0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #60 -: Януари 13, 2010, 18:10:50 pm »
Здравейте мацки и от мен!
Кристи, честити ти ритничета, а да ти кажа и аз от самото начало съм с течение, но нищо не излезе от влагалищния секрет и си го търпял Не е много ама....
Торти изобщо не ти е много дозата-аз до скоро я пиех така /скоро разредих на две, после ще е на едно и ще се мъчим да го спираме/, както и но-шпа то, бускулизин пиех също. Не се притеснявай, когато има зацапване винаги изписват по 3х1 Дуфастон.
Хриси, Туинче чакаме от вас скоро новинки!
Джиджи-стискани полци и от мен!
Жаси-страхотна си не знам къде са ти 10-те килца!
Хайде за сега лека вечер от мен!
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #61 -: Януари 13, 2010, 19:34:36 pm »
Жаси-страхотна си не знам къде са ти 10-те килца!
Аз като ви обяснявам, че са й от косата, вие не ми вярвате  :lol:

Торти, стискам палци бързо да мине зацапването. Гледай да лежиш повече и драстично намали размера и боклучките в дамската чанта. Всичко ще се оправи.

Дживотинче, много стиснати палци и от мен за утре! Да мине бързо, безболезнено и да имаш най-сладкия и здрав бебок. Еха, голямото гушкане ще започне.  :)
« Последна редакция: Януари 13, 2010, 19:36:20 pm от Scarlett »
*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #62 -: Януари 13, 2010, 20:58:29 pm »
Дживотинче, успех утре! Ще стискам силно палци всичко да е наред.
Днес бях на преглед, бебчето отговаря на 13-та седмица, помаха ми с ръчички  :D.
Момичета, утре съм на ендокринолог, заради високо ТСХ - 2,9 единици. Малко ми се е свило сърчицето, ще видим утре какво ще ми кажат.
Хубава вечер!
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #63 -: Януари 13, 2010, 21:30:51 pm »
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Ето и моите и на муцунките ми стиснатите палци за Дживотинче! Успех и кураж!

Момичета, много се радвам за хубавите новини на всички.
Целувки.
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #64 -: Януари 13, 2010, 23:41:43 pm »
Дживотинче,
стиснати палци всичко да мине по вода!Не се безпокой не е толкова страшно, даже хич!
На другите момичета - леко бременеене и много спокойствие!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #65 -: Януари 13, 2010, 23:53:37 pm »
Привет момичета :) Връщам се от лекцията в Мола за бременни и съм мнооого доволна. Лекаря обясняваше всичко и много ми хареса настройката му "колкото по-малко се месят лекарите в едно раждане, толкова по-естествено минава". Имаше предвид ненужните системи, епидуралните упойки, които карат майката да не участва в процеса на раждане, насилственото изгонване на плода и т.н. Хареса ми как обясняваше всичко за родилните периоди и колко време трае всеки един, кога ще боли най-много, какво да се прави точно седмица-две преди раждане.
Със сигурност съм доволна, че отидох и ще посетя още лекции и се надявам софийските мами да се присъединят към мен за следващата :)

Ох, много ме разсмя този доктор. Той иска да дойде, да приседне и да поеме бебето, което ще излезе от само себе си. И после да си прибере хонорара.  :x  Да ти кажа честно, и раждането ми беше предизвикано и система с окситоцин ми включиха, че иначе щях да раждам още по-дълго (за протокола раждането ми продължи почти 24 ч) и въобще не бих си помислила да родя без епидурална (45 минути след като ми плиснаха водите направо на колене щях да падна за упойка  :lol:). И зависи от дозата епидурална дали родилката ще има чувствителност и каква. Трябва с ръка на сърцето да си призная - участвах и то много усилено, когато се наложи. Няма смисъл да боли, докато стане разкритието. Ако акушерката и лекарят са добри, всичко ще се размине с минимална болка и максимално щастливи моменти. И забравих да кажа, че мъжът ми също присъства. :wink:
А докторът нека си говори каквото си иска. Нали той ще прибере кинтата и няма да го боли?!  :x :x :x  Пфу, че се вбесих преди лягане. Ако ми се случи да забременея пак, много се надявам да раждам при същия лекар. Такива хора и специалисти са рядкост.

Джи, леко раждане!

На другите момичета - лека и безпроблемна бременност!

Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #66 -: Януари 14, 2010, 09:54:47 am »
Здравейте момичета.
Жасминче хич да не ти пука за килцата много си си добре даже.пзволих си да ти разгледам сватбените снимки-дано нямаш нищо против.Поздравления много добре изглеждате  :DНаправо кукла. И си била такаааава слабуушкаа, ти затова сега ти се струват много тези килца  :D
Джи желая ти прекрасна среща с твоето бебче днес мила  :D
Кристии честити ти ритничета  :D Аз преди седмица имах такова усещане,но май не се повтори и затова мисля дали не съм си въобразила  :?
Торти дано бързо отмине това зацапване и да не е притеснително.Аз до третия месец бях с постоянно кървене и си представям какво ти е :?Всичко ще е наред :DНо си почивай повечко.
Да си допия кафето аз че пак нещо не можем да се разберем с 00  :lol:


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #67 -: Януари 14, 2010, 10:49:02 am »
45 минути след като ми плиснаха водите направо на колене щях да падна за упойка  :lol:).

А аз се притеснявам, че ще изтърва момента с тръгването за болницата.   :oops: :lol: :lol: :lol:
Явно болките няма да ме оставят дълго да се чудя...  :wink:
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #68 -: Януари 14, 2010, 10:59:22 am »
Здравейте и от мен, докато се включа, ще изпишете темата.
Добре дощли на новите мами, а на Дживотинче стиснати палци и късмет!


Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #69 -: Януари 14, 2010, 11:46:03 am »
здравейте, благодаря ви за инфото, не съм ходила до доктора каза ми да ги пия по телефона, днес нямам нищо поне за сега дано не се появи повече.
*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #70 -: Януари 14, 2010, 13:14:22 pm »
Много стиснати :crossfingers: на Доживотинче, дано всичко мине леко!
Блу-скай би ли споделила при кой доктор си раждала!
 :bighug: голямо гуш на всички!
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #71 -: Януари 14, 2010, 13:49:14 pm »
elina0102   :bighug:

blue_sky разбирам и твоята позиция, но и ти опитай да разбереш моята. Мен не ме е страх от болките при раждане - имам висок праг, но да дам да ме пипат по гръбнака - ей от това ме е страх и то много! Като цяло не обичам упойките, а какво говорим за упойка, която се поставя в гръбнака и директно отива към центровете на малкия мозък. А за окситоцина - знам, че много ускорява раждането (в твоя случай е било много необходимо - 24 часа са си геройство) и знам, че ако се наложи ще ми сложат. Не предпочитам обаче.
За епизотомията - това ми е втория голям страх, освен епидурала.

Всеки има различни страхове. Аз дори не знам дали ще позволят да съм естествено раждане, но ако позволят ще гледам да съм напълно подготвена с това какво искам и ще гледам да се овладявам. Тук майка ми беше много полезна, защото тя самата е родила и мен и брат ми големи бебета в някакво пълно спокойствие. Мен ме е раждала повече от 15 часа, него по-малко. Без упойки и системи. Но е правила гимнастика до последния месец и е овладяла дълбокото дишане (нали е плувкиня :lol:)

Днес е деня на Дживотинчето  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
[/url][/url]
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #72 -: Януари 14, 2010, 14:01:01 pm »
Дживотинче имаш силно стиснати палчета от мен  :crossfingers: yahoo_17 :crossfingers: yahoo_17 :crossfingers: успешна и незабравима първа среща с малкото бебоче  :bighug:
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #73 -: Януари 14, 2010, 15:39:59 pm »
Здравейте и от мен!  :D Аз мога да се похваля, че се срещнах с доктора, който ще направи секциото ми. Харесах го още по телефона, преди да го видя. Но след срещата вече съм напълно спокойна и просто ще дочакам да дойде уречения ден. Останаха ми още някои неща да купя за беба само и съм готова. Вече едвам се качвам по стълбите до вкъщи (без почивка де), така че съм доволна че напазарувах рано-рано. Бях вчера в Шейново на Дни на отворените врати - видяхме Родилна зала и стаите и т.н. Там ще раждам и аз.  :D
Добре дошли на новите бременелки!
Дживотинчето сигурно вече е щастлива мама!  :ywoohoo: :balk_46:
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #74 -: Януари 14, 2010, 15:47:04 pm »
:crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: за животинчето.
 Сега се загледах във лентички те ви момичета и има доста тумбачета вървящи горе доло заедно,и изведнъж ще стане бум на бебетата във тази темичка  :lol: :lol: :lol:
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #75 -: Януари 14, 2010, 16:06:51 pm »
bo_dim, аз живея извън България и тъй като страната е малка, беше ми много трудно да си намеря добър лекар, на когото да се доверя.

жасмин, и мен ме беше страх от това, но да ти кажа, че имах доверие на анестезистите, защото просто слагат упойки от много години. За тях е рутина. Иначе и моят праг на болка е висок (по принцип). Но това, което ме дразни е, че има лекари, които обясняват, че майката, ако й сложат епидурална, не можела и не участвала в раждането и така объркват родилките. Клиниката, в която раждах, е с раждания с такава упойка при 98 %. Спинална мисля, че не се практикува. Дори и за секцио слагат епидурална или пълна, ако случаят е спешен. Както каза анестезистът, при когото ходих на консултация преди да родя: "Ще искате ли епидурална? Ами, в началото никоя не иска, а после всички молят за нея." Нямам нищо против, ако жената иска да ражда без, но аз лично не бих го направила. И е важно да знае и плюсовете, и минусите.

туин
, при първо раждане не можеш да пропуснеш момента, в който да тръгнеш за болницата.
« Последна редакция: Януари 14, 2010, 16:17:33 pm от blue_sky »

Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #76 -: Януари 14, 2010, 16:42:46 pm »

жасмин.. Но това, което ме дразни е, че има лекари, които обясняват, че майката, ако й сложат епидурална, не можела и не участвала в раждането и така объркват родилките.

Тук си много права. Имам усещането, че при бременност, раждането и гледането на деца постоянно се налага една или друга "мода", колкото и грубо да звучи. В момента подкрепата е към естествено, преди години беше секцио по желание и така. Затова е хубаво да се чете, пише, пита, има средтва за комуникация, но...и в 21 век има жени, които отричат фолиевата киселина или честите посещения при лекар "щото можел да им обърка нещо там долу".
[/url][/url]
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #77 -: Януари 14, 2010, 18:41:23 pm »


 но...и в 21 век има жени, които отричат фолиевата киселина или честите посещения при лекар "щото можел да им обърка нещо там долу".

това много ме развесели .....много се посмях...
« Последна редакция: Януари 14, 2010, 18:52:31 pm от goskata »
 
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #78 -: Януари 14, 2010, 18:59:15 pm »


 но...и в 21 век има жени, които отричат фолиевата киселина или честите посещения при лекар "щото можел да им обърка нещо там долу".

това много ме развесели .....много се посмях...

Бе ти се смееш, ама като забременях няколко по-възрастни жени, уж образовани ми казаха, да не ходя на лекар толкова често, щото можело "да ми направи аборт с толкова пипане" 8O Да не говорим, че днес свекър ми тръгна да изнася лекции, че бебетата трябвало да се повиват стегнато и по средата на изречението го срязах доста сериозно като му казах "Тия приказки да не съм те чула друг път, аз детето няма да го повивам по вашия начин и никой няма да пусна да го повива".

Това последното беше малко Оф-топик, ама малко ми е писнало от непоискани съвети.
[/url][/url]
*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #79 -: Януари 14, 2010, 19:25:47 pm »
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=40985.0;topicseen
Вижте една хубава новина!Мама Дживотинче си има син :D