0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте Д-р Стаменов.Казвам се Вероника Тошева на 23 години съм.Преди година ме оперираха от ендометриоза ,отстраниха ми десния яйчник.След това 6 месеца золадекс.Цветна снимка-проходими тръби.Хормони в норма.Вече мина повече от година и след множество стимулации все още няма бременност.А при стимулации се образуват фоликули.Въпросът ми е дали е по-добре да опитам първо с инсеминация или направо с инвитро?
*
Следното получих на пощата си, с адресант тази тема и за това го поставям тук:
Подател:R1403@abv.bg

Здравейте!Радвам ,се че се свързах с вас и се надявам да ми помогнете,за което предварително ви благодаря.На 33год. съм ,омъжена с едно дете на 7 години.От юни месец се опитвам да забременея, на за съжаление неуспешно,вече това започва да ме тормози.Консултация правих няколко пъти с АГ,но се установи,че имам ранична на шийката,проведе се лечение ,но за съжаление без резултат.Въпросът ми е дали ако не се е излекувала тази рана е пречка за забременяването ми?
*

    norma

  • **
  • 88
  • обичайте се
Здр на всички,
докторе бих искала да ви попитам дали ще ми разгледате изследванията които съм правила в софия в клиника по стерилитет,мъжа мие здрав,аз имам проблем с една от тръбите искат ми лапаро, а нямам направена инсеминация,незнам още какво незнам..незнам към кого и как да се спрявя с нещата,като в задъненна улица сам..моля ви за адрес
Д-р Георги Стаменов
Създател и ръководител на Център за репродуктивно здраве „Надежда” . През м. септември 1999 специализира в IVF Center ”Geniki Kliniki” – Гърция. През 2002 г. придобита специалност по Акушерство и Гинекология. Основните му интереси за в областта на гинекологичната ендокринология, ендоскопската хирургия и ендометриозата. Днес, съвместно с екипа си, д-р Стаменов разработва специална програма за трудни случаи за жени с няколко неуспешни опита ин витро.
Тел. 02 965 57 40
 

Здравейте, приятели!

Обръщам се към вас по този начин, защото имаме една обща мечта – да даряваме живот. Мисля, че това е най-висшата човешка ценност. За мен като лекар е най-важно постигането на взаимно доверие, преди да започна каквото и да е лечение с пациентите ми.

Днес съм сигурен в едно – много малко са невъзможните неща в нашия живот. Обичайте човека до себе си и ще видите, че чудесата се случват!


Здравейте д-р Стаменов!
Радвам се,че имам тази възможност да задам своя въпрос точно на вас и да получа отговор.
Имам нередовен цикъл и поликистозни яйчници.Вече 3 години се лекувам и няма ефект.Какви изследвания трябва да си направя и също така лечение,за да реша този проблем?Това може ли да ми навреди за в бъдеще?По-точно никога да не стана майка,а аз съм само на 18.Благодаря предварително!Екатерина Маринова
Здравейте Д-р Стаменов!
Аз съм на 32 год. Имам две извънматочни бременности , в резултат на което са ми отстранени и двете тръби. Правих инвитро ,а след това и трансфер на замразени ембриони , за съжаление неуспешни. При инвитро опита реагирах добре , извадихме 13 яйцеклетки , всички се оплодиха , на 5 ден ми върнаха 2 бластоциста на стадии 4АА. Това , което ме притеснява е , че на последната ми фоликуметрия лигавицата ми беше едва 6.4. След пукнкцията пих естрофем , но в деня на трансфера колко е станала лигавицата незная. От този опит замразихме 8 ембриона на същия стадии. От тях при размразяването 4 оцеляха. Върнаха ми 3. При опита със замразени бях на естрофем 3 пъти по 2 таблетки от 2 мг. Лигавицата в деня на трансфера беше 9.5 . И при двата опита направих кръвен тест на 13 ден , стойността на ЧХГ беше 0.00.
Въпросите ми са на какво може да се дължи тази тънка лигавица и мога ли да направя някакви изследвания за да установя защо е така. А другия ми въпрос е свързан с имплантацията ,при мен е видно че такава е нямало , какви изследвания да направя за това ?
Благодаря Ви предварително за отговора!
*

    minesota

  • ***
  • 239
  • Всичко е възможно!!!
Здравейте д-р Стаменов,писах ви преди време за предстоящит ни преглед при вас и вие ни препоръчахте да повторим спермограмата и след това да ви пиша, е направихме го. Заключението е олигозооспермия. Незнам какви са ни шансовете, при мен има хормони в норма,фоликулометрий - с образуване и пукане на фоликулите тоест всичко е ок и цветна снимка при която едната тръба е труднопропускаема а другата е ок.Надявам се да ни помогнете и с нетърпение очакваме преглада при вас!
Всичко най-хубаво и професионални успехи!!!
Здравейте,д-р Стаменов.Пише Ви сем.Котеви,живеем в САЩ.Миналата година правих при вас лапароскопия(6.12.2006).Аз съм със запушени тръби,и след контролния преглед,вие казахте,че съм готова за ин-витро.Надявахме се да си дойдем отново пролетта на 2007,но по лични причини не успяхме.Въпроса ми е:след като един път съм била ваша пациентка,ще имам ли шанса да се вмъкна във вашия пренатоварен график за ин-витро,да речем пролеттна на 2008?
                                          с уважение:Йорданка Котева
 
Много време се опитвам да имам бебе но все не става имам много за разказване но по накратко имам записан час за д-р Стаменов за 30.10.07 и малко се притеснявам незнам защо гледали са ме много доктори но сега е по различно надявам се тои да оправдае очакванията ми защото съм много отчаяна.Семеина съм от 7 години и от тогава се и опитваме но нищо имам един спонтанен аборт една извън маточна и еда лапароскопия.Преживяла съм много надявам се да е за добро.Брагодаря ако иска някои да ми пише
*

    everything_possible

  • ****
  • 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
Здравейте д-р Стаменов!
Най-сърдечно искам да Ви благодаря за всеотдайността,с която вършите Вашата работа.Малцина са онези,които влагат сърце и душа за да помагат на хора като нас,както Вие го правите.Благодаря Ви и за това,което лично направихте за мен и за моя съпруг.Този март,благодарение на високия професионализъм на целия Ви екип,забременях от първия опит ин витро.За наше огромно съжаление,щастието,с което ни дарихте,ни беше отнето 5 месеца по-късно в русенското АГ със секцио парва.Досега все не намирах сили за да Ви съобщя за нашето нещастие.Загубих бебчето си на 21 август заради една глупава температура от 38.3,прибързаната преценка на завеждащия гинекология и най-вече на собствената си наивност.
Статусът ми беше доста добър.Нямах разкритие,нито кървене или изтичане на води.Плодът и водите изглеждаха добре на ехографа.Цервикалният секрет беше в норми,а хемокултурата-стерилна.Само температурата и постоянните ми болки в областта на яйчниците вследствие на стимулациите,които си имах по време на цялата бременност.След еднодневна антибиотична терапия,температурата падна на 37.7.По настояване на гинеколога пих хапчета за аборт.Уверяваше ме,че става дума за инфекция,която застрашава живота ми.И тъй като мен отново ме втресе-може би по скоро от страх,се стигна до секцио.Сега виждам нещата по различен начин.Осъзнавам,че бе допусната огромна грешка,а дори и поредица от грешки.Но...
Не ме разбирайте погрешно.Никого не искам да съдя.Правилно или не,истината е една.Загубих скъпоценната си рожбичка.И никой и нищо не може да ми я върне.
Сега просто се опитвам да се изправя и отново да продължа.Да започна борбата си отначало.
Въпреки,че първоначално си мислех за един единствен опит,след тази загуба не спирам да мисля за втора възможност.Казаха ми,че след секцио трябва да се възстановявам най-малко година.На мен този период ми се вижда безкраен,въпреки че вече минаха 2 месеца.Според Вас,кога най-рано можем да пробваме?
Ще ми се да дойда при Вас на профилактичен преглед,но незная дали ще Ви е възможно да ми отделите време заради натоварения Ви график.
Претесняваме също така и факта,че цялата бременност имах страшни болки вследствие на стимулациите.Навярно д-р Зарзаланов Ви е споменавал,че яйчниците ми бяха станали по над 7см всеки,и че много бавно и трудно се смалиха.Правеха огромни фулекули,които болезнено се пукаха.Дали това би се оказало пречка при едно повторно ин витро.
Прощавайте за дългото писмо.Ако намерите време и сили да ми отговорите в ангажираното Ви ежедневие ще Ви бъда признателна.Вярвам,че ще ми вдъхнете отново НАДЕЖДА и да можем аз и моя съпруг да изживеем още веднъж щастието с което ни дарихте първия път,но този път докрай.
БЛАГОДАРЯ ВИ предварително!
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*
Здравейте момичета,
съжалявам, че се забавих малко с отговорите, но наистина натоварването понякога е повече от времето, което бих искал да имам и за този форум, но ето ме сега пред Вас със скромен опит да съм Ви максимално полезен. И така стига приказки да почваме...
Вярвам,че ще ми вдъхнете отново НАДЕЖДА и да можем аз и моя съпруг да изживеем още веднъж щастието с което ни дарихте първия път,но този път докрай.
Мила ddn007, разбира се, че НАДЕЖДАТА я има и тя личи дори през болката на твойте думи... Ти вече веднъж успя , а това е много и доказа най - вече на себе си, че можеш да си бременна. Вярвам, че следващия път ще стане чудото и не губи себе си. Първо не трябва да чакаш повече от 6 месеца, макар и след секцио, за нов опит, а как ще стане той ще решим като се видим.За теб няма натоварен график, само се обади като решиш да дойдеш.Чакам те. С теб съм  д-р Стаменов
Много време се опитвам да имам бебе но все не става имам много за разказване но по накратко имам записан час за д-р Стаменов за 30.10.07 и малко се притеснявам незнам защо гледали са ме много доктори ...
Скъпа benka, обещавам да се постарая много и какво ще излезе ще видим на 30-ти, но не губете вярата си, от думите ви личи, че сте на ръба на отчаянието, може би от успеха Ви дели само едно мигване!До скоро! Ваш д-р Стаменов
Въпроса ми е:след като един път съм била ваша пациентка,ще имам ли шанса да се вмъкна във вашия пренатоварен график за ин-витро,да речем пролеттна на 2008?
Здравей Йорданке, радвам се да те видя тук във форума, е нали знаеш, че отговора е ДА. Чакам Ви и се обадете преди това.
Поздрави на теб и съпруга ти д-р Стаменов
Това , което ме притеснява е , че на последната ми фоликуметрия лигавицата ми беше едва 6.4. След пукнкцията пих естрофем , но в деня на трансфера колко е станала лигавицата незная.
Благодаря за въпроса Angelina, наистина много тънка лигавица! Там най- вероятно се крие проблема. На какво се дължи? Прекарани операции, кюретажи или просто на особеност на самата матка.Имплантацията, тя е най - малко проучената област в нашата работа и изследванията, които може да направите, освен имунологични няма други.Все пак има методи за повишаване на имплантацията, при нас имаме програма за това, но процедурите не са алгоритъм , а съобразени със всеки специфичен случай.Желая ви успех следващия път и продължете борбата!
Ваш д-р Стаменов
Имам нередовен цикъл и поликистозни яйчници.Какви изследвания трябва да си направя и също така лечение,за да реша този проблем?Това може ли да ми навреди за в бъдеще?По-точно никога да не стана майка,а аз съм само на 18.
Ей Кате, бива ли такива думи от едно момиче на 18? Разбира се , че проблема е решим и има много начини за това. Ето няколко съвета - ако Ви идва мензиса всеки месец не предприемайте никакво лечение до момента, когато решите да забременявате. Ако менструацията е рядко или нередовна, вземете хормонален препарат за да имате ежемесечно такава и така докато дойде момента за бебе. Не се съгласявайте на операция!Тя се ползва само в много крайни случаи и не всеки път е ефективна.Пожелавам Ви успех и не се притеснявайте толкова.
д-р Стаменов
Здр на всички,
докторе бих искала да ви попитам дали ще ми разгледате изследванията ккато в задъненна улица сам..моля ви за адрес
Здравейте norma, да разбира се , но ще тпябва да почакате известно време докато стигна до тях. Обещавамда Ви отговоря София бул."Гоце Делчев"№46 клиника "д-р Малинов"ЦРЗ "Надежда" за д-р Стаменов
Подател:R1403@abv.bg
Въпросът ми е дали ако не се е излекувала тази рана е пречка за забременяването ми?
На R1403 ще кажем, че периодът е твърде кратък за да твърдим, че има проблем, а раничката може да е проблем, но не основен.
оперираха от ендометриоза ,отстраниха ми десния яйчник.След това 6 месеца золадекс.Цветна снимка-проходими тръби.Хормони в норма.Вече мина повече от година и след множество стимулации все още няма бременност.А
Здравейте Вероника, хубав въпрос и сложен едновременно с това, защото няма еднозначни отговори към него, но моето мнение е, че при тежки форми на ендометриоза,трябва да се бърза и ин витрото е най - прекия път към това. Още повече, че не знам инсеминациите с какво биха Ви помогнали? ПожелавамВи успех от сърце д-р Стаменов
Какво следва да се направи обаче, ако това забременяване не се случва до година след операцията? Възможно ли е неуспешната инсеминация и неуспешното инвитро да се дължат на рецидивиралата болест? Освен имунологични изследвания, трябва ли да се направи лапароскопия и ако се докаже, че има нови огнища, тогава какво ще последва - хормонално лечение или отново опити за забременяване?
Здравейте dimaya, много сходен въпрос с горния и същевременно много различен. Ето моя отговор - първо сигурна ли сте, че само ендометриозата е проблема? Ако да, то мисля, че трябва много да се помисли върху Вашия случай, защото не съм уверен, че едно лечение с Диферилин ще Ви донесе повишаване на шансовете.Имам и много въпросителни около неуспешното ин витро - как е протекла стимулацията,колко яйцеклетки и т.н. Май трябва да пишете пак и по - конкретно.
С пожелание за успех д-р Стаменов
В момента съм на кръстопът и незнам какво да правя и къде да отида.
Здравейте Пламена, съжалявам за тъжната Ви история, не мога да я коментирам, тъй като има много за работа по Вашия случай, но напишете или изпратете ми имунологичните и хормоналните  си изледвания и ще бъда по - конкретен. Горе главата! Ваш д-р Стаменов
Аз съм Силвия от Перник. Правихме две инсеминации при Вас през юни и юли,сега по лични причини пропуснах два месеца.
Привет Силве, вземи си час около 10 - ти ден от цикъла. Чакам те поздрави д-р Стаменов
Ето моята история и въпрос...
Имам увредени тръби, което е причина за инвитро...
Здравейте eterna, лоща работа, но затова трябва първо да говорите с ембриолозите на лекуващия Ви екип те каво обяснение дават? Второ задължително направете имунологични и генетични изследвания и най - накрая обсъдете с лекуващите Ви специалисти протокола на стимулация. Пожелавам Ви успех!
Поздрави д-р Стаменов

Мили момичета, благодаря за постингите и обещавам да отговоря във втора част утре на останалите. Толкова много неща искам да Ви кажа, но ще ги събера в две кратки стихчета от Недялко Йорданов

Две буболечки сляха гръбчета
и трета се роди.
Небето се напълни с пъпчета
на бременни звезди.

И някой горе се усмихна
на кръглия корем.
И кротко селото притихна...
И няма да умрем...

Ваш завинаги д-р Стаменов
Здравейте д-р Стаменов. За втори път се обръщам към Вас за съвет. На 25 години съм. Януари 06г., коремна операция от ендометриоза /Не последва лечение по преценка на док./, септември 06г. инсеминация, ноември 06г. инсеминация, а също така и февруари и април 07г. Юни 07г. ин витро-извадиха 4 яйцеклетки със стимулация само с клостилбегит, оплодиха се 2, които ги върнаха. Резултат- отрицателен. По думите на док. няма друга налична причина. Не знам какво да правя и към какво да се ориентирам. С всеки изминал ден надеждата си отива. Моля Ви за съвет какво да предприема, какво да направя за да достигна до желания резултат. Исках да Ви посетя, но часовете са за другата година, а това за мен е страшно много време.
Благодаря Ви предварително. Ще чакам отговорът Ви с нетърпение.
Желая Ви много лични и професионални успехи за да може да направите щастливи многото момичета, които се нуждаят от Вас.
Много,много се зарадвах на отговора Ви,д-р Стаменов,благодаря,наистина надежда има и тя не умира.Бъдете благословен.Поздрави и от нас.
                                       Йорданка Котева
*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....
Здравейте, д-р Стаменов!

Приключи 4-ят ми опит ин витро.
Кръвен тест - 0.1.
Бях по къс протокол и стимулация с 54 ампули Пурегон 100.
Колкото за 2 опита.
Дневна доза 450 ед.
6 фоликула само от 1 яйчник.

Имам час при Вас за 28 ноември.
Имах идея да пробвам на ЕЦ или поне с лека стимулация.
Но дали има смисъл, при условие, че реагирах трудно.
И това ще е последното нещо, което правя в тая насока.

Все пак надявам се да се видим.

Благодаря и успех!!!
« Последна редакция: Октомври 24, 2007, 01:15:59 am от eganeva »
*

    everything_possible

  • ****
  • 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
       БЛАГОДАРЯ!
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*
здравейте,моят мъж има обструктивна азооспермия,направихме-спермограми,днк анализ,генетични изследваня и микробиология.
Всичките му изследваня са добри.
Въпросът ми е следният-колко пари струва горе долу МЕСА И ТЕСЕ,и дали имате такиа случеи завърщили с така желаното дете
*

    sbubi

  • ***
  • 178
  • красотата ще спаси света
здравейте док стаменов.пише ви цвети от стара загора,на 24 септември правих лапароскопия при вас бяхме се разбрали на десетия ден от цикъла да дойда при вас за да решим какво ще правим от тук нататъка,имах малко проблеми с първия цикъл след лапарото бях с много силен кръвоизлив който продължи два дена но сега се чувствам добре. незнам на какво се дължеше това но малко се бях поуплашила.искам да попитам може ли другия месец да дойда при вас защото няма как да отцъствам в момента от работа?благодаря ви предварително за отговора
Здравейте д-р Стаменов!
На 32 години съм, от Разград. Със съпруга ми се опитваме да иаме дете повече от 4 години. Преди 2.5г. ми откриха висок пролактин и 4 мм пролактином при ядрено-магнитен резонанс. Отогава пия Парлодел - 2х1/2.Миналата и тази година на ЯМР пролактином не се виждаше. Сега пролактина е в норма. При направена лапароскопия  през септември 2006 в Сф - дясната тръба нагъната, тръби проходими. Хистерескопия през май 2007 - за отстраняване на полип. Спермограмата на съпруга ми е в норма. Приемала съм мн.пъти Клостилбигит, били са ми Прегнил. Овулацията ми е около 12-13 ден, правя от 1 до 3 фоликула, всичко е в норма, но после няма продължение. Имам миома около 1 мм в матката. ШТова пречка ли е да забременея? През януари и юли - инсеминации, неуспешни. Според вас дали трябва да опитам още 1-2 опита с инсеминация или направо с инвитро.
Благодаря предварително
Надявам се на отговор
 
Здравейте ,д-р Стаменов.Моята история е много дълга ,но накратко ще се опитам да ви разкажа.Операция от киста на яйчника-махната ми е лявата тръба,лапароскопия-диагностична,после цветна снимка ,пластика на дясна тръба,цветна снимка ,продухвания,два опита инвитро,лапароскопия-махната ми е и другата тръба,икси-неуспешно,вече съм с диагноза изчерпан яйчников резерф.През всичко това което минах в момента имам наличие на два супсерозни миомни възела,по големият е с размери2/2см.Вече трети месец лекувам кисти с регулон,получени от естрофем.Ходих на преглед след първата опаковка ,кистите бяха намалели,но аз през три четири дни получавам болки и незная на какво се дължи.Въпроса ми е пречат ли тези миомни възела на евентуолно по нататъчно нкси на естествен цикъл стимулиран с клостил?Няколко пъти съм пила клостилбегит и всеки път получавах кисти от него,подходяща ли е изобщо такава стимулация или направо донорска яйцеклетка?
 Благодаря ви много ,че ви има.
Здравейте д-р Стаменов,
просто не можах да повярвам на очите си, като видях че има отговори на запитвания от м. октомври ...за пръв път пиша тук, и дано да се справя и да съм разбрана правилно. На 32г. съм, съпруга ми на 34г.
Преди дни се върнах от МД-София, няма да казвам колко съм потресена, отврътена и обидена от отношението на д-р Филипов /и от други доктори в МД-София/, при който отидох да ми оперира киста на десния яйчник, а се вънах със същата, защото не му платих на ръка /но въпрос за пари въобще не стана, иначе бих си платила/, и ми направи само една диагностична лапароскопия вместо оперативна... но както и да е, отговора му на кратко беше,че имам 3 варианта: или да си осиновя дете, или да си направя пластика на тръби или инвитро.
Съпруга ми има много лоша спермограма и докато лекувахме него не обърнах внимание на себе си. Аз сега съм със запушени тръби, киста и много сраствания. Насочихме се към инвитро или по скоро ИКСИ, защото при тези показатели и на двамата ни мисля, че това е най удачното. След всички добри отзиви които съм чула за вас се обадих в клиниката Ви и вече имам час за 11 ноември 2008 :(... знам че имате много работа и хиляди чакащи като мен, но до тогава ще откача ако бездействам и само чакам, кажете ми какво да правя, дайте ми съвет, разглеждах много клиники, но не знам къде да отида, не знам какво да правя, да ходя ли пак да ми оперират някъде кистата, да се подлагам ли на операция за тръбите, в коя клинка да отида /насочвам се към клиниката на д-р Щерев, изгледжда ми модерна, момичета дайте съвети ако сте ходили там/, просто ме е страх че пак ще попадна на недобросъвестнен доктор, а как да чакам повече от година.
*

    norma

  • **
  • 88
  • обичайте се
Здр отново д-р Стаменов,
кога бихте ме приели за инсеминация при вас ,тъи като имам другите изследвания,нормални хормони,цветна снимка с една проблемна тръба.Имам голямо разстояние между циклите около 40дни и по трудно ми се намира овулацията,това било проблем и не съм правила до сега инсеминация,вие на какво мнение сте?благодаря Ви.