0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варикоцеле
« -: Юли 25, 2009, 02:37:53 am »
Привет на форума! Мъжът ми е имал разширена вена на левия тестис (варикоцеле) точно в пубертета трябва да увеличи нивото на тестостерона. До сега не е приемал никакви билки или лекарства и хормони по този повод. Има някои симптоми за дефицит на тестостерон като лесна уморяемост, хронична умора, липса на достатъчна активност, слабост. Като тренира не задържа мускулна маса. 183 см е, а тежи 69 кила!!! Какво да приема? ZMA помага ли при това?

Въобще възможно ли е варикоцелето през пубертета да забави развитието? Сега е на 23, дали е късно да увеличава нивото на тестостерона си или никога не е късно?

Все пак тестостеронът е много важен за мъжете - влияе и при качеството на спермата, половата мощ, както дори и външния вид.

Във Военна болница за нищо не стават! Правиха му операция за варикоцеле отляво, а сега пак се появи разширена вена! Да не говорим, че не му изследваха изобщо спермата, а също така не използват ехограф. Не винаги си личат разширените вени само с гледане и пипане. Явно във Военна болница са аматьори. Не очаквах такъв непрофесионализъм!

Също така него го притеснява размерът на тестисите му - доста е малък. Причината явно е, че когато нарастват неговите не са нарастнали достатъчно (както вече споменах той имаше варикоцеле от 14-15 годишен, когато е началото на пубертета). На 19 го оперираха, а на 22 се оженихме.
*

    fibo

  • *****
  • 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Re: Варикоцеле
« Отговор #1 -: Юли 25, 2009, 03:24:59 am »
Здравей,за продукцията на тестостерон(ако е недостатъчен)а и както за цялостното възтановяване на половата му продукция е добре да се взимат витамини,антиоксиданти и аминокиселини(най-вече).Това са Вит. Е,Б6 Б12,фолиева киселина,селен,цинк
Антиоксианти като Вит Е,астаксантин...и аминокиселини като Л-карнитин,Л-аргинин.
Продават се поотделно,но и в комбинация.Нашите се казват Профертил,поръчихме ги от Австрия,но може би и на БГ пазар се намира нещо подобно.Относно билки,пие се Мужик корен,както и Мака,за потентност и засилване подвижността на сперматозоидите.
Да,възможно е малката форма на тестисите да е в резултат на Варикоцелето.
Съветвам те да се обърнете към познат специялист,от форума чувам добро за др Кацаров - София. Направете задължително спермограма(в клиника по стерилитет,не обикновена лабо.)и хормонални изследвания!
Симптомите които описваш може да са от занижен тестостерон,но и от мн др неща!
До тук,вс ясно,само не разбрах - след операцията от Варикоцеле,той отново има разширена вена?Къде?В тестисите?Ляв - десен?
Все пак разширената вена е Варикоцеле!
И как се прави операция на разширена вена без ехограф!!!
А бе хора,трябвало е да избягате от там,още тогава....
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!