0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #320 -: Април 26, 2012, 15:52:14 pm »
не зная за лекарствата, но си мисля като има колики, да не би да не захапва добре зърното или силно да тече млякото и той да поема въздух и затова да има колики. как се кърмите? удобно ли ти е да го кърмиш легнал върху теб, това ще му позволи да контролира по-добре струята на млякото.
пак да пишеш и пак хубави неща  :D
Ами кърмя го само в една поза държа го в скута си като сменяме страните само...Легнала нещо не ми е удобно.Изпуска зърното..Не зная аз ли нещо не мога да се наместя или той ...
Мисти опитай тн поза "футболна топка" - хващаш бебето под мишница - ти си седнала или полулегнала - на мен тази поза ми помогна в началото, когато кърмата не е  регулирана и струята е силна. Също можеш да изцедиш малко кърма в началото преди самото кърмене, за да не е толкова силна началната струя, когато ти слиза кърмата.


*

    Misty

  • ***
  • 273
  • "Най-хубавото предстои!"
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #321 -: Април 26, 2012, 18:33:04 pm »
мисти, точно това имам предвид, че струята му е силна и той се опитва хем да суче, хем да смогва да гълта, затова ако имаш възможност виж се с консултант по кърмене (имам скайпа на една жена, с която си говорех за лекарства преди това, може би ще можете да се видите по скайп, ако не на живо) да ти покаже други пози и да види как захваща зърното, макар, че вероятно ако беше от самото захващане щеше да те боли. ти в софия ли си?
от Добрич съм...Вероятно една от причините е позата ни на кърмене,ама той един шавлив, мята ръцете дърпа се....
Йоана, нещо не успях да намеря тези бели шумове да си ги изтегля... :?


Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #322 -: Април 26, 2012, 19:15:58 pm »
Йоана, нещо не успях да намеря тези бели шумове да си ги изтегля... :?

Заповядай: http://babysleepnoise.com/download.html ,

ако не си прочела тази статия: http://xedra.wordpress.com/articles/livingwithbaby/5stepsforcolic/ ще ти е полезна



0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #323 -: Април 26, 2012, 20:15:57 pm »
мисти, виж какво намерих, ако не четеш английски, кажи, ще потърсим и на български, но тук има и картинки, дано ти е полезно. ако четеш английски виж biological nurturing, не зная как се превежда на български, но идеята е ти да си полегнала (сякаш ще гледаш телевизия в леглото), бебето ти е на корема и само си намира зърното и се позиционира. това е хубаво, че като ти заспи на корема не е нужно да го мести и верно можеш да си изгледаш някой филм или да подремнеш, а е добра позиция за газове или рефлукс, защото главата му е на по-високо. най-важното е на теб да ти е удобно.

а за това, че шава - опитвала ли си да се покриете с шал? или другото, което си мислех да не би да го слагаш на гърдата преди да огладнее? или се разсейва като начин да си почине от силната струя?
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #324 -: Април 29, 2012, 19:54:44 pm »
Здравейте, момичета! Днес за първи път кърмих Дани навън  :D Малко странно се чувствах, до известна степен по-спокойна, защото бях с мъжа ми. Ако съм сама, не зная дали ще се престраша. Извадих един широк шал от вкъщи, трябва да отработим слагането на шала и на човека, че свикнах в къщи с възглавницата и без нея ми е малко странно. Само така изкарахме 4 часа навън в хубавото време. Ще се уча, ще се уча.... услади ми се  :lol:

Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #325 -: Април 29, 2012, 22:11:24 pm »
Браво, Мишле!!!
И сама ще свикнеш да кърмиш навън. Достатъчно е веднъж да ти се наложи като си сама и после ще видиш колко по-лесно е. А ако има и други мами около теб, които кърмят, ще ти е още по-лесно. Аз отначало все си търсех по-усамотено място, но вече си я кърмя където ни е "застигнало" :) Отивам само до най-близкото нещо, на което мога да седна. Пък ако сме седнали някъде (на скамейка в парка или на някое кафе) ми е още по-лесно - просто вадя гърдата и давам (другите се смущават повече от мен)Даже вече спрях и да се покривам, че в тези жеги малката се поти и без да е покрита.
Много се радвам, че си се "престрашила" :) Много е хубаво като не ти се налага да бързаш да се прибираш, за да кърмиш, нали :)
[/url]
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #326 -: Април 30, 2012, 00:43:26 am »
давай мишле  :D,

много е приятно да знаеш, че си свободна да излизаш с детето когато си искаш и колкото си искаш. присъединявам се към написаното от краси, след време ще спре да ти пука (надявам се) и ако някой се притеснява (от какво, да му се не види?) никой не го кара да гледа. а пък дрешките от линка, който йоана постна са тъкмо за кърмене на вън за по-притеснителни мами  :D
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #327 -: Април 30, 2012, 06:17:34 am »
Има едни като шалове, ама не точно - точно за кърмене са направени. Все едно парче плат, ама се закача на врата. С тях съм виджала да кръмят и ми изглежда много удобно.

Ето ги тук какво представляват, можеш да си направиш сама http://www.amazon.com/dp/B002KQU1EM/ref=asc_df_B002KQU1EM1996769?smid=ATVPDKIKX0DER&tag=hyprod-20&linkCode=asn&creative=395093&creativeASIN=B002KQU1EM&hvpos=1o1&hvexid=&hvnetw=g&hvrand=2027372760831029543&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=


  
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #328 -: Април 30, 2012, 09:41:35 am »
Боби, това е много хитро! Непременно ще си ушия, благодаря ти!!  :P Ще си купя голямо парче плат да не си развалям сегашния шал, само че трябва да помисля как да го скроя, защото на тази картинка, която виждам в линка, майката сякаш кърми в поза люлка, пък ние малко по ралично стоим. В смисъл такъв, че и двете ми ръце трябва да са под шала, с едната му държа гърдата и помагам с изстискване, а другата ми е под гръбчето и главичката на Дани, в същото време искам да надничам отгоре  :lol: ххахаха. Така и не се научих как да го държа легнал на сгъвката на лакътя ми.
Ели, от Бубамара съм си харесала вече рокля, само да успея да си сваля мерките и си поръчвам  :D
Днес пак сме на дълъг преход  :lol:

п.с. Ето това ми допада много: http://www.autumnz.com/autumnz-nursing-poncho-misty-mauve-p-13.html  с едно разкопчано копче отгоре, за да виждам :)
Слагам линка, ако и други момичета си търсят :)
« Последна редакция: Април 30, 2012, 10:03:53 am от Мишле82 »

Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #329 -: Април 30, 2012, 10:54:05 am »
Момичета,да ви попитам сега ли да си купя сутиен за кърмене или като родя?Иска ми се да съм подготвена предварително,защото живея в малък град тук няма такива стоки,а първите седмици след раждането не се виждам да пътувам до София.Каква марка да е сутиена,по голям размер ли да търся от сегашния?Сега съм чашка Д.Дали се уголемяват гърдите още,когато слезе кърмата?
Втора бременност ми е,но нищичко не помня от преди 11 години :oops:Много искам да се справя този път с кърменето!
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*

    Misty

  • ***
  • 273
  • "Най-хубавото предстои!"
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #330 -: Април 30, 2012, 11:19:19 am »
Йоанна благоаря за линка!...
Мишле,браво на теб!И аз съм решила да се "цоцкаме" на вън, да не пропускаме хубавот време, но ще е след третия месец, мъчат ни зверски колики.Реве и рита дърпа се като суче...Няма как да се храним навън сега.Това пончо много хитро и елегантно !Аз имам също един шал, много красив, с който смятам да се покривам като  се кърмим навън.
vaci Тази поза "топка" нещо не ми се отдава... :?
Как стой въпроса с кърменето и пиенето на вода от бебето.Моя Боцко не ще ни вода ни чайче, даже от шише не умее да пие, гълта без да диша през носа, и после плюе... :(
Как да го науча поне вода да пие или чай,че лятото в жегите...
А иначе това нашето са колики, майка ми казва да не би по бабешки да му е "паднало грлото" както са казва, та за това да прави така?!
Чували ли сте за нещо подобно...Според мен са си колики-когато суче спира рита присвива се и плаче...
А иначе пробвах със сушоар, за коликите, от разстояние.Свърши работа заспа по бързо и спокойно:хем "бял шум" хем топличко. :wink:
« Последна редакция: Април 30, 2012, 11:23:05 am от Misty »


*
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #331 -: Април 30, 2012, 11:36:35 am »
мишле, пончото изглежда приятно. това, което можеш да направиш, ако ще си шиеш сама е да използваш трика от шаловете, които боби ти е предложила. те имат отпред вшито в шала една, вероятно пластмасова, лента (представи си я като лентите, които слагат под яките на ризите, когато ги пакетират), за да държи отвора, така че да виждаш какво става с бебето. обаче наистина е много топло в тези неща, само да знаеш.

освен това, според мен експериментирай и с други пози, защото става тежко бебето и ще започне да ти тежи да го носиш и на двете ръце докато се кърмите, пък какво остава на едната само. и гледай да кърмиш облегната, че аз такива болка в гърма имах и продължавам да имам, че не ми се говори.  :)

теди, порастват гърдите, ама не на всички, така че не зная дали сега е добър момента, защото те са ужасно скъпи, пък може да се окаже, че няма да го ползваш, след това след някакво време се поприбират, така че само с един сутиен няма да минеш.
на мен, особено за първите дни ми бяха много удобни едни потничета ето тези - http://www.jojomamanbebe.co.uk/sp+2-pack-maternity-sleep-bras-in-products-and-maternity-underwear+A9252
те са от памук, и особеното в кройката е, че отпред, където е прихлупването не са зашити едно с друго, а само долу на ластика, така, че лесно се "отхлупва" за да има достъп до съответната гърда. и досега си ги ползвам (но не дей да спиш с тях, щото поне на мен ми запушиха канал, не че са ушите не както трябва, просто според мен идеята да спиш със сутиен е леко безумна, щото не усещаш, ако някъде се е обърнал ластик и притиска). по същата логика, ако имаш или си намериш сутиен, който позволява лесно да "отгърнеш" чашката ще ти свърши работа.
иначе аз съм си купувала на триумф сутиен за кърмене, отново от памук, без банели или нещо такова, без закопчалки отгоре и съм много доволна.

ако разгледаш jojomammanbebe, ще видиш, че имат и едни които изглеждат като безшевни бюстиета, също мисля, ще са ти удобни, ако са с достатъчен ластик, да те държи. не съм сигурна, колко успях да обясня добре, ако има нещо питай и споко, разбира се, че ще се справиш, ние за какво сме?

мисти, не давай вода или чайчета преди 6тия месец. не се притеснявай от жегите, най-добрата хидратация за бебетата е кърмата, то си е течност, особено пък като го мъчи коремче, нямаш нужда и е възможно още повече да го замъчи, тъй като за бебетата, най-лесно смилаемата храна или течност е кърмата. нямат нужда от допълнителна вода. възможно е като суче бебето да поглъща въздух и затова да става така, от биберон още по-зле може да стане, те и без това имат проблем с въздуха, така че според мен си го остави само на кърма, пак казвам, то си е течност, жаден няма да остане. аз родих май месец, бяхме си в софия точно август в жегите, специално питах консултантката си по кърмене, тя каза, нямат нужда, помисли си за бебетата в африка, които са на много по-голяма жега, природата не случайно е направила така, че да не се дава вода, за да се предпазят и от стомашно чревни проблеми, дето ги обсъждахме по-горе.

а когато не суче пак ли рита и плаче. според мен е добре консултант по кърменето да дойде да наблюдава едно кърмене да види защо има този проблем бебчо.
какво значи, да му е паднало гърлото на бебето, стана ми интересно?

пп, освен сешоар, знам, че пускат прахосмукачка или абсорбатор, моята девойка много обича още от много мъничка музика да й пускаме. а също и звука от течаща вода.
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #332 -: Април 30, 2012, 12:19:54 pm »
Теди, моя съвет е да обиколиш магазините щом имаш идване в Сф и да набележиш коя марка сутиен ти харесва като материя, изпълнение и пр. Щом си чашка Д в момента, ще ти се наложи да имаш, за да не си развалиш бюста. Аз съм чашка Б и до сега нямам такъв сутиен, а нося от тия безшевните потничета, за които Елена пише. Като родиш и видиш колко точно ще нарастнат и гърдите ти, винаги можеш да си поръчаш онлайн, вече ще знаеш от кои точно, ще имаш реална представа от тях. На мен ми се искаше да имам, ама като нямам време да изляза да ги разгледам и пипна, не смея да си поръчвам, че не са и евтини.
Ели, гледах до сега в доста сайтове DIY за тези покривала, да с такова твърдо като телче ще го измисля, виждам, че е по-удобно. Нещо се ентусиазирах  :lol:
Лошото е, че аз в къщи съм свикнала с голяма възглавница за кърмене и с умората в ръцете нямам проблем. Вчера като го кърмих навън си подложих на краката едно одеалце да не му убива и понеже бях седнала на ниско и бях близо приведена към него- нямаше проблем. Обаче ако съм на нормален стол или пейка...хм, ще мислим, ще пробваме.... направо не се чувствам сигурна, че ще се справя без възглавницата.

*
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #333 -: Април 30, 2012, 15:55:27 pm »
мишле, аз не кърмя с възглавница, но ако ми е уморено, или ми трябват ръцете за нещо (да й изрежа ноктите, докато яде например, или аз да хапна) сядам с кръстосани крака, но по кръчмарската - глезена на кръстосания ми крак е върху коляното на крака, който е стъпил на земята и слагам бебето в люлката, която се получава. може би за съвсем мъничките, ще трябва да е по-малка тази люлка - да си кръстосате краката по-нагоре от глезена, но е удобно, защото тежестта не е на ръцете. дано свърши работа.
*

    Misty

  • ***
  • 273
  • "Най-хубавото предстои!"
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #334 -: Април 30, 2012, 17:17:08 pm »
а когато не суче пак ли рита и плаче. според мен е добре консултант по кърменето да дойде да наблюдава едно кърмене да види защо има този проблем бебчо.
какво значи, да му е паднало гърлото на бебето, стана ми интересно?
ами като цяло е неспокоен, гърчи се и когат спи и проплаква или "ръмжи".Кърменето ни е направо мъчение от около седмица, четох, че коликите били най мъчителни към 6-тата седмица.Ние сме почти на 6 седмици.Кажете ми че свършват когато бебето стане на 3 месеца?! :(
Елена стана ми интересно как кърмиш без ръце...аз с едната го държа, а с другата държа гърдата да не му запуша носа и брадичката...
Ще трябва да се видя с някой консултант по кърмене в нашия малък град дали ще има...(от Добрич съм)


*
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #335 -: Април 30, 2012, 17:40:38 pm »
Misty, не насилвай детето с вода или чайове - ненужни са, кърмата е достатъчна. Няма да си пълни корема с течности без калории, а те са много нужни на бебето да расте, и ще суче колкото трябва, за да поддържа лактацията.
Д-р Бърди пише, че водата и чайовете предизвикват дискомфорт у някои бебета.
Дори в летните жеги, кърмата е достатъчна да поддържа бебето хидратирано.

И аз дадох много пари един сутиен за кърмачки, а съм го носила само няколко пъти. Спортните сутиени тип къс потник ми вършат по-добра работа. От друга страна нуждата зависи от размера на гърдите: моите са малки и не ми трябва сутиен да ги поддържа. При голям бюст сигурно се налага и е по-удобно.
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #336 -: Април 30, 2012, 21:29:53 pm »
Момичета,много ви благодаря за съветите.Елена,аз и сега спя с такава памучна ламбадка,защото много ме болят зърната ,ако се трият в пижамата,а и гърдите ми са доста големи и никак не са удобни по принцип,а сега сигурно тежат по кило и половина всяка:))))
Ще разгледам за сутиени,но щом вие се справяте с тези потничета няма да избързвам да купувам.
А за болницата ръчна или електрическа помпа да взема?Сега чета Азбука на кърменето,там пише дори да нямам кърма веднага след секциото да се опитвам да стимулирам.Само ме е страх да не си разраня зърната ,както първия път и после бебка да не иска да суче.Да започна ли още от 8-ми месец да се мажа с кремове превантивно или само да си купя за в болницата?
Аз чета всичко,което пишете и много се успокоявам с това ,че вие сте се справили давам си кураж ,че и аз ще успея:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #337 -: Април 30, 2012, 21:49:03 pm »
Теди, на мен ми дадоха бебето 2 часа след секциото за кърмене, то само стимулира лактацията. От помпите предпочитам електрическата.
За сутиените- гърдите ми станаха по-големи, отколкото предполагах и се радвам, че не избързах с покупките.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #338 -: Април 30, 2012, 22:46:26 pm »
Misty, ето линк на видео в който обясняват (на английски, но жестовете са красноречиви) как да се постигне тн футболна поза при кърмене
http://www.youtube.com/watch?v=xb7FauyMQSg

Теди, относно сутиените за кърмене, аз бях против първоначално - мислех си че са скъпи и че има други начини. Истината е че се родих след като сложих такъв - първо наистина са удобни когато кърмиш - откопчаваш, закопчаваш - чиста работа. Второ - по-лесно се слагат и махат подплънките (които попиват излишното мляко) - поне аз нося такива. И трето - когато кърмя навън е по-лесно със сутиена - защото се открива само зърното за бебето, а не цялата гърда - така  че често излиза все едно бебето се е завряло в блузата ти :)

Но също така можеш и да минеш без такъв сутиен - момичетата са прави, че и потничетата и обикновен сутиен без банели вършат чудесна работа.

Относно големината (ако решиш да си вземеш такъв) бих те посъветвала да изчакаш - гърдите се променят - без значение дали са големи или малки - изчакай когато ти слезе кърмата и се регулира - тогава ще имаш най-добра представа колко голям ще е бюста ти. Дори и да спадне малко след това не е беда. Лошото е когато сутиенът ти е тесен, защото наистина може да ти запуши някой канал. Ако познаваш някой от Стара Загора (за съжаление не съм там), мога да ти дам координатите на магазин в който продават такива сутиени за смешни пари - нещо от рода на 4 лева парчето. А са добри като качество - пера ги през ден и не мърдат.

Подкрепям елле за помпата - електрическата ще ти спести много усилия по-късно. Но си вземи добра такава. Вземи си ланолинен крем за всеки случай, но не е нужно да мажеш превантивно :)
« Последна редакция: Април 30, 2012, 22:51:13 pm от vaci »


Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #339 -: Април 30, 2012, 23:27:54 pm »
Ваци,моля те да ми пишеш на лични координатите на магазина имам позната в Стара Загора ще гледам да си набавя сутиени,а като са толкова евтини ще си взема два размера,все единия ще ми стане.Като тръгна да купувам помпа пак ще се консултирам с вас.Сега да не ви занимавам повече със себе си,още веднъж благодаря!
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.