0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #420 -: Октомври 04, 2018, 16:32:56 pm »
 :oops: Аз Мони не харесвам. Сими, че е прекалено малък за Симо  :lol:
Мен ако питаш ще изчакам първи цикъл и се мятаме, но май ще е добре да си почине малко организмът ми, че пак ще трябва лечение по време на бременност, а и сме само двамата с мъжа ми, нямаме кой да ни помага и няма как да имаме. 2 деца с година разлика ще е прекалено. Поне да стане на 6-7 месца и така.
Рестартът не  е само за пролактина, а за всичко. Ето, за месец без нищо си имаш само една банална кандида, която даже не е проблем.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #421 -: Октомври 04, 2018, 16:41:58 pm »
Аз нямам предвид пролактина, там не става с рестарт, имам в предвид теб по принцип.Казах ти и преди време трябва ти почивка.Отидете някъде или за Нова година се съберете с приятели.Чакат те прекрасни емоции покрай племенниците.Малко се пусни по течението, помага.Аз само така оцелявам!Не че не си правя изследвания и тестове, но гледам да излизам с приятели, да правя разни хубави неща.Казвам го като човек минал по вашия път вече.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #422 -: Октомври 04, 2018, 18:25:27 pm »
Много далече Нова година,още другия месец отиваме на Пампорово :)
Бях при ендокринолога. Реших аз нищо да не казвам, каквото той обясни. Каза, че пролактина не ми пречи (така и го чувствам, всъщност съм доста весела напоследък). Каза, че е много леко отклонение. По принцип не би ми предписал лекарства, но каза, че само заради неуспешното инвитро ще го направи. Каза, че не това е била причината, но понякога има много малки причини, които сами по себе си не са проблем, но в комбинация обръщат колата. И след като тази я знаем ми предписа Бромко(нещо) си до положителен тест. Цефасел каза да спра при бременност. А диетата :  да не ям само сладко Заради инсулина, но да си ям въглехидрати и да надебелея. Много препоръчвам д-р Георгиев.
Надъхах се, всичко е наред. Ще забременея този път. Знам го <3 Не, ще забременеем :*
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #423 -: Октомври 04, 2018, 21:59:13 pm »
Тери, радвам се как звучиш! Само така! :)
Благодаря, Павла, за мнението за добавката.
Сега питане към Маги и към всички запознати, аз съм на еутирокс от 2 години, следя си TSH, поддържам в норми до 2. Днес обаче имам болки при изпъване на врата в областта на щитовидната жлеза и си напипах топче там. Възможно ли е образуване на възел при положение, че съм на терапия. Много се сдухах. Отделно ми се гади малко от вчера. Все да има по нещо...
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #424 -: Октомври 04, 2018, 22:14:36 pm »
До колкото аз съм запозната,освен ТСХ,трябва да се следи и Т3 и Т4. Понякога Тсх е в норма,но другите не са. Нека други пп запознати се включат,ако не съм права.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #425 -: Октомври 04, 2018, 22:37:53 pm »
Мисля, че жлезата може да се измени въпреки заместващата терапия. Отиди да ти направят ехо, а може и да не е от нея.

Тери, Бромо-нещо си е допаминов антагонист, както ти бях писала.
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #426 -: Октомври 05, 2018, 08:27:02 am »
Момичета, колко време след спирането на фемара настъпва овулацията. 4 двн я пия и ме наболяват яйчниците, след 4 дни съм на фоликулометрия.
за тях знам че трябва да е под 2 за забременяване, а високия пролактин подтиска овулацията и имплантациятя.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #427 -: Октомври 05, 2018, 08:59:21 am »
Тери, звучиш супер, много се радвам!

Кукапетел, отиди на ендоктинолог и поискай ехография.Може от нещо друго да е бучката.По-принцип по време на стимулация може да се повиши ТСХ, но не фрапантно, същото става и като се забременее.Следи и фТ3 и фТ4, хубаво е да са в оптимални норми.Възел толкова голям няма как да се образува за кратко време.Би трябвало да са го видели, според мен е нещо дрго, но отиди на лекар да си спокойна!

Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #428 -: Октомври 05, 2018, 09:44:58 am »
Благодаря за съветите, ще отида, че се притеснявам!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #429 -: Октомври 05, 2018, 10:09:11 am »
Kukapetal, може и някой лимфен възел от подуване на гърло да е. То времето виж го, сутрин ти духа в гърлото, на обед жега. Аз съм с хронично възпаление на сливица и без даже да съм разбрала кога от времето се е възпалила и що гной изтече онзи ден. Може и ти нещо да си простудила и даже да не си разбрала. Естествено трябва да идеш на лекар, но знаеш, че винаги основно ни е притеснението.
В това се убедих вчера, докато чаках в лабораторията за Пролактин, дойдоха 12 човека. 2 мъже и 10 жени да се изследват. Може би е вярно, че ние движим света, ама май го движим с притеснения и мисли.
Орхидеа, това няма как да бъде отговорено, дори лекар не може. Днес кой ден ти е? Аз като бях на подобна стимулация ходих на 2ри ден от цикъл, на 9ти ден и после зачестих, за да се изчисли овулацията.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #430 -: Октомври 05, 2018, 12:45:46 pm »
Много мразя хора които лесно са станали родители, да ми дадат прословутият съвет : -"Спри да го мислиш, и ще стане неусетно" Как да не го мисля, няма такъв вариант, хората като мен с проблемен прогестерон, не може да не следим овулацията, щом го мисля и се тревожа си има причина, омръзна ми да слушам изтъркани съвети а някой пита ли ме как се чувствам, някой пита ли ме колко пъти скривам сълзите си зад изкуствена усмивка, за да се преструвам че уж се радвам на някоя моя забременяла съученичка или роднина, ужасно е да се събуждаш и да те пронизват мисли, че може би си наказана да нямаш деца и трябва да търпиш, само ние момичета си знаем как боли и как се ядосвам когато някой си захвърлил детето с лека ръка, а ние даваме по последната си стотинка за лекарства и изследвания, не издържам вече. 😭
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #431 -: Октомври 05, 2018, 13:22:09 pm »
Здравейте мили мои слънчеви момичета. Чета ви постоянно, но от доста време не съм писала,защото няма какво ново да споделя. Вкарала съм се малко в паника. Последните месеци цикъла ми е на 26,28 дни,последния преглед при док беше миналия месец и казаа че всичко ми е наред. Този месец трябваше да ми дойде на 02.10,но все още нямам цикъл.Изключвам мисълта да съм бременна,защото опитите ни бяха доста след предполагаемата овулация и започвам да мисля какво подяволите се случва с мен. Дала съм си срок ако не ми дойде в понеделник съм пак при док.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #432 -: Октомври 05, 2018, 13:29:47 pm »
Джулия, не се притеснявай, случва се. Преди да започнем опитите цикъла ми беше като часовник, направо под час. Още от първия месец започна да ми варира и мисля, че на доста момичета същото им се е случило. Даже един месец имах 5 дена закъснение и чак на кръвен тест ходих, но си ми дойде нормално. Тогава ходех и на фоликолуметрия и всичко си беше наред. Винаги я има надеждата, че може да е станало, което ти пожелавам, но сега се сменя времето много рязко и такива аномалии за възможни. Не се притеснявай. А и кой знае как са ти хормоните след спонтанния, следиш ли ги дали са се върнали в норма?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #433 -: Октомври 06, 2018, 19:28:26 pm »
Леле днес никой не е писал, що така? Как сте дами, почивате ли в това хубаво време?

Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #434 -: Октомври 06, 2018, 19:39:15 pm »
Хаха Маги и аз влизам гледам никой не е писал, викам си лелеее какво се случва. Аз чистя цял ден...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #435 -: Октомври 06, 2018, 22:51:28 pm »
Момичета,във вторник отивам при доктора ,с една приятелка.И тя се реши да си размърда д-то,те са с неустановен стерилитет.Аз ще говоря с него за инсето и да видим какво ще каже ,да почваме изследвания  и каквото трябва.Мисля си ,дали ще ми предпише стимулация или на естествено ще я караме?На мъжа ми пак ще му спестя висенето пред лекарския кабинет,може би не трябва,ама знам колко е зает .Вие можете ли да си представите ,той е част от двойка бореща се със стерилитет ,и първо не повдига тема за АРТ,а на всичко отгоре ми заби въпроса "ами каква е разликата между инвитро и инсеминация?".И като вдигнах вежди,си взе телефона и почна да чете .Ами за него разлика няма,и в двата случая освен материл да даде няма какво друго.

Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #436 -: Октомври 06, 2018, 23:36:18 pm »
Е слънцее споко и моя беше така и на дълго и на широко му обясних. Той даже си мислеше за ин витрото че няма да е с него материал... мъже хахах успех на прегледа и да кажеш какво е казал доктора
Терииии всичко наред ли е? Цял ден не си писала това не е в твой стил хах
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #437 -: Октомври 06, 2018, 23:38:47 pm »
На теория, да. Ама аз покрай инвитрото го запознах с всички странични ефекти и рискове, поне за да ми се пише плюса за участие. Да не се впишеш с нас за октомврийския бум на бебета :)
Аз съм много напрегната тази вечер. Даже без да исках изпих Бромокриптин цяла таблетка вместо половинка. Предполагам, че за веднъж няма да е проблем.
Просто тази вечер говорихме с брат ми за земята за къщата..аз според него не съм се изразила правилно и ми се обидил, аз от своя страна се обидих на неговата реакция. Та добре, че баща ни ни събра да делегира разговора. Ревах два часа, като започнах и не можах да спра от Дуфастона. Но за мен ме очаква в годините трудна комуникация с брат ми, пораснали сме доста и то по различен начин.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #438 -: Октомври 07, 2018, 00:01:26 am »
Ох Тери отдъхнах си че писа.
Ама нещо не разбрах какво си казала та той не е реагирал както трябва?
Имай си едни на ум за по напред... но все пак ти е брат
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #439 -: Октомври 07, 2018, 08:25:21 am »
 :lol: да ти кажа и аз се усетих, че съм много редовна и уж все си казвам да намаля писанията ми, че ставам досадна, ама с тази работа на компютър не се получава.
Иначе явно съм казала :"ние решихме да построим къща на Еди коя си неизползвана земя" и той се ядосал как така си решавам без да го питам. Пък аз съм питала родителите си, защото земята е тяхна. Че даже и пари ще му изплатим. Та оревах света, защото не съм искала да го обидя или пренебрегна. Но ако не беше баща ни нямаше да се споделят тези мисли и щяхме да си останем ядосани един на друг., Стане ли въпрос за земи и пари няма брат, няма сестра. На Мишо майка му това работи - делба на имоти и ми е разказвала колко грозно става. Хората стават други и не мога да си обясня защо. Аз мисля, че съм готова на повече отстъпки.
Та сега и за стерилитета. Спрях Дуфастона и до няколко дена чакам цикъл и се качвам на магарето и в буквалния и в преносния смисъл  :D После чакам и Маги да цъфне с цикъл. Нейното бебе е замразено на пети ден и тя е с ранна овулация, та много бързо ще ме настигне.
Знаете ли, че при отрицателния тест тя веднага ми се обади по телефона. Бях сама, Мишо беше някъде долу. И като ми звънна тя, знаех че не съм сама, а че имам вас без дори да се познаваме.
Слънце мое, кога ще ходиш да пускаш контрола на Уреаплазмата? Беше ми интересно какво означават микробните ти числа, но май се загуби из моите писания. Затова трябва да намаля.
Хайде да ставам, че съм обещала да правя за бебешки рожден ден от обемните цифри и тази тишу хартия отнема цяла вечност
« Последна редакция: Октомври 07, 2018, 08:30:41 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света