравната каса във Варна до последно си мислех, че е на някаква банка още докато я строяха.......но нека се радват хората.....нека да имат представителен вид и офиси....работят за здравето на хората-не е шега работа това.  :lol:  :lol:  :lol:
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Пак за здравната каса
« Отговор #4 -: Юни 08, 2006, 09:03:56 am »
Миналата година един известен ендокринолог ми каза "Щом нямаш проблем със цикъла, значи нямаш проблем със щитовидната. Но ако искаш- 10 лева е УЗИ-то ще те прегледам дали има проблем." Тази седмица ми отказаха няколко ендокринолози да ми дадат направление, макар че обяснявам каква е ситуацията и отивам със списъка на поеманите от касата изследвания. Добре, че попаднах на една много мила жена, която ми пусна 5 от нещата по касата, досрамя ме да поискам повече.  :oops:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Пак за здравната каса
« Отговор #5 -: Юни 08, 2006, 09:09:33 am »
Аз...след кратко увещаване на Панда реших да се подмазвам като за последно и ще трябва да се правя на луда...няма как...не  че съм вече...ама се опитвам да не ми личи  :lol: ......защото мислех щитовидните да ги пусна сега в Плевен, а половите някъде тук, но като няма да стане...днес като отида пак да се моля ще кажа че ще ги правя в тяхната лаборатория....дано ми даде за всичко каквото ми се полага, че да вземе и парите....да не е капо женицата  :lol:  :lol:

ПС:
Успяхххххххх........макар и само ТСХ и половите (пролактин, естрадиол, прогестерон, ЛХ и ФСХ), но пак е нещо :lol: Тази не ме пита какво ми има че се натискам така за хормоните....даже не ми пукнаха вената (днес ми взеха от кръвчицата за ТСХ) :lol:  
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Пак за здравната каса
« Отговор #6 -: Юни 08, 2006, 09:58:02 am »
просто цялата тая история с касата и дето уж сме осигурени, е една голяма измама и лъжа!
всички ние сме се сблъсквали с това и го знаем - нищо не ни се полага реално срещу нашите пари, които ни взимат насилствено!
а искам да ви кажа, че други осигуровки може и да се скатават при някои видове договори и плащания, но здравноосигурителни вноски не дължиш само, ако си мъртъв! на всеко заработено с документ левче  си дължиш ЗОВ, независимо дали си студент, пенсионер, социално слаб и т.н.
а като отидеш да си ползваш правата - " не мога да ви помогна"...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Пак за здравната каса
« Отговор #7 -: Юни 08, 2006, 10:21:44 am »
Морковче, сигурна ли си специално за НК клетките, че се поемат от Касата? :roll:
Благодаря ти, Бени!







*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
Пак за здравната каса
« Отговор #8 -: Юни 08, 2006, 14:14:51 pm »
И аз да изкажа своето искрено възмущение от ЗО система в нашата държавица. Досега само веднъж (откакто въведоха новата ЗОсистема) съм се опитала да се добер до личния си лекар за направление за ортопед, но така и не ми издържаха нервите. След като загубих почти два дни от разтакавне до поликлиниката и обратно, си отидох на преглед, платих си го и си се прибрах по живо, по здраво. Е, кажете ми, ама тази жена (джипката) си прибира парици за мен като неин пациент, а досега нито веднъж не ми е помогнала. Ами то, човек, тр. да си отдели цял ден или два, за да му кажат накрая, че не могат да му помогнат. Егати системата!!!!
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
Пак за здравната каса
« Отговор #9 -: Юни 08, 2006, 16:53:03 pm »
Ами смени я, де!
*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
Пак за здравната каса
« Отговор #10 -: Юни 08, 2006, 17:28:05 pm »
Цитат на: Efirche
Ами смени я, де!


Ефирче,
ако това се отнася за мен, не си ме разбрала или аз не съм се изказала съвсем ясно. Мисълта ми е, че системата (здравната) ми се струва твърде объркана, губиш прекалено много време, без да си сигурен дали накрая ще може да ти се помогне(дали съответното изследване се поема от ЗК, дали ще ти дадат направление, т.е. дали направленията им за съответния месец не са вече изчерпани и ред други). Особено за един зает човек, това да се размотаваш и да губиш време за нищо си е проблем, та колко души могат да откарат половин ден в поликлиниката, например, ако са работещи и така за всяко глупаво направление или изследване. В случая не мисля че вината е в лич.лекари, системата ми се струва недоизпипана или още по-лошо, изпипана така че да обслужва определени цели и нечии интереси.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
Пак за здравната каса
« Отговор #11 -: Юни 08, 2006, 22:37:55 pm »
FRESHI,принципно НК клетките се поема-да,говорих с имуноложката,дори съм си записала кода им ,ама никой не дава талончетата,разбираш ли?
Както,когато ходих в ендокринологията,аз имам заболяване на щитовидната жлеза/възел/,който трябва да се следи на 6 месеца.Взех направление,отивам при някакъв прословут д-р "Хубавешки"и той вика нямаш нужда от хормони,ама как викам аз гинеколога ми иска да ги види,ами да ти дада той,ха-ха.Това беше разговора :twisted:
Пак за здравната каса
« Отговор #12 -: Юни 08, 2006, 23:08:04 pm »
И аз вчера успях да си изпрося от ендокриноложката  ЦЕЛИ 5 хормона :blob10:  
Голям зор беше, била съм и изхабила лимита за други 5 пациента :evil:
На направлението има графи за 6 хормона. Досвидя и се да ми пусне и естрадиола. Е, като чета повечето от вас, явно трябва да съм доволна и на това :wink:
Даде ми направление за ТСХ, ЛХ, ФСХ,ПРОЛАКТИН и ТЕСТОСТЕРОН.
 ЕСТРАДИОЛЪТ ще си го плата, но се чудя за FT3 i FT4, веднъж съм ги пускала и бяха в норма.
Само от стойността на ТСХ може ли да се съди за състоянието на щитовидната жлеза?

Пак за здравната каса
« Отговор #13 -: Юни 08, 2006, 23:32:40 pm »
Да,и на мен това ми говори,щяла да лиши други пациенти,заради мен!!! :wink: .Ами,значи какъв точно им е лимита?Явно,проблема е,че от касата не дават пари.Това е!
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Пак за здравната каса
« Отговор #14 -: Юни 09, 2006, 07:10:24 am »
На мен ендокриноложка ми пусна само ТСХ....(то сега вече беше влязло в норма)......погледна старите хормони от зимата които са били наред и ми каза .......нямаш нужда  да изследваш останалите ...всичко е ок!
Та те хормоните се променят всеки месец ..,.......камъли на 6 месеца.
Търгнах си щото вече нямам нерви да се разправям с тях!!!!! :!:
Пак за здравната каса
« Отговор #15 -: Юни 09, 2006, 10:52:07 am »
Морковче, а сигурно ли е, че NK клетките се поемат? На мен ми казаха, че само имуноглобулините се поемат (тези дето пише хуморален имунитет)  :roll:
Пак за здравната каса
« Отговор #16 -: Юни 09, 2006, 11:04:44 am »
Рали ,
вярно е ,че здравната система има доста несъвършенства. Но доколкото съм информирана и в другите държави губят време, когато им се налага да търсят лекарска помощ.
Проблемът при нас много често е в лошото или избирателно отношение към пациента. Безпринципност /уж си запазил час , а като отидеш пред теб има цяла орда пациент/ Излиза ,че срещу редовно внасяни ЗО,имаме безспорно едно единствено право- да си избираме л. лекар и специалисти.  
Затова ти предложих да си смениш Gp-то!
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    kareliya

  • ****
  • 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
Пак за здравната каса
« Отговор #18 -: Юни 09, 2006, 21:24:56 pm »
Цитат на: nadejdi4ka
И аз вчера успях да си изпрося от ендокриноложката  ЦЕЛИ 5 хормона :blob10:  
Голям зор беше, била съм и изхабила лимита за други 5 пациента :evil:



       Ама аз ти казах,че ще ти дърпам ушите ако на мен не ми дадат   :wink:
Пак за здравната каса
« Отговор #19 -: Юни 09, 2006, 23:40:13 pm »
Копринкова,изобщо не съм наясно.Значи дадоха ми 2 кода-1ния е 10.30-това ясно,по таблицата,дето я даде Мини,това са антинуклеарни.Антифосфолипидните ги платих,в тях влизат антибета2имуноглобулин/сега чета,че и те се поемат от касата/Абе изобщо голяма бъркотия настана.След това имам още 1 код :10.05,по таблицата това е:флоуцитометрично имунофенотипизиране на левкоцити-стандартен панел.Това си мисля,дали не са НК Клетките 8O
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Пак за здравната каса
« Отговор #20 -: Юни 10, 2006, 06:48:15 am »
Цитат на: morkovche
Копринкова,изобщо не съм наясно.Значи дадоха ми 2 кода-1ния е 10.30-това ясно,по таблицата,дето я даде Мини,това са антинуклеарни.Антифосфолипидните ги платих,в тях влизат антибета2имуноглобулин/сега чета,че и те се поемат от касата/Абе изобщо голяма бъркотия настана.След това имам още 1 код :10.05,по таблицата това е:флоуцитометрично имунофенотипизиране на левкоцити-стандартен панел.Това си мисля,дали не са НК Клетките 8O


Морковче да те питам кой специалист ти даде направление за имунологични ...........
личен лекар явно ти даде направление за специалиста!
Искам и аз да си направя каквото мога по касата .....но незнам как да процедирам! :lol:
Пак за здравната каса
« Отговор #21 -: Юни 12, 2006, 11:02:54 am »
Цитат на: morkovche
флоуцитометрично имунофенотипизиране на левкоцити-стандартен панел.Това си мисля,дали не са НК Клетките 8O

Да, и аз мисля, че са NK клетките.
Май трябва да станем специалисти по всичко, че да си гоним правата.  :?
На мен ми дадоха цели 5 кода, но май не ги пазя. Бяха за хуморален имунитет всичките - 3 имуноглобулина (IgG, IgM, IgA) и два комплемента (С3 и С4 мисля).
*
Re: Пак за здравната каса
« Отговор #22 -: Юни 29, 2006, 22:39:07 pm »
Хич не им се дават направления!
Лицната ми каза, че ендокринолога трябва да ми даде за ТСХ , но той си пита ушите :x.
За имунологичните - трябвало някой специалист(ендокринолог например) да и върне отговор за съществуващ проблем и тогава и тя можело да ги пусне, но....обясних ви как реагира.
Получава се един затворен кръг, от който няма излизане.
Потрепителските такси, които трябва да плащаме от кабинет на кабинет накрая ще ни излезнат толкова, колкото са самите изследвания. :x
Re: Пак за здравната каса
« Отговор #23 -: Юли 13, 2006, 16:57:08 pm »
Значи,каква е работата.Всичко/или почти всичко/,се поема по принцип от касата.НК клетки се поемат!!!Антинуклеарни и те,обаче истината е,че повечето момичета незнаят и си ги плащат,обаче,като им се опънеш малко и дават направления!!!
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: Пак за здравната каса
« Отговор #24 -: Юли 13, 2006, 23:43:40 pm »
какъв специалист ти даде на тебе направленията.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Re: Пак за здравната каса
« Отговор #25 -: Юли 14, 2006, 10:42:23 am »
Значи,каква е работата.Всичко/или почти всичко/,се поема по принцип от касата.НК клетки се поемат!!!Антинуклеарни и те,обаче истината е,че повечето момичета незнаят и си ги плащат,обаче,като им се опънеш малко и дават направления!!!
И аз бих искала да знам от кого да си искам направление за NK клетките  :roll:
Re: Пак за здравната каса
« Отговор #26 -: Септември 15, 2006, 01:02:06 am »
Ами Оля, скъпа кажи кодовете и кой специалист издава направлението и да ги захващаме. Щото мен са ме връщали за тва че не знаят кода и на другия ден отидох с кодовете. :lol:
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]