0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #1020 -: Декември 11, 2009, 23:01:41 pm »
Елис ,  според мен не  е приключило нищо!!! Това са огнища , момичета забременяват с кисти.... явно стимулацията не  е била много подходяща. Аз имам 2 опита - първият с лоши ембриони и един имплантиран за кратко , 2-рия с хубави ембриони без имплантация. Краси с 2 опита - с хубави ембриони , като единият път е с трансфер и на 5-ти ден , без имплантация и спонтанно забременяване ..... Горе главата !
*
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #1021 -: Декември 12, 2009, 00:24:55 am »
Елис ,  според мен не  е приключило нищо!!! Това са огнища , момичета забременяват с кисти.... явно стимулацията не  е била много подходяща. Аз имам 2 опита - първият с лоши ембриони и един имплантиран за кратко , 2-рия с хубави ембриони без имплантация. Краси с 2 опита - с хубави ембриони , като единият път е с трансфер и на 5-ти ден , без имплантация и спонтанно забременяване ..... Горе главата !
:good_post:

Аз друго се чудя,дали не трябва да мине повече време от лечението със Золадекс,за да се възстановят малко или много яйчниците - те все пак са били подтиснати.
Успех,Елис!
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #1022 -: Декември 12, 2009, 11:02:30 am »
Момичета, мислех да не пиша, но за съжаление стигнах и до тук. Март месец след лапароскопия, поради невъзможността да се провери проходимост на тръби заради повтарящи се спазми ми откриха ендометризни огнища. На протокола пише че са с размер по-малък от 1 см и са обгорени с лазер. Последва тримесечен курс със Золадекс. Поради проблеми при мъжа ми със спермограмата, ни насочиха към ИКСИ. Миналият месец стартирахме процедура по дълъг протокол и то със изключително слна стимулация. За съжаление от 7 фоликула извадиха 3 яйцеклетки, като само едната е ставала за оплождане-е май и тя е под въпрос, но това ще го разбера утре. Нямам никакви хормонални проблеми, пускала съм изследвания за ИЯР и резултатите са добри-извода-гадната ендометриоза пречи на стимулацията и уврежда яйцеклетките. Ами аз май приключих с борбата, а съм на 30 години. Така, че според мен успешна бременност с тази гадна болест си е чудо-това не е само мое мнение, а за сега лекарите са безсилни.
Не искам да отчайвам никой, но все пак по възможно най-бързия начин след доказване на болестта трябва да се желае бременност, защото аз съм живия пример, че болестта е гадна, а борбата много трудна.
Я пък ти? От първи опит и вдигна байряка!
Нали знаеш че едва 30% успяват от първи опит. Момичетата са прави, най-вероятно дългя протокол не е бил за теб, имаш още алтернативи. Аз също първите два опита не успях (бях по къс), последва лапаро (и при мен ЕМ), следващия ни опит беше по дълъг и беше успешен, така че събери сили и средства и действай смело!  :crossfingers:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #1023 -: Декември 13, 2009, 17:41:22 pm »
Mерси, на всички :), за надеждите.Е вчера ми върнаха едно ембрионче, но не ме окуражиха много. Аз не че се отказвам, но като няма читави яйцеклетки -май нямам голям избор. Той доктора сам ще ме откаже, е вчера ми го спести с думите- можеще и да е по-зле, да няма трансфер, но очаквам при следващата ни среща да ме свали с гръм и трясък на земята. И аз си мислех да не е от золадекса, но няма начин да е това причината, защото лекаря който ме оперира и слага инжекциите каза 4е е на-добре направо да се пристъпи към процедура без да се изчаква цикъл, защото золадекса може да се ползва като блокАж, но беше лято и клиниката не работеше, после бяха много натоварени и затова стартирах сега.
Дано стимулацията да не е била подходяща, но след толкова огромни количества хормони все трябваше да са повече :(. А и честно казно финансите са много важни, сега излезе 7000 левА, та по-рано от след година няма как да  повторим.
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #1024 -: Декември 21, 2009, 23:39:15 pm »
7000лв?? такива ли са цените без фонда? Аз чета в ценоразписите на клиниките 2500-2800 за ИКСИ.
Елис, колко време след последната инжекция ти казаха, че може да почнат опитите?
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #1025 -: Декември 22, 2009, 10:17:37 am »
Elis предполагам говори за общата сума - обикновено при инвитро процедурите най-много са разходите за лекарствата, отделно и хормоналните тестове, ако направиш и акупунктура и т.н. В цените на клиниките тези неща не влизат, затова средно излиза около 5000 лв на опит, и цената варира според това колко силна ще е твоята стимулация.


*
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #1026 -: Декември 22, 2009, 21:35:30 pm »
rossy, извинявай за въпроса, но как разбрахте че няма имплантация?
Да отговоря и на другите въпроси:
3120лв-ИКСИ( само процедура и прегледи по време на стимулацията-4 броя)
3550-лекарства
около 500лева-хормони и вирусология-ако искате мога точно да ги опиша. Не сме по фонда, защото с тази ендометриоза не мога да чакам година докато ни одобрят, а за съжаление ни забавиха в клиниката с подаването на документите( докторъм от март месец все казваше ела следващия, после след като ти дойде МЦ след Золадекса, после незнам какво си ) и затова  си платихме процедурата.
Ние сме и с мъжки фактор- 3%морфология и 3млн/мл( неуспешна операция на варикоцеле през февруари 2009- всички показатели паднаха стремглаво и последва 6 месечно приемане на хормони и различни добавки-никакъв ефект).Може би и затова докторът ни забави -може би чакаше резултатите да не са такива и да опитаме само с инсеминация-но.......
E и аз се нареждам сред момичетата с неуспешна процедура-ЧГХ 0,5- на 10 ден :(.
« Последна редакция: Декември 22, 2009, 22:20:30 pm от elis »
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
*
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #1027 -: Декември 22, 2009, 22:27:31 pm »
rossy, извинявай за въпроса, но как разбрахте че няма имплантация?

когато няма имплантация ЧХГ-то е    ниско т.е. както е било и при теб. Първият път когато имаше имплантация ЧХГ-о беше над 50 .Даже видях и 2-ра черта на теста за бременност- беше невероятно...Дано скоро всички да можем да видим това щастие и за износим здрави бебоци!
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #1028 -: Декември 27, 2009, 18:04:30 pm »
Zdraveite momi4eta!!!
Mnogo sum oburkana...ili po to4no me oburkaha.
Pri laparoskopia mi otkriha endometrioza.Posledva le4enie sus Lokrin depo.V produljenie na 6 meseca.
Poslednata mi injekcq be6e na 26 mart 2009...no do mesec avgyst ne poly4ih cikul.
Lekarkata koiato mi be6e do tozi den ypora se otkaza ot mia sly4ai..
Togava se oburnah za pomo6t kum profesor Gor4ev koito me operira.
Toi me preprati kum Docent Stoikov.
Blagodarenie na nego imam ve4e 3 cikula/no medikamentozno?...no vse o6te niamam ovylacia.
Sled sledva6tia mi cikul 6te me vkly4vat na injekcii koito sa za in vitro za da mi vuztanoviat ovylaciata.
Mejdyvremenno si podadoh dokymenti za invitro i naprolet 4akam obajdane..
......No ne gybia nadejda,4e i pri men 6te ygeee edno malko slynce:)

Пиши на кирилица!
« Последна редакция: Декември 28, 2009, 17:20:44 pm от evro »
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #1029 -: Декември 31, 2009, 08:28:53 am »
Преди започването на хормонална терапия, те съветвам да направиш консултация със специалист от друг град, за да чуеш еще едно мнение.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #1030 -: Януари 11, 2010, 13:45:55 pm »
Здравейте на всички дами тук!Нова съм и за първи път пиша.Аз също съм с диагноза ендометриоза.Накратко:оперираха ме коремно за премахване на миома от матката, но при операцията отстраниха и левия ми яйчник и лявата тръба, както се оказа заради ендометриоза.Назначиха ми лечение с шест инжекции Лукрин Депо 375.Въпросът ми е някоя от вас дали е лекувана с това лекарство и как се чувстваше по време на приема му?Ще ви бъда благодарна за инфото, което ми дадете!!!
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #1031 -: Януари 11, 2010, 17:01:04 pm »
здравейте момичета от доста време съм с диагноза,ендометриоза и вече ми писва да ходя само по доктори.вече се отчайвам :(
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #1032 -: Януари 12, 2010, 19:33:38 pm »
Здравейте момичета!
Искам да ви попитам нещо.Имам коремна операция - резултатът е ендометриоза,след нея 6 месеца Zoladex и так минаха 2 год.без никакъв резултат.Преди 5 дена ми бе направена лапароскопия,която се надявах да е оперативна(тъй като имаше съмнения за ендометриоза отново),но се оказа диагноститична,тъй като съм имала мнг сраствания,ендометр.огнища и ендом.киста...Сега трябва да ми дойде цикъла и да ми сложат 1-та инжекжия Zoladex,после след 2-та операция коремна,а не лапароскопска и още 4 инжекции.Та въпросът ми е трябва ли да ми се сложи инжекцията точно на 1-я ден от цикъла или може да е на 2,3,4 ден.Първият път когато ми слагаха инжекциите ми я сложиха някъде по средата на цикъла ми - няколко дена след като ми мина операцията и днес се зачудих дали трябва да е точно на първия ден? 8O
   И още нещо - минавали в момента Zoladex през здравната каса...? :ask:

« Последна редакция: Януари 12, 2010, 22:06:08 pm от evro »
*
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #1033 -: Януари 12, 2010, 21:19:12 pm »
dratva Золадекс от 2006г не се поема от касата.
Поемат се нови лекарства, но незнам на всички имената едното е Лукрин депо/т.
Само не разбирам защо ще ти правят коремна операция, знам за доста случай на оперативни лапароскопии със сраствания. Да не говорим, че моята киста беше огромна 9/7 см колкото портокал и според повечето доктори, които посетих преди да избера къде да ме оперират казваха, че с лапаро толкова голяма киста не може да се оперира. Кой ти прави лапарото, това което пишеш ми звучи странно. Иначе при мен лапарото беше веднага след като ми свърши цикъла(кървенето), а първата инжекция седмица по късно, помня че 10 дни след това ми дойде следващия цикъл. Но съм чела, че някой доктори практикуват слагането в 1-я ден на цикъла.


Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #1034 -: Януари 12, 2010, 21:36:44 pm »
на мен ми казаха да отида веднага след като ми доиде но не непремено първия ден. Твоя случай dratva е наистина странен. Доколкотро знам Золадекс не се приема повече от 6 месеца и не се повтаря.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #1035 -: Януари 12, 2010, 22:06:21 pm »
Здравейте момичета!
Искам да ви попитам нещо.Имам коремна операция - резултатът е ендометриоза,след нея 6 месеца Zoladex и так минаха 2 год.без никакъв резултат.Преди 5 дена ми бе направена лапароскопия,която се надявах да е оперативна(тъй като имаше съмнения за ендометриоза отново),но се оказа диагноститична,тъй като съм имала мнг сраствания,ендометр.огнища и ендом.киста...Сега трябва да ми дойде цикъла и да ми сложат 1-та инжекжия Zoladex,после след 2-та операция коремна,а не лапароскопска и още 4 инжекции.Та въпросът ми е трябва ли да ми се сложи инжекцията точно на 1-я ден от цикъла или може да е на 2,3,4 ден.Първият път когато ми слагаха инжекциите ми я сложиха някъде по средата на цикъла ми - няколко дена след като ми мина операцията и днес се зачудих дали трябва да е точно на първия ден? 8O
   И още нещо - минавали в момента Zoladex през здравната каса...? :ask:



А защо не са почистили огнищата, кистата, срастванията при лапарото?!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #1036 -: Януари 12, 2010, 22:14:04 pm »
Струва ми се вече че само аз съм на 6 месеца лечение Золадекс, а не директно инсеминации или друго. Момичета, има ли спонтано забременели след такова лечение?? Много се колебеах дали да пробваме веднага след лапарото, но реших накрая, че премахнатите кисти не са кои знае какво предимство и е нужно да се подтиснат тези огнища, както и доктора е предписал и тогава шансовете ще са по-добри - дано!!
Аз също се интересувам как ви понесе лекарството за толкова време. Аз бях се стреснала доста но се опитвам да не мисля вече за това..
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #1037 -: Януари 13, 2010, 14:24:32 pm »
МИЛИ МОМИЧЕТА, ДНЕС МИ БЕШЕ ПЪРВАТА ИНЖЕКЦИЯ ЛУКРИН ДЕПО, НАДЯВАМ СЕ ВСИЧКО ДА МИНЕ ПО ВОДА!ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ ВАС КУРАЖ, ЗА ДА СЕ СПРАВИТЕ С ГАДНИЧКАТА ЕНДОМЕТРИОЗА!ВИЖТЕ ЛИНКА ПО-ДОЛУ, ИМА МНОГО ПОЛЕЗНА И ИЗЧЕРПАТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ.
http://www.lechitel.bg/newspaper.php?s=0&b=96
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #1038 -: Януари 13, 2010, 19:36:24 pm »
Ох.. и на мен ми е много странно това,че не са ми махнали нито кистата ,нито огнищата и т.н.Днес пак се видях с д-ра и с две думи за него най - подходящ е варианта с подтискане на ендометриозата,после коремна операция с цел по-добър достъп и след това пак подискане.В болницата щом видяха първата епикриза от операцията ми през 2007г(а имено 1киста на лев.яйчник от 8 см и още една -2см,а на десния мнг ендометр.огнища,също по пикочния мехур,тънки и дебели черва,таза и мнг сраствания) се учудиха много как пак се е появила ендометриозата и то след 6 месеца zoladex - може и това да го кара да процедира така все пак съм 4 степен.Вече нямам търпение всичко да свършва и най накрая да  стигна до заветната цел.Благодаря ви за отговорите и успех на всички :balk_602:
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #1039 -: Януари 13, 2010, 22:02:33 pm »
Zdraveite momi4eta!!!
Pi6a po povod na le4enieto s lokrin depo.
Be6e mi napravena laparoskopia za kisti..........no se ostanovi,4e imam endometrioza.Sled operaciata imah ovylacia,no yvi niama6e rezyltat.Posledvaha 6 injekcii ot purvia den na menstryaciata.
Ob6to vzeto ponesoh dobre injekciite......niama6e strani4ni efekti osven okolo 5 kg . No pri men stana taka,4e 6 meseca sled poslednata injekcia niamah nikakuv cikul.Sega vse o6te sum na hap4eta za normalizirane na mese4nia cikul.Sega 4akam da mi doide za6toto lekyva6tia mi doktor iska da napravim stimylacia s Purogen za po dobur rezyltat.
Imam podadeni dokymenti w fonda..nomera mi e 4604 i 4akam.
Ne iskam po nikakuv na4in da vi ot4aivam momi4eta.Pri vas moje i da ne e taka kakto pri men..nadiavam se ne6tata da se vuztanoviat po dobre.
Yspeh na vsi4ki


Пиши на кирилица!
« Последна редакция: Януари 14, 2010, 08:04:55 am от Ledena_luna »