0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Мразовита последноноемвийска седмца 24.11-30.11!
« Отговор #120 -: Ноември 27, 2008, 23:17:43 pm »
Нина,разкажи малко повече за този благотворителен базар.Какво интересно е имало миналата година?Не съм била и нямам идея какво може да има.

Жени на чужденци, работещи в България организират всяка година, от 10-12 години насам Голям Коледен благотворителен базар. Събират се доста средства, с които се закупуват определени неща, в зависимост към къде е насочено вниманието. Подпомогната е педиатрията на Пирогов, социални домове /за възрастни и деца/, купувана е апаратура за болници и още мнооооого други неща.
По традиция доста посолства на страни, представени у нас участват с щандове, на които благотоврително се продават стоки и продукти, свързани с бита, културата и историята на съответните страни. Примерно - на гръцкия щанд може да се закупи хубав зехтин, узо..., на италианския - различни видове паста, на френскя сирена и т.н., и т.н. Представени са доста екзотични страни с традиционните си ястия и питиета.
Има книги втора ръка, доста интересни, има дрехи втрора ръка, но доста сносни, bTV също от няколко години участват, като разпродават дрехите на своите водещи.
Има и скъпи, но и евтини неща.
Много сладкиши, вино, настроение, музика, томбола с големи награди и т.н. и най-важното голяма лудница :) Има дядо Коледа, много от децата на чужденците изнасят програма и пеят коледни песни.
Но атмосферата е чудна, поне за мен.

Мисля в този дух ще е и тазгодишния базар, ако няма промени.
До сега беше така, аз участвах в организацията 5-6 години, но последните две за съжаление не съм и нямам представа дали ще има промени, но мисля, че не.
Re: Мразовита последноноемвийска седмца 24.11-30.11!
« Отговор #121 -: Ноември 28, 2008, 10:55:14 am »
Мили приятелки, трябва да ви кажа, че всеки, всеки коментар и съвет са ми ценни, нормално е всеки да изхожда от собствения си опит и разбирания и мненията да са различни, но така с повече мнения и информация много ми помагате да взимам правилните за нас решения :D

На мен пък ми е много спокойно с везничката :D Хващам му спатиите кога суче и кога се мотае :lol: Май за последната седмица сме наддали 190 грама и мама вече е доволна :D И аз в началото бях много спокойна и даже в болницата кантарът беше в бокса до нас и нямах никакво желание да го тегля, като го похвалиха, че наддава, пък и очевидно имах кърма. Обаче после сериозно се стреснах, като го премерихме в  Токуда, а все пак този проблем с юздичката напълно вероятно му е пречил да суче достатъчно количество, въпреки старанието му. Ако си беше наддавал добре хич нямаше да му давам АМ, да суче, да стимулира лактация и така, ама сега ми е най-важно да наддава. Знам, че е много хубаво да поизцеждам, след като го нахраня, ама това изцеждане така ми взе акъла, че рядко се наканвам, иначе виждам, че ако съм изцеждала (макар 5-10мл), следващото хранене върви по-добре.
Иначе сега, когато не е сънен, суче добре. Кърмата кога му стига, кога не, но все пак преобладава в хранителния режим. Доста връща мляко Милото, някога по 4-5 пъти след хранене. Педиатърката ми каза да го махам на 2-3 минути от гърдата, аз се направих на разсеяна, но сега забелязвам, че като суче бързо и ефективно, тогава повръща повече - явно стомахчето му още не може да поеме много наведнъж, така че засега ще гледам поне на 5 мин. да го махам за малко почивка.

Дано не съм досадила с моите излияния за кърменето, ама това ми е най-голямата бъркотия засега.

Джейзи, уточних с педиатърката и ще му сменя млякото от Нан на Аптамил Комфорт, да видим дали ще ни хареса повече, ако не ще пробвам и Хумана :D
Благодаря ти, Бени!







*
Re: Мразовита последноноемвийска седмца 24.11-30.11!
« Отговор #122 -: Ноември 28, 2008, 11:14:53 am »
Благодаря за отговора, wassilena !
*
Re: Мразовита последноноемвийска седмца 24.11-30.11!
« Отговор #123 -: Ноември 28, 2008, 12:12:10 pm »
Фреши, ако гърдата се изпразва хубаво, мисля че няма нужда от доизцеждане.
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Коледно парти!
« Отговор #124 -: Ноември 28, 2008, 12:35:15 pm »
Говорих с Цвети от Таласъмчета и с оглед на работните дни и другите ангажименти взехме следното решение:
- освобождаваме датите 19 (защото е петък) и 23 (защото е работен)
- насрочваме всенародното Коледно парти с деца и награждаване на победителите от конкурса за
20 декември - събота вечерта

Същия ден ще опаковаме и подаръците за децата, но съм сигурна, че ще се справим.
За да знаем дали ще се справим само с Дядо Коледа или ще трябва и Снежанка да помага, трябва да се преброим. За целта ще пусна анкета в кафето :wink:

Наем на залата няма да плащаме - това е благотворителния жест на "Таласъмчета" към Коледните инициативи на Зачатие :thankyousign:

Хонорарите за Дядо Коледа и евентуалната Снежанка ще си поделим евентуано между нас си :D


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Мразовита последноноемвийска седмца 24.11-30.11!
« Отговор #125 -: Ноември 28, 2008, 14:39:57 pm »
Преди време някой беше писал, че искат да поставят на детето му полиомиелитна ваксина, въпреки че е ваксинирано с Пентаксим. И моята лична лекарка иска да ни бие полиомиелит на 14 месеца, а да има реваксинация с Пентаксим на 24 месеца - днес спорихме, но не успях да я убедя... - така било по имунизационен календар.
Преди малко разглеждах сайта на НЗОК и там е публикуван имунизационен календар
http://www.nhif.bg/bg/default.phtml?w=1280&h=990
Според него полиомиелит се бие на 16 месеца, а ДТК - до 24 -ия месец (не по-
рано от една година след ІІІ прием. Смятам да си отпечатам този календар, който вероятно е променян наскоро и пак да говоря с личната.

Правилно ли съм разбрала: бие се само Пентаксим на 16 месеца, а полиомиелит на 14 месеца и ДТК на 24 месеца няма?

Аз бях тази дето питаше.
Излязох на глава с докторката. Направо към 18-тия месец бием Пентаксим, след като направим и втората доза Превенар.

Пентаксима можеш да го изтеглиш и по-късно от 16 месеца, защото по календара пише от 16-ия месец и зависи кога е слаган последния трети прием.
*
Re: Мразовита последноноемвийска седмца 24.11-30.11!
« Отговор #126 -: Ноември 28, 2008, 15:50:44 pm »
utra, супер :D

Бях обещала на джам и всички други, които се интертесуват, да споделя впечатления от Хер Бебе. Ами по-скоро съм доволна. Имат доста разнообразно меню (вкарват разни зеленчуци като броколи, брюкселко зеле и т.н., т.е не карат само на обичайните картофи и моркови). Само малко повечко наблягат на брашното и манджички тип "яхнийка", ми се струва, защото доста често намирам цели неразтворили се буци. Но като цяло са ок. Идват всеки ден навреме. Няма такова нещо като отвориш бурканчето с десерта, той да ти мирише на манджа, както беше споделила Пердето за тяхната кухня.
За съжаление обаче, ще трябва да се откажа от кухнята и да се върна на готварската печка. Прекалено им е пюрирана храната за нас. Симона иска всичко да се яде с вилица и да се дъвче, месото й го правя под формата на пържола, кюфте,  яде неща като мусака, пълнени чушки, абе обича с две думи да е с по-гъста консистенция, и  същите съставки, същите яденета, но в по - пюриран вид - им се мръщи и категорично не ги яде.
Може би ще пробвам и кухнята на мама Люси, да видим там как е.
« Последна редакция: Ноември 28, 2008, 16:44:30 pm от tzvetenze »
*
Re: Мразовита последноноемвийска седмца 24.11-30.11!
« Отговор #127 -: Ноември 28, 2008, 16:12:43 pm »
Аз взимам от кухнята на мама Люси вече втора седмица и  храната също е пасирана.
*
Re: Мразовита последноноемвийска седмца 24.11-30.11!
« Отговор #128 -: Ноември 28, 2008, 16:42:50 pm »
Аз взимам от кухнята на мама Люси вече втора седмица и  храната също е пасирана.

asi, може би има две групи и ти взимаш по-малката?...или е една за всички?
*
Re: Мразовита последноноемвийска седмца 24.11-30.11!
« Отговор #129 -: Ноември 28, 2008, 19:44:26 pm »
Не са ми казали,че има за по-малки и за по-големи и на сайта не пише нищо само,че кухнята е за деца след 8 навършени месеца.Аз даже супичката се чудя как да я давам много е рядка слагам хлебче и го намачквам ми те моите си отварят устата на първите 10 лъжици и им омръзва и то почва да им тече какво лапнат какво на лигавниците поне съм им взела от тези дето събират и храна. :D
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Мразовита последноноемвийска седмца 24.11-30.11!
« Отговор #130 -: Ноември 28, 2008, 21:24:37 pm »
utra, супер :D

Бях обещала на джам и всички други, които се интертесуват, да споделя впечатления от Хер Бебе. Ами по-скоро съм доволна. Имат доста разнообразно меню (вкарват разни зеленчуци като броколи, брюкселко зеле и т.н., т.е не карат само на обичайните картофи и моркови). Само малко повечко наблягат на брашното и манджички тип "яхнийка", ми се струва, защото доста често намирам цели неразтворили се буци. Но като цяло са ок.

Абе от това брашно не се ли запичат децата?
Аз ползвам царевично нишесте понякога, а най-често чакам водата да поизври, щото ако сгъстявам манджата с брашно с извинение ака като козле.
Колкото до брюкселското зеле и броколите - има на пазара замразени - кеф ти на Бондюел, кеф ти на други фирми. Само свирни и давам рецепти.
*
Re: Мразовита последноноемвийска седмца 24.11-30.11!
« Отговор #131 -: Ноември 28, 2008, 22:37:00 pm »
абе броколки домашни и аз съм замразила, че са на почит у нас  :wink: рецепти и идеи приемам :)
ми за брашното не знам - аз, когато готвя на мона, брашно не ползвам. а въпросните яденета от кухнята с брашно - тя не ги яде, така че не мога да отчета запича или не.
на нас, както казах - пържоли и кюфтаци ни дай да ръфаме :lol:
« Последна редакция: Ноември 28, 2008, 22:54:01 pm от tzvetenze »
Re: Мразовита последноноемвийска седмца 24.11-30.11!
« Отговор #132 -: Ноември 28, 2008, 22:51:56 pm »

на нас, както казах - пържоли и кюфтаци ни дай да ръфаме :lol:
Ха,ха, ха това все едно аз съм го писала :lol:
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Мразовита последноноемвийска седмца 24.11-30.11!
« Отговор #133 -: Ноември 29, 2008, 13:56:49 pm »
Подсещате ме Мони тъкмо беше минала годинката и си взехме една вечер свински ребърца. Запалихме барбекюто и вкусотията беше на лице. Докато оправях масата в хола, малката се качила на стола и докопала едно ребърце.Беше се омазала до ушите,. :lol: За мой ужас с такъв кеф си гризкаше :lol:. Опитах се да взема благинката и настана първа световна война. Опитайте да вземете кокала на озверял от глад пес :lol: Оставих я де, изгризка го до кокал и за още питаше. И сега си обича месце, рибка. Радвам се че хапва и супички. Е първо в супата вадим морковите, лука и чушките и тогава консумираме :lol:, ама какво да му се сърдя на детето, майка му е същата :oops:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Мразовита последноноемвийска седмца 24.11-30.11!
« Отговор #134 -: Ноември 29, 2008, 14:42:51 pm »
Цветенце, ако искаш пробвай и Ози. Те не са пасирани, даже напротив - един боб бяха дали непасиран, чак мен ме затрудни. Разнообразно меню,идват всеки ден по едно и също време. Супичките бяха ок, основното също, ма десерта само кремчета - какао, портокал, малина и един ден кисел. Ние изкарахме 4 дни, защото точно тогава Алекс реши да вади зъби, та хвърлях почти всичко, почти само на мляко караше.
*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: Мразовита последноноемвийска седмца 24.11-30.11!
« Отговор #135 -: Ноември 29, 2008, 22:28:21 pm »
Момичета, от вчера Каси е в болница с Мишо :(
С бронхиолит е, ще му правят инхалции с Вентолин,
за сега без антибиотик. Днес вече е по-добре.
Знам, колко е важна нашата подкрепа за нея!
Миличка, прегръшам те, и скоро вкъщи!
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Мразовита последноноемвийска седмца 24.11-30.11!
« Отговор #136 -: Ноември 29, 2008, 23:22:51 pm »
Касита :sunshine:, ще се справите, знаеш!
Мишата е силно момче, а Тате и Хриси ще се справят!
Ние сме с вас, ден и нощ и ви подкрепяме!

Прегръщам те....и скоро у дома и при нас!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Мразовита последноноемвийска седмца 24.11-30.11!
« Отговор #137 -: Ноември 29, 2008, 23:24:06 pm »
Бързо оправяне на Мишо!
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Мразовита последноноемвийска седмца 24.11-30.11!
« Отговор #138 -: Ноември 30, 2008, 06:15:55 am »
Касси,миличка....с вас сме!!!!дай Боже,много скоро да сте си у дома и всичко да е само един лош спомен! :D
*
Re: Мразовита последноноемвийска седмца 24.11-30.11!
« Отговор #139 -: Ноември 30, 2008, 09:18:20 am »
Мила ми Касита, знам че е трудно и тежко в подобни моменти, но знама че ще се справите с Мишо. Бронхиолита за съжаление стана масово заболяване след малките деца :( Целувки и прегръдки от нас.

За да не започвам с болести в новата седмична, ще пиша че ние с Тони сме мног болни двамцата и си се гледаме. След ларингита и слузта отново в изпражненията, дребчо се сдоби и с гнойна ангина, покрай него и аз съм с всичките екстри.

Пазете се мамете, че много болести много нещо таз године беееееее.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!