0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #280 -: Декември 24, 2014, 12:25:13 pm »
Минавам да пожелая на всички Весели Коледни празници! Нека радостта от очичките на вашите деца да блика и огрява този светъл празник, нека да сте здрави и щастливи. mc101


*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #281 -: Декември 25, 2014, 15:49:47 pm »
Честито Рождество Христово!

 mc101

Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #282 -: Декември 25, 2014, 16:23:34 pm »
Весела Коледа момичета :) с пожелания за здрави и щастливи бебчета и мами и по-малко безсънни нощи и повече радостни моменти :lol:
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #283 -: Декември 25, 2014, 20:13:00 pm »
Весели празници и от нас!

Момичета, днес следобед Калина изведньж започна да кашля по няколко пьти последователно. След сьбуждане стана настойчиво - кашлица, грухтене...нещо такова... няма температура. Какво мога да направя спешно за да го пресека? Пьтуваме из провинцията.
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #284 -: Декември 25, 2014, 23:43:31 pm »
Лили,само кашля ли? Промивай нослето с стеримар да не би да и се стича секрета назад и от това да кашля...може и да и дадеш сироп Стодал или Мукоплант на д-р Тайс друго не се сещам  :)
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #285 -: Декември 26, 2014, 09:58:05 am »
Лили, аз бих те посъветвала най-напред да овлажниш въздуха в помещението, но не вдигай температурата повече от нормалната по прицип за детенце. Също така да се информираш за най-близкия дежурен педиатър. Стеримар, ако има запушен нос. Сироп не бих дала, първо защото не се знае от какво е кашлицата (дали е стичащ се секрет, дразнене на гърлото ако е зачервено...) и може да се окаже безполезен, обикновено сиропите са за откъртване на жилавия секрет в бронхите, също така сиропите са за деца над 1-2 години и за 5-6 месечно бебе е добре да бъдат предписани от педиатър. Не на последно място ако е вирус (дано не е) няма пресичане, особено пък с безобидни бебешки илачи. Наблюдавай детенце и мери температура, панадол ако вдигне над 38, при по-ниска ти решаваш, аз изчаках и на 38.4 дадох. Дано кашлицта/грухтене е фалшива тревога, ако ли не - бързо оправяне!
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #286 -: Декември 26, 2014, 22:24:30 pm »
Здравейте момичета :)
Честита Коледа на всички! Бъдете здрави, усмихнати, щастливи и заобиколени от много любов в семейството tree2a
Аз се позагубих тези дни, но нашият тати си беше вкъщи цели 3 дена (той иначе работи 7 дни в седмицата) и просто с дребчо не можехме да му се нарадваме :balk_21:
Надявам се всички да са здравички, озъбени и спокойни и наспали се :lol:
lili2011, дано да е било нещо временно и да е преминало. Пиши как сте :)
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #287 -: Декември 26, 2014, 23:47:01 pm »
Mousyt,страхотен елф е Мати пу-пу-пу :)
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #288 -: Декември 27, 2014, 05:03:20 am »
Благодаря, мацки  :wink: !
Лепнали сме вирус се оказа, така и предположих. Гърлото ни е зачервено, гласа на Калина се промени, а кашлицата и стана почти постоянна. Също така се оказа, че тук никой не смята за нужно да те предупреди, ако е болен а ти си с малко бебе. Свекървата явно ни зарази - скоро след Калина вирусчето ни тръшна и нас с баща и. Също така познати ни поканиха на гости и с влизането ни от вратата още обясниха кой бил болен, но щял да седне от другата страна на масата  :? А че сме в една стая очевидно няма значение. Ами да - който си има бебе да си го пази, другите какво ги интересува? Като гледам малката душичка как се мъчи и много ме доядява. Отделно при видимо влошаващо се бебе свекървата реши да ме убеждава, че бебето си е напълно ок и кашля, защото се глези.. Както и да е. Прегледаха ни, преслушаха, изписаха лекарства и така. Засега нищо не съм давала, но следя дечко като цербер и меря температура чат-пат, иначе ги купихме лекарствата. Ние с мъжът ми се лекуваме - той интензивно, аз съм на чайове и лимони. Ама нищо ми няма според свеки. Обаче синът и видиш ли, е болен. Майка, само за своето дете има очи.
Авалон, влажния въздух много ни помага. Педиатърката тук ни посъветва да вземем инхалатор, но при всичкия влажен, а и чист провинциален въздух разходките и проветряването ми се струват достатъчни.
« Последна редакция: Декември 27, 2014, 05:07:55 am от lili2011 »
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #289 -: Декември 27, 2014, 07:23:10 am »
Лили, извинявай, ама ще ти се скарам. Що ви трябваше да водите няма и пет месечно бебе на тия гостувания в сезона на вирусите.  Неможахте ли да се наслаждавате на една спокойна Коледа в къщи. Станалото-станало. Малката ще се оправи бързо, няма страшно. Ти се грижи за себе си, за мъжа ти явно има кой :)И гледай по-малко нерви да хабиш със свекито.
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #290 -: Декември 27, 2014, 07:51:07 am »
Хоупче, скарай ми се, ама съм си за бой направо! И да, честно, не знам що им се връзвам на тъпите изцепки. И за това съм си за бой, ама хайде ще ме биете като оздравея  :wink:
Да 'похваля' свеки за последно и спирам (ама личи, че съм и насъбрала  :oops:) - искаше да захрани Калина с кисело мляко тия дни. Ми що пък не - нейните деца са отгледани с кисело мляко и брашнени каши от втория месец. Явно това че кърмя и се струва някаква модерна изгъзица. И не за пръв път се опитва да ме откаже. А дето тайно и опъва краката, че да не останели криви направо не ми се говори  8). Много и се иска да връзваме краката на бебето, но милата, не е случила на снаха.
« Последна редакция: Декември 27, 2014, 07:59:19 am от lili2011 »
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #291 -: Декември 27, 2014, 08:17:12 am »
Лили,ама и ти си случила на свекърва като мен :lol: ужас,не и обръщай внимание,че ще полудееш инак,а и верно си за бой,аз тази година я отсвирих с огромно удоволствие имам бебе и няма да пътувам точка,направих се на любезна и ги поканих тук,щото знаех,че ще ми откаже :lol: и си карам спокойно Коледата...на каката малко и бе гадно,че не сме си отишли при майка ми,не заради свеки тя не я понася като мен  :lol: те децата усещат кой ги обича...но ще го преживее тая година :D
Бързо оздравяване и на двете :)
« Последна редакция: Декември 27, 2014, 08:24:47 am от Алекс 77 »
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #292 -: Декември 27, 2014, 11:01:28 am »
Абе никак не ми е лоша свеки, обичкам си я, признавам. Но сега откато съм вече мама имаме... ммммм... леки търкания. Нормално. Често срещано явление е майките и свекървите да се имат за майки и на внуците си. По-добрите майки на внуците си. Ще мине време, ще се разберем и по тези теми.
Калина май не се влошава, което е супер. Надявам се до ден-два всичко да отшуми. Калина последните дни забеляза, че веднага грабва вниманието ми като се изкашля. Иииии... днес имам чувството, че се опитва да ме манипулира - възможно ли е? Маймуна сладка!
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #293 -: Декември 27, 2014, 11:21:35 am »
Лили,абсолютно е възможно,много са хитри    :lol: ще видиш от ден на ден все по-хитри и по-големи манипулатори ще стават...само да са здрави :lol: радвам се,че сте добре...а,с бабата все ще се разберете те верно се мислят за по-добри и по-знаещи от нас..хайде на теб ти е за пръв път,ама на мен ми е второ и първото сама съм си го гледала и ми е смешно като почне да ми дава тъпи съвети от сорта на слагай сол във водата като го къпеш да не му мирише потта и го мажи с мас  :lol: и му давай кисело мляко и др.тъпотии :lol:
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #294 -: Декември 27, 2014, 11:29:44 am »
... Често срещано явление е майките и свекървите да се имат за майки и на внуците си. По-добрите майки на внуците си...

Лили, ще ме умориш от смях  :lol: Ама си е баш така ;) И аз със свеки нямах никакви проблеми преди бебето, макар и да сме били винаги много различни, но сега  се налага да си комуникираме през сина и дори когато сме сами вкъщи с нея, щото той го играе арбитър и защитник на позицията ми  :wink: :lol:
Иначе нашата последна изцепка беше да съм сложела локум в марля да му дам да смуче за залъгалка  :lol: Добре, че не съм присъствала и ММ веднага я е отрязал, че  :lol: 8)
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #295 -: Декември 27, 2014, 11:53:30 am »
Mousyt,страхотен елф е Мати пу-пу-пу :)
Mousyt, ама наистна е много сладък Мати  :)
и в костюма на еленче много ми хареса  :)
Весели празнични дни за всички 
Лили, бързо да оздравявате!

*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #296 -: Декември 27, 2014, 12:24:17 pm »
Весела Коледа момичета, много здраве, щастие и любов в семействата ви!

Лили, аз не бих оставила детето само да се справя с кашлица, защото то още няма имунитет, който да работи.И много внимавай, слушай я как диша и как кашля.При малките една кашлица не е като при нас, просто кашлица.

Иначе и аз така лепнах сополите на Моника от племенника.Сестра ми ми каза, че е излекуван, а той със сополи.Ако за тях е ОК, той да е сополив, то за едно 10 месечно бебе това е Ад.И аз си го изживях с нея.

Навън е снежно и красиво.Мислите ли да изведете бебоците да се запознаят със снега?

Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #297 -: Декември 27, 2014, 13:39:25 pm »
Весела Коледа на всички.... моля ви ориентирайте ме къде се говореше за адаптацията към детска градина, защото при нас нещата са изключително зле , детето ми  се травмира , стана некомуникативен и асоциален, залепен е за мен или баща си като гербова марка, ако попадне в среда с повече от 1-2 деца започва да реве да ме стиска с все сила... това дете не е моето просто.
Всичката му жизнерадост , и добронамереност към непознати дори се изпари. Уж го записахме  , за да има контакти с деца , да се социализира по-лесно , да проговори по-бързо, а то всичко се обърна с главата надолу.
Отделно стресът от връщането на работа ми идва много и често се чувствам непълноценна и ужасна майка.... а и като се прибера с единствената мисъл как ще си гушна детенцето ,а то от своя страна ме удря и бяга от мен , не иска да ме погледне даже, сякаш ме наказва за това ,че съм го оставила ... просто се съсипвам.... почти на косъм съм да зарежа и работа и градина и да продължим по старо му. ......
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #298 -: Декември 27, 2014, 14:41:01 pm »
Mousyt, страхотен елф е Мати!!!!!

Лили да се оправяте бързо и следи бебка.

Аз водих Мария на контролен преглед днес, няма хрема, но на моменти хрипти. Няма кашлица и температура, но гърлото е все още леко зачервено. Аз понеже не и дадох никакви лекарства, освен стеримар в носа, сега се чудя далу все пак да не дам фитолор и инфлуцид, педиатъра каза да ги продължа още 10 дни. А аз сметнах, че не нужно да обеснявам, че не съм ги давала. Пробвах да дам фитолор, ама много е сладък и тя го плюе. А и фенистил да давам също. Това е по съвет на педиатър, не на личната лекарка. която също е педиатър. И двете имаха едно и също мнение за детето.

Ох, забравих:
Честита Коледа. Много здраве на вас, семействата ви и децата.
И дядо Коледа да донесе много бебета на всички!
« Последна редакция: Декември 27, 2014, 14:43:23 pm от stoeka71 »
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #299 -: Декември 27, 2014, 15:35:29 pm »
Magi_st в София духа гаден вятър и заради това няма да го изведа и е минус един,доколкото си спомням при минусови температури не бива да се извеждат инак му сложих в ръчичката една снежна топка и той се смееше та се запозна със снега :lol:
Стоека аз бих давала фитолора,инфлуцида и фенистила
Ивелинка не знам какво да те посъветвам момчетата по-трудно се адаптират в детската градина навремето като ги пуснахме на детска градина каката и на моята приятелка сладура,ми Гого плака два месеца и както обичаше да ходи в детски кътове,така след като тръгна на детска ревеше и не искаше да остава там,дори и на детски рожденни дни ревеше и не искаше да си играе с децата,а стоеше при майка си,но с времето свикна и това отмина,просто му трябваше повече време...явно и при вас е така