0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #760 -: Май 20, 2012, 00:26:28 am »
Танитка, страхотна новина!
Много се радвам за теб :hug2:
Лека бременност и здрави бебчета около термин :P




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #761 -: Май 20, 2012, 12:46:22 pm »
Честито и от мен, адашке! Стискам палци всичко да е наред! Живи и здрави бебчета на финала!

*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #762 -: Май 20, 2012, 12:53:17 pm »
Blue_sky, kisela, olivia, tanita - благодаря ви от сърце!
Кисела, ти беше дала заявка за още едно - пожелавам ти го!
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #763 -: Май 21, 2012, 09:43:08 am »
Blue_sky, kisela, olivia, tanita - благодаря ви от сърце!
Кисела, ти беше дала заявка за още едно - пожелавам ти го!


Още кърмя,Танита.Иначе се надявам и моят Док.да е на същото мнение като мен :D.Поне мога да се явя на поправка за момче,пък...каквото такова,ама след като отбия Бузана.


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #764 -: Май 21, 2012, 11:15:29 am »
Момичета бременна съм! На 44 и след незнам кой под ред опит ин витро (спрях да ги броя). Към момента плодните сакове са два, другата седмица съм на преглед за сърчица. Предполагам, разбирате, че съм твърде притеснена поради възрастта ми, но искренно се надявам всичко да е наред до края.
Бременна съм благодарение само и единственно на безкрайния професионализъм на д-р Владимиров! Благодаря ви Докторе - от сърце!
Не се отчайвайте, не отлагайте и търсете истинските професионалисти!
Обичам ви и пожелавам късмет и успех на всички!

честита заслужена и дългоочаквана радост, Танче! и ние те обичаме! успех!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Забременяване на 40+
« Отговор #765 -: Май 22, 2012, 07:50:49 am »
Здравейте! Новини и от мен. Вчера бяхме на преглед - пораснали сме 18,4мм. Доктора каза, че всичко е наред. Към 14-15 юни трябва да отида с направление за ЖК. :)

*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #766 -: Май 22, 2012, 15:57:03 pm »
Jam, благодаря!;-)
Адаш, много сте големи!;-))) Стискам палци!
*

    sara68

  • ***
  • 269
  • Няма начин да няма начин :))))
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #767 -: Май 26, 2012, 17:15:58 pm »
Здравейте момичета!
Записвам се и аз в тази тема-на 43г съм с 3 опита инвитро през последните 2 години.Два стимулирани опита : първи  с  - резултат,втори с + резултат,но за кратко.Трети опит на естествен цикъл след събиране и замразяване на ембриони - за 5 поредни цикъла събрахме 7 ембриона като два  цикъла бяха без стимулация(резултат 1+1),два бяха с лека стимулация с клостилбегит и меногон (резултат 3+2) и последния цикъл беше с празен фоликул.Заради ген. проблем при мъжа ми ( проблем с 9 хромозома)ни бяха препоръчали ПИД преди трансфера,та от 7-те ембриона 6 се размразиха,5 от тях годни за изследване и след изследването 3 добри за трансфер.Трансфер на 5-ти ден на 1 бластоцист и 2 морули(едната май не беше много добра)и за съжаление - резултат.
При коментар след неуспеха д-р Стаменов ми каза,че предвид ген. проблем при мъжа ми и моята възраст  най-голям шанс за успех при нас би имало вариант с донорска яйцеклетка.И тъй като нито имам време нито пък финанси за да пробваме и други възможности(примерно донорска сперма,което също беше вариант) реших да заложим на варианта с най-голяма вероятност за успех.
Та в общи линии това са нещата при мен.Мисля обаче, докато му дойде времето за това(да намерим финансиране,да ни намерят донорка...)да си следя стриктно овулацията и да действаме през това време,пък....знае ли човек ...
Да не губим позитивното мислене въпреки всичко и да действаме!!!И да вярваме,че заслужаваме това да бъдем майки ,да ни се случи! :)
На двете Тани- много стиснати палци нещата да се развиват добре до края!
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #768 -: Май 26, 2012, 19:41:17 pm »
Браво и на двете Танити да са ви леки 9те месеца и сладки бебенца да гушкате.
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #769 -: Май 26, 2012, 20:57:06 pm »
Eeee, това е страхотна новина за мен, след като не бях влизала доста време в сайта.
 Танита, преди редовно следях постовете  ти, и след толкова мъки исках искренно един ден да успееш, още повече че си при един от страхотните професионалисти- д-р Владимиров, който сбъдна и нашата мечта, и на който всеки ден съм благодарна.Пожелавам ти тези два плодни сака да останат докрай, за да имаш едно двойна щастие, след толкова много изпитания!
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #770 -: Май 26, 2012, 22:12:04 pm »
Танита да си в тази тема!;-)
Така искам да повлечем крак...Дано!
Днес чухме сърчице, едничко, но биеше силно и прекрасно!
Пожелавам го на всички, които все още не са го чули!
Момичета, не се отказвайте, има шанс и на нашата възраст (преклонна)!
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #771 -: Май 27, 2012, 17:16:33 pm »
Ееееееее,браво на Танитите!И аз съм на почти на 44,родих за пръв път на 42.Правих инвитро неуспешно и 2 месеца след инвитрото забременях спонтанно.Сега се радваме на най-хубавата ,жива,дива и умна Михаела.Танитите сега да се гласят за БХС,амниоцентеза и още други изследвания заради възрастта.Но да не се притесняват,всичко минава.А разминаването в гестационните седмици по различните видеозони да не ги притеснява.Аз имах няколко дати за термин,но дъщеря ми не се роди на нито една от тях.
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #772 -: Май 27, 2012, 23:15:10 pm »
Танитки, оставаме със стиснати палци- за хубави изследвания, лека бременност и здрави бебета около термин.
От всичките ежемесечни прегледи и 3 фетални морфологии само 2-3 пъти ми уцелиха термина с +/- 1 ден( аз си знаех точната дата на зачеване) иначе ехографите показваха 5-8 дена напред или назад. Това да не ви притеснява.

И да добавя за останалите момичета в темата една обнадеждаваща новина. Тези дни моя братовчедка роди първото си дете на 44г. След 2 неуспешни Ин витро е забременяла по естествен път въпреки годините и наднорменото тегло.
Желая успех на всички!
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #773 -: Май 27, 2012, 23:46:25 pm »
Благодаря на всички за пожеланията! Надявам се наистина всичко да е наред и накрая да си гушна едно здраво бебенце! Пожелавам и на адашката същото!
Сега малко за мене - аз съм на 43, но през септември ще навърша 44. Това не ми е първо дете - имам две големи деца - дъщеря на 21 и син на 18 години. Освен това си имам и внучка на 2 годинки и през юли очакваме още една мома. Може би за някои ще бъде странно при това положение как съм се решила да имам още едно дете - но понякога живота на човек се развива по неочакван за него начин. Разведена съм от много години, отгледах децата си почти сама, едва преди малко повече от две години срещнах човека, с когото бих искала да изживея живота си. Той няма деца и аз не мога да изисквам от него да се откаже от желанието да има собствено дете. Преди две години забременях, но присъдата на лекарите беше мисед. От тогава напразно се опитвахме, вече почти се бях отчаяла. Но когато най не очакваш да се случи чудото то се получава.
Забременяването ми е по естествен начин, килограмите ми са наднормени, но аз и никога не съм била слабичка. Наистина се надявам всичко да е наред този път. Поне засега е така! Дори в сравнение с предишните ми бременности тази е по-лека. Малко ми е притеснено от реакцията на хората покрай мене(все пак живея в малък град), но най-важно е как ще посрещнат новината най-близките ми. Дъщеря ми се радва за мен. На сина ми все още не съм казала, но предполагам, че и той ще се зарадва. А това е най-важното!
Благодаря на всички още веднъж за хубавите пожелания и дано да има и други хубави новини в тази тема! Чувствам се по-добре когато знам, че не съм единствената, която се решава да има дете на тази възраст! Наистина при някои от вас това се дължи на други причини, но все пак да имаш дете е нещо наистина страхотно, независимо от възрастта! Пожелавам го на всички в тази тема - сбъдване на мечтите за едно малко човече! :)

*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #774 -: Май 28, 2012, 10:07:28 am »
Tanita68.Пожелавам ти още веднъж да си една щастлива мама. Ти си силна жена ,щом си отгледала сама две деца ,ще се пребориш и с предрасъдаците на малкия град. да не е лесно знам ,но така е винаги ,когато се появи нещо ново. Първо ще говорят,после всички ще му се радват.
Съгорна съм всичко ще е наред,най-важно е вашето щастие и щом е така всичко друго е невидимо и незначително.
Пожелавам ти ,къщата ти да се напълни с малки бебчета и бебчета внучета. Да стане весела къща.
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #775 -: Май 28, 2012, 10:26:29 am »
  Танита в тая необичайна ситуация ще сте най-интересното и забележително семейство във вашия град от положителна гледна точка.А малкото буболече като се появи ,всички ще му се радват.Освен това от собствен опит ти казвам (и аз налято ставам на 44)ще си пример за успокоение на мнозина изостанали малко със създаването на поколение.
*

    sara68

  • ***
  • 269
  • Няма начин да няма начин :))))
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #776 -: Май 29, 2012, 11:58:50 am »
Да добавя и аз малко факти за подкрепа на вярата и надеждата ни за дете:Братовчедка ми ми роди първото си дете на 37г,а второто на 43г и двете са заченати по естествен път.След второто - половин година след раждането имаше пак бременност,но...направи аборт,защото решиха че няма да се справят с повече деца.
Моя приятелка също имаше бременност на 43г  - по естествен път,но понеже също не беше планирана реши да направи аборт.
А при мен като се върна години назад се сещам,че майка ми ми беше споделила,че има бременност когато аз бях 2курс в университете,което означава ,че тогава е била към 44г- е естествено направи аборт,защото ние с брат ми бяхме големи,пък и в онези времена на това вероятно щеше да се гледа странно и тя определено беше притеснена.
Та така момичета- надежда винаги има- трябва и много вяра и положително отношение към живота!!! :D
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #777 -: Май 29, 2012, 15:08:45 pm »
Добре де, Sara, като знаеш всичко това от опит на близки хора (аз също знам много аналогични близки примери), не се отказвай така бързо от твоите яйцеклетки. Доколкото разбирам, сте с мъжки фактор, а ти пробвала ли си с донорски сперматозоиди? Пишеш, че поради финансите избираш най-печелившия вариант с донорска яйцеклетка, но най-добрият вариант е твое дете. С финансите е трудно, но когато се бориш за детето си, всичко друго остава на заден план. Представи си, че можеш с твоя яйцеклетка, а ти отиваш на донорска яйцеклетка поради мъжки фактор?! Не пренебрегвай възможностите си за свое дете, ако не си правила ин витро с донор :male:. Не знам какви са ти изследванията, но от тях зависи, а също и от резултата на ин витро опитите с твои яйцеклетки :female: и донор  :male:. Това, че при някоя жена не става на 40+, не означава ти да се отказваш. Ти не си тази жена, ти си друга жена. Вярвай на това, което става с теб, а не с други жени на 40+.  
« Последна редакция: Май 29, 2012, 16:21:47 pm от mammita2012 »
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #778 -: Май 29, 2012, 16:16:07 pm »
Sara, не е ли вариант да опитате инсеминация с донорска сперма?
*

    sara68

  • ***
  • 269
  • Няма начин да няма начин :))))
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #779 -: Май 29, 2012, 18:15:30 pm »
Момичета,аз от нищо не съм се отказала и затова в предишна публикация бях писала,че смятам няколко месеца стриктно да си следя овулацията и да действаме,пък ....може и така да стане.Много съм ги мислила нещата,но щом и доктора ми казва,че повече проблема е в качеството на моите яйцеклетки отколкото хромозомния проблем при мъжа ми(който е в много малък процент и я се прояви ,я не)съм склонна да се съглася ,че вероятно е така.Та...може пък и по естестввен път да уцелим някоя добра Я от малкото останали и да свърши работа.
Маммита,защо реши,че сме с мъжки фактор - да има някакъв генетичен проблем с 9-та хромозома,но както и от разговора с проф. Кременски разбрах,% на вероятност за неговото проявление са много малки,пък и не е нищо толкова сериозно и може да се изследва в началото на евентуална бременност.
Д-р Стаменов ми каза,че не пречи да правим и други неща освен с донорска яйцеклетка,но вероятно ще са пари хвърлени на вятъра.И това си е мнение на база направените 3 опита и хормоналните ми резултати.Опитвам се да гледам не нещата трезво без излишни емоции ,за да мога да преценя вярното решение,макар че ...никога не си сигурен кое е то.И в крайна сметка дете,което 9м си носил в утробата си с какво го прави по-малко твое независимо от вида на Я?!.Аз поне така смятам,че не трябва да се превръща във фикс идея начина на зачеване- важното е да се случи и го пожелавам на всички ,които се борят за това!!!!