0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*
А дано, макар че това го слушам от 2 години
В очакване ....
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
не ми работи линка :?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Хайде ще го копирам тук:

Подготвя се облекчена процедура за осиновяване на изоставени деца
 Подготвя промяна на Семейния кодекс за облекчаване на процедурата по осиновяване на изоставени деца.
Това каза при посещението си в Дома за деца с умствени и физически увреждания в с. Могилино министърът на правосъдието Миглена Тачева. По думите й, промените ще станат факт до края на 2007 г. Чрез тях от 6 на 2 месеца ще бъде намален срока за осиновяване на деца от подобни специализирани заведения. Процедурата за осиновяване също ще бъде значително облекчена, като се предлага от съдебна тя да бъде променена в административна. По този начин вместо досегашното изискване за предварително съгласие на родителите за осиновяване на детето, ако не желаят това, те ще трябва да дадат отказ. Така децата бързо ще намират дом и няма да бъдат размотавани с години поради безразличието на кръвните им родители, които не могат да бъдат намерени и да дадат съгласие за осиновяване.
Подготвя се и промяна, с която ще се лишават от родителски права всички родители, изоставили детето си за повече от една година, допълни министърът на социалната политика Емилия Масларова. Разработгва се електронен регистър с данни за децата за международно осиновяват. В момента данните за 36 болни деца вече са сложени на сайта. Не са много чужденците, желаещи да осиновят дете с такива тежки увреждания, каквито имат децата в дома в село Могилино, каза още социалният министър.
« Последна редакция: Ноември 06, 2007, 11:45:02 am от kapka_lubov »
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
И отново по повод посещението в с.Могилино:

До 6 месеца закриват дома в Могилино
 До 6 месеца станалия печално известен след излъчения по ББС филм дома за деца с физически и умствени увреждания „Света Петка“ в русенското село Могилино ще бъде закрит.
Това стана ясно след посещението на тримата министри – на социалната политика Емилия Масларова, на правосъдието – Меглена Тачева и на евроинтеграцията Гергана Грънчалова. Децата ще бъдат поетапно изведени от него, като част от тях ще бъдат настанени в социални заведения в Русе и региона, други ще останат в защитени жилища, които ще бъдат изградени в селото с помощта на социалното министерство.
Причините за закриването на дома в Могилино не са лошите условия, а отдалечеността на селото и липсата по тази причина на висококвалифицирани специалисти за лечение, рехабилитация, профилактика и развитие на личността на децата, каза министър Масларова. В момента в дома работят 60 човека, като само 20 от тях са специализиран персонал. Отглеждат се общо 65 деца, 35 от които са навършили пълнолетие.
Трите дами представиха пред русенските журналисти политиката на българското правителство в подкрепа на децата, настанени в специализирани институции и законодателни идеи за усъвършенстване на системата за тяхната социализация в контекста на европейските принципи и практики. Сред тях са промени в новия семеен кодекс, които да улеснят осиновяването на деца.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*
Аз малко кат черна станция  :P

Чрез тях от 6 на 2 месеца ще бъде намален срока за осиновяване на деца от подобни специализирани заведения.

Е какъв е тоя срок - нещо не го намирам или журналистката не е доразбрала

Цитат
Процедурата за осиновяване също ще бъде значително облекчена, като се предлага от съдебна тя да бъде променена в административна. По този начин вместо досегашното изискване за предварително съгласие на родителите за осиновяване на детето, ако не желаят това, те ще трябва да дадат отказ.

Пак доволно неясно написано, но  според мен не трябва да отпада съдебната процедура. Ще стане жесток пастет, ще има да се оспорват осиновявания - просто не ми се мисли А и не съдебната процедура бави нещата (Фоксчето е изключение)

Цитат
Подготвя се и промяна, с която ще се лишават от родителски права всички родители, изоставили детето си за повече от една година, допълни министърът на социалната политика Емилия Масларова.

Единственото смислено нещо според мен - дано да стане

Цитат
В момента данните за 36 болни деца вече са сложени на сайта.
Няма такива данни, досега ги търсих... ами как да им вярва човек
« Последна редакция: Ноември 06, 2007, 12:15:31 pm от Fussii »
В очакване ....
*

    peti_pati

  • ****
  • 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Не ми се отваря линка на Капка Любов и не съм сигурна коя статия цитира, но ето какво намерих аз по въпроса:
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=133473.

Съществува известно разминаване в текстовете, та не се знае кой журналист какво разбрал. Това е цитат от статията от горния линк:
"Промените ще са факт до края на 2007 г. С тях се подготвя намаляване на срока за осиновяване на деца от подобни специализирани заведения за деца с увреждания от 6 на 2 месеца."

Истината е някъде там.... :x
Намерихме нашето синче.
Здравейте, момичета! Първо искам да окуража тези, които са се решили на тази стъпка и да поздравя тези, които вече са преминали през нея и вече са мами.
Самата аз станах такава преди около 19 години и искам да ви дам един съвет, а и да отговоря на въпроси ако имате такива как сме се справили.
В момента отново искаме да осиновим вече второ дете, макар че е доста късно те да станат привързани обикновени братя или брат и сестра. Това беше и причината да потърся информация какви са в момента законовите разпоредби и да попадна на вас.
Искам да ви поздравя за създаването на този сайт, който ми беше много полезен.
Осинових първото си дете на 26 годишна възраст и поради икономическото състояние на държавата дълго се въздържахме от второ дете. Сега той, моят прекрасен син вече е голям и се готви да отлети от семейството. Смята да учи в друга държава и ние чувстваме болезнено бъдещата му липса. Това е причината да поискаме второ дете.
Съветът ми към вас - не отлагайте тази стъпка в бъдещето! Децата, както се оказва особено болезнено изживяват факта, че са сами и върху тях е съсредоточено цялото внимание и искат да си имат другарче. Така се оказа, но понякога както е в моя случай не казват нищо и се разбира, когато вече са големи.
Такава е работата 8O.
Ако имате въпроси как е протекло при нас, как сме му казали, че е осиновен и кога - питайте!