0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тест за овулация
« Отговор #180 -: Юли 27, 2010, 19:01:15 pm »
Да, права си :)така е 
Re: Тест за овулация
« Отговор #181 -: Юли 29, 2010, 20:49:53 pm »
Здравейте,
Ние сме нови в правенето на бебе и още не можем да се ориентираме в разчитането на резултатите от тестовете за овулация и бих искала да ни помогнете ако можете.
Започнах да правя тестове за овулация на 21 Юли, което е 8-ми ден от цикълът ми, всички пет теста бяха със един и същи резултат КОНТРОЛА - ПО ТЪМНА ТЕСТ - ПО СВЕТЛА. От 26 Юли започнах с нова опаковка 5 теста (денят е 13-ти ден от цикълът ми). На 26.07 - две еднакви, но светли линии, на 27.07 и на 28.07 същият резултат, на 29.07  -КОНТРОЛА - ПО-СВЕТЛА ТЕСТ ПО ТЪМПА. Сексуалните ни контакти през този цикъл са:17.07 21.07 23.07 26.07 27.07 -на 28.07 почивахме (хихихих) планували сме днес и утре да правим секс. Не мога да преценя дали сме уцелили момента, моля ви за мнение. Другото, което ме интересува е: - гледах в един сайт за Овулационен калкулатор според първият ден на цикълът 14.07.2010 и дните на цикълът 29 дни излиза, че овулацията е на 28.07.2010 и най-плодовитите дни са 26,27,29 и 30 дали знаете защо се прескача 28? Много ви благодаря предварително за мнението.


Краси
Краси

*
Re: Тест за овулация
« Отговор #182 -: Юли 29, 2010, 21:04:53 pm »
Правилно си приложила и разчела тестовете за овулация и добре сте покрили периода.

Не зная защо един ден от петте дни е изключен според овулационния калкулатор.

Защо не пробваш календара на Зачатие? Според дължината на цикъла и лутеалната фаза при теб конкретно ще маркира 4 фертилни дни във всеки цикъл, когато е вероятно да настъпи овулацията. Там можеш да нанасяш и бележки, тестове за овулация, сексуални контакти и прочие.
Re: Тест за овулация
« Отговор #183 -: Юли 29, 2010, 21:09:56 pm »
Здравей!

Първо за тестовете - приема се че теста е положителен когато тестовата и контролната чертичка са еднакво тъмни или в най-добрия случай, тестовата е по-тъмна от контролната. Т.е. твоят тест на 27,07 е бил вече наистина положителен.
Овулацията настъпва между 24 и 48 часа след положителния тест. В случая твоите най-фертилни дни са от 28-30,07. Така че планувания секс днес е задължителен :D, че и в следващите дни :wink:.

Сега за калкулаторите :) - те изчисляват по точно зададени критерии - брой дни на цикъла, дължина на лутеалната фаза и така :wink:, но това не значи че всеки цикъл е точно в тези граници, възможно е винаги да има леко движение ден, два напред назад :wink:

С тестовете за овулация ще можеш много по-точно да определяш най-подходящите дни за зачеване, за няколко месеца (дано да стане още сега де :wink:) ще започнеш много по-точно да определяш дните, а в комбинация с мерене на базална температура е още по-точно ( в домашни условия!).

Цигу ме е изпреварила  :wink:

А и в овулационния календар на Зачатие, за който е споменала Цигу има и много хубави статии с полезна информация и за тестове и за подходящите дни и за другите фертилни знаци, по които се предвижда овулацията.
« Последна редакция: Юли 29, 2010, 21:11:30 pm от Elegance »
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

Re: Тест за овулация
« Отговор #184 -: Юли 30, 2010, 09:10:37 am »
Здравейте Цигу и Elegance,
Много благодаря за бързите и изчерпателни отговори.Иии...дано да стане още този месец, не залагам много големи надежди защото все пак пробваме само от месец, но ако стане бихме били безкрайно щастливи.
Бяхте ми много полезни защото аз нещо не мога да се ориентирам в тези резултати защото нали две еднакви черти има само веднъж, а при мен не стига, че три дни са две еднакви, ами и вчера тази по тъмна ТЕСТ линия много ме озадачи. По принцип моят цикъл е мн. точен 29дни и мн. рядко се променя, но например миният месец ми закъсня 20дни и мн. се надявах, че са ни се получили нещата, но уви НЕ оказа се, че понеже се оженихме през юни, явно напрежението си е оказало значение. Моят лекар каза, че според цикълът ми овулацията трябва да е на 15 дни, но и той няма как да знае със сигурност защото не ми е правил изследване, а само според мой данни. А за този сайт с Овулационният калкулатор си въведох данните само от любопитство какво ще ми даде като инфо и ми направи впечатление, че като са изброени плодовити дни са посочени 26 27 29 30 и това, че се прескача 28 ми направи впечатление и понеже ние тогава се въздържахме си викам да не би да сме пропуснали момента (иначееее тази седмица няма празно само едни ден сме пропуснали ...хиххи ...даже моят мъж се шегува ..."Еййй това бебе си е голяма хамалогия!" хихи). А овулацианният календар на Zachatie го ползвам от няколко месеца и вече изчетох повечето статии за планирана бременност и много се надяваме да нямаме проблеми и скоро да станем трима.

Още веднъж благодаря за помощта и смятам да си участвам активно във форумите!

Лек ден!
Краси
Краси

Re: Тест за овулация
« Отговор #185 -: Август 04, 2010, 14:46:13 pm »
Здравейте и от мен също.Имам питане за резултатите от тестовете за ову вчера правих първи тест на 10-ти ден от цикъла/той е на 27дни/и се появиха 2чертички но много бледи и тестовата и контролната до колкото мога да преценя са с еднаква бледост въпроса ми е дали мога да го считам за положителен резултат доста са бледи но и двете са еднакви,Благодаря предварително :ask:
*
Re: Тест за овулация
« Отговор #186 -: Август 04, 2010, 14:52:27 pm »
Две еднакви черти на тест за овулация означават положителен резултат. На твое място бих продължила с тестовете още 2 дни за всеки случай.

Възможно е този цикъл да имаш ранна овулация, а може и да видиш по-наситена тестова черта утре (тестът да не е с първата урина). Също е възможно да имаш лутеална фаза по-дълга от усреднените 14 дни, така че овулация на 11-12-ти ден е в реда на нещата.
« Последна редакция: Август 04, 2010, 14:54:48 pm от цигу »
Re: Тест за овулация
« Отговор #187 -: Август 04, 2010, 16:02:44 pm »
Здравей ЦИГУ,правя тестовете около 15:30 като не съм пила течности и не съм пишкала повече от 4 часа.Сега преди малко направих втория тест и двете чертички са отново с еднаква наситеност,отново са бледи но не толкова колкото вчера.Това което ме притеснява е че контролната не е наситена и аз не мога да прецена дали работи теста иначе като ги сравн са еднакви.Ще продължа да правя тестовете и през следващите дни ,аз следя и БТ така че ако ще има ову след това нали трябва да се покачи БТ така си мисля че ще потвърдя резултата от тестовете.Между временно  :bed: че да не пропуснем момента.И после ще чакаме няма друг начин за съжаление
*
Re: Тест за овулация
« Отговор #188 -: Август 04, 2010, 16:11:55 pm »
Без значение е колко са наситени чертите, важно е да са еднакво наситени - явно днес имаш положителен тест. Овулацията настъпва от 6 до 48 часа след пика на LH, хормона, който отчитат тестовете за овулация.
Re: Тест за овулация
« Отговор #189 -: Август 06, 2010, 18:12:57 pm »
Ами и мойте са само отрицателни тестове.
цикълът ми е между 26 и 31 дни.
миналия месец мерих стриктно и нищо.Точно на 14 ден тогава имах болки в левия яйчник, а на следващия ден - гъста белтъкоподобна, но теста преди това нищо не отчете.
този месец имам следния въпрос - на 14 ден две много бледи черти. Контролната е много бледа, а тестовата много малко по-ярка. Но като цяло трябва да се загледаш. кажете какво означава този резултат според вас?
Re: Тест за овулация
« Отговор #190 -: Август 06, 2010, 18:17:09 pm »
Mona blue, щом тестовата е дори една идейка по-ярка, значи теста е положителен.
Но направи и утре.

А това, че чертичките излизат по-бледи, може да е нещо от самите тестове, от марката, знам ли...важното е да са еднакво наситени или тестовата да е по-тъмна.
Ако имаш възможност мери и БТ, по-лесно ще се разбира какво се случва.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

Re: Тест за овулация
« Отговор #191 -: Август 06, 2010, 19:34:56 pm »
radosttinka, благодаря за бързия отговор.

Аз меря БТ и тия дни е все 36,6 - 36,7
Направих още едни тест след 3 часа и се оказа отрицателен.
Явно ще правя утре още един тест и тогава ще действаме.Обикновено имам ЦС, а сега тотална сухота...
Направо не знам. мислите ли че стреса през месеца води по-скоро до забавяне на ову или обратното - до подраняване?
Другото - притеснявам се дали  многото стрес през този месец, който имах може да увреди яйцеклетката ми и да е по-добре да се въздържим този месец?

поздрави
Re: Тест за овулация
« Отговор #192 -: Август 06, 2010, 19:42:25 pm »
Стреса да увреди яйцеклетката...се съмнявам, поне не съм чела нищо подобно, по-скоро стреса може да доведе до аномалии в цикъл - да се измести деня на овулацията, цикъла да подрани, да закъснее, да се променят нивата на хормоните (примерно Пролактина, който е чувствилен към стреса...).

Спазваш ли изискванията при правенето на тестовете за Ову?
Правят се след обед, след като не си пила много течности и не си пишкала поне около 4 часа.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

Re: Тест за овулация
« Отговор #193 -: Август 08, 2010, 18:48:58 pm »
Момичета пиша за да споделя своя опит от тестовете за овулация.Преди седмица започнах да се тествам и още с първия тест изподнах в чуденка + или - Тестовете които правих са CLEAR OVU.Резултата от 1ви тест беше 2 много бледи черти,писах тук във форума и ме посъветваха да го считам за + за да не ипуснем момента и да продължа с тестовете.Това беше много хубав съвет,мен ме притесняваше прекалено бледата контролна чертичка.2ри и 3ти тест постепенно се засилваше наситеността на чертичките,но все още си бяха доста бледи.На 4ти ден обаче се появи ярка червена тестова чертичка.И така от моето тестване и от прочетеното във форумите стигнах до извода че контролната чертичка на точно тази марка е постоянно бледа а при + резултат тестовата е по наситена.Това е при мен дано да е полезно за някого в ?????? Приятен ден на всички и пожелавам на вас и на себе си скоро до видим  :bfp1:
Re: Тест за овулация
« Отговор #194 -: Август 09, 2010, 09:53:01 am »
Слънчо много полезна информация, защото аз правя на същата марка и много се чудя положителен или отрицателен е теста, и двете черти са много бледи, но тестовата сякаш е една идея по-бледа, не знам...
Re: Тест за овулация
« Отговор #195 -: Август 09, 2010, 11:08:12 am »
май аз вече тотално се обърках... :(

преди 2 дни ми даде  на мен 2 пъти контролна много бледа, почти незабележима  и тестова по-ярка и аз го приех за положителен и че днес 2 дни след това вече овуто ми е минало.
А сега щом казвате, че  трябва да чакам до две ярки ...
вече не знам аз съм със същата марка тестове
 Благодаря за инфото - дадохте ми полезна информация да погледна нещата под друг ъгъл..
Re: Тест за овулация
« Отговор #196 -: Август 09, 2010, 13:17:24 pm »
Аз използвам същите тестове, до сега не ми се е случвало да имам две бледи черти.
Ако има бледа то това е тестовата.

Не зависимо дали са бледи или не чертичките, теста е положителен когато и тестовота и контролната са с еднакъв цвят или тестовата е по-наситена.
Пише го и в упътването!
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

Re: Тест за овулация
« Отговор #197 -: Август 09, 2010, 15:59:08 pm »
Така е, но това го знам от форума. На упътването на моя тест пише - ако се появи само контролна линия, теста е отрицателен, при две линии - положителен, като при тестовете за бременност, освен това пише, че LH е най - силен сутрин, но да не се прави тест с първата урина. Аз от форума знам, че се прави следобяд и тогава го правя, може би за това са ми бледи чертите.....  :oops: Ползвала съм и преди тестове за О, но определено няма да взимам повече на тази фирма, не са еднозначни... 8O
Re: Тест за овулация
« Отговор #198 -: Август 09, 2010, 20:05:42 pm »
Изрових от коша листовката, тези които ползвах сега, не са CLEAR OVU, а Oview ( ovulation test) и там е написано точно така както го обясних. Но не мисля, че е от значение марката, всички тестове работят на един и същи принцип, въпроса е че просто при едните не е обяснено с подробности, които са важни за правилното разчитане на резултата.

Позвала съм и CLEAR OVU и при тях не съм забелязвала да има промяна в контролната черта през дните на цикъла. Мисля, че това е по-скоро изключение, а не правило.

Относно ЛХ-то, да сутрин то е по-високо, точно затова се правят след обед, защото при теставане сутрин, може да се получи грешен положителен резултат.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

    delfinche

  • ***
  • 213
  • чакам те ангелче мое
Re: Тест за овулация
« Отговор #199 -: Август 09, 2010, 20:40:06 pm »
И аз съм използвала Овю на 13,14 ден следя чертичките
едната е по-бледа :)досега обаче не съм имала 2 еднакво ярки чертички :?