0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моята история
« -: Декември 20, 2005, 18:02:28 pm »
Здравейте, може би моята тема не е за вашия форум, но ви чета много отдавна и всички ви чувствам близки.
С моя съпруг решихме да имаме дете. Аз си мислех като всички, че след 1-2 месеца ще стане, уви минаваха месеците и нищо не ставаше. Бях пила противозачтъчни и много познати се опитваха да ме убедят, че в това е причината. След 9 месеца опити, аз се бях отчаяла и вече мислех да ходя на лекар (междувременно бях си следила овулацията с тестове и имаше) чудото стана. Бях безкрайно щастлива и исках всички да разберат, че съм бременна. След като се получи бях убедена, че всичко ще е наред. Месеците минаваха, но на мен не ми растеше корема. Въпреки, че лекарката ме убеждаваше, че всичко е наред, аз се притесних до един ден когато отидох на преглед и се оказа, че няма сърдечна дейност на плода (трябваше да бъда в 7-ми месец). Лекарката ми се разкрещя, че нямам корем, а трябва да имам, и че съм безотговорна. Няма да описвам как се чувствах. На другия ден ме приеха да родя моето бебе. Оказа се, че е спряло да се развива в 4-тия месец (нямаше полови белези), а тя ме гледаше всеки месец на ехогаф. Естествено в Бургас не ми направиха особени изследвания, даже загубиха резултатите от изследванията на плода и плацентата. Дадоха ми някакъв препис, на който нищо съществено не пише.
След три месеца решихме пак да опитаме. Не вярвах, че ще се получи от първия път, но стана. Чувствата ми бяха много смесени. Не знаех да се радвам ли, или не. Сега ходя при двама лекари, защото нямам доверие само на един. Откриха че ми е високо кръвното и взимам лекарства. Миналия път никой не ми го премери. В болнични съм от 3-тия месец. Но не ме напуска страха ще се роди ли бебето ми живо и здраво. Най-малкото нещо може да ме изкара извън равновесие. Ето днес прочетох, че било Игнажден и не трябвало да се чисти, а аз чистих, защото се чувствах добре и сега съм страшно притеснена. Не вярвам в суеверия, но вече не знам в какво да вярвам. Искам само да родя здраво бебе.
Извинете за дългия пост.

*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Моята история
« Отговор #1 -: Декември 20, 2005, 18:08:32 pm »
Специално за Божите празници и вярвания правилото е, че когато не знаеш, не си сгрешила.
*
Моята история
« Отговор #2 -: Декември 20, 2005, 18:17:13 pm »
fineti, искрено съжалявам за първата ти бременност.Сега бъди спокойна, нека родиш здраво бебче.
Относно днешния празник, не си прегрешила че си чистила, ти не си знаела.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Моята история
« Отговор #3 -: Декември 20, 2005, 18:39:23 pm »
стискам палци всичко да е на ред. Пожелавам ти едно здраво бебче и много усмивки
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Моята история
« Отговор #4 -: Декември 21, 2005, 10:33:57 am »
Не се притеснявай мила. Недей да си мислиш за най-лошото. Просто си помисли, че трябва да си спокойна, за да са наред нещата. Сега си мисли хубави неща. Ние те подкрепяма и да знаеш, че сме до теб. Стискаме палци!
Моята история
« Отговор #5 -: Декември 21, 2005, 10:43:54 am »
Финети, стискам палци всичко да е наред! Мисли позитивно!
*
Моята история
« Отговор #6 -: Декември 21, 2005, 10:48:39 am »
Fineti, желая ти от сърце успех този път!!! Не се вманиачавай в черни мисли, просто бъди много внимателна и ходи при лекар, който гледа на теб сериозно и отговорно. За съжаление някои неща не могат да се предотвратят, но поне за останалите сме длъжни да следим.
Успех!!!
*
Моята история
« Отговор #7 -: Декември 21, 2005, 11:00:41 am »
Не ми се ще да коментирам престъпната небрежност на лекарката която преди те е `следила`. Просто нямам думи.... 8O
НО
Заради бебето на което сега ще дадеш живот, не трябва да се връщаш към мрачните мисли. Не че ще можеш да спреш да мислиш и да изтриеш случилото се...
Заради малката душичка сега се опитай да разсееш притененията.
Тогава не си знаела за високото кръвно и това е било причината.
Сега вече знаеш, контролираш го, ходиш при двама лекари да следят нещата.
Спокойно, Вичко ще бъде наред този път.
Имаш 1чифт стиснати палци от мен.:crossfingers:
 Леко доизносване на бременноста, Весели празници, много усмивки...
И след 3 месеца да ни се похвалиш бебчето момченце ли е или момиченце и как сте го кръстили. :stroller:
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"


Моята история
« Отговор #8 -: Декември 21, 2005, 11:30:17 am »
Много неприятно, и възмутително - направо не е за вярване какви лекари има.
Сега всичко трябва да е наред, като имаш ясен проблем, контролираш го, ходиш при по-добри доктори! Всичко трябва да е наред! Представям си притесненията, човек не може да се порадва на бременността си :evil:  но пък после ще се радваш на детенцето цял живот!

За суеверията - ето каква е моята стратегия за тях в живота - много вярвам, че такива разни енергии могат да ти повлияят, само яко вярваш в такива работи - някак тогава ти намалява полето енергийна защита и си по-податлив на влияния. Аз како не вярвам на абсолютно никое суеверие, си казвам - каква съм дебелокожа, кое може да ме засегне :wink:  А и суеверията са голяма глупост :evil: Не почиват на никакви разумни факти.
На горните мисли ме наведе преди доста време статия - три жени отиват при баба Ванга (нещо като журналистически експеримент.) Жената с най-много проблеми, най-уязвимата, Ванга познава всякакви факти (нали се сещате, от рода на имаш сестра, която има две дъщери, а пък чичо ти е в чужбина...). Втората, средна хубост с проблемите - Ванга познава повечето неща, а третата, която е самоуверена и без някакви значителни проблеми в момента - пълна мъгла - не познава почти никакви факти и допуска много грешки. Коментарът беше в тоя дух - че човекът с проблеми някак се отваря и по-лесно се установява с него контакт.
Дано поне те поразсеях с тия лирични отклонения :D
Благодаря ти, Бени!







Моята история
« Отговор #9 -: Декември 21, 2005, 13:01:53 pm »
Много съжалявам че си попаднала при такава некадърна докторка и те разбирам,защото при мен се получи същото.Мотаха ме 1 месец че всичко е наред а плода беше спрял да се развива и дори лекарката имаше наглоста когато поисках да отида във ВМИ да ме обеждава че не се налага да търся друго мнение.Яд ме е че го нямам на запис за да предотвратя ходенето по мъките на други жени.А така тази "докторка"продължава да практикува.Сега мисли само хубави неща и вярвай че е ред на щасливите моменти.Пожелавам ти да родиш живо и здраво бебче  :D
*

    sami

  • *****
  • 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
Моята история
« Отговор #10 -: Декември 21, 2005, 14:48:13 pm »
Здравей мила Финети!Аз също съм на мнението на другите момичета,трябва да не се притесняваш.Каквото се е случило,остави го в миналото.Сега мисли за бебчето,което носиш в себе си,това сега е важно за теб.Сигурна съм че сега няма да имаш никакъв проблем,стискам палци,спокойно.Пожелавам ти най-хубавото и здраво бебче на света!Целувки!


http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*
Моята история
« Отговор #11 -: Декември 21, 2005, 15:55:16 pm »
Мила fineti,
момичетата преди мене са те посъветвали да си по_оптимистична и да мислиШ само zа хубави неЩа, zатова и аz искам да се присъединя към тях. Знам, че след случилото ти се, Ще ти е много трудно да иzбегнеШ страха да не се повтори, но все пак опитай да намериШ приятни zанимания, които да те zареждат с положителни емоции и да те правят по_уверена в Щастливия край.
Пожелавам ти живо и zдраво бебе и леко раждане!
Моята история
« Отговор #12 -: Декември 21, 2005, 16:02:28 pm »
Финети, твоята история така ме потресе :( . Радвам се, че много скоро пак си забременяла и се моля този път всичко да мине безпроблемно и да се радвате на едно здраво и сладко ylinfant .
Ако не те притеснява, бих искала да те помоля да споделиш коя е тази некадърна лекарка в Бургас и при кого ходиш сега на прегледи?
Всичко добро!

*
Моята история
« Отговор #13 -: Декември 21, 2005, 16:06:53 pm »
Ей на такива лекари ми иде да ......... Не мога да повярвам, че може да има такава безотговорност и некадърност. Страшно съжалявам, че си преживяла такъв кошмар. Не си виновна за нищо, което се случило. Незнам само тези доктори как спят спокойно нощем?

А  сега се стегни и мисли положително. Колкото ти си по-спокойна, толкова по-добре се чувства и бебчето. Прави това, което ти е приятно, хапвай това, което ти доставя удоволствие в момента, почивай си, слушай хубава музика, която те успокоява и се наслаждавай на мисълта, че съвсем скоро ще гушнеш малката душица, която ще изпълни живота ти с много, много щастие и радост.
Не се обръщай назад!
Само положителни емоции.
*
Моята история
« Отговор #14 -: Декември 21, 2005, 16:10:21 pm »
Финети, искрено съжалявам за случилото се. Хубаво е, че веднага пак си забременяла. Това е много безотговорно от страна на лекарката ти - не те ли е преглеждала, не е ли слушала сърдечни тонове през тези 3 месеца от 4-ти до 7-ми?
Би ли ни казала коя е тази лекарка и при коя ходиш в момента?
Пожелавам ти този път всичко да мине безпроблемно и да гушнеш своето сладко здраво бебче :)
*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Моята история
« Отговор #15 -: Декември 21, 2005, 16:20:52 pm »
Миличка и тук те поздравявам и вярвам,че всичко този път ще е наред!Мисли положително и не спирай да вярваш! :!:
Моята история
« Отговор #16 -: Декември 22, 2005, 11:02:45 am »
Много ви благодаря за подкрепата. Накарахте ме да се почувствам по-добре. На всички пожелавам много скоро да сбъднат мечтите си.
danidan, много се радвам, че продължаваш напред след всичко случило се.
За лекарката не искам да мисля и да си спомням. Ходих при нея от дете. Тя познава майка ми от много години и винаги много съм и вярвала. Още повече, че тя е завеждаща Патологична бременност в Бургас. Става въпрос за д-р Лазарова. Има име на голям специалист и си мислех, че ще подходи по-отговорно. Сега изтръпвам, като знам, че тя изражда бебета, да не се случи там когато аз съм в болницата Другият ми голям страх е да не се наложи да лежа в патология, защото срещата ще е неизбежна. А аз не искам да я виждам никога. Защото и вярвах, не съм подозирала, че нещо може да се случи. А тя просто всеки месец поглеждаше на апарата и казваше всичко е наред...
Сега ходя при д-р Ризова в Св. София и при д-р Георгиев в частния му кабинет. Разиката е огромна. Особено след миналата ми бременност, много отговорно подхождат към мен. Аз съм с RH - и миналия път тя ми каза, че изследването за антитела не се поема от НЗОК. Оказа се, че се поема. Тогава всичко си плащах.
Много се радвам, че има жени като вас. Още от началните ми опити да забременея започнах да чета клуба в dir.bg и почувствах всички много близки. Сега сестра ми има проблем и я насочих към този сайт. Вярвам, че всяка една рано или късно ще има своето бебе.  :blowingdust:

*
Моята история
« Отговор #17 -: Декември 22, 2005, 11:16:50 am »
Тази лекарка ми я препоръчват всички познати доктори в Бургас, дори от Варна ми я препоръчаха от центъра по ин витро. В същото време съм шокирана и все повече намразвам този град... Щом това е най-добрия доктор ... Бях веднъж при нея преди месец - естествено щом е най-препоръчваната и аз съм там. Обаче след всичко прочетено се чудя дали ще повторя... Тъй ще е явно, колкото и да ми се подиграват всички познати - по пътищата на България - до София, до Варна, до Пловдив ... и така. Щом един гинеколог тук не може да ми пусне всички необходими изследвания ами трябва да си ги събирам из интернет и да уча това дето не ми влиза  в задълженията да знам. Тъжна работа...
П.П. Финети, при Георгиев колко по-рано се записва час и кога приема? С какъв апарат е? Тези координати, които имаме на сайта за него актуални ли са?
Желая ти лека бременност и този път всичко да бъде прекрасно и да гушнеш своето сладко здраво бебче :)
*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Моята история
« Отговор #18 -: Декември 22, 2005, 11:34:34 am »
Миличка,благодаря ти.Наистина вярвам,че всичко ще е добре този път!Опитвай се да гониш лошите мисли и не спирай да вярваш,че бебчо ще е ОК!Прегръщам те и се моля за теб! :wink:
Успех и на сестричката ти!
Моята история
« Отговор #19 -: Декември 22, 2005, 12:00:48 pm »
Ох, cygnus, какво да ти кажа.
При тази лекарка водихме сестра ми преди повече от година с проблем, че бебето не става, а пробват от 2 години. Единственото, което направи е да и изпише Дуфастон, без никакви изследвания. Прегледа я. Каза, че според нея всичко е наред, да пие Дуфастона и ще стане. Една моя колежка вече с 1 дете, но 3 години не може да забременее за второ по същия начин: Дуфастон и да си мисли, че ще стане.  :evil: То ако ставаше с мислене.
За д-р Георгив координатите са верни, ама аз ползам втория тел. 826602. За първия мисля, че вече ги махнаха тези номера. Горе-долу 2 седмци се чака за час. Много съм доволна от отношението му. Когато сестра ми ходи при него той каза, че според прегледа всичко е наред, но да направи изследване за хламидия и сермограма и тогава пак да отиде. Оказа се, че имат и хламидии и спермограмата е лоша. Но тя не е ходила повече при него защото много се замотаха с тези изследвания. Сега лекуват хламидиите, пък после ще видим.
За апарата му съм чувала, че не е от най-новите, но е важно кой гледа спред мен.
За хламидиите д-р Лазарова каза, че напоследък били модерни, че имало жени и с хламидии, които забременявали ...  :twisted:
За фолиевата киселина каза същото, че била много модерна напоследък.
Без думи.

Моята история
« Отговор #20 -: Декември 22, 2005, 12:47:40 pm »
аз ходя от 1 година при д-р Георгиев.Не се чака 2 седмици за час като се обадиш сряда/четвъртък вече имат графика и си вземаш час за следващата седмица.Внимателен е и ми обяснява за всяка глупост която ми дойде на ум.
Моята история
« Отговор #21 -: Декември 22, 2005, 17:19:25 pm »
Явно на мен така се е случило, ама поне седмица - седмица и половина задължително чакам. Но сигурно е късмет.

Моята история
« Отговор #22 -: Декември 22, 2005, 22:43:53 pm »
Само като си помисля, че преди гоина и 3 месеца направих спонтанен и се оставих в ръцете на др. Лазарова, косата ми се изправя. Сега като се замисля, че ми биеха само но шпа и пиех фолиева киселина, никакъв дуфастон или други инжекции за задържане ( чакаше да види дали ще продължи да се развива, а какво направи за това??? ) :( . После 6 м. на контролни прегледи при нея. Сега ходя при др. Калчева, много е внимателна и само добри думи съм чувала за нея.
Финети, можеш ли да попиташ сестра ти къде е препоръчал др. Георгиев да направят спермограмата в Бургас? Благодаря ти предварително!

Моята история
« Отговор #23 -: Декември 23, 2005, 10:31:40 am »
Уви за съжаление се оказа, че в Бургас няма къде да ти направят свястна спермограма. Те направиха две - едната в лабораторията срещу х-л Космос, а другата в Първа поликлиника. Двете са доста различни, от което може да се заключи, че резултатите са съмнителни. Тук дори не знаят какво значи разширена спермограма. Сега са ги насочили към София за такова изследване.

Моята история
« Отговор #24 -: Декември 23, 2005, 18:05:48 pm »
Ясно.
Днес др.Калчева ме посъветва да направим след Н. Г. две спермограми на различни места и ако резултатите са различни и ние ще ходим до София или Варна. :(
Какъв е този нашия град- няма специалисти :( .

Моята история
« Отговор #25 -: Декември 28, 2005, 21:30:37 pm »
Здравейте Момичета :)
Ние с Фини се познаваме :) запознахме се от друг форум с нея ,както аз знам за нейния случай така тя знае моята история.Искам да споделя с вас,че съм на същото мнение,че в Бургас няма специалисти,заради един такъв и аз си загубих бебето.Смятам да ходя и аз при двама различни лекари,все още не съм ги избрала,но все още не правим опити с мъжа ми.трябва да мине още малко време.Нямам търпение,че както всички този път искам да стана майка и аз да гушна мойто малко и сладко бебче.Но болката от загубата никога няма да мине.Пожелавам на всички през настъпващата Нова година да им се сбъднат мечтите и на всяка една от вас по едно малко бебче :)
Р?скам бебе