0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #320 -: Октомври 18, 2015, 16:59:49 pm »
Аз имам такъв дето се дърпа с уста.Единия я държи, другия дърпа иначе е невъзможно, от скоро седи и знае, че така диша по-лесно и дори и давам да си играе и уж тя ми дърпа сополите от моя нос.Какви гадости съм изкарвала с това не е истина.Аз пръскам със Стеримар, после дърпам, капя физиологичен, давам Коразалия, и в краен случай по предписание на педиатър естествено слагам Виброцил, за да спи.
Усмивки, аз гледах в Дайхман едни апрески и в Лидл чакам да видя дали ще пуснат. Честно не ми се инвестира голяма сума, защото на Моника точно след 2 месеца ще са и малки, а и ги взимам големи.Лятото всички сандали взети с номер по-големи на края на сезона и бяха малки  :x Расте като гъба, отделно, че е с пухкав крак и трудно и намирам по принцип затворени обувки.
Стоека, абсурд е да накараш дете на годинка да плюе. Племенника е на четири и половина и понякога забравя да изплюе пастата, какво остава за малките.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #321 -: Октомври 18, 2015, 17:15:07 pm »

Стоека, абсурд е да накараш дете на годинка да плюе. Племенника е на четири и половина и понякога забравя да изплюе пастата, какво остава за малките.
Същата работа  :lol: дори помагам за миене и обяснявам, че не се гълта пастата, че плакнем първо или бил жаден  :lol: или ще ми я изплюе на огледалото  :lol:

Апреските и аз мисля, че са подходящи за широки крачета. Може би и такива с връзки, които да се отварят до долу, че има с връзки пък почват от глезена и те вече свити. Хич не ги разбирам, да знаете, на моето му купувам с връзки, лепки и всякакви варианти, че да не са му широки  :lol: Накрая таман ги наместя и някоя баба/леля го събула и вместо ципа отворила от връзките  :lol: не знаели, че има и от двете, забравили, не видяли  :lol:
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #322 -: Октомври 18, 2015, 17:17:45 pm »
И аз ги видях тези апрески в Дайхман, но ми се искаше нещо за междинния сезон.
Тази седмица например сутрин ще стане около 5 градуса и искам някакви боти или ботушки, че с обувки ще му изстиват вече краката. Винаги първо му изстива около глезена и ходилото.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #323 -: Октомври 18, 2015, 17:19:36 pm »
Аз и взех хубави маратонки с надеждата да изкарат сезона.Излизаме всеки ден по два пъти, гледам вече да сме почти и само без количка, мъча я да ходи  :lol:

Имам въпрос, препоръка за добър хематолог в София-детски ако имате ще съм благодарна.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #324 -: Октомври 18, 2015, 17:26:57 pm »
Да не се притеснявам тогава, че гълта пастата.  Благодаря момичета.

Относно обувките чакам другата седмица едни боти на Кларкс.  Да яидим дали уцелихме номера с кръстницата й. Голямо обяснение падна а продавачката по Вайбъра.  Чак накрая го ударихме на снях.  Аз гледам ботите в Интернет, кръстницата в магазина в Лондон. Голян цирк, стискайте палци да са точни по размер.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #325 -: Октомври 18, 2015, 17:43:41 pm »
Стоека, аз много поръчвам от английски сайтове и знам, мери стелката и крачето, така няма да сбъркаш!

*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #326 -: Октомври 18, 2015, 20:28:26 pm »
Благодаря за мненията, момичета!  Аз съм с най- обикновен аспиратор и отпорът е голям. Слагам Стеримар и едно кремче Низита. Дано да мине бързо тази хрема, че снощи не сме спали от нея. :-(
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #327 -: Октомври 18, 2015, 23:38:35 pm »
Привет, привет! Виждам обсъждате аспиратори - и ние тези дни сме със сополи  :x
Имам такъв дето се дърпа с уста и съм доволна. Признавам обаче, че досега сериозни проблеми не сме имали, а и наистина има сополи дето излизат и такива дето не :lol: Иначе ползвам и дозички и пръскалка на Стеримар - просто като се дърпа много с пръскалката е по-ефективно. Засега само промивам и дърпам, не съм слагала капки. На нас последните пъти ни изписват Коларгол, така че не съм слагала други и не смея да давам... Ще ви споделя аз как се справям с аспирирането, понеже младежът много се дърпа и бие и пищи, а аз съм сама та няма как... Гушвам го наляво (защото искам с дясната ръка да го аспирирам или да пръскам) все едно ще го кърмя - главата в сгъвката на лакътя, а ръчичката под мишницата назад. Така на практика му блокирам едната ръка, а главата става доста фиксирана. Със същата ръка, която идва под главичката му хващам другата му ръчичка и се навеждам над него и по този начин го притискам с тяло - нещо като гушнато-стиснато става :lol: Който е кърмил мисля схвана ;) Така дясната ми ръка остава свободна да манипулирам :) Е рита диването, по някой път се опитва да се изхлузи, но аз гледам да съм бърза и така :)
Ние сме на никъде с яслата и последните дни съм е истерия от всичко и всички. Утре тръгвам на работа, нямам възможност да се бавя засега повече, а той още ходи до обяд. Миналата седмица се опитаха да го държат и следобяд, но се опитват да го вкарат в режима на порасналите деца а той си е малък. Не го слагат да спи предиобяд, че да се умори и да заспи на обяд. Да де, ама той става в 6:30 и нали се сещате как изкарва до 12:30-13ч. Съответно в 12 -13 като се наобядва се отрязва директно на сън, и понеже е преуморен и превъзбуден след 30ина мин като му мине дълбокия сън а те тамън слагат другите деца да спят и той се буди с рев и писъци (вкъщи прави същото при такава схема) и те ми звънят да си го взема в 13:30, че се е наспал и нямат какво да го правят :x За капак е и хремав от вчера, зъби са, ама си е крив.... Утре сутрин ще ходим да го оставяме с баба му, да се запознаят с нея, че тя ще го взима и се надявам да ги убедим да намерят начин да го държат нормално до 16ч - това е по-поносим час за прибиране, защото 13:30 става инцидентно но ежедневно няма кой да излиза от работа....и въобще става вече месец откакто той е записан в яслата, разбирай аз не съм в майчинство, а той не ходи - те как си я представят тази работа, всички ли напускат работа?!
Отивам да спя, че свършиха дневните дрямки с Матей (макар и да са били рядкост все пак си е друго) и ми стискайте много палци да уцележя! 8) :?
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #328 -: Октомври 19, 2015, 01:18:05 am »
shinzou, в коя норма не е бебето?Имате ли нощни кърмения?  По повод дългото кърмене, хубаво е да имаш бройки на равни интервали. Аз бих кърмила на всяко хранене и бих вадила шишето за дохранване. Няма как да не е сито бебето и да не иска да яде или да си спинка сладко, моите извинения на педиатърката. От друга страна, в будните часове ако е жизнено, значи си е ок. Други педиатри няма ли при вас? Потърси друг лекар, бива ли да живееш в стрес?! Моят син също вървеше на долна граница на нормата, много се притеснявах, защото повръщаше и винаги съм питала как е, педиатърът винаги твърдеше, че всичко е повече от прекрасно(аз супер много се ядосвах, че е толкова спокоен  :lol: ) и наистина детето изглеждаше добре, като здраво и жизнено дете, усмихваше се.
нормата за килограмите на момченцата в даденият месец.последно беше 5400гр.при долна граница 5500гр.преди като давах веднъж на ден АМ нямаше нощно кърмене,но когато въведох 2 пъти на ден АМ започна да се буди в 3 сутринта.имам чувството че само го залъгва АМ  :? много си е добре детето хубаво че пресеивам някои работи  :wink:
и като казахте за зъбчета да ви питам вие купувахте ли нещо бяло примерно бели чорапки когато децата ви изскараха първо зъбче?и кога точно взимахте когато се показваше или като израстне на цяло зъбчето? понеже Богито вече му е надут венеца и изглежда че расте първото ни зъбче се чудих сега ли да взимам нещо бяло.какъв гел ползвахте за никненето и какви пасти им взимате сега като са изникнали?

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #329 -: Октомври 19, 2015, 03:07:17 am »
А за какво ще служат белите чорапки? За пръв път чувам.
За по-големите съм чувала за феята на зъбките, но сигурно е западна измишльотина.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #330 -: Октомври 19, 2015, 07:39:43 am »
Блу, за да са бели.
shinzou, това са бабешки суеверия. На мен ми казаха, че се подарявало игла и дъвка на някой, че да бъдели бели и остри. Малко са ми другите неща, че да се съобразявам и с бабетата. За храненето, както писах и преди, бих кърмила и дохранвала всеки път, колко е хранителна кърмата педиатърката не знае, то затова кърмените бебета се кърмят докато сучат, не на милилитри. Просто с повече кърмения, би се стимулирало количество, защото инициираш търсене.

С аспиратора за нос най-лесно е като игра да се направи или да се забавлява детето. Предпочитам така отколкото да реве. Иначе ако съм опитвала неща на сила, го слагам между краката си с глава към мен, с крака затискам ръцете и крачетата, стисвам главата и двете ми ръце са свободни :) но както за аспиратора, така и за другите неща съм търсила друг вариант. А тия сополи дето хем са много хем не се дърпат веднъж съм ги преживяла и на никой не ги пожелавам.
« Последна редакция: Октомври 19, 2015, 07:43:35 am от м-и »
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #331 -: Октомври 19, 2015, 10:21:54 am »
Ами, те ще са бели, ако се мият добре, редовно и не се ядат боклуци (е, и факторът ген го има, де, но все пак).

*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #332 -: Октомври 19, 2015, 12:10:25 pm »
Ей, това за зъбките не го бях чувала. Ох, извинявай Shinzou, обаче аман от суеверия. Както Blue e написала, важното е да се спазва добра зъбна хигиена и да не се консумират вредни храни, и напитки. Разбира се има зъби, които се повреждат и въпреки това, просто ген. Но със сигурност бабешките суеверия няяяяма да ги спасят.  И да кажа още нещо, относно зъбките. Аз възнамерявам, когато поникнат постоянните зъби на детето, живот и здраве, да ги облека със специално покритие, което почти на 100% гарантира, че няма да се появяват кариеси. Е, ще излезе доста по-скъпо от едни бели чорапки, но какво да се прави.  :wink:

Благодаря за мненията относно начина за изсмукване на хрема. Имам чувството, че вчера бебка се наплаши от тези манипулации и снощи всеки път се будеше с рев. Тя по принцип си се буди, но такива ревове като снощи не е имало. Оффф, ужас. Добре, че днес хремата е по-добре.

Mousyt, кураж! Като гледам, много ти е трудно, дано да се подобри при теб положението!
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #333 -: Октомври 19, 2015, 12:25:48 pm »
Силанти Кати се поставят на постоянните кътници само, не на всички зъбки постоянни. По-вероятно е бебето да се буди и да реве, заради затруднено дишане от хремата, защото се изнервя от това, че няма спокоен сън, не от стрес, заради сополената помпа. Казвам го само, за да не спреш да я ползваш, защото мислиш, че тя нещо шокира детето.
Аз ползвах електрическа на батерии когато беше малък, после вече тази за прахосмукачката - е, тя не признава "сополи дето не излизали"  :lol:

Mousyt, моят е на 4,8 месеца, на градина тръгна на 2,8 месеца. В този двугодишен период - беше у дома с мен през 95% от времето, в което уж ходи на детска градина  :lol: Сефте миналия месец направи 2 седмици плътно ходене, както май споделих напред. От първия си ден там - седи по цял ден, никаква "адаптация" нямаше, все едно в градината е живял все, много обича да ходи, ама...все не можеше. Та не да напускам работа, ами даже не можах да почна такава, при това положение дето беше до момента.  :? Как ще е нататък - идея нямам, само се надявам да е по-различно от каквото беше дотук. Само ще ти кажа, че да започна работа вече ми се вижда, като ходене на Малдивите   :lol: Дано скоро се нормализират нещата при вас, че е много тегаво, дори за неработеща майка, пък при теб е просто кошмар.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #334 -: Октомври 19, 2015, 13:00:14 pm »
Mousyt, Явор ходи до обяд около 2 месеца. Добре, че беше майка ми, да го взима. Аз си бях планувала за адаптация само 1 седмица :lol:. Както се казва да си направиш сметката без кръчмар. Та, накрая на тези 2 месеца продължаваха да ми се обаждат да си го взимаме на обяд. аз прецених, че той така никога няма да свикне и жал, не жал, ще настоявам да го оставят за цял ден. Едната сестра ми заяви, че на нищо не съм го научила -нито яде, нито спи сам, нито на гърне ходи ( а той по онова време беше на 1,6 г.), но другата е много по-търпелива и много помогна. та, първите 2-3 дни го приспивали на ръце, като се събудел с плач, се наложило да му преместят леглото извън помещението, за да не събуди и другите деца. И след това свикна, даже да заспива сам и без проблеми. Всичко си дойде на мястото. Като се наложи, намериха много бързо решение, но е по-лесно да кажат: Елате си го вземете. Така, че настоявай. Какво им пречи да го слагат и преди обяд да спи? В нашата ясла пише, че по-малките деца ги слагат.
<br />[link=http:
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #335 -: Октомври 19, 2015, 13:36:25 pm »
Силанти Кати се поставят на постоянните кътници само, не на всички зъбки постоянни. По-вероятно е бебето да се буди и да реве, заради затруднено дишане от хремата, защото се изнервя от това, че няма спокоен сън, не от стрес, заради сополената помпа. Казвам го само, за да не спреш да я ползваш, защото мислиш, че тя нещо шокира детето.
Аз ползвах електрическа на батерии когато беше малък, после вече тази за прахосмукачката - е, тя не признава "сополи дето не излизали"  :lol:


Ох, днес не понесе чак толкова истерично процедурата с механичната помпа - наложи се сега на обед пак да се занимаваме с носа, защото ми се стори, че имаше хрема. Нищо не излезе, но все пак. Обмислям и аз варианта за електрическа, но ще видим, защото хич не са евтинки. А за зъбките, не знам в подробности, само знам, че има нещо такова. Щом е само за кътниците, пак от полза. Три от кътниците ми са с коронки, така че....
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #336 -: Октомври 19, 2015, 13:43:57 pm »
Джбрул, те в частните ясли така ги адаптират - направо цял ден. Тук напоследък и от доста държавни чух сходни тактики, но не и при нас. За мен той е адаптиран - яде чудесно, заспива не се оплакват, играе си, не реве и най-вече го взимама спокоен, чист, доволен.

Мешко и в нашата ясла пише, че спят предиобед...то си е стандарт явно за децата до 1г и 6м. Първите дни си спеше, но те са решили да не го слагат, че да заспи на обяд....
Сутринта им настоявах пак, дори бяхме с майка ми, но те само повтарят "Да, да, ще видим....ще ви се обадим...". Та сега седя в офиса, "работя" и чакам дано не звъннат скоро, че ще изстрелвам майка ми....
Иначе аз като го взимам дори неспал е спокоен и игрив, така че те ако имаха желание като не спи да го занимават, но.......
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #337 -: Октомври 19, 2015, 14:13:09 pm »
Не им се занимава в  яслата явно. Ми то може  ли всички бебета веднага да влязат в еднакъв режим? Забравят май възпитателките, че това им е работата, за да може и майката да се върне на нейната работа. Онзи ден социалният министър вика "няма да увеличаваме майчинството 2рата година, за да стимулираме майките да се връщат на работа, вместо да си седят на помощи у дома".  :x  вместо да мислят как да подкрепят работещите майки, те мислят как да им резнат доходите.
Мешко, ама как на година и половина не е било детето напълно самостоятелно?!  На тая госпожа децата/внуците сигурно троен интеграл смятат на тази възраст  :lol:
Нас определено ни почнаха коликите - до 2 часа не сме спали, че и баткото май не спа мн спокойно. Купихме днес скъпоценния колийф, пък дано спим всички довечера.


*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #338 -: Октомври 19, 2015, 16:43:20 pm »
Бебе, бързо да минават коликите, че без сън е мъка

Ние сме в парка. Нося камера и фотоапарат да заснема прекрасната есен. Само че малкият модел хич не го ловя, голямо шило е, иска да докопа жълтите листа и, по-лошо - да ги изяде. Как пък не прояви такъв интерес към тиквата и моркова. Лапа всичко, което не е за ядене. Нещата за ядене не лапа. Ще пробвам да снимам и баткото след градината. Но май ще си ангажираме истински фотограф. Не се справям сама :)



   La vita è bella
*
Re: Нашите бебета и малки деца през октомври 2015
« Отговор #339 -: Октомври 19, 2015, 18:06:33 pm »
Бебе, успех с коликите!
Руми, успех със снимките!  :wink: