0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Как си поддържате тялото?
« -: Май 18, 2007, 11:10:48 am »
Здравейте момичета!
Може и да е пускана такава тема, но поне последните месеци не ми е закачило окото подобна дискусия.
Нека всяка от нас сподели какви грижи полага за тялото си и съответно колко са успяли да постигнат в поддръжката. Можем и взаимно да се стимулираме.
Аз примерно като малка съм тренирала плуване. ИмаХ хубаво тяло. Стегнато, пропорционално. Нямах проблеми с теглото и т.н. Дста често получавах комплименти за фигурата си. Е ами излишно е да споменавам,че не получавам вече такива. Работата ми е такава,че по дял ден съм на стол, и се сраснах с пейките по спирките докато чакам и с автобусите. 
Допреди години имах навика да правя всяка вечер гинастика вкъщи, тогава все още ми се харесваше тялото, но от две години и това съм зарязала.
Сега съм започнала шейпинг, но едвам успявам да отида по веднъж седмично. И като отида правя 2 скока, 3 почивам.
Вярно ще свикна, ще добия тренинг, но нали трябва по-честичко да посешавам залата. Фитнес изобщо не обичам.Преди ходех често пеша, но напоследък "имам слабост" към автобусите и такситата. Но и ходенето пеша едва ли би помогнало на състоянието на тялото ми в което съм. Въпреки,че живея в морски град басейните са най-рядко срещаното нещо в него. Трябва да пътувам чак до комплеските,че да ползвам някой. Не мога и да плувам вече, защото едното ми ухо само чака да го усети вода и е прихванало отит. Да не споменавам гъбичките в ушите и на други места.
Бихте ли споделили вие какви грижи полагате, какво спортувате, ходите ли пеша, пиете ли големи количества минерална вода?
Хайде стимулирайте ме по някакъв начин и разбира се  ако аз мога и аз вас, че наистина не се одобрявам как изглеждам.
Да не говорим,че спорта ми спомага за много добър тонус и наистина ми се покачва настроението, особено сега в месеците на самота без половинката. И въпреки,че виждам ползата защо пак толкова ми е трудно да се замъкна до залата??!!
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #1 -: Май 18, 2007, 11:28:07 am »
Като ученичка бях клечка, въпреки безумния режим от пържено, панирано, солено и хляб. Само с решаване на задачи поддържах фигура  :lol:

После отидох студентка и година след година оставаше по 0.5 кг в повече. Сега съм със средно телосложение. Може да се опише като леко "пухесто", като най-вече имам коремче.

По едно време ходех на спорт редовно, бях се постегнала, но всяко чудо за три дни. Сега правя упражнения малко сутрин, но от дъжд на вятър, ефект - нула, естествено  :?

Не ми пречи, засега не ми тежи много дупето  :P
*

    Жужка

  • ****
  • 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #2 -: Май 18, 2007, 11:29:07 am »
Спазвам няколко много простички правила (е не винаги, и аз трупам килограмчета :lol:)
1. На закуска (около 10-11 часа преди обяд, тогава огладнявам) изяждам около 400 грама сочни плодове.
2. На обяд и вечеря гледам винаги да ям пресни зеленчуци (салата) и следя количеството на сготвената храна и хляба да не надвишава колич. на салатата.
3. Сутрин и вечер (поне 4 дена в седмицата) правя упражненията от книжката на Калан Пинкни (каланетика) - не си падам по масов спорт сред запотени тела в тесни и душни зали.
4. Избягвам да ям изделия с бяла захар и бяло брашно.
5. Обичам да ходя пеша (когато не съм на токчета - пък аз в 60% от времето съм) и го правя с огромно удоволствие.
Тези правила, обаче не ми помогнаха да махна бричовете си - имам си широк, твърде женствен ханш. Ама структура, кво да правиш  :D!
Мога, стига да искам.
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #3 -: Май 18, 2007, 11:30:44 am »
Здравей Stelliana! Само да ти кажа, ходенето пеша много помага. Аз преди време също много тренирах -  то плуване, то фитнес, лека атлетика, ..., бягах почти всяка сутрин или в морсата или на игрището до нас, ама с годините човек изгражда един режим - работа-в къщи, и не остава много време за спорт, пък и желанието съвсем го няма. Затова активно да походим пеша. Е, вярно ще походим събота, неделя евентуално, след работа към вкъщи, но пък...Бягането е много полезно и примерно каране на колело. Не изискват организирано мероприятие, а време когато ти си отделиш :wink: Въпроса е да свикнеш, после имаш нужда....Ама не ме питай колко често правя аз тези неща. От всичките в разходките съм най-изпълнителна. А и откакто ми казаха да забравя за къпане в морето и басейни и плуването отпада. Много жалко! Но ти си герой, след като си тръгнала активно да се занимаваш със спорт. Веднъж седмично на шейпинг, после два пъти и ...Дерзай! Аз се гордея с теб!
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #4 -: Май 18, 2007, 11:39:21 am »
Мразя да спортувам.
Работя на бюро, сутрин се мятам на колата, за да отида на работа, вечер обратно по същия начин. Т.е. движение почти никакво.
Като ученичка бях пълничка (бих казала дори дебеличка).
Сега съм слаба - всяка вечер пия по един аперитив, не се лишавам от нищо - готвя със сметана, любимата ми салата е с майонеза.
Как става - изградих си навика - слагам си определена дажба ядене в чинията (не много), изяждам го, чакам да минат 20-тина минути - ако още съм гладна - ям, ако не съм, спирам.
А иначе съм много лакума.
Имаме велоергометър - закачалка - докато го карах (около месец) напълнях с 3 килограма, затова и спрях.
Дори и да ме оплюете - това е моята рецепта.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #5 -: Май 18, 2007, 11:57:56 am »
Аз пък обичам спорта, но нещо не го практикувам редовно, сега и не мога.
Тренирала съм гимнастика, спортна и художествена, после маллко плуване,
абе имах що годе добро телосложение. По стечение на обстоятелствата
спрях да спортувам, и всичко се промени. И аз като Фоксче, имах
велоергометър, и преди около 4 месеца мъжа ми каза, че никой няма толкова
скъпа закачалка и го продаде без да ме пита дори! Ами аз го карах една
или две седмици най-много. Абе всичко е до нагласа, и май наистина
всяко чудо за 3 дни. Трябва самодисциплина, не става само с ядене :lol: :lol:
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #6 -: Май 18, 2007, 12:01:03 pm »
Айде и аз да се оплача.
Толкова ме мързи да спортувам, че няма и накъде. Във фитнес, не можеш да ме вкараш; да тичам на стадиона - хич. Понякога карам колело, ама много ме обива седалката и се отказах; карам тротинетка (за големи хора де, не от тея дребните) ама малко.
Като малка ходех на народни танци - 7 години - тялото ми беше стегнато, но от както се отказах - дупата започна да увисва.
Работата ми е на 5 мин и познайте - ставам сутрин, спейки отивам до работа и сядам, после ставам и се прибирам у дома след 8 часа - супер заседнало (къде отиде сутришната физзарядка  :D )
До миналата година се справях някакси, но след тази зима (от къде съм качина не знам) имам целулит  8O и съм с намерение нещо да правя.
Започнахме с една група жени да ходим на народни танци, веднъж седмично. От скоро започнахме с майка ми да ходим пеш по час, час и нещо. Дано има ефект  :lol: :lol:

Трябва самодисциплина, не става само с ядене :lol: :lol:
:balk_46: :good_post: :good_post: :good_post:
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #7 -: Май 18, 2007, 12:06:09 pm »
Тази вечер съм на шейпинг.  8O Домъкнах се на работа с огромната  торба с екипа, който специално си купих за целта. Т.к. времето ми се стори мрачно и дъждовно,реших че е вредно за обувките ми и вместо да отида пеша до работа си взех такси!! Иначе станах рано, за да успея да се предвижа ПЕША.
Ами възмутена съм от самата себе си! 
Но от УТРЕ :presi: :veloergo: :cross: :aerobik:
*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #8 -: Май 18, 2007, 12:12:05 pm »
Но от УТРЕ :presi: :veloergo: :cross: :aerobik:

Дано, дано, че това от утре ми е мнооооого познато :lol:
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #9 -: Май 18, 2007, 12:20:03 pm »
От храните избягвам само панирано и твърде мазно, защото имам операция на стомаха и съм доживот на диета за някои неща, става ми лошо от тях.

По обед избягвам да ям въглехидрати - картофи и хляб - защото ми се приспива зверски и цял следобед не мога да работя, а само

 officespace  :lol:  :lol:  :lol:
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #10 -: Май 18, 2007, 12:30:38 pm »
Ами момичета, какво ще кажете за биричката?!
Толкова я обичам, а  вече нахлува и бирения сезон.
То кое по-напред да направя, да спортувам ли, бански ли да си търся, биричка ли да пия.Ами няма време за всичко! :wink:
Иначе за бански елате да видите каква енергия имам да обикалям магазини, а иначе пеша на работа не мога да се дотътра.
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #11 -: Май 18, 2007, 12:30:56 pm »
Привет и от мен.  Като дете бях пълничка, но от 3-4 клас започнах да правя диети и до завършване на училище бях в страхотна форма.  Следях какво ям, генетично имам добра структура, от време на време бягах на стадиона и си изглеждах много добре.  В Университета понапълнях и сега все още съм си така -- около 5 кг над училищното ниво.  Имаше сезони, през които не ям и свалях, но като цяло съм си с 5 кг над училищното ниво.  Живея в сравнително малък град, а и ходя с кола на работа, така че не мога да се насладя на ходенето пеш.  Пропуснах да кажа, че като ученичка всеки ден ходех поне в едната посока пеш до училище -- 35 мин. бърз ход.  Допускам, че и това имаше положителен ефект.  От половин година вече ходя на танци и се чувствам страхотно.  В началото не ми се тръгваше от къщи, но сега вече съм по-добра в начинанието и ходя с огромно желание.  Определено има ефект.  2 пъти в седмицата, но сравнено с нищо си е значимо спортно постижение.  Не съм отслабнала, но видимо са ми се постегнали краката и определено ходя с ново самочувствие, по изправена и т.н.  Така че, моята рецепта е да си намери човек занимание, което му доставя удоволствие.  Само така би имало някакъв успех.
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #12 -: Май 18, 2007, 12:34:28 pm »
Ами момичета, какво ще кажете за биричката?!

А от алкохол как съм забелязала, че се пълнее -- ужас! :balk_153: Но и биричка обичам да си пийвам, че и по една малка домашна ракийка може, със салатка. :balk_159:
*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #13 -: Май 18, 2007, 12:36:46 pm »
Ами момичета, какво ще кажете за биричката?!

Ами какво да ти кажа, много я обичам, таз биричка :lol:
И наистина, в този сезон........ :lol:
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #14 -: Май 18, 2007, 12:50:06 pm »

Ами момичета, какво ще кажете за биричката?!

 А пък аз умирам за червено винце и резултата след зимата е пухкавичко тяло.Е хайде ще си призная от ноември до март всеки ден по 300гр.- дават ни го наши приятели, които се занимават с лозя и производство на вино.
Иначе правя гимнастика, карам колело, опитвам се да ходя повече пеша и лятото успявам да се докарам по стройничка.
« Последна редакция: Май 18, 2007, 13:00:13 pm от orhidea »
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #15 -: Май 18, 2007, 12:53:28 pm »
   Преди 2 години, с 2 приятелки решихме малко да поспортуваме .Ходихме да бягаме в морската.Първият път много ни хареса.Много беше тонизиращо.Втория ден,малко решихмме ,че по-лекичката трябва да я караме,че нещо бързо се изморихме  и къде бягахме,къде цигари пушехме   :oops:  .Третия ден бятането се превърна в разходка и...това беше!  :lol:  Обичам спорта,ама мнооооого ме мързи да спортувам.  :x .Като малка тренирах ориентиране и много ми харесваше да бягаш сред природата.Сега от 2 месеца си стягам бедрата с един уред,дето го имам от 100 години и като го изкарах беше хванал 2 см. прахоляк.
  Иначе като усетя,че кипя от енергия си пускам хубава музика и почвам да си танцувам и подскачам докато каталясам!   :P   А за биричката...хм...няма да говоря.   :P
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #16 -: Май 18, 2007, 12:54:39 pm »
само да вмъкна- не се пълнее от биричката и винцето, а от мезенцата покрай тях  :wink:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #17 -: Май 18, 2007, 13:02:25 pm »
Ами момичета, какво ще кажете за биричката?!

Ох ох ох ... Мноооого болна тема  :? Ама МНОООГО я обичам бееееее..... И картофки пърженки, и панирани лукови шайби, и ... оххх, явно съм гладна  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #18 -: Май 18, 2007, 13:07:25 pm »
Аз винаги съм била слаба,но и винаги съм спортувала.Гимнастики като по-малка, баскетбол след 7 клас и народни танци около 10г.И в момента също съм по фитнес зали,ходя пеш въпреки, че основно се предвижвам с кола,просто я паркирам доста по далеч от мястото където трябва да отида.Може би за това нямам проблем и сега с килограмите,храня се винаги когато огладнея а вечер рядко пропускам ракиика със салатка.Лятото и биричка си пиивам с моооого риба.Определено зимата си качвам по 2-3 килца но лятото ги смъквам.Но тия разлики май само аз си ги виждам.Всичко си е до натурата така мисля аз.
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #19 -: Май 18, 2007, 13:07:52 pm »
само да вмъкна- не се пълнее от биричката и винцето, а от мезенцата покрай тях  :wink:

 :balk_170:      Така си е ! :wink:
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #20 -: Май 18, 2007, 13:24:44 pm »
само да вмъкна- не се пълнее от биричката и винцето, а от мезенцата покрай тях  :wink:
май май ...  :lol: :lol:
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #21 -: Май 18, 2007, 13:30:50 pm »
Момичета, внимавайте с тези бирички и мезета, че моя офис е срещу морската. След работа да не взема да сляза на капаните на плажа на една халба бира Каменица и панирани миди, вместо да отида ПЕША  в залата за активен спорт. :help:
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #22 -: Май 18, 2007, 13:32:24 pm »
Стели, преди да тръгнеш от работа, пий една студена вода, да ти мине мерака за биииииричка и бягай в залата  :lol: :lol:
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #23 -: Май 18, 2007, 13:40:50 pm »
Времето е много неприятно, иначе знаете ли как "неволно" щях да объркам посоката 8)
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #24 -: Май 18, 2007, 13:56:30 pm »
Времето е много неприятно, иначе знаете ли как "неволно" щях да объркам посоката 8)

Не е неприятно, Стели, а те подкрепя времето днес :) 
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #25 -: Май 18, 2007, 14:05:49 pm »
Съгласна!
 :P
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #26 -: Май 18, 2007, 18:05:40 pm »
Аз биричка не пия ама шоколада ми изяжда главата  :lol:
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #27 -: Май 18, 2007, 18:50:47 pm »
само да вмъкна- не се пълнее от биричката и винцето, а от мезенцата покрай тях  :wink:
:cheerleader: :cheerleader: :cheerleader:
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #28 -: Май 18, 2007, 19:01:23 pm »
Ами така нареченото "бирено коремче"?! Пълнее се и още как от бира! Но поразява определени участъци!  :D
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #29 -: Май 18, 2007, 19:05:26 pm »
охххх, моето момченце как хубаво си хапва мазни банички, сладки, шоколади, месо, хляб(по половин-един на едно ядене), а седи като щека за голф.аз пък малко пържени картофки и познай.... :?
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #30 -: Май 18, 2007, 20:21:05 pm »
Здравейте!Нека и аз се включа в борбата с килограмите:).Аз мога да ти препоръчам да минещ на разделно хранене, и ще се убедиш сама колко бързо и лесно ще паднат килограмите. Като не забравяй, че вечерята не трябва да е по- късно от 18.00 часа.

*

    Жужка

  • ****
  • 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #31 -: Май 19, 2007, 10:23:52 am »
вечерята не трябва да е по- късно от 18.00 часа.
Аз тогава си тръгва от работа, че и по-късно. Случвало се е да вечерям и в 10 часа.
Като правило е разкошно - не си натоварваш стомаха късно вечер. За мен е неизпълнимо.
Мога, стига да искам.
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #32 -: Май 19, 2007, 11:07:15 am »
Жужи много си права - супер е ако може да се спазва.. ама и аз като тебе се прибирам от работа след 18.00 (около 19 - 19.30),така че нема как :lol:

Иначе много се зарадвах като я видях тази темичка - поздравявам авторката й! :)

Аз така съм се обездвижила точно тази зима,че не мога да се понасям 8O..по цял ден в офиса на един стол,след работа на автобуса -право вкъщи, и това е - никакво движение 8O Но сега съм почнала да тичам сутрин - когато мога - ето сега днес станах по-късничко,ама след малко отивам да тичам :cross:(кво като е почти обед,много важно - кой пък е казал,че само сутрин се бяга! :lol:) :cross:
Пък и имам 2-3 килца дето искам да ги смъкна :scale: ,ако трябва да бъда по-точна - да смъкна няколко сантиметра от талията/паласките които трупнах  зимата,и корема и дупето да поприбера...а бе ще трябва доста :aerobik: :presi: :veloergo: :cross: :balk_185:
Иначе като ученичка винаги с нещо съм се занимавала,от край време обичам да си спортувам нещо непрекъснато - ходила съм на аеробика,вкъщи също съм си подскачала на музика :lol:,като студентка пък ходих на фитнес,също така за около 2 години на модерен/диско балет или както там му се вика :lol: - страхотно ме кефеше но постепенно и за това почнах да нямам време и...спрях да ходя. :? Сега като гледам всяка вечер балета на Слави и все ме човърка една носталгия...и благородна завист :lol:
« Последна редакция: Май 19, 2007, 11:13:36 am от Counterfeit »


Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #33 -: Май 19, 2007, 20:02:44 pm »
Ох, хич ама хич не я обичам тази тема, ама няма начин ... време е и за нея.
Значи винаги съм се имала за дебела и съм имала проблем с носенето на определени дрехи, а като се замисля само преди няколко години се имах за дебела на 58 килограма, сега съм почти на реципрочното число.  От 4 години опити качих 10 килограма, без стимулации без нищо, от нерви ли от не знам какво. После с ин витро опитите качих още почти 7-8 вероятно от хормоните. Оттам след  успешния опит също. Явно е от ЕГН-то при мен това трудно отслабване. В последния месец отслабнах 4 килограма, дори не знам как стана - спрях сладко и хляб само. Но съм много далече от килограмите които искам да поддържам. Просто няма време - 1 месец до деня на репродуктивното здраве и ако не искам да уплаша някой просто сега е момента да спра с всякакви компромиси и да сваля по план минимум 5 кила - максимум 7-8.
Как действам по принцип. Лятото на 2004-та свалих за 4 месеца 14 килограма по следния начин.
1. сутрин само кафе
2. на обяд огромна салата - домати , краставици, сирене или таратор, докато се заситя.
2. Вечеря - нещо леко, пиле, риба, колбас и салата.
4. През деня и малко плодове

Сутрин 20-30 мин на крос тренажор
(ако е лято) следобяд след работа на плаж - плуване
след плажа 40-50 мин крос тренажор
и така за 3 месеца 1 4килограма и то без да усещам много глад
Смятам точно това да правя и сега.
« Последна редакция: Май 19, 2007, 20:21:44 pm от cygnus »
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #34 -: Май 19, 2007, 20:25:13 pm »
само да вмъкна- не се пълнее от биричката и винцето, а от мезенцата покрай тях  :wink:
:cheerleader: :cheerleader: :cheerleader:
не съм съгласна!
бирата е голям виновник за едрите и овални форми :wink:
това е все едно да кажеш, че от хляб не се дебелее :)
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #35 -: Май 19, 2007, 20:26:36 pm »
Диде, бирата е калорична колкото натурален сок същото количество. Ама са й мазни мезетата. Не върви някак си чиста бира само.
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #36 -: Май 20, 2007, 09:08:32 am »
 Аз съм от активните  спортисти,ама бивши.....сега съм голям мързел :lol:. Не съм напълнявала драстично, може би 2-3 кила варирам лято/зима-от 47 до 50. Понякога ме обзема творчески ентусиазъм и правя в продължение на 1-2 месеца гимнастика сутрин - направила съм си 20 мин. комплекс от упражнения ,те са предимно за разтягане,стягане на дупе  .Правя ги  за тонус на тялото и душата ,но напоследък съм станала голям търтей.Ама сега ща не ща , ще трябва да правя коремни преси ,препоръчаха ми ги за стомаха.
  До скоро злоупотребявах с храната ядях всякакви сладки неща ,луканки ,сaлами ,меса ,сандвичи ,правех много странни комбинации ,обаче от 3 седмици съм на здравословен режим,пак заради стомаха :lol: Дет са казва гъз глава затрива :lol:.

  Истината е,че трябва да има постоянство! :D Независимо дали дали става въпрос за гимнастика или хранене ,те трябва да се превърнат в  начин на живот .Защото инак се получава ефекта Йо-Йо ,а от упражненията полза няма.
« Последна редакция: Май 20, 2007, 14:39:05 pm от Divna »
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #37 -: Май 20, 2007, 11:08:55 am »
И ние с половинката решихме да се вземем в ръце и да свалим някой и друг килограм. Аз по-малко - той повече. Започнахме в началото на март за да сме готови за лятото. И не само. Преди два дни си взех панталоните от шивача. Оказа се, че като ги обух можех да ги сваля без да ги разкопчавам  :D. Водех изключително заседнал начин на живот. Цял ден само на кафета, а вечер елате да видите Ламята Спаска! Промених си начина на хранене. Започнах да закусвам и обядвам независимо дали ми се яде или не. Правя гимнастика сутрин и вечер по 15мин. и при хубаво време поне 3-4 пъти в седмицата разходки по 1-1,5ч. Доволна съм от това, че хем си похапвам - хем слабея. Не ям сладкиши(по принцип не ме и съблазняват), пици, хамбургери и спагети. Наблягам на млечните храни, месото и зеленчуците.

*

    sami

  • *****
  • 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #38 -: Май 20, 2007, 12:57:00 pm »
Аз пък съм много зле :)
По цял ден не ям,вечер като седна на масата се забравям.
Най много съм била 70 кг.Сега съм 63 :(,а съм висока 1.80 см.
Нищо не правя,нито спортувам нито нищо.А вечер ям към 11,12 часа,и после си лягам.
През бременността качих 20 кг,а като родих след около 2 месеца бях свалила 27.
Нито корем ми остана,нищо.
Обаче и това не е хубаво.
Свалих килограмите от притеснение. :(
По добре да си си пълничка и спокойна,отколкото непрекъснато да отслабваш от стрес и притеснение!


http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #39 -: Май 20, 2007, 17:03:40 pm »
Здравейте и от мен!  :balk_64:
Аз никога не съм имала проблеми с килограмите, но тази зима ме оперираха от извънматочна, та се наложи да поседя вкъщи и нали се сещате, срещите с хладилника бяха доста чести... Сега като стана топло ужасно се притесних от няколкото килца, които съм качила, но пробвах диетата на майка ми, а именно - лунната диета... Аз като човек скептик въобще не вярвах на такива неща, но факт е, че вече съм 4,5 кг надолу, а през останалото време ям когато поискам и колкото поискам и килограмите не мърдат (е, започнах и да се движа малко повечко и винаги използвам стълби, вместо асансьор)... Дано успеете и вие...http://www.az-jenata.com/?page=article&aid=3393
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #40 -: Май 20, 2007, 17:20:49 pm »
Здравейте и от мен!  :balk_64:
Аз никога не съм имала проблеми с килограмите, но тази зима ме оперираха от извънматочна, та се наложи да поседя вкъщи и нали се сещате, срещите с хладилника бяха доста чести... Сега като стана топло ужасно се притесних от няколкото килца, които съм качила, но пробвах диетата на майка ми, а именно - лунната диета... Аз като човек скептик въобще не вярвах на такива неща, но факт е, че вече съм 4,5 кг надолу, а през останалото време ям когато поискам и колкото поискам и килограмите не мърдат (е, започнах и да се движа малко повечко и винаги използвам стълби, вместо асансьор)... Дано успеете и вие...http://www.az-jenata.com/?page=article&aid=3393

за колко време ги свали тия 4,5 кг?
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #41 -: Май 20, 2007, 17:51:27 pm »
За три гладувания по 24 часа от 2 май  до сега.  :cross: + :aerobik: по мъничко
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #42 -: Май 20, 2007, 17:53:00 pm »
страхотно постижение, поздравявам те!
а лунната диета безопасна ли е за хормоните?
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #43 -: Май 20, 2007, 17:59:19 pm »
Пропуснах да кажа, че може да се пие чай, айран без сол, фрешове, така че не би трябвало да има проблем, но ако искаш мога да се поразровя и да проверя. :lol:
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #44 -: Май 20, 2007, 18:06:05 pm »
В bg-mamma са си спретнали цяла темичка по този въпрос, ако искаш хвърли едно око  :ask:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=183975.msg3762152
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #45 -: Май 20, 2007, 19:10:51 pm »
Накратко:
В исторически план: при ръст 164 килограмите ми винаги са варирали между 54 и 60. Била съм и вегетарианка, и суровоядка, но организмът се нагажда след време и отслабването е само в началото. Освен ако не се прави с лечебна и здравословна цел, разбира се. Против съм зверското гладуване и диети, защото не знаем накъде ще избие организмът ни. Още повече, когато се мъчим да ставаме бременни, трябва да сме внимателни. Качих килограми особено след втория спонтанен аборт, защото две години след това се тъпчех с хормонални, за да си предизвикам цикъла.
Сега: умерена, разнообразна, не много калорична храна. Плюс вдигане на гирички и коремни преси всеки ден и едно колело в съседната стая, което въртя пак всеки ден, но когато остава време. Преди да се сдобия с това колело, понеже нямам време за тичане навън, обикалях стаите в къщата - тичах си из тях, като си броях обиколките. Случайно един ден ме завари мъжът ми и доста се съжали над мен да не би нещо да съм се чалнала и го купихме това колело - намалено беше, щото си има фабричен дефект, т. е. няма му онази част, дето измерва времето. Обаче върши работа. След това гледах и един филм за някакъв американски бизнесмен, който също така обикалял огромния си апартамент, защото нямал време да тича навън, а трябва да се движи. Малко е самотно, но като си пуснеш музика и от време на време надничаш през прозорчето - я, някой комшия мине, я, пощальонът, та все едно си тичаш в парка. Спасява положението. :D
« Последна редакция: Май 20, 2007, 19:12:30 pm от DivaRoza »
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #46 -: Май 20, 2007, 19:24:24 pm »
Здравейте и от мен!  :balk_64:
Аз никога не съм имала проблеми с килограмите, но тази зима ме оперираха от извънматочна, та се наложи да поседя вкъщи и нали се сещате, срещите с хладилника бяха доста чести... Сега като стана топло ужасно се притесних от няколкото килца, които съм качила, но пробвах диетата на майка ми, а именно - лунната диета... Аз като човек скептик въобще не вярвах на такива неща, но факт е, че вече съм 4,5 кг надолу, а през останалото време ям когато поискам и колкото поискам и килограмите не мърдат (е, започнах и да се движа малко повечко и винаги използвам стълби, вместо асансьор)... Дано успеете и вие...http://www.az-jenata.com/?page=article&aid=3393
   Аз също с лунната диета успявам винаги да си сваля килограмите.След като пих противозачатъчни дълго време заради кисти.От 48 кг за година станах 56.За 2-3 месеца успях да ги сваля всичките,като се има в предвид,че не я спазвах много точно и вечер мъъъничко си похопвах :wink:  .После мъжът ми каза,че съм приличала на мишок и бая ядене му дръпнахме за да стана 51-52.  Сега през зимата бях тръгнала към 54-55,но с три гладувания и за жалост малко нерви ги свалих.  Лунната диета е страхотна,но трябва и СПОРТ!!!!!
*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #47 -: Май 20, 2007, 21:05:34 pm »
Аз винаги съм била слаба,но и винаги съм спортувала.Гимнастики като по-малка, баскетбол след 7 клас и народни танци около 10г.И в момента също съм по фитнес зали,ходя пеш въпреки, че основно се предвижвам с кола,просто я паркирам доста по далеч от мястото където трябва да отида.Може би за това нямам проблем и сега с килограмите,храня се винаги когато огладнея а вечер рядко пропускам ракиика със салатка.Лятото и биричка си пиивам с моооого риба.Определено зимата си качвам по 2-3 килца но лятото ги смъквам.Но тия разлики май само аз си ги виждам.Всичко си е до натурата така мисля аз.

"Всичко си е до натурата."Много добре казано,Мими!Аз също съм тренирала дълги години спортна гимнастика,после танци,вървя много пеш.Имах и фитнес-период,но спрях,защото е много натоварващ.Във храненето никога не съм се ограничавала,консумирам в промишлени количества шоколад.Биричка,ракийка...както си му е реда.Та моята рецепта е човек да не се застоява на едно място и да се пият много течности.Успех на всички със диетите!
*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #48 -: Май 20, 2007, 21:17:30 pm »
Хайде да се включа и аз - които ме познават знаят колко съм слаботелесна - като скелет - 47кг, 170 ръст, 32 години. Купувам си дрехи все още от детския магазин  :).
Не съм пазила диети, но това, което правя е:
- пия много вода (2-4 литра на ден)
- ходя много пеша (сутрин и вечер вървя по 3-4км до работата)
- много танцувам (играла съм модерен балет и народни танци, сега ходя по кръчми, дискотеки и от време на време вкъщи си пускам музика и си танцувам до изтощение)
- не ям хляб и тестени храни (просто не обичам)
- когато имам възможност плувам (много обичам водата)
- ям когато съм гладна и не преяждам
- не ям месо (само пиле и риба - свинско, телешко и всичко останало за мен е гадно)
Преди инвитрото се тъпчех нарочно, защото знаех, че е хубаво малко да кача. След него обаче изпаднах в лека депресия и изобщо не ми се прияждаше нищо. Сега се посъвзех и си хапвам нормално - сутрин, обед и вечер - но в малки количества.

А, и не се лишавам от биричка или сладолед  :D !
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #49 -: Май 21, 2007, 08:26:06 am »
Пропуснах да кажа, че може да се пие чай, айран без сол, фрешове, така че не би трябвало да има проблем, но ако искаш мога да се поразровя и да проверя. :lol:

а онези натурални сокове, на които пише 100% подходящи ли са за диетата?
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #50 -: Май 21, 2007, 10:02:11 am »
Здравейте отново от мен!
Да докладвам как върви моята мисия "ново тяло".
В петък бях на шейпинг. В неделя бях на сватба, потанцувах, пораздвижих се.
Днес на работа си нося  екипа за йога. Тази вечер пак активен спорт :aerobik:
Срядата пак съм я планирала за спорт.
По отношение на храненето нищо не съм подобрила все още.
Но трябва и на това да обърна сериозно внимание и смятам да намаля максимално сладкото,и тестени храни,  още повече че през този сезон нямам намерение да се откажа от бирата.
Хайде момичета докладвайте - какво направихте за тялото си тази събота и неделя? Как си планирате новата седмица в спортно отношение?
Иначе докладвах на половинката си,че ходя на спорт и че като се върне ще се фръцкам с ново тяло!  Просто не мога да не си спазя обещанието.  :cross:

Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #51 -: Май 21, 2007, 20:18:27 pm »
Пропуснах да кажа, че може да се пие чай, айран без сол, фрешове, така че не би трябвало да има проблем, но ако искаш мога да се поразровя и да проверя. :lol:

а онези натурални сокове, на които пише 100% подходящи ли са за диетата?

Да ти кажа честно аз не се доверявам на това, което пише в съдържанието, затова си ги приготвям вкъщи...
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #52 -: Май 21, 2007, 21:08:19 pm »
Ами в интерес на истината според мен всичко зависи от годините и структурата на човека.
Едно време (до преди 5 години),преди да се омъжа,ходих 2 пъти седмично на фитнес зала и 3 пъти седмично на дискотека(танци до изнемощяване) и не мърдах от 56 килограма при ръст 174см.
После като се "бракувахме"и 2 месеца по-късно се преместихме в Германия,ми то се почна еднааа-голяма скъпотия,аз не работех,мъжо купи нова кола,трябваше да я изплащаме,после мотор и земя на кредит и спестявания отвсякъде.Аз бях 2 пъти тук на дискотека,но не ми хареса(преобладават предимно техно и хауз ритмите) и от това се отказах.Бях качила до 64 килограма,ама нямаше сваляне.Лятото на 2003 се върнахме в Македония и за 3 месеца спаднах на 54 килограма.2004 се прибрахме отново в германия и оттогава си трупам килца неимоверно.Тази година (след коледните и новогодишните преяждания)бях стигнала до 70 килограма.От 3 години насам ходя ежедневно поне по 4 км пеша,нооо не ми помага,докато едно време като бях на 24-25години за 1 година свалих 20 килограма(тези които бях качила след спиране на цигарите)именно с разходки.Започнах с танци и един малък комплекс от упражнения който си съставих-е от това не мога да се оплача-за 4 месеца свалих 6 килограма без диети.Но иначе ежедневно пия по 2 литра вода,закусвам и вечерям,а за обяд съм на някакъв плод-банан,ябълка,не пия никакъв алкохол.А за вечеря гледам най-късно в 19 часа да сме нахранили и винаги гледам да не съм заситена(щото моят вълчи апетит ме води до преяждане много често)и си допълвам вечерята с 200 грама кисело мляко.Това последното хем си ме засища,хем си е и полезно.А иначе през деня не се ограничавам с нищо-ям си кисело,сладко,солено,тестено,но през 2 часа(заради гастрита съм принудена да ям начесто но по-малко).Отказала съм се от диетите,поради простата причина,че след една подобна,като бяхме на гости на роднините на мъжо и не можех да я спазвам,не стига че си върнах килцата,ами и целулит прихванах.И оттогава съм казала,само с активно движение мога да се оправя.И така-хапвам и спортувам и засега има резултат :D
« Последна редакция: Май 21, 2007, 21:09:56 pm от iliyanas »
*

    georgeel

  • ****
  • 625
  • На мама разбойника
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #53 -: Май 23, 2007, 10:04:26 am »
Здравейте момичета.Обожавам спорта като малка бях балерина,но ме изгониха защото съм била дебела(макар че бях доста слаба)след това гимнастика,карате в училище.Сега редовно ходя на фитнес през ден,но от края на април спрях(след лапарото),но във вкъщи си правя упражнения задължително.Немога без да правя някакви упражнения.Слаба съм-40кг(166см)не се ограничавам,хапвам каквото ми се прияде.Според мен спорта е много важен и е добре на ден да се отделя по 20-30мин.за леки упражнения.Чувала съм че сутрин е най-добре защото по бързо се стягат мускулите.
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #54 -: Май 25, 2007, 11:38:45 am »
На мен ми стана мъчно пък  :(
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #55 -: Май 25, 2007, 12:13:01 pm »
ето нещо стимулиращо  :lol: :lol: :lol:


http://w1.ohoboho.com/playvideo.php?id=333

Кое му е стимулиращото  8O

lb2f
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #56 -: Май 25, 2007, 12:13:26 pm »
На мен ми стана мъчно пък  :(

И на мен :(
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #57 -: Май 25, 2007, 14:07:23 pm »
ето нещо стимулиращо  :lol: :lol: :lol:
8OНякои хора явно са с извратено чувство за хумор
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #58 -: Май 25, 2007, 15:28:32 pm »
да, балгодаря за това, че ме изкарахте извратена!
тази жена явно изкарва пари по този начин, извлякла е и положителното от положението си..ако беше кльощава, нямаше да бъде известна.в нашата компания има момче около 140 кг, което е душата на всяко събиране, прави килограмите си своето най-силно оръжие и е готов за комик в 'шоуто на слави'.евала на такива хора.
а за 'стимулиращото' преди си слагах снимки на слабички жени на хладилника, това само че е обратното....
както и да е, идеята беше съвсем друга!
съжалявам.
« Последна редакция: Май 25, 2007, 15:38:39 pm от Мимка »
*

    georgeel

  • ****
  • 625
  • На мама разбойника
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #59 -: Май 25, 2007, 19:13:32 pm »
Аз ви споделих колко обичам спорта :presi:обаче нещо заради топлото време взе да ме домързява,хич не е добре това защото мойто мило се връща другия месец.Трябва да съм във форма,обаче ми трябва някакъв стимул.Стимулирайте ме ако обичате  :lol:
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #60 -: Май 25, 2007, 20:56:58 pm »
Сигурно е банално - но поддържам фигурата си с разделно хранене. От 5 години се храня така. Но си хапвам и сладичко. Не го спазвам съвсем стриктно. През това време ми се е налагало да пия разни хормонални препарати, включително и Золадекс и не напълнях. Напълнявам единствено когато го наруша и то бързо качвам. Миналата година на морето качих 4 кг. за 8-9 дни.
А иначе от скоро (6 месеца)ходя на народни танци - супер удоволствие. Започнах за регулиране на пулса, че беше над 100 на седяне място.Предстоеше ми операция. Операцията мина през февруари, при което отслабнах с 5 кг. И сега се мъча да напълнея малко - но не става. А като наруша разделното ми се бунтува стомаха, защото ми го раздразниха с рициновите масла в болницата.
И така без много усилия поддържам 52-54 кг. при ръст 1.68 см. Сега съм 49-50 обаче и малко приличам на чучело.
Правя и гимнастика сутрин - много съм стриктна този път, но това е заради операцията - да не се получат сраствания т.е. временно явление. Започнах и йога по една книга преди една седмица. За сега ми е забавно.
Но народните танци са най-готини. Голям кеф. Аз дори народна музика не слушах, пък какво стана сега...
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #61 -: Май 25, 2007, 21:24:11 pm »
много съм чувала за разделното хранене, но би ли обяснила кой вариянт точно спазваш ти?
чувала съм, че на едно ядене не се смесват въглехидрати, белтъчини, мазнини.това само за едно ядене ли е или цял ден трябва да си на определената група храни?
я разкажи малко по-обстойно.
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #62 -: Май 27, 2007, 11:08:38 am »
Мимка, виж какво открих : http://gotvarstvo.georgievi.net/a/article_21
Тук можеш да видиш кои храни са съвместими в разделното хранене. Ако проявяваш интерес към темата в google - разделно хранене - можеш да попълниш изчерпателно информацията във връзка с този вид хранене. Аз лично съм против - брат ми се храни известно време така - свали 18 килограма, но като върна стария режим на хранене качи 30 кг. Ако си решила да го приемеш като начин на живот - добре, но откажеш ли го - става страшно.
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #63 -: Май 28, 2007, 08:55:20 am »
На момичетата които се притесняват да вечерят късно - ето една статия :) в мит 1 пише точно за това :)
http://www.tiabg.com/?c=n&id=108
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #64 -: Май 28, 2007, 18:38:59 pm »
На момичетата които се притесняват да вечерят късно - ето една статия :) в мит 1 пише точно за това :)
http://www.tiabg.com/?c=n&id=108
Прочетох статията.И за мое голямо огорчение,това са пълни глупости.Ми авторите си противоречат на всеки втори аргумент.И това според е събрано от някои жадни за сензации жълти вестници,без да се проверяват фактите.
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #65 -: Май 28, 2007, 20:47:41 pm »
Стига бе iliyanas  :wink:
Аз толкова се зарадвах когато го прочетох  :lol: :lol:
Щото най-много обичам вечер да си похапвам най-сладичките неща
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #66 -: Май 29, 2007, 20:29:25 pm »
Стига бе iliyanas  :wink:
Аз толкова се зарадвах когато го прочетох  :lol: :lol:
Щото най-много обичам вечер да си похапвам най-сладичките неща

и аз, и аз :balk_602:
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #67 -: Май 30, 2007, 10:00:09 am »
Когато бях студентка трети курс си заформих малко частите.
Един ден сестра ми направи малко кофти забележка и аз рев и като се стегнах започнах да се храня разделно. Тогава беше много актуално. Двете с майка ми се подкрепяхме. Едновременно с разделното хранене и гимнастика сутрин и вечер. За два месеца влязох в доста добра форма и  и се наслаждавах цяло лято!
Аз съм ЗА разделното хранене, защото лично съм виждала какъв ефект има.
И до ден днешен диети не пазя, но се старая колкото е възможно да се храня разделно.
Е тази зима поизтървах малко положението, но то беше заради тъпчене с месце, картофи, хляб, вино, сладки неща и всичко това в едно ядене и то вечеря.
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #68 -: Юли 14, 2007, 20:40:51 pm »
Аз пък чак сега виждам тази тема. Та ето как е при мен. При ръст 173 теглото ми е било винаги 63 кг, което е ок за моята структура и си се харесвах. Постепенно в студентските години започнах да понатрупвам като в един момент качинх около 5 килца. Ужасих се когато разбрах, че трябва да си купя нови дрехи и се мобилизирах. Май основно гладувах, но успях да ги  сваля. След това всяка зима качвах по някое килце и с мъка отслабвах през лятото. Преди 5 години реших, че ще ходя на организиран спорт (аеробика) щото сама нямам воля да спортувам. Та мислех си, че като започна и ще се префиня ама нейсе.. Все пак, макар че не отслабнах, тялото ми се стегна за няколко месеца и си бях супер. Да не говорим за енергията с която ме зареждат тренировките. И пак ми се случваше и да качвам понякога..
По-миналата зима една колежка започна да се храни "в зоната" и аз също реших да опитам. Ефектът? Поразителен. Отслабвах и то точно на проблемните за мен места. Направо не вярвах на очите си. Само че въпросното хранене изисква специално съчетание на отделните групи храни и се яде под час по 5 пъти на ден. Тогава можех да го правя и в работата та затова имаше успех. После спрях, дойде лято, отидох на море и едно плюскане.. Резултатът е ясен.
Сега ли? Ами сега съм 67кг и най-лошото е, че баш на ханша и корема ги лепнах. Може би за това спомогна и спирането на аеробиката от около 3 месеца поради проблем с коляното. Абе ужас. Не знам как ще ида на море. Отново съм пред смяна на гардероба, но упорито не купувам нови дрехи защото знам, че ще отслабна. Сега реших да пробвам лунната диета (никога не съм вярвала особено в нея), а ако не помогне- излизам в отпуска и пак ще пробвам "зоната". Поне съм сигурна в речултата.
Ако някой чете този ред- поздравявам го за търпението (стана дългичко) :lol: :oops:

Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #69 -: Август 29, 2007, 16:01:00 pm »
Аз пък дълги години тренирах лека атлетика,сега съм по-мързелива,но не пропускам ден без Йога и Пилатес,по 1 4ас дневно.Храня се доста здравословно,помага ми и това 4е имам вроден ужас от мазно,тестено и т.н.Месото съ6то не ми е от най-лЮбимите не6та,но хапвам по малко от време на време,може би 1 път седми4но,4е и по-рядко дори (за белтъ4ини от животински произход),но основно раз4итам на мле4ните продукти,ориз,варени картофи,плодове и зелен4уци .

Успех с диетата Златулка !!!!
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #70 -: Август 29, 2007, 17:01:07 pm »
абе много съм чувала за тая гимнастика на Пилатес, дайте малко инфо, моеж ли да се изтегли отнякъде?
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #71 -: Август 29, 2007, 18:10:45 pm »
абе много съм чувала за тая гимнастика на Пилатес, дайте малко инфо, моеж ли да се изтегли отнякъде?

Може.пра6там ти на ли4ния ,за6тото не знам дали е правилно тук. :D
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #72 -: Август 29, 2007, 20:20:04 pm »
Ина4е Пилатес за мен е много добра система за поддържане на тялото,особено на коремните,седали6тните и мускулите на гърба.Бързо влиза6 във форма,и не е трудна за изпълнение.Изоб6то,само плЮсове :D
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #73 -: Август 30, 2007, 10:28:07 am »
абе много съм чувала за тая гимнастика на Пилатес, дайте малко инфо, моеж ли да се изтегли отнякъде?

Може.пра6там ти на ли4ния ,за6тото не знам дали е правилно тук. :D
Моля те,прати и на мен!
Не идваш ли на този свят,за да прегърнеш едно дете?
http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=26711&AlbumId=96722
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #74 -: Август 30, 2007, 10:35:51 am »
Ами аз изписах в търсачката на Замунда Pilates и веднага ми излязоха 2 филмчета.Едното с общи упражнения, другото със специални за караката.Пуснах да тегля второто, не са големи като размер.
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #75 -: Август 30, 2007, 10:42:01 am »
Да,не е зле,имам го.Има6е преди едно много добро филм4е,но сега влязох и не го намирам,из4езнало е.Но и това не бе6е зле.Дерзай!!! :)
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #76 -: Август 30, 2007, 21:58:33 pm »
Аз общо взето нямам много проблеми с тялото ,но като отказах цигарите д-то леко понадебеля и се поотпусна ,имам в къщи велоергометър,и си го карах до скоро ,но изведнъж ми щукна идеята че може да пречи на бебеправенето ,ако се претоварвам и сега не спортувам .Иначе и азимам две филмчета за пилатес е едното ,а другото не се сещам .Не са лоши .
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #77 -: Август 30, 2007, 22:13:26 pm »
Въпроса е да не прекаляваш с натоварванията,Роузи.Иначе редовни упражнения с неголямо натоварване само могат да са ти от полза.capris,пробвай в Замунда. :wink:
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #78 -: Август 31, 2007, 08:32:46 am »
Цяло лято спортувам като луда - всеки ден някакво кардио - я аеробика,я тичане,я скачане на въже -и едвааа сега успях да смъкна няколкото сантиметра от тук и там,които ми се трупнаха покрай хормоналните стимулации при иксито март месец...на всичкото отгоре се оказа(четох някъде),че хормоните объркват тотално метаболизма също така - за месеци напред след процедурата - значи не само че слагаш,ми после е супер трудно да смъкнеш 8O -  а аз се чудех се защо толкова време и усилия ми отне да вляза във форма 8O 8O 8O...никога не ми е било толкова трудно да свалям килца - а сега месеци наред много спорт,здравословно храненее(е,поне се старая да е такова),пия много вода всеки ден...А бе още имам по 2-3см да смъквам оттук и там,но повечето макар и със зор го смъкнах вече :lol:....че на есен пак се почва с хормоналните въртележки :lol: 


Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #79 -: Август 31, 2007, 13:35:15 pm »
Аз общо взето нямам много проблеми с тялото ,но като отказах цигарите д-то леко понадебеля и се поотпусна ,имам в къщи велоергометър,и си го карах до скоро ,но изведнъж ми щукна идеята че може да пречи на бебеправенето ,ако се претоварвам и сега не спортувам .Иначе и азимам две филмчета за пилатес е едното ,а другото не се сещам .Не са лоши .
Аз от моята фитнес-инструкторка/която освен това е и рехабилитатор/,знам че фитнеса даже е полезен за бебеправенето.А за велоергометъра -аз карам 1 час на най-ниската степен,някъде четох,че така е най-полезно за поддържане на форма,нямало смисъл от силови натоварвания.
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #80 -: Август 31, 2007, 14:40:56 pm »
Жекова значи почвам пак да си правя леки тренировки, ЧЕ ДА НЕ МУ изпусна края.. :eating:
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #81 -: Август 31, 2007, 14:47:40 pm »
Жекова значи почвам пак да си правя леки тренировки, ЧЕ ДА НЕ МУ изпусна края.. :eating:
Ох,аз сега съм му изтървала края,много обичам да си похапвам,но съм след лапаро,ще изчакам да мине време, и пак започвам с колелото.Карам/вкъщи/ всяка сутрин по един час,почивка-събота и неделя.
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #82 -: Август 31, 2007, 15:19:14 pm »
Ами аз изписах в търсачката на Замунда Pilates и веднага ми излязоха 2 филмчета.Едното с общи упражнения, другото със специални за караката.Пуснах да тегля второто, не са големи като размер.

Супер идея :D  :balk_64:  Мерси  :flower:
Не се бях сетила да търся там. В момента си ги свалям. Аз имам всичките дискове на Синди Крауфорд и съм много доволна. За 40 мин - 1 час се прави доста добра тренировка и се излива доста пот  :aerobik: :presi: Но е хубаво да се разнообразяват упражненията, от една страна да не свиква тялото, а от друга да не доскучава. Пилатесът ще свърши работа.
Ходя и на йога. Страхотно е, препоръчвам го горещо на всички, които много седят на работа (като мен :(). Подобрява гъвкавостта, здравето и много за релаксацията, че с тоя стрес....  :balk_153:
Дано да се справя с излишните килограми, които трупнах напоследък  :eating: :scale: :balk_145:
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #83 -: Юни 30, 2008, 15:58:50 pm »
сервитьорка съм постояно съм в движение,особенно петък,събота-такава аеробика се прави.... :cross:
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #84 -: Юли 18, 2008, 11:57:05 am »
И аз да си кажа какви ги върша във вечната борба с килцата. :lol:
Фитнес и ограничаване на храна. Във фитнеса програмата ми е:
1. Степер - 30 мин за загряване ,но на по-голяма натовареност
2. Упражнение за гръб- 25 кг 3 серии по 14 дърпания
3. Крака 3 серии по 30 кг- за бедра
4. Велоаргометър- 1 час на тип- Планинско катерене
5. Клякания с гирички по 5 кг- 3 серии по 20 кляка
6. Коремни преси - 3 серии по 30 повторения
7. патека-бързо ходене- около 30 мин и бягане 30 мин
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #85 -: Юли 18, 2008, 19:00:00 pm »
И аз да си кажа какви ги върша във вечната борба с килцата. :lol:
Фитнес и ограничаване на храна. Във фитнеса програмата ми е:
1. Степер - 30 мин за загряване ,но на по-голяма натовареност
2. Упражнение за гръб- 25 кг 3 серии по 14 дърпания
3. Крака 3 серии по 30 кг- за бедра
4. Велоаргометър- 1 час на тип- Планинско катерене
5. Клякания с гирички по 5 кг- 3 серии по 20 кляка
6. Коремни преси - 3 серии по 30 повторения
7. патека-бързо ходене- около 30 мин и бягане 30 мин

Ти ма гръмна! Това всеки ден ли? По 2ч и 30 мин аеробни?!?
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #86 -: Юли 19, 2008, 09:05:01 am »
Ох,направо ви завиждам на интусиазма.От къде толково енергие?
Ама да взема да си изпия кафето и да започвам и аз да скачам в къщи :balk_110:,докато мъжо е на работа,че като ме види онемява.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #87 -: Юли 19, 2008, 10:56:03 am »
И аз да си кажа какви ги върша във вечната борба с килцата. :lol:
Фитнес и ограничаване на храна. Във фитнеса програмата ми е:
1. Степер - 30 мин за загряване ,но на по-голяма натовареност
2. Упражнение за гръб- 25 кг 3 серии по 14 дърпания
3. Крака 3 серии по 30 кг- за бедра
4. Велоаргометър- 1 час на тип- Планинско катерене
5. Клякания с гирички по 5 кг- 3 серии по 20 кляка
6. Коремни преси - 3 серии по 30 повторения
7. патека-бързо ходене- около 30 мин и бягане 30 мин


малеее-ако го правя  наистина ще съм фиинна мацка
Аз също тренирах преди поне 3 пъти седмично -и не съм с е ограничавала в храненето,но моята програма наистина беше по -лека от тази -30 мин велоаргометър;  според деня -  3*25 серии  на няколко уреда за крака  или ръце  ,или  седалище ,или  гръб -комбинирам ги по две  и преси -например 3*30 -нещо такова и накрая  нещо по -леко или малко тичане през паркчето-но хич не обичам да бягам...
От около половин година  покрай лапарото ,честите пътувания до София за прегледи   и натоварената работа  ,зарязах  тренировките.
Резултата е няколко кг отгоре-особено  в областа на корема и  дупето .
Уж с еоправдавам  с опитите за бебеправене  -ама спорта  не вреди -даже  бях пускала тема за да питам...
Нали знаете-от другата седмица  и започваме  :lol:


Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #88 -: Юли 19, 2008, 11:39:03 am »
Аз май вече съм 80% готова да си взема велоергометър вкъщи. Все пак много по-лесно мога да отделям по 15-30 мин на ден да съм на него, отколкото да се организирам да ходя на фитнес или гимнастики и т.н.
Много се струпват ангажиментите ми.
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #89 -: Юли 22, 2008, 11:54:22 am »
И аз да си кажа какви ги върша във вечната борба с килцата. :lol:
Фитнес и ограничаване на храна. Във фитнеса програмата ми е:
1. Степер - 30 мин за загряване ,но на по-голяма натовареност
2. Упражнение за гръб- 25 кг 3 серии по 14 дърпания
3. Крака 3 серии по 30 кг- за бедра
4. Велоаргометър- 1 час на тип- Планинско катерене
5. Клякания с гирички по 5 кг- 3 серии по 20 кляка
6. Коремни преси - 3 серии по 30 повторения
7. патека-бързо ходене- около 30 мин и бягане 30 мин



малеее-ако го правя  наистина ще съм фиинна мацка
Аз също тренирах преди поне 3 пъти седмично -и не съм с е ограничавала в храненето,но моята програма наистина беше по -лека от тази -30 мин велоаргометър;  според деня -  3*25 серии  на няколко уреда за крака  или ръце  ,или  седалище ,или  гръб -комбинирам ги по две  и преси -например 3*30 -нещо такова и накрая  нещо по -леко или малко тичане през паркчето-но хич не обичам да бягам...
От около половин година  покрай лапарото ,честите пътувания до София за прегледи   и натоварената работа  ,зарязах  тренировките.
Резултата е няколко кг отгоре-особено  в областа на корема и  дупето .
Уж с еоправдавам  с опитите за бебеправене  -ама спорта  не вреди -даже  бях пускала тема за да питам...
Нали знаете-от другата седмица  и започваме  :lol:


Не три , а два пъти седмично-затова е толкова натоварена. Днес ще си купя и ел-карнитин и.... дано не умра. :D
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #90 -: Юли 22, 2008, 12:54:22 pm »
ако го правя и аз това със сигурност ще приличам на Наоми Кембъл
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #91 -: Юли 22, 2008, 14:15:53 pm »
ако го правя и аз това със сигурност ще приличам на Наоми Кембъл
По боята ли? :lol:
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си


Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #92 -: Юли 22, 2008, 14:18:39 pm »
ха-ха,не за фигурата и
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #93 -: Юли 22, 2008, 14:31:46 pm »
ако го правя и аз това със сигурност ще приличам на Наоми Кембъл

Повярвай ми, никак още не съм заприличала на Наоми Кембъл.
http://images26.snimka.bg/006228094-big.jpg
Аз съм тази седналата на прозореца. Да приличам на тялото на Наоми? Само в мечтите ми. :P
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #94 -: Юли 22, 2008, 14:34:40 pm »
Днес си взех Ел-Карнитин на капсули. Как да го пия тва чудо? От течния ми ставаше лошо,тъй като съм с ниско кръвно. 8O
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #95 -: Юли 22, 2008, 14:36:17 pm »
Днес си взех Ел-Карнитин на капсули. Как да го пия тва чудо? От течния ми ставаше лошо,тъй като съм с ниско кръвно. 8O
Тук съм чела-за него
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=1&topic=24309.0
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #96 -: Юли 22, 2008, 14:42:06 pm »
искам да ти кажа че изглеждаш срахотно,аз съм на 24год. и съм колкото тебе,впрочем ти колко килограма тежиш-аз съм 166/69
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #97 -: Юли 22, 2008, 14:46:17 pm »
Муцка, аз съм на 25 години 170/ 60 кг. А винаги съм била 52 кг. Така че се боря със сетни силици да сляза на моята си граница на килцата.
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #98 -: Юли 22, 2008, 14:50:00 pm »
значи излиза че аз майче съм по-дебела от теб.Не е честно-започвам усилено да спортувам :lol:
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #99 -: Юли 22, 2008, 14:54:32 pm »
значи излиза че аз майче съм по-дебела от теб.Не е честно-започвам усилено да спортувам :lol:

Оххххххххх,омръзнало ми е от такива изводи- кой е по-дебел?Кой е по-сраб?
Моя мъж е такъв- иска всичко да е перфектно на външен вид.
Аз съм на принципа  кой както се чувства добре. Аз наистина трябва да сваля кг,защото имам здравословни причини.
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #100 -: Юли 22, 2008, 14:59:29 pm »
Ми мила аз съм 173 и в последните няколко месеца стигнах 60кг. и се чувствам като плондерче :oops: Ама въпроса не е в това да гледаш кое е идеалното тегло за теб,а да поддържаш такова което те каро да се чувстваш добре в кожата си.Аз премерно винаги съм си била много слабичка и в последно време покрай смяната на работата(пък и не само работата-спрях кафето,цигарите,храня се като невидяла),си лепнах някое и друго килце.Всички ми казват,че изглеждам добре,но аз самата не се чувствам комфортно.
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си


Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #101 -: Юли 22, 2008, 15:03:02 pm »
майтапя се,честно да ти кажа хич не ме интересува чуждото мнение дали сам дебела или не,за мен еважно мъжа ми дали ме харесва така,а Новилка ти какъв здравословен проблем имаш,ако не искаш не ми отговаряй
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #102 -: Юли 22, 2008, 15:05:41 pm »
Днес си взех Ел-Карнитин на капсули. Как да го пия тва чудо? От течния ми ставаше лошо,тъй като съм с ниско кръвно. 8O
Л-Карнитинът се приема в зависимост от килограмите. Пише го на опаковката. Хубаво е да се взема 1-та доза 30 мин. преди тренировка, другата непосредствено преди лягане вечер.
 И , ако ми позволиш, един съвет. Намали килограмите на силовите упражнения, ако искаш да сваляш килца. С тези натоварвания /25-30 кг/ ще развиеш доста мускулите, а те тежат. Рискуваш да натрупаш доста мускули в гръдния кош и в бедрата, което за мен не е особено женствено. Но, това е мое мнение, де. Ти си преценяваш кое е добре за твоето тяло. Гледам, че гониш цел 170см/52кг, което си е фино тяло, а с такива натоварвания.../тук пак си позволявам мой коментар, че за тия сантиметри повече от 54 не трябва да падаш/
 Желая ти успех в борбата с излишните килца  :)
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #103 -: Юли 22, 2008, 15:12:33 pm »
майтапя се,честно да ти кажа хич не ме интересува чуждото мнение дали сам дебела или не,за мен еважно мъжа ми дали ме харесва така,а Новилка ти какъв здравословен проблем имаш,ако не искаш не ми отговаряй

13 операции, намиращите над ануса- на опашката.И там е само кожа, и когато вдигна килата- става гадно разтягане .

Жекова, благодаря ти много за съвета. Ще се възползвам от него. :P
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #104 -: Юли 22, 2008, 16:13:00 pm »
Днес си взех Ел-Карнитин на капсули. Как да го пия тва чудо? От течния ми ставаше лошо,тъй като съм с ниско кръвно. 8O
Ще споделя при мен как беше:
Напълнях с 4кг,и сега съм 61/170,пиех 3месеца Л-карнитин на капсули +упражнения предимно за дупето и бедрата,но ефекта беше стягане,но без сваляне на кг.Мое мнение хич не си давай парите,но щом вече си го купила,пък пробвай,на всеки метаболизма е различен,дали защото имам хормонални проблеми/щитовидни/,при мен нямаше ефект.Успех и ще пишеш при теб как е.
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #105 -: Юли 22, 2008, 16:54:01 pm »
Муцка, аз съм на 25 години 170/ 60 кг. А винаги съм била 52 кг. Така че се боря със сетни силици да сляза на моята си граница на килцата.
Още една от моите.Ама аз гоня 56, за 52 не смея и да мечтая!
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #106 -: Юли 22, 2008, 19:35:28 pm »

дали защото имам хормонални проблеми/щитовидни/,при мен нямаше ефект.

А влияе ли Л-карнитина на щитовидната жлеза?
Всички хормони са ми в норма,но МАТ са ми малко завишени,а пия Л-карнитин.
Кажете моля,какво знаете по въпроса.
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #107 -: Юли 22, 2008, 22:17:10 pm »
Алооооооооооооооооу 25-годишните фиданки, я да си траете там. :lol:
И аз до преди 3 години бях 53 кг. и съм 170 см. Ама свърши вече тая. Сега съм 70 и след три бременности и едни отказани цигари борбата е безмилостно жестока. Напоследък ходя гладна и дебела, а пък щитовидната ми разказва играта и ич не смъквам, ама кво да се прави.
Новилка, за сваляне прави няколко серии с много повторения, но бавно. Бързото изпълнение на упражненията е за трупане на маса, а бавните повторения топят мазнините.
Хайде успех на всички в започнатите начинания. Аз засега съм отложила борбата до регулиране на функцията на жлезата. Освен диетата де, но с нея и без нея все тая.
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #108 -: Юли 23, 2008, 17:23:45 pm »
Алооооооооооооооооу 25-годишните фиданки, я да си траете там. :lol:
...
Ох, мацка. И аз като ги чета и си казвам бреее, аз ли съм нещо не в час, как да я докарам 178/9 на 58 кг? Не се сърдете момичета, ама то това си е див и щастлив блян - та нали тук се боря от месец и половина да хвърля поне 5, хайде може и само 3 кила. Ама не и при мен щитовидната е решила да се гаври с мен  :P, а и почвам едни хормони... та знае ли се вместо да отслабна мога да кача още... Ама нали бебе искам, ще си трая. После ще му мисля, може само мъжо да иска малко ножа да точи, ама нейсе и този филм съм го гледала...
А вие все пак внимавайте с отслабването - да не лишите организмите си от нещо важно микроелементи и пр., че как ще синтезирате качествени хормони и ще храните после бременността...Пазете се!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #109 -: Юли 24, 2008, 20:42:00 pm »
злопулучните  ми опитис  Л акрнитин отпреди две години -са че  напълнях като  го приемах-тренирах  доста усилено тогава  и може програмата и режима да не са били са мен

Сега  с успокоението,че заради я хормоните, щитовидната и опитите за забременяване и какви ли не такива оправдания  че не трябва адс  елишавам от нищо  ,си хапвам на воля.
Позакръглила съм се /173 на 59-60/  -особено в коремчето  и  дупето -ама  хич не ми пука.Но това съотношение не е показателно все пак заз вида на човек-зависи от телосложение,мускулатура.
както често казвам надявам се да почна да едрея по друга причина -май засега само надежди.


Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #110 -: Август 19, 2008, 11:53:51 am »
Мажа ми свали около 15 кг 2 месеца преди сватбата,ато караше само на месо и зеленчуци,фитнес и на 5 дни имаше един,в който "зарежда"-т.е. яде всичко.
Сега година след това от 98кг е станал трайно 79кг,с оформрно тяло и без шкембе.
Аз не вярвах че ще се заеме толкова сериозно,но това май още по вече го мотивира.
Да не забравя да кажа че все още се храни по този начин.
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #111 -: Август 19, 2008, 13:19:15 pm »
Аз преди месец най-после се доверих на диетолог и мисля, че не сгреших:)
от години съм си леко пухкава и какви ли не начини не опитах за да сваля от 5 до 10 кг.Свалих с Дюканската диета след ИКСИ-то около 6кг. но месец след като я спрях си ги върнах наново:(
Свързаха ме с момиче, което е завършило "диетология" в Гърция и с голямо недоверие се "оставих" да ме убеди да опитам да се храня балансирано.Направи ми диета (така да не ми харесва тази дума вече:) за 15 дни първоначално и за тези 2 седмици свалих 3 кг без да съм се лишавала от храна.Дори имаше случаи (и сега е така) когато не успявах да си изям всичко което ми се полагаше за деня:)
Сега продължавам със следващите 15 дни и за едната седмица от новия режим съм свалила 1 кг.Тя ми гарантира, че за 2 м. ще сваля 9-10 кг.
Само да поясня, че съм висока 170 а преди да започна диетата бях станала 72кг.
Тренирам по 30-40 мин. през ден в къщи на крос тренажор и това със сигурност допринася за слабеенето но най важното за мен е, че не се чувствам гладна:)
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #112 -: Септември 12, 2008, 20:28:40 pm »
Преди 175 см, 54 кг, сега 175 см, 67 кг, бременна в 9ти месец на 31 години.
Ще започна от там, че всичко е малко или много до структура, и такива цифри са невъзможни за някой с по-едра структура.
Другото е режим на хранене, защото въпреки структурата ако се тъпчех с болкуци нямаше да съм това, което съм.
Не ям месо от 10 години просто за информация, преди като ядях видима разлика нямаше.
Не пуша от 2 години, като пушех все тая, не се отрази на теглото ми.
Говоря за времето преди да забременея...
Ям малко и рядко, обикновенно 2 пъти на ден, веднъж към обяд, ранен, и вечеря, отново ранна. Кафе никога не съм пила, така и не се научих, наблягам на чая - черен и истински, на листа. Газирано рядко пия, т.е. не повече от чаша на ден и то не всеки ден. Не ям сосове полуфабрикати, погледнете съдържанието на захар и други глупости е един прост кетчуп например. Сладко също рядко, някоя милка от дъжд на вятър или сладкарница Романс още по-рядко.
Какво ям ... салати, сирена и кашкавали, хляб, мляко, готвени зеленчуци, яйца. Но както казах ям по малко! Ако изяждах 3 вместо 1 филия картинката щеше да е друга. Смятам, че количеството храна е от огромно значение за формата на тялото, просто правя елементарна справка с чиниите на хората около мен и номера дрехи, които носят. И сякаш думите "Гладен съм!" оправдават тези количества.... Човек може да живее с много малко количество пълноценна храна и да е здрав и да се чуства добре, стига да може да се пребори със стомаха си и чуството на глад. Старая се да не преяждам, спирам да се храня много преди да се почуствам сита, чуството за ситост идва 15-20 минути по-късно и е приятно, без да се чустваш преял или пред спукване. не че не се е случвало, но пак казвам рядко :)
До всичко това съм достигнала сама, по пътя на опита. Това работи за мен. Диетата в моята глава е всързана с количеството и качеството на храната. Имам любим афоризъм: Ям за да живея, а не живея за да ям.
И понеже стана много дълго, в заключение ще добавя, че това не съм го постигнала за 1 месец, както на повечето хора им се иска, а с течение на годините се е наложило като моя житейска философия.



Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #113 -: Септември 12, 2008, 20:32:32 pm »
 :oops: :oops: :oops:
Съжалявам дублиращ се пост!
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #114 -: Септември 15, 2008, 12:22:18 pm »
 SummerSun, страхотен режим. Добре звучи, но при мен е неприложим. :(
Аз нямам любим афоризъм, но ако имах, щеше да звучи така: Обичам да ям! :lol:
Аз не ям защото съм гладна, а защото е вкусно. И готвя така, че да си оближа и пръстите. Зодия телец съм, какво да правя. :D

п.п. И аз на 30 бях 53 кг. Ма ся кво ми стана :lol: :lol: :lol:
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #115 -: Септември 15, 2008, 14:46:47 pm »
SummerSun ти си се обрекла на пълен глад според мен. Аз също съм 170 и съм 52 кг.-обаче хапвам доста огромни количества храна, но според мен за да не пълнея огромно значение оказва мисленето ми. Когато се стягах за килограми, все качвах.Откакто си промених мисленето и вече се храня с огромна наслада и без да мисля дали ще напълнея - резултата е факт.От години съм все със същите килограми. Но много се движа и ходя на гимнастика, може би и това е от значение.
Пристрастена към д-р Хаус!
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #116 -: Септември 15, 2008, 14:59:55 pm »
п.п. И аз на 30 бях 53 кг. Ма ся кво ми стана :lol: :lol: :lol:

Ще се оправиш, sia ! Просто, семейният живот е хубаво нещо.  :D

Ти не си ли височка, защо ми се мотае в главата нещо от порядъка 178 см... Ако е така това с 53-те кг направо е стряскащо  8O

Телец са велика зодия! (Казано от една коза...)
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #117 -: Септември 15, 2008, 15:04:00 pm »
SummerSun, аз заради подобна диета/режим сега пълнея... Имам предвид рядкото и оскъдно хранене. Внимавай, всичко се връща... Искам да кажа от един момент организмът се счупва и започва да трупа от нищото...
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #118 -: Септември 15, 2008, 15:15:52 pm »
SummerSun, аз заради подобна диета/режим сега пълнея... Имам предвид рядкото и оскъдно хранене. Внимавай, всичко се връща... Искам да кажа от един момент организмът се счупва и започва да трупа от нищото...
Абсолютно вярно Огняна!
Пристрастена към д-р Хаус!
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #119 -: Септември 15, 2008, 15:26:13 pm »
 Ако се избягват "боклуците" и се вечеря рано, не се пълнее. Казвам го от опит.
Аз също съм от чревоугодниците.Да се обрека на някакъв режим цял живот ми звучи направо зловещо.  :D
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #120 -: Септември 15, 2008, 15:47:22 pm »
Жекова, чак сега се загледах в лентичката ти:):):)Ех, аз в някой друг живот или брак може да се включа с такава:)
искрено се извинявам за спама, но не се здържах :oops:
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #121 -: Септември 15, 2008, 16:02:31 pm »
 А добре ли видя животинчето, Лиско?  :wink:
Айде, и аз няма да спамя повече. :D
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #122 -: Ноември 20, 2008, 22:46:40 pm »
Аз правя следното!
Закусвам плодове, вечерям салата, а на обяд мога да си позволя и нещо "по така" :) и естествено много ходя пеша!
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #123 -: Ноември 25, 2008, 20:50:03 pm »
I az da vi se opla4a momi4eta,
Do predi 6 meseca se sprqvah 4udesno. Hapvah si kolkoto i kakvoto si iskah i izglejdah zadovolitelno, t.k. vyrvqh okolo 12km na sedmica + bezbroi doma6ni zadyljeniq i o6te nqkolko mnogo aktivni zanimaniq.... Ot kakto se omyjih - ot 6 meseca, sym ka4ila 7 kg  8O i prosto neznam kakvo da pravq. Ne rabotq. po cql den si sedq v ky6ti i se ograni4avam mnogo v hranata, no... tova ne pomaga. Prosto trupam ujasno byrzo! Zapo4nah da hodq na pluvane, no nastinah ujasno lo6o i vse o6te se vyzstanovqvam...
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #124 -: Декември 10, 2008, 19:42:53 pm »
Много добре ми влияе лунната диета.
Ама да си призная изкушавам се да се огранича изцяло 24 часа.
Намерих едно средно решение-в дните на лунните фази(4)карам на супички
без салати,пържолки и най-вече хляб.
Позволявам си и кисело мляко от време на време.
Така се засищам с 2 супички за 24 часа.
А и след обилното приемане на вода се издувам и не ми е до ядене.
Това се спазва стриктно през фазите а извън това си хапвам доволно без да се лишавам от нищо.
Свалям около 3-4 кг за месец.
Така си реших проблема с теглото.
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #125 -: Декември 11, 2008, 08:18:09 am »
I az da vi se opla4a momi4eta,
Do predi 6 meseca se sprqvah 4udesno. Hapvah si kolkoto i kakvoto si iskah i izglejdah zadovolitelno, t.k. vyrvqh okolo 12km na sedmica + bezbroi doma6ni zadyljeniq i o6te nqkolko mnogo aktivni zanimaniq.... Ot kakto se omyjih - ot 6 meseca, sym ka4ila 7 kg  8O i prosto neznam kakvo da pravq. Ne rabotq. po cql den si sedq v ky6ti i se ograni4avam mnogo v hranata, no... tova ne pomaga. Prosto trupam ujasno byrzo! Zapo4nah da hodq na pluvane, no nastinah ujasno lo6o i vse o6te se vyzstanovqvam...
Пиши на кирилица, моля  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #126 -: Декември 17, 2008, 23:23:36 pm »
аз съм 164 см и бях 48-49-50 кг. Сега отивам на 53кг. Опитвам се да огранича поне хляба и сладкото , пък да видим 3 кг дали ще паднат.Освен това ходя на тае-бо 4 пъти седмично. Много добре ми се отразява!
Имам въпрос  : По време на МЦ ако тренирам проблем ли е?
*

    Sof

  • ****
  • 1084
  • Непоправим ОПТИМИСТ!
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #127 -: Януари 25, 2009, 17:27:49 pm »
Роси, моята иструктурка по гимнастика твърди, че по време на цикъл като се правят упражнения, болките намаляват! Аз съм 3 пъти седмично на тренировки, и в цикъл съм ходила, и не ми се отразява по никакъв начин, освен лек дискомфорт от превръзката...
Но пък мога да се похваля, че съм се стегнала страхотно! Видимо съм по-слаба, въпреки, че на кг не съм мръднала!
« Последна редакция: Януари 25, 2009, 17:30:02 pm от Sof »

Когато животът ти поднесе лимони, поръчай си текила и сол и ми се обади!
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #128 -: Януари 26, 2009, 07:56:48 am »
Не е проблем да тренираш по време на М. - аз от години си правя коремни /много на брой  :D/ и си карам поне по 40 мин. кростренажор  и дори се чувствам по-добре, отколкото, ако не тренирам в този перод от МЦ.
Да не говорим, че имам и дископатия и какво ли още не на кръста и ако не отида на фитнес се чувствам доста 'схваната'. От както тренирам / вече повече от 10 год/ нямам такива проблеми с кръста. /но това е друга тема  :D/
Така, че спокойно си тренирай, това е само от полза

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #129 -: Януари 26, 2009, 11:56:02 am »
Да попитам - ходенето ан фитнес вреди ли при планиране на бременост т.е. да спирам ли да ходя на фитнес или чак когато видя положителен тест?   
*
Re: Как си поддържате тялото?
« Отговор #130 -: Януари 26, 2009, 12:08:58 pm »
Да попитам - ходенето ан фитнес вреди ли при планиране на бременост т.е. да спирам ли да ходя на фитнес или чак когато видя положителен тест?   
Не само,че не вреди,но лично мое мнение е,че дори е от полза - все пак спортът освен на външен вид,те променя положително и отвътре - организмът ти се вкарва в една по-здрава,по-силна и по-добре функционираща форма,и всички твои органи "извличат" полза от това - включително репродуктивната ти система.

Така че спортувай си на воля! :D

Успех!


Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!