0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #640 -: Октомври 11, 2015, 14:07:31 pm »
и аз съм с няколко зарядни, не се беше случвало котките да ми скъсат или изядат кабел, но децата бързо и успешно се справиха с два броя, та се оказа много полезно, че имам повечко  :lol:

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #641 -: Октомври 12, 2015, 00:34:44 am »
За съжаление не е приключила серията. Днес се счупи ( добре че само временно) пералнята ( :-( ), която всъщност е в гаранция. За капак,  вероятно гумите са от бавно изпускащите, защото вчера обикалях сума ти време на тях, а днес като излезнах и се бяха смъкнали, та явно са срязани. Сега и гуми трбява да купувам, но временно ще закърпя положението, като сложа направо зимните гуми.  Утре имам сума работа и няма да мога да я свърша, а и ще водя двете на градина, както знаеш в две различни градини са и после отивам към нас да вадя зимни гуми от мазето да ги товаря, че да са готови да караме колата да се сменят направо и после с рейсчето на работа, не е ясно кога ще стигна, а от това зависи кога мога да се върна. Абееее. не е истина направо.  Освен това Ивана май е с някаква слаба ушна инфекция, но няма температура, но се оплаква от болка. Та  понеже няма температура, не съм и давала лекарства, но то само ми липсва утре да отида да каже боли ме ухото в градината, че да ме викнат да си я взимам, нали ги знаеш какви са. Аняма да седна да си тъпча детето излишно с лекарства заради нечии объркани разбирания. Ще си ходи така, пък ще видим. Надявам се до утре да и е минало де.
 Хайде дано нова седмица, нов късмет, че не издържам вече.



  
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #642 -: Октомври 12, 2015, 00:52:44 am »
Уффф, ако щеш ми вярвай - снощи си помислих, че са ти срязали гумите и са такива дето не сдухват веднага и с помпане закрепят за няколко часа, ама викам - ха дано просто някой е врътнал вентилчетата... Но уви - у нас, бай ти Ганьо, не се занимава с "предупредителни наказателни акции". Скоро ще е време за зимни гуми и без това - няма толкова дерт да ги смениш, язък за сегашните, ако не подлежат на ремонт. "Чудесен понеделник" те чака, дано се размине с Ивана и да не е сериозна ушна инфекция... Баси - подкарах го като баячка на добри пожелания и "ха дано...", ама какво да ти кажа друго.  :lol:
Поне не се съмнявам в теб, че каквото и да е - ще се справиш, ама дано наистина дотук е било с тази "черна серия".
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #643 -: Октомври 13, 2015, 19:57:30 pm »
Предвид източника - колко е вярно това, ако има нещо вярно, колко % е - не знам. Обаче и малко истина да има...това вече е диагноза. Психиатрична. Трябва нов раздел в тези учебници да се направи специално за европейците... Примерно: "Патология на толерантността" http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=51217
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #644 -: Октомври 13, 2015, 20:04:12 pm »
Предвид източника - колко е вярно това, ако има нещо вярно, колко % е - не знам. Обаче и малко истина да има...това вече е диагноза. Психиатрична. Трябва нов раздел в тези учебници да се направи специално за европейците... Примерно: "Патология на толерантността" http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=51217
8O 8O 8O  кО речИ?! В такива случаи ми иде да кажа само : "Боже, ела и си прибери версиите".
Аз викам след покриването на кръстовете и жените да почнат да се покриват, сакън някой емигрант да не вземе да се обиди илк разстрои...


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #645 -: Октомври 13, 2015, 21:05:00 pm »
Не знам вече какво да кажа за цялото това малоумие на на населението европейско имам предвид. Че световните лидери си имат друга игра, че религията (все тая коя) се използва за средство за манипулация и на едните и на другите в момента, а на кой какви са му целите и интересите - отделна тема.
Но наистина не разбирам аз овчедушното търпение и мълчание на самото население в тези държави, неосъзнаването, че не иде рече за "религиозни свободи", за хуманно и цивилизовано отношение към някакви придошли сега на европейска територия хора. Става дума за това, че бавно, сигурно, малко по малко се променя облика на цял един континент, именно поради религиозните влечение на някакви групи хора, които сега се преселвали насам. Сега по-масово де, те отдавна се преселват и заселват насам т.е. колко се интегрират - знаят всички, ама пак някакви такива - блеят, почесват се, надяват се този път да е друго...Ми не ги разбирам, да. Може би просто съм твърде проста, за да осъзная тая възвишеност западноевропейска. Възможно е.

Европа е християнска и трябва да си остане такава. Ама не го казвам "християнска" в строго религиозен смисъл. "Християнска" в смисъл, че защото тази религия масово е изповядвана на нашия континент от векове, въпреки всякакви грозни епизоди и изцепки свързани с нея същата - все пак се е случило и Просвещението и сме стигнали където сме, защото християнството не е толкова крайно мракобесна доктрина като исляма. По принцип. Второ, че е доста по-стара религия, по-адаптивна към светския живот да го наречем, отдавна надживяла фазите, които исляма в момента изживява.

От вчера насам, в една друга тема се заговорихме за религия по друг повод... Моите позиции по темата са ясни, не от вчера де и друг път сме обсъждали сходни въпроси тук. Кръстена съм апропо и бях на 14 години тогава, не е да не са ме питали искам ли, не искам ли... Нямах против, мисля, че приемам това да съм "православна християнка", като чат от етно-колтурната си идентификация, предвид, че съм българка. Както приемам, че съм "тракийка" да кажем (със сериозна македонска жилка де  :lol:) Както приемам, че нашата изумителна родопска песен си лети в космоса и понеже е наша - значи един микрон от мен - лети с нея сега някъде... Това за мен като българка са дадености, те са ми корена, същността на всички ни, за да сме каквито сме над 1300 години вече. И с хубавто и с лошото ни разбира се. Е, ОК - не съм религиозен човек както са други, намирам това за глупаво, отживелица, робско поведение в някакъв смисъл и то доброволно робство и самоограничение на духа и съзнанието на човека. Но пък винаги се е случвало да живея в близост до църкви. Толкова ми е свойствен камбанния звън рано сутрин, в празнични дни, че при първото ми местене в София (където в близост нямаше храм), някъде около месец ми отне осъзнаването, кое е това, което ми липсва и ми е несвойствено...ми не чувах църковни камбани просто и ми беше странно, докато свикна.  :lol: Това, за което говоря сега е "чувство за идентичност". Не е за религии, права, псевдоморал и псевдотолерантност. Считам, че всичко има граници. Считам, че границата на толерантността трябва да се постави там, където една общност посяга на идентичността на гостоприемника, претендирайки, че така пази своята собствена идентичност. Сори. Има си правила за тия неща и ги има открай време. В чужда къща - по правилата на домакините. Ако наложиш своите в чуждата къща - това не е интеграция, мирно съжителство, толерантност и пр. напудрени и кухи в обсъждания контекст фразички. Това е просто инвазия и превземане на зяпащите небето домакини. Какво джанъм му е сложното за схващане - едва ли някога ще разбера.

Който има оръжие за продаване - ще го продаде, който има бомби за пускане - ще ги пусне, който има петрол за полазване, територии за превземане, сметки за разчистване - ще си го свършат всичките това, сега "в мътната водица". А драгото европейско население блее и си играе на толерантност и си мисли, че го вали дъжд... Ама не е дъжд. Като поприключи патакламата - на нашия континент ще има милиони хора със съзнание и виждания за живота от 15-и век. Характерното за този век и оооколо него е, че е било на почит да си налагаш правотата с всички средства, само защото ВЯРВАШ, че си прав за нещо си. Такива хора, сред едни други хора мислещи и живеещи наистина в 21-и век, които дълбоко вярват, че всеки за себе си може да е прав за всичко и сме "няма проблем", прави вторите беззащитни. До глупост.  :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #646 -: Октомври 13, 2015, 22:44:35 pm »
Не се вълнувайте излишно! Статията е стопроцентова "партенка".

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #647 -: Октомври 13, 2015, 22:53:53 pm »
Не се вълнувайте излишно! Статията е стопроцентова "партенка".

Материалът, както казах и аз - вероятно е точно това. Проблемът е, че процесът се случва, независимо дали има такива материали, дали ги няма, дали ако ги има са от сериозни източници, дали не са...
По повод разговора ни и "партенките". Многократно се е случвало, по всякакви теми да излезе информация/статия за случка някаква си за нещо. Такава възмутителна, притеснителна, потресаваща случка... Умните и "възвишени" граждани, знаейки каква помия са медиите и как могат да направят от мухата слон - често казват "мани партенка". Минава някакво време и се оказва, че "партенката" са си голи факти, ама понеже са изнесени от "несериозна медия", или в прекалено сензационен стил на писане/говорене - минават в графа "бе пълни глупости", заради това само. Обаче всъщност са си живата реалност се оказва накрая.
Относно мюсюлманите заселили се в Европа, тяхното поведение, проблемите произтичащи от него - се пише и се говори от мноооого години Блу. Някой каже нещо по въпроса, 10 други подкрепящи държавната политика по същия въпрос се хукват да обясняват каква "партенка" е това, ако признаят проблем изобщо - ма то било лкално, инцидентче, само еди кой си Ахмед, еди къде си направил така, ама всички други - амен-амен ще ходят на църква вече в неделя и жените им са по бански на общинския басейн с децата си, а момиченцата им без забрадки... Само дето това не е вярно. И го виждат и казват стотици хиляди граждани на еди кой си град, район, държава... Те обаче са просто "ксенофоби". Масово някак са такива, явно е заразно.

Има и друга категория граждани западноевропейци, които искрено мислят, че нЕмат проблем. Те принадлежат към заможната и богата средна класа. Те не живеят в близост до ислямските анклави, техните деца не ходят в такива училища, те наистина не знаят, че има "такъв филм". Просто не го виждат, защото няма къде да имат досег с въпросния.
През Втората световна апропо, масово германското гражданство наистина не е знаело за концлагерите и какво става в тях всъщност (за тези които са знаели все пак, че такива има). Скоро пак гледах документални филми по темата, интервюта със съвременници на тези събития, кои пред умиране, кои са били деца по онова време. МНОГО, различни хора от всички обществени прослойки тогава - не са знаели какво се случва под носа им. Един да лъже, 10 да лъжат и да се правят на луди - 100, 200, 300...едва ли. Казвам го само в подкрепа на мнението си, че винаги е било изумително лесно за жалост, да накраш дестки милиони хора да не знаят какво се случва до тях и с тях. Ама буквално да не знаят. Мислиш, че сега е по-различно, щото има нет?
Ми не е. Има нет, който е с имидж "бе мани го това сниманото, писаното, разказаното там", не са го казали по БНТ (за БГ) - значи не е вярно. "Партенка" просто ;)

Друг пример от същия тип. Като дойде демокрацията у нас, помня едни плакати черни, с карта на концлагерите които е имало тук, те бяха обозначени с червени петолъчки. Бяга ми коя точно година е било това, но в началото някъде... Бях хлапе, да, но достатъчно голяма вече, за да забележа, да питам за какво става въпрос?! Помня неудобството у дома, помня търсенето на подходящите за мен думи от възрастните да ми кажат хем истината, хем да е "по-меко". Помня и след всички обяснения как обобщих: "Значи като това, което видях в Бухенвалд (ходила съм там), ама е било у нас и не е било за евреи, ами за всякакви българи?". После попитах защо са ги убивали тези хора, те всичките ли са били фашисти? Звучи смешно сега, тогава ми беше логично да е имало фашисти и те да са били лоши и да са били в лагери...все пак това ми беше набивано в ДГ, в училище доста време. Майка ми закърши пръсти с: "Няма хора, които заслужават да бъдат убивани и фашисти да са били, но понякога стават грешки и лоши неща, това са били грешки. Както са сгрешили с хората в "Бухенвалд"". Толкова успя да измисли - пак нещо.
Разказвам го, защото на същата тема се върнах многократно, вече в по-късни години, вече осъзнавайки какво и защо се е случвало в онзи период. Главните мишени ми бяха баба и дядо тогава. Питах войнствено те защо са знаели за тия неща и са мълчали. А другите хора?!!! Как сте знаели всички бе и сте мълчали и  сте седели тихо и кротко а?! Твърдяха, че не са знаели за тези неща... Не им вярвах тогава, честно. Не си представях как може да се случва това и масово хората да не знаят наистина. Че е имало процент знаещи и са били ОК - ясно, за масата говоря. Майка ми и баща ми , че не са знаели и всички от поколението им - дори не се съмнявам. Обаче Блу с годините се убедих, че масата български народ - не е знаел за соц-лагерите когато ги е имало. За концлагерите в Райха - германският народ също не е знаел масово. Много лесно се получава това. Твърде.

В момента с тоя ислям - е подобен филм, да не кажа същия. "Ми...няма такова нещо бе!" Споко, ние сме 500 и кусур милиона тук и 20 милиона такива да дойдат утре - все тая. Ми не е все тая. И е очевидно, че не е, ако  си говорим реално. Ако си говорим "политкоректно" с глави заврени еди къде си, в картофената салата и пенсионния фонд - да, няма проблем наистина.
« Последна редакция: Октомври 13, 2015, 23:57:48 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #648 -: Октомври 14, 2015, 00:07:32 am »
Уффф, ако щеш ми вярвай - снощи си помислих, че са ти срязали гумите и са такива дето не сдухват веднага и с помпане закрепят за няколко часа, ама викам - ха дано просто някой е врътнал вентилчетата... Но уви - у нас, бай ти Ганьо, не се занимава с "предупредителни наказателни акции". Скоро ще е време за зимни гуми и без това - няма толкова дерт да ги смениш, язък за сегашните, ако не подлежат на ремонт. "Чудесен понеделник" те чака, дано се размине с Ивана и да не е сериозна ушна инфекция... Баси - подкарах го като баячка на добри пожелания и "ха дано...", ама какво да ти кажа друго.  :lol:
Поне не се съмнявам в теб, че каквото и да е - ще се справиш, ама дано наистина дотук е било с тази "черна серия".
Върна ми се вярата в хората- не били срязани а спукани от нещо гумите ми. Напомпах ги, колкото да задържат и ги закарах до гумаджийницата и те това казаха. Дупчиците са били по средата, малки, а не като на нарязано отстрани. Оправиха ги зз 10-15 минути и е приключи с драмата ми :-).


  
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #649 -: Октомври 14, 2015, 00:35:05 am »
Видях Боби на друго място  :D Радвам се, че така се оказа при теб, явно свърши "черната серия". Моите срязани навремето обаче си бяха наистина срязани (по 10 см, така, прелест).

И по повод връщането ни на шофьорска тематика, е...не моА да устискам да изкоментирам какви "мерки" взеха властите след катастрофата в тунела "Витиня".  Още на другия ден, табелата преди входа на тунела, указваща максимално позволена скорост от 80км/ч, беше заменена с такава указваща максимално позволена скорост от 70 км/ч.  :lol: :lol: :lol: Смеещите се емотчета, заместват каруцарските псувни, които ми идва да излея, но съм си поставила за цел да бъда кОлтурна и изсискана вече.
А камерки не можеше ли да се поставят? Скъпички ли са к'во? И не само там, във всяко едно такова тунелче у нас да сложат. Ми то колко магистрали и тунелчета имаме тука изобщо, колко да струват камерки, ако ще да са последен писък на модата? Няколко смени КАТ-аджии, залегнали по равните полета и хубави пътища - за ден ще изкарат сумата само от рушвети. Не е непосилно бе!!! Преди години в Швейцария, пред един тунел чак ми стана смешно, защото...ми имаше светофар. Тунелът беше този: http://www.novini.bg/news/73109-%D1%88%D0%B2%D0%B5%D0%B9%D1%86%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D1%89%D0%B5-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B8-%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%82%D1%83%D0%BD%D0%B5%D0%BB-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-%D0%B0%D0%BB%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B5.html
(Наскоро завърши прокопаването на Готард-2, който е близо 60 км. )

Та видиш ли ти, светофарът (безумно е скъп сигурно :lol:) пуска коли в тунела през определен интервал, който осигурява "за старт" нужната безопасна дистанция за тях. Второ - от - до са разчертали по трасето каква следва да е дистанцията между теб и този преди теб (ако се заблееш), камери - колкото искаш разбира се. Вентилатори, аварийни изходи... Под АЛПИТЕ е това, не под Чирпанските възвишения. Билборда на входа, кое радио може да слушате вътре и безупречната мобилна връзка (с България) - ги броим за екстри на богатите швейцарци. Ама светофарчето, камерите...и това ли не можем да си позволим? При това мазало и убити хора - заменяме пътен знак и това е всичко?! В този тунел апропо - се просмуква влага и капе дори лятото, зимата. ясно. Даже и ледва... Територия някаква сме все още, наричана България. Държава  - силно казано.  :?
« Последна редакция: Октомври 14, 2015, 00:40:39 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #650 -: Октомври 14, 2015, 09:05:17 am »
Под"шведската" тема имаше коментари и на живееща в Швеция жена.Тя отрича абсолютно това да е истина. Възможно е да е "медийно изопачена" истина,но предполагам,че замесвайки авторитетни личности за района,наистина е щяло да се чуе из цялата страна.Колкото и да "не се знае за концлагери и лагери" все пак това е Швеция- там медии и гражданско общество са на друго ниво.Не искам да вярвам на всичко,а и мое право е да се съмнявам. :wink:
А по въпроса за катастрофата в тунела,все още не е ясна причината.но като си знаем дисциплината на пътя,не изключвам човешкия фактор. Без дисциплина и ред на движение ако и на платформи да ни качват за да минаваме тунела,някой пак "скочи в движение" :lol:. Съоръжението е било кофти,това е ясно ама нашето шофиране е кофти,което също е ясно.
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #651 -: Октомври 14, 2015, 12:48:44 pm »
Рачо, аз изобщо не настоявам, че "шведската тема" е истина, четох и аз коментарите отдолу, а и мисля още поствайки линка отбелязах, че може и да не е така, или да има някаква истина като база и ооокло нея да е натворена (написана) куп фантастика ;) За конкретния случай - мисля, че някой голЕм либерал от техните, по някое време е направил подобно предложение наистина, ама всеки има право да предлага пък каквото му щукне. Дори у нас. Пък дали ще се приеме, дали няма е съвсем отделен въпрос. Та поне моето допускане, конкретно за този материал е такова. Някой е предложил подобно безумие, имало е реакция и коментари, минало и заминало, щото не пише все пак да се е случило на практика. Баш в някоя скандинавска държава - никакви хрумки не могат да ме изненадат де. То при тях какво ли не беше и не е, вкл. сериозни опити да се поузакони педофилията ;)
И това в случая да е тотална партенка - изобщо не променя ситуацията обаче. Щото така са се нас***ли от "либерализъм и толерантност", хеле в тези държави, че раУтата отива на пълно изтрещяване. За какво ли не. Сещам се дето в Дания заклаха и аутопсихара едно жирафче пред малки деца при това. Да живеЙ науката? Тази информация не беше партенка, имаше и снимки биля, всички сериозни информационни агенции по света я завъртяха. Мотивите за калнето бяха още по-изумителни де. Не ставало жирафчето за чифтосване, поради твърде много общи гени с другите жирафи и затова - под ножа.  8O Ако това е дерта - що не го кастрираха например и да си живее хайванчето? Много народ е искал да го осинови, само за да е живо. Отказали от управата на зоопарка, понеже не бивало да живее извън естествената си среда (явно в зоопарка е естествена) и за да не му причиняват този ужас от живот в неестествена среда - я направо да го убият. Та от общества способни на такива изцепки и с толкова изкривено вече мислене - всичко може да се очаква да ти кажа. Вкл. и да си демонтират кръстовете от някоя църква, че да не притесняват с тях драгите емигранти. Това, че не се е случило реално (засега), изобщо не значи, че тия изтрещялки не са способни и на това. Или, че сред тях няма достатъчно народ напълно одобряващ подобно действие.
Толерантността им към пришълци, хеле изповядващи исляма пък е направо пословична. Апропо, ти забелязал ли си, че много от сегашните "бежанци", при въпрос къде искат да ходят захващат с Швеция, Дания, а Германия е на трето място в желанията им, че понякога и на по-задно от това. ;) Влече ги натам защо? Заради климата - няма да е. Просто хем им снасят много кеш без да си мръднат пръста, хем права, права, буквално всичко им е позволено. Затова мноУ на някой от Пакистан му се ходи в държава където става -30 градуса за доста време. Ми писнало им от жеги на хората и искат малко на по-хладно да поживеят.  :lol:
Доста порових за една статия, която беше качена в една от темите преди време, ама не я намирам засега, ако я изровя по-късно - ще редактирам и ще сложа линка. Уточнявам, статията беше от сериозен източник т.е. информацията (случката) си е реална. Само не съм сигурна в спомените си, дали беше Швеция, или Дания държавата, ама една от двете беше, клоня към Швеция все пак. Та в някакъв там жилищен комплекс мирно, щастливо и интегрирано си живеят местни хора (християни) и преселници от къде ли не (мюсюлмани). Втората категория в общи линии били трайно безработни в голямата си част, ама няма проблем де - богата, социална държава, гледкат си ги като писани яйца. Тези от първата категория си ги гледкат де, те работят, длъжни са все пак, данъци плащат и как си требе. Обаче въпросните местни християни, имали ужасния навик по Коледа - да събират пари и да си инсталират коледна елха в комплекса. С което ужасно дразнели съседите си мюсюлмани. Егати обидата това наистина!!! В един момент, по обясними причини - драгите мюсюлмани станали повече на брой от местните жители на този комплекс. И съвсем демократично и дваж по-толерантно се събрали те, спретнали едно гласуване "за" и "против" пустата коледна елха и по волята на мнозинството се решило, че коледна елха вече не моЙ да има и няма да има. Понеже тя накърнява техните религиозни чувства тази елха и не бива така... Абсолютно законно, мирно и по местните правила се е случило всичко това, подчертавам. Няма бунт, натиск, тръш, спорно решение на местните власти "на парче", че да не стават разправии. Такива неща се случват Рачо. Не само там, из цяла Европа се случват и то от мноого години. И за тези почини и поведение ми беше думата в случая, не за конкретната вероятно партенка за църквата и кръстовете. Макар, че да ти кажа - не са поискали някои от тези "интегрираните" и кръстове от църквите да се демонтират - не са ги демонтирали. Ако много настояват - и това ще се случи. Одма. Европа може да е ОК с такива неща, аз лично не съм обаче, няма и да бъда, просто защото намирам такова поведение за малоумно, не щото съм крайно нетолерантна нещо. ;)

За въпросната катастрофа в тунела каква е причината - не е особено важно в случая. Какво е нашето шофиране масово - също не е тайна разбира се. Ама аз пак да попитам, дали те се виждат адекватни взетите "мерки" след този случай, които следва да снижат поне малко риска това да се случи отново? Гаранция, че няма - няма. Ако има по една камера на входа и на изхода и още 2-3 вътре в самия тунел и всички знаят, че няма мърданката, ако карат с превишена скорост, или извършват нарушения вътре в самия тунел, а идва честитката за 200-300лв., а може и точки от талона да ти излипсват...Та дали пак ще карат джигитски в тунела а? Дори да има такива ентусиасти пак - ще са по-малко, отколкото в момента, като видят прясната табела "70", която преди катастрофата беше "80". То, ако не беше тъжно и нелепо, наистина е доооста за смях. Ако дисциплина на пътя се постигала с нацвъкани на килограм пътни знаци къде ли не - то едва ли в Европа щеше да има по-дисциплинирани шофьори от българите ;) Аз вЕрно толкова пътни знаци като у нас - не съм виждала никъде другаде. Ама явно няма да е в тях разковничето...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #652 -: Октомври 16, 2015, 08:18:46 am »



*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #653 -: Октомври 16, 2015, 14:56:47 pm »
Бежанци, ама въоръжени  8O

http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/prestrelka-na-balgaro-turskata-granica-edin-chovek-e-ubit.html

Неда, ти забеляза ли как напоследък и най-големите световни лицемери започнаха да поизбягват думата "бежанци" и взеха да говорят за "мигранти" ;) Колкото и да не е за вярване, лидерите на ЕС, в началото на цялото това бедствие - наистина не си даваха сметка, че не могат да го контролират така, както опитаха. Демек "со кротце, со благо", с две каруци лицемерие и поредно завиране на главите в г**а. Не само това, ами заради неадекватните им думи и действия - стимулираха приливната вълна и се възмущаваха от поведението на малкото държави, които реагираха на същата със здрав разум. Демек - затягане на границите и незаиграване на тема "европейски хуманизъм". Към момента - другарите по върховете на Европа са в тотален ступор и продължават да нямат хабер какво да правят в тази ситуация. До вчера дрънкаха глупости, днес "товарният влак" връхлита и няма как да прикрият този факт и да го изкарат нещо друго, но типично за тях - не им стиска "да сменят плочата".  :? Т.е. да излязат с една обща адекватна позиция и да кажат: "Драги европейци, ние в началото на всичко това, като цивилизовани хора решихме, че бива да подслоним бягащите от война хора. За съжаление, това което мислехме за бежанска вълна, очевидно е нещо съвсем друго. Това е преселение към нашите държави, на де що има хора из "арабския свят", които по някакви причини не харесват живота в родните си държави. Европа не може да си позволи да ги приеме на своя територия, хеле пък завинаги поради един вагон причини. Поради което ние считаме, че в настоящата ситуация - трябва усилия и пари да се насочат към затягане на граничния ни контрол и установяване на мир в съответните размирни територии, които в момента биват ползвани като мотив от какви ли не хора да се пишат "бежанци". И толкова по темата. А тия дето си ги напускахме вече - не знам какво ще ги правим, можем само да се надяваме, че са масово миролюбиви и масово ще се напънат да се поинтегрират там където ще ги заселваме. Че дори малка част някога ще експулсираме обратно откъдето са дошли - аз не вярвам да е реалистичен вариант.

Днешната новина за "сирийски афганистанци", които за капак са и въоръжени и опитват да щурмуват границата ни именно с оръжия - е поредното доказателство, че отдавна става дума за инвазия, а не за "бежанска криза". Аз не моА да разбера, с танкове и униформени войски ли трябва да решат да "бягат от война" въпросните хора, за да се каже ясно и точно, че става въпрос за съвсем други неща. И все пак и все още, въпросните хора от онези части на света "цъцрят" насам, не ни заливат. Ако се юрнат накуп насам наистина - с вили и тояги могат да ни преодолеят границата, няма и пушки да им трябват. Какво чакаме точно? Да избият една смяна граничари, че тогава да мислим как да реагираме?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #654 -: Октомври 16, 2015, 18:48:59 pm »
В чуждестранната преса никъде не видях да пише, че са били въоръжени. Официалната версия на българските власти е, че е бил предупредителен изстрел, който е рикоширал. Дали е така или не, ще разберем някой ден.
И да не кажете, че само немска преса чета, ето от английската: Първоначалното съобщение, че бежанците са били въоръжени, е опровергано от нашето МВнР.

http://www.theguardian.com/world/2015/oct/16/unhcr-investigation-bulgaria-border-guards-shoot-dead-afghan-refugee

Друг въпрос е защо са тръгнали да прескачат оградата. Мисля, че гражданин на Афганистан може да получи бежански статут. Няма нужда да се прави на сириец.
Разбира се, че има страшно много, които лъжат за произхода си. Но това ще бъде установено по акцента и езика, който говорят.
« Последна редакция: Октомври 16, 2015, 18:52:20 pm от blue_sky »

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #655 -: Октомври 16, 2015, 21:33:06 pm »
blue_sky, най-вероятно не са никакви афганистанци, затова. без документи са, откъде да знаем какви са?

ето ви един материал на тема как се е пазела държавната граница при социализма.
http://socbg.com/2015/10/%D0%B4%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%88-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D1%83%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF.html

аз не мога да разбера защо простичкият факт, че български граничар изпълнява дълга си в защита на държавната граница, се превръща в световна новина, изисква изявления от всички институции до ниво папата и председателя на ООН, налага спешно връщане на министър-председателя в страната с напускане на важно заседание, осъдителни реакции, задаване на малоумни въпроси "а не можело ли да не се използва оръжие" и т.н. почва да ми става ясно защо Европа стана такъв разграден двор и какво значи толерастия.

защо, по дяволите, да не може да застреляме агресивен нарушител на държавната граница и законите ни, бе???? някой ще ми отговори ли аргументирано? тия полиции и армии в тоя свят за какво имат оръжие изобщо??


"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #656 -: Октомври 16, 2015, 22:15:27 pm »
и нека не забравяме фактa 54 авганистанци или каквито са там маймуняци между 20-30 г. само мъже срещу 3-ма гранични полицаи, айде холан, пак малко сме гръмнали...
сори за расисткото изказване, но съм пристрастна, брат ми е на първа линия точно там, на българо-турската граница, та вече 17г. слушам от първо лице каква е действителността и да ви кажа честно хич не мога да ги съжаля.
« Последна редакция: Октомври 16, 2015, 22:37:42 pm от StefiZ »
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #657 -: Октомври 16, 2015, 22:52:24 pm »
Друг въпрос е защо са тръгнали да прескачат оградата. Мисля, че гражданин на Афганистан може да получи бежански статут. Няма нужда да се прави на сириец.
Разбира се, че има страшно много, които лъжат за произхода си. Но това ще бъде установено по акцента и езика, който говорят.

Защото, Блу, ако поиска официално статут на бежанец у нас, му се издават документи с "постоянен адрес - България"!
Оттук нататък, където и да отиде, властите във всяка една държава имат право да го върнат там, където е получил постоянния си адрес. А те НЕ ИСКАТ да стоят в България. Предпочитат да се натъпчат като добитък в един бус (по-нагоре ви бях пуснала снимка), който да ги разтовари в една полусрутена сграда, да се крият там цял ден, и вечерта, отново като добитък да се натъпчат в багажниците на няколко коли (и за това имам снимка). И да си платят доволно за това удоволствие "ДА ПРЕМИНЕШ НЕЛЕГАЛНО ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ"...



*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #658 -: Октомври 16, 2015, 23:12:32 pm »

защо, по дяволите, да не може да застреляме агресивен нарушител на държавната граница и законите ни, бе???? някой ще ми отговори ли аргументирано? тия полиции и армии в тоя свят за какво имат оръжие изобщо??

Моля, някой разполагащ с РАЗУМЕН отговори на този въпрос да осветли и мен! Дотолкова ми се видяха абсурдни реакциите днес по казуса, та попитах познати - настоящи и бивши военни, какво следва да направи граничар, ако при предупреждение към нарушител да спре, да не минава, остане на място (да, на доста езици могат да ги казват тези неща въпросните хора) - той продължи да налазва. И да се държи агресивно като добавка, камо ли ако наистина има оръжие, ако не е само един пък...да не отварям дума. Ми не, не следва да му се предложи торта и кафе. Следва обезвреждане на въпросния - както може - така. И това е нормално! Затова има граници все пак, не за да ги гледаме по картите в Гугъл информативно.

Стеф, няма да те повтарям с "малко са гръмнали", ама си го мисля. И не само аз. И ако почнат така да реагират по границите на Европа наред - ще вземе да секне "бежанския поток". Баси абсурда е това - някой да си изнася джихадистките отряди на територия която иска да превземе, със съдействието на тези дето са (засега) чорбаджии на въпросната територия.  8O Вземеш поне един да гръмнеш - карат ти се нещо. Катили. Хич не ми дреме за позицията на ЕС и "международната общност". Който тръгва да минава така наша граница - куршума. Ако искат убежище - има си ред и процедури и начини да ги поискат. Да са го направили. Да не казвам, ако някоя от нас, с детето на ръце така опита да мине граница на някои от техните държави - дали няма да й бучнат главата на кол, в комплект с детето й. Ще ги жаля ся тия, та и виновна да се чувствам. Ми не се.

А и това е война, която не е официално обявена, понеже на едни страхливи, марионетни п***и не им стиска да го направят. Ако още има някой дето си въобразява, че имало някаква бежанска криза, заради някакви локални военни действия някъде...мога само да се усмихна тъжно-иронично. Не ми дреме за "правата' на някакви откачалки считащи спалното ми бельо за дрехи. Ако се чувстват заплашени в техните страни и искат тука на сигурна - да идват, ама ще играят по нашата свирка. Няма права, чаршафи, кОлтурни особености и пр. шит.  Ако не искат така - аз не ги искам тук пък и да да ги гърмят по границата наред тогава.

и нека не забравяме фактa 54 авганистанци или каквито са там маймуняци между 20-30 г. само мъже срещу 3-ма гранични полицаи, айде холан, пак малко сме гръмнали...
Бе що така тия хора, дето с такава висока раждаемост са по принцип, толкУ самотно нахлуват в Европа... Мъже, мъже, млади, в репродуктивна възраст все, здрави, прави, силни...и над 70% по данни на ООН от всичко дошло досега са...ми да. Млади, самотни мъже. До 40 г. Някаква чиста случайност? И тия днешните, откъдето и да са и да не им харесвало - ми що не се бият там на място да вземе да стане хубаво, ами пъплят насам да ги дундуркаме и тях. И да правят деца на малоумните либерални европейки де. И раутата се опича така от раз.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #659 -: Октомври 17, 2015, 05:19:53 am »
Мисля че по повод мигрантите и случая с граничаря всички сме единодушни. Това е суверенно право и вместо да събират помощи зя бежанците да вземат да оборудват границите,  че ми е жал за тия момчета как си изпълняват дълга..скотски условия.

Ако от някъде гръмва първата пушка то от Балканите ще е.
[/url][/url]