0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Седмична тема 12.02-19.02.2007
« -: Февруари 12, 2007, 10:18:12 am »
Хайде почна си и тази седмица.Бебоците растат, ние научаваме все нови и нови неща, живота си тече.
При мен седмицата почна с поредните чуденки и тъй като педиатърката ни мрънка едно и също няма смисъл да се допитвам до нея. Именно затова реших пак да питам Вас и да разбера какво правите Вие.
Става въпрос за запушването на нослето нна бебето. Доколкото знам като е запушено се чисти с физиологичен разтвор на ампули или банка няма значение, а ако се запуши повечко се слагат капки,например Виброцил или нещо друго.От бабешките методи за същото се ползват мас и капки от лук и вода в равни части.
До тук добре.Знам всичките тия неща и приложих всичко по ред на номерата, ама нослето отново си се запуши и няма оправия.Бебката сумти серизно, мъчи се и се мята като риба на сухо нощем.
Почвам сериозно да се замислям да не би пък някакви бактерии да правят тая поразия и дали да не взема секрет и да го носим за изследване, понеже изсипах вече цял потоп от физиологичен разтвор в носа и докато беше болна и сега пак.А колкото и да помага за запушен нос все пак прекалената употреба на каквото и да е не е на добре.
Какво ще ме посъветвате Вие?Как отпушвате носовете на Вашите малчовчи?/аз например чистя с физиологичния с пипета,като изливам половин пипета и стискам леко носа да преглътне, после след известно време слагам капки/Какво използвате като арсенал?
Е, май пак станах голямото защо, но:)...............
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #1 -: Февруари 12, 2007, 11:07:49 am »
Silwi25, при нас за щастие до сега не е имало проблем и не се е налагало да отпушвам запушен нос, така че нямам личен опит. Но на едно момиче с което лежах в МД бебето имаше подобен проблем. Накрая тя се обърна към педиатърката, която пое детето при раждането ( имаше проблеми с антителата и бебето трябваше да бъде извадено в 7ия месец и беше известно време в кувьоз). Тази лекарка наистина препоръча да се вземе секрет и се оказаха налични три вида бактерии, които лекуваха дълго и упорито с антибиотици но накрая ги пребориха. Така че идеята за изследване на секрет ми се струва добра.

Иначе Юлия в събота стана на 6 месеца. Зарадва майка си като позира за снимки цяла минута седнала. Ама аз, тъпата гъска, не съм била сложила апарата на фокус. Но направихме други хубави снимки и по-късно като ги кача ще се покажем какви сме големи вече.


*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #2 -: Февруари 12, 2007, 12:32:14 pm »
Лека седмица и от нас,
ама май не zапочва добре с това zапуШено носле на Габи. А и Алекс на Гането оЩе каШля  :(. Дано всички болни дечица оzдравеят!
Честита половин годинка на Юлия на Габи32! Да е жива и zдрава zа радост на цялата фамилия  :D! Oчакваме с нетърпение снимките  8).
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #3 -: Февруари 12, 2007, 13:16:22 pm »
Привет и от нас. През уикенда се снабдихме с първото зъбче. Само го мъча малкия да си отваря устата и да си го гледам. МАй и другото до него е тръгнало. Долу, в средата.
Силви, ние сме нямали чак такива проблеми с запушен нос. Идеята за секрет и на мен ми се вижда добра.
Поздрави на всички момичета и само здравички бебечета тази седмица. :D
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #4 -: Февруари 12, 2007, 14:20:14 pm »
Нека през тази седмица всички бебчета да оздравеят и да не се разболяват скоро.

Силви и ние сме със запушен нос/откакто сме се родили/, но не поради някакво възпаление или бактери, понякога имало по-голяма секреция. Ние се справяме с това неудобсво, като използваме обикновена клечка за уши натопена във физиологичен разтвор. Малко е трудно, защото това не е най-любимото нещо, а и много трябва да се внимава да не бръкнеш много навътре, но с времето придобиваш тренинг и само с едно бъркане в нослето то е абсолютно чисто.

А и най-важното чакаме включване от Фани и малкия Никола, завинаги вече заедно.
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #5 -: Февруари 12, 2007, 17:20:42 pm »
Честита нова седмичка и от нас!
Ние днес ставаме на 40 дни и ходихме на църква. Като цяло сме добре, но ни излезе обри по лицето - от оня с коричките по веждите и ушичките. Утре сме на консултация и ще видим как ще ги борим...
Хайде, чакаме малкия Никола и мама Фани!!!
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #6 -: Февруари 12, 2007, 18:44:10 pm »
много честитки днес :)

честит 6-месечен юбилей на Габината щерка! това е важна дата!
честито първо зъбче на младежа на Нина! хайде, купувай четката за зъби вече ;)
честити 40 дни на мъничето на setakap - да му е сладък живота!

Силви, за хремата:
ако секретът е бистър, прозрачен и рядък - най-вероятно бактерии няма. при бактериалните инфекции в носа секретите са гъсти, жълти или зелени. от колко време е хремата? както знаеш, Мартин изкара същата болест като твоята щерка. започна с хрема и последно отзвуча пак хремата. общо 12 дни беше хремав. ако вашите хремави дни са по-малко - имай още търпение.
ние третирахме хремата така - при запушване на носа се капе в двете ноздри по малко физиологичен разтвор от малка пластмасова ампулка. за целта слагаш детето да лежи с глава на една страна, капеш в горната ноздра, после обръщаш на другата страна и повтаряш с другата ноздра (всичко това, при положение, че не се мята като див звяр в клетка!). после изправяш, чакаш да поизтече каквото има да изтича, след това работиш с аспиратора за нос - изпомпва се секрета доколкото може. след това, ако няма отпушване - капваш Виброцил. тези капки са единствените, които могат да се прилагат по-дълго време при толкова малки бебета. аз гледах да ги пестя и да не слагам често, за да не стане някой химичен ринит. наложи се да купим и Резоксим за кърмачета, но тези капки се слагат най-много 3 дни, по 2 пъти на ден през 12 часа. общо взето, физ.р-р и отпушване с помпа, това е.
ако хремата продължава по-дълго време и е все така прозрачна и рядка като секрети, редно е да се помисли и за алергичен ринит.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #7 -: Февруари 13, 2007, 08:26:02 am »
Jam,благодаря ти за изчерпателният отговор.Наистина е доста полезна информацията ти.
При нас секретите не изтичат въпреки капането на какво ли не в носа.Виждам я, че ги гълта и като се оригне след ядене ги плюе, но виждам, че и в акитата има доста от тях.С помпата колкото и да помпя ефекта е рев ядски и мятане, а като ме види че се залагам предварително даже реве.
Предполагам, че целия проблем идва от жегата в нас, но няма как да намаля парното.Стоим непрекъснато на отворен прозорец и проветрявам, но най-много да сваля при положение отворено до 24-25 градуса, а затворя ли става ад.
Явно щв трябва да измисля нещо с ходене при баба на хладно.
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #8 -: Февруари 13, 2007, 08:39:07 am »
Привет от нас!
Аз пиша курсова работа инямам много време да пиша, но да се обадим, че сме добре!
Какво стана с малкия Никола и новоизлюпената мама? Сигурно са вече заедно!
Силви, дано не са бактерии, а да е, както казваш, от жегата! Ако можете за малко да смените обстановката, може да се окаже доста ползотворно  за теб иза бебка!
На всички празнуващи - честито!
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #9 -: Февруари 13, 2007, 10:15:38 am »
Здравейте и от мен.
Благодаря на Jam и на Gaby32 за бързите отговори преди 2 седмици. Вече съм на 3х3 утрогестан и 3х2 ношпа и лежане. Док ми предложи и инжекции Пролутон (изкуствен прогестерон) - той е в група Д и заРади това не съм си ги купила. Даже в UK е спрян от продажба 2002г. Някой има ли някаква идея какво още моГа да направя освен да лежа и да чакам?
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #10 -: Февруари 13, 2007, 12:12:36 pm »
Първо честитките – Честито обръщане на Габи на Silwi25, честити 6 месеца на Юлето на gabi32, честито първо зъбче на Алекс на НинаЕ, честити 40 дни на Дара на setakap! Още много такива радостни вълнения ви пожелавам! Чакаме снимки!
Явно всички очакваме с нетърпение най-новото попълнение – Никола и Фани.

Тaня,
Много е хубава грамотата! Ти сама ли си я измисли?

jam,
Пишлето на Стеф не е „забелвано” изобщо. През цялата първа година сме ходили на две паралелни консултации (личния лекар и двама неонатолози в „Торакс” – Пловдив) – в началото го преглеждаха на всяко ходене, в последно време не е гледан, но никой от тримата лекари не е споменавал да вижда проблем. Иначе при смяната на памперса и при него се случва да не са видими тестисите, но никога не е било да не ги напипам в тези случаи. Мисля, че всичко е наред, но, като знам какви може да са последствията, и се чудя дали да не отида при доц. Бранков за свое пълно успокоение.

Не зная какво точно имаш предвид под „не прогука”, но, според мен, детето си издава всички звуци, които намери за добре. За съжаление, в момента не мога да ти кажа кога точно Стефко започна да звукоподражава със срички, но определено по едно време спря – беше около годинката. По мои наблюдения, просто всеки „номер” е за определено време, след което изобщо не се прави. Примерно, Стефко по едно време казваше „мау” като види котка, „бау” като види куче, ръмжеше като види мечка, „плачеше” като видеше една картинка на плачещо зайче и други такива – в момента няма и помен от това. Сега говори само на „бебешки диалект” и имитира говор.
Виж норми в речевото развитие в зависимост от възрастта. Има и други полезни публикации в същия сайт.

Броят на списание „Мама” със Стеф е от юли 2006 г., но го няма в нета. Снимките ги има на личния сайт на Стефко, но пък и той не работи в момента поради недоразумения в хостването. Като се реши проблемът, ще дам линк да го видите. Това са снимки горе-долу от същия период (6-месечна възраст):
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=633071
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=637170
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=657638

nia72,
Я кажи за грамотата от модната агенция. Ели е красавица, ама не разбрах – защо точно на Фризопеп да е рекламно лице?

venus_melena,
Успех в писането!

Silwi25,
Дано се окаже, че нослето се запушва от жегата! С овлажняване на въздуха (със съд с вода върху парното, примерно) не се ли облекчава положението? Аз съм топлолюбива, но мисля, че дори 24-25 градуса е доста като за постоянна температура в стаята.
Иначе имам приятелка, чието бебе беше с жълти секрети още от родилното, но личната му лекарка не обърнала внимание, когато майката й споменала. Месеци по-късно, след няколко сериозни боледувания и престои в болница, бяха изолирали стрептококов щам в нослето. Та, вземането на секрет също може да се окаже добра идея.

sia,
Мисля, че правиш каквото е нужно. Дано всичко е наред!


За развитието на бебето през първата година може да прочетете и текстовете на една кампания на американското Министерство на образованието – Healthy Start, Grow Smart.


А тук може да видите кога ще повтарят филма „В утробата: Близнаци, тризнаци, четиризнаци” по National Geographic Channel.


Стефко проходиииии! mf_bounce8 :balk_46: Направи най-прекрасния подарък на тати – на рожденния му ден бяха направени първите две самостоятелни крачки! Беше много неочаквано, но невероятно вълнуващо! Е, днес, 3 дни по-късно, все още сме на етап „2 крачки”, но не съм и очаквала веднага да започне да тича.


Весела седмица на всички! Нека премине под знака на любовта  :biglove: (или виното :kaos7:) :P!

*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #11 -: Февруари 13, 2007, 12:36:14 pm »
Честито на всички празнуващи малчовци.
Верди, браво на малкия ми адаш, нека бързо, бързо започне и да тичка :D

Силви, аз ти казах и на лични, че според мен е от топлото. Аз държа не повече от 21-22 градуса, вечер намалям радиатора и пада до 19-20, но някога като забравя и Деската започва да сумти през нощта:?

Иначе ние сега си умираме да крещим и да се слушаме, голяма забава, ама на мен взе да ми писва вече :lol:

Момичета да питам нещо - Деси яде 6 пъти в денонощие, но вечер не може да издържа повече от 5-6 часа, това е абсолютния максимум. Та какво си мисля аз, нали кърмата се преработва доста по-бързо от другите храни и може би е от това, или пук просто режима й е такъв, но аз вече не издържам на това неспане, по цял ден ходя като ударен самолет. Ако започна да й давам АМ преди лягане дали ще има ефект, какво мислите?
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #12 -: Февруари 13, 2007, 13:17:16 pm »
Браво за първите крачки на Стефчо :D

Стефи, според мен ще спи повече ако му даваш АМ вечер. Когато започна да ми намалява кърмата и аз правих така и спеше от 22,00 до към 5,00.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #13 -: Февруари 13, 2007, 13:24:22 pm »
Верди, ЧЕСТИТО ПРОХОЖДАНЕ!  :) :) :)

пожелавам на Стефко да крачи много уверено и бодро в живота!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #14 -: Февруари 13, 2007, 13:53:10 pm »
Верди, честито прохождане :)
Пожелавам му на младия юнак само равни пътища в живота и много здраве и радост :)
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #15 -: Февруари 13, 2007, 14:16:45 pm »
Верди, честито прохождане! Скоро ще тръгне по-уверено!
Стефи, пробвай, но не се изненадвай, ако има променлив успех!
Матей - 1.04.2006 г
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #16 -: Февруари 13, 2007, 14:28:30 pm »
Честитo прохождане на малкия Стефко!ПОжелавам му да направи още много крачки и да достигне всичко, което си пожелае.
« Последна редакция: Февруари 13, 2007, 14:33:05 pm от Silwi25 »
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #17 -: Февруари 13, 2007, 14:55:54 pm »
Браво на Стефко, честито прохождане! :bighug:
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #18 -: Февруари 13, 2007, 16:29:43 pm »
Благодаря много за прекрасните пожелания! Да ви се връщат!
Ето това е снимката, която беше на цяла страница в "Мама".
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #19 -: Февруари 13, 2007, 16:37:14 pm »
Разкошничък е Стефчо! Гледах и другите снимки - то не са мигли, не са очи... :) а тази от списанието е готова за рекламно бебе!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!