0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

помогнете ВЪРЗАНО ЕЗИЧЕ
« -: Декември 09, 2009, 22:26:32 pm »
роди се слънчицето на мама малката Ивона на 25.11.2009г.  :bori_016:
.... но в болницата нищо не ми казаха, че езичето и било вързано и много трудно суче ... от гърда и дума да не става ... от шише и то много бавно си похапва... незнам какво да правя детската ми каза да отида да го цепна, а когато отидохме ни казаха че 1-2 дни няма да може да яде и ние се отказахме ... а ние паднахме с теглото и сега трябва да наваксваме .... незнам какво да правя моля ви помогнете ми


*
Re: помогнете ВЪРЗАНО ЕЗИЧЕ
« Отговор #1 -: Декември 09, 2009, 23:15:33 pm »

Предполагам, че под "вързано езиче" имаш предвид къса юздичка - т.нар. френулум.
И моят син е така - и на мен в болницата ми казаха, че е почти невъзможно да се научи да суче от гърда, и ако искаме да ходим да го цепнат. Отказахме се да го цепваме по съвет на педиатърката ни и на д-р Бърди от тук. Не беше лесно, но аз бях много упорита и не се отказах. Научи се да суче и дори до 6 мес беше само на кърма. Пробва ли със "силиконови зърна"?
Колко и кога спаднахте на тегло? Ако имаш предвид това спадане в родилния дом - те всички спадат там. След като ви изписаха как сте? Продължава ли да спада теглото?
Доколкото знам, препоръчват цепване само ако наистина има сериозни затруднения с храненено и наддаването. В такъв случай мисля, че е наложително.
Все пак всяко дете си е индивидуално и лекар трябва да прецени. Не знам дали ние можем да помогнем със съвети. Освен да споделим нашият опит...



Re: помогнете ВЪРЗАНО ЕЗИЧЕ
« Отговор #2 -: Декември 09, 2009, 23:33:42 pm »
Със същия проблем се роди и бебчето на наши близки.Вече е на 2 мес.И на тях им бяха казали,че ако сама не се цепне юздичката,ще се наложи да го направят във болницата.Той е на кърма,суче нормално от гърда но има проблем с бибероните на шишетата-даже и вода не може да пие.Преди 1 седм.изглежда юздичката сама се е цепнала,докато е сучел от гърдата.Малко рев,малко кръв,доста уплах за майката...но всичко е наред.След преглед в болницата,докторите са казали,че трябва още малко да се цепне.Храни се нормално-не са имали интервал от ден или два в които да не поема кърма.Дано и при вас мине леко.


Има три неща, които възрастните могат да научат от децата:
~ да бъдат радостни без повод;
~ винаги да са заети с нещо;
~ да се стремят с всички сили към това, което желаят;
(Паулу Коелю)

‎"Случва се нещото, в което наистина вярвате.
А вярата е нещото, което го кара да се случи."
*

    _Elfita_

  • ****
  • 673
  • Няма невъзможни неща!
Re: помогнете ВЪРЗАНО ЕЗИЧЕ
« Отговор #3 -: Декември 11, 2009, 20:57:26 pm »
nelly26,ето тук може да прочетеш за този проблем:

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=30907.0

А иначе моето момченце само си скъса френулума с една играчка преди месец, като започнаха проблемите със зъбоникненето и си пъха всички предмети в устата.Трудно се научи да суче, но и до сега сме на 2-3 кърмения на ден.
Re: помогнете ВЪРЗАНО ЕЗИЧЕ
« Отговор #4 -: Декември 11, 2009, 21:42:38 pm »
На предпоследния клип е показано как се оправя късата юздичка, който иска да не го гледа, че гледката не е никак приятна.
http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=6&Itemid=13
Re: помогнете ВЪРЗАНО ЕЗИЧЕ
« Отговор #5 -: Декември 12, 2009, 22:08:12 pm »
Nedda пробвахме със силиконови зърена, но и така не се получи.... родиухме се 3050, а на 5 ден бяхме 2760 и продължи да пада....започнах да се цедя и така му давам и сега започна да качва по малко но много ни е трудно бързо се измаря и заспива а след час пак е гладна.... затова ние ще го цепнем , че иначе няма как мъчи се беба
 Благодаря Ви на всички за полезната иунформация