0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #100 -: Октомври 08, 2008, 01:36:17 am »
Hope ти с три бебенца ли си бременна? Лелеее :lol:
*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #101 -: Октомври 08, 2008, 08:42:00 am »
Никой не отстъпва на бременните място в градтския "трън-спорт". Вчера се качвам в трамвай 5 от първата спирка на Съдебната палата. До Павлово нямаше да издържа права, както ме боли корема тия дни. Трамвая пълен, защото се качват от последната, а не от първата спирка. Заставам до една видимо млада жена 35-40 и се опитвам да си перфорирам билета. Нямаше как да не ме е забелязала, корема доста ми стърчи, доста съм едра и висока, ама мойте извинения корема определено си е на бременна жена, а не изглеждам просто дебела. Бях с една огромна торба (не беше тежка купих си зимно яке) и още една по малка.
Всички блееха през прозореца и се правиха на слепи. Стана ми една възрастна жена сигурно беше над 65, чак се почуствах аз неудобно.  :(
Просто ме хваща яд че сме толкова невъзпитани, млади мъже, жени че и деца блеят и все едно ние не сме с кореми.


*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #102 -: Октомври 08, 2008, 09:20:27 am »
Като бях бременна се наложи веднъж да помогна
на майка с количка, защото мъжете вътре блееха.
И това не се е случвало само на мен.
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #103 -: Октомври 08, 2008, 11:03:30 am »
 За съжаление това не е проблем само в градския транспорт,аз вчера ходих до банка и две жени ме изгледаха от горе до долу(а вече си ми личи)и въпреки това едната буквално ме избута с лакти та чаках 40 мин. на две опашки,в общината също,а става въпрос за 5 мин-поне моита работа е толко,но не те не ни виждат.
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #104 -: Октомври 08, 2008, 12:21:14 pm »
Аз също съм на мнение , че не само в градския транспорт е така. Като счетоводител ми се е налагало да чакам на доста опашки. Имаше една бременна жена  и всички стоят и мълчат. Като се ядосах , накарах ги да я пуснат да не стои да чака. На нея й стана неудобно.
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #105 -: Октомври 08, 2008, 13:24:16 pm »
Аз гледам сериозно да избягвам градския траспорт, но скоро и аз се водих на трамвай 5 и в двете посоки веднага ми направиха място, и двата пъти жени 8O пък мъже в разцвета на силите си гледаха разсеяно :x

Аз пък много се вбесих в Тина Киркова в лабораторията - при опашка от 7-8 видимо бременни жени, три баби се бяха наредили за изследвания и една така нахално ме предреди и ме избута, ама нали знаете, с ония заучените жестове - къде да застане, как да подаде едното рамо напред 8O като я питах защо влиза преди мен, била за профил - ми какво като е за профил, аз пък съм бременна :x Много се възмутих, не им ли е неудобно, поне да си изчакват реда, егати.

Малина, ти да не си в Павлово? Ако да, драсни на лични къде точно, може да сме комшии :D

Имам и един въпрос, ако някой се е интересувал - мога ли да си взема крем за зърна за подготовка за кърмене да се мажа в девети месец без лекарска препоръка?
Благодаря ти, Бени!







*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #106 -: Октомври 08, 2008, 13:49:52 pm »
Ох, като се сетя как висях февруари месец на опашка от 30 човека за винетка и никой не ме пусна... А тогава ми личеше вече. Съчувствам ви!
Фреши, задължително си вземи крен за зърната. Аз почнах в 7мия месец, защото не знаех кога ще родя. Сега нямам проблеми с кърменето, не са ме разранявали въобще.
*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #107 -: Октомври 08, 2008, 14:06:15 pm »
FreshBreeze, Писах ти на лични къде живея в този квартал съм от 2 години и никой непознавам :-(

Иначе за крем за зърна вчера бях на училището за бременни на списание 9 месеца. Дамата която води лекция говори за кърменето, но главната и цел беше да рекламира продуктите на Авент в началото. Та тя каза че последния месец преди раждането е добре да се почне да се мажат зърната. Тя естествено препоръча
крема на Авент, той доколкото знам само овлажнява (може и да бъркам много инфо взе да ми влиза в главата напоследък и не съм убедена че съм запомнила добре).
Моят лекър който ме следи пък каза преди време, че не е необходимо да се мажа, тогава го питах за този крем Гермастан или там как се казваше. Той бил против.

Трябва да слезна до партера най накрая другата седмица и да взема да си напазарувам помпа, стерилизатор и другите дреболиии дето ще са от Авент, но още не съм решила кои точно..... а и финансите свършиха ще изчакам да взема заплата и тогава.  :lol:


*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #108 -: Октомври 08, 2008, 14:08:19 pm »
mimi26,   А какъв крем използваше?
Хич не съм ориентирана и каква козметика ще ползвам и за бебето.
Моя приятелка ми препоръча Мустела.


Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #109 -: Октомври 08, 2008, 14:57:00 pm »
Фреши, Гартмастан ще те затрудни когато почнеш да кърмиш, защото всеки път трябва да се измиват гърдите внимателно. Мустелата е без отмиване. То като се замисля, така или иначе ще се мием или ще ползваме кърпички за кърмачки...

А за отстъпването, аз не ползвам градски транспорт, но най-любимото занимание на шофьорите е да ме карат да тичам през пешеходната пътека. Мазно се нареждат един след друг и никой не спира преди да стане червено. Познайте как се пресича тогава. От всички опашки и блъсканицата по улицата, само две възрастни жени ми обърнаха внимание. Едната беше с бастун. Иначе всички вървят срещу мен и право към корема ми се хвърлят 8O Сякаш искат да ме таранят. Направо ме е страх да отида на пазар или да вървя по улиците.
*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #110 -: Октомври 08, 2008, 15:07:01 pm »
Фреши аз ползвах на Авент, започнах накъде към 8 м. и продължих и след това около 1 м., не се отмива по принцип, но аз винаги преди кърмене поне през първите 2-3 м. се изплаквах. Доволна бях, нямах никакви проблеми със зърната.
*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #111 -: Октомври 08, 2008, 15:31:02 pm »
Фреш,и аз като Стефи ползвах Авент и съм много доволна. Почнах от 8 месец.
Не съм имала никакъв проблем. Това е кремчето :D

Малина, що не казваш бре, знаеш ли ква група сме там :D
*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #112 -: Октомври 08, 2008, 15:40:22 pm »
За Градския - без коментар. когато в 13г.с. имах леко кървене и след прегледа в Мд трябваше да се прибирам с рейса, успях да седна за 2 секунди, в следващия момент дядото, до който седнах се опита да ме избута от седалката, защото на следващата спирка се качи един негов "набор". аз му се развиках и започнаха едни извинения...грозна картинка. За съжаление ми се налага да го ползвам, защото напоследък имам доста контракции и до ЖК не мога стигна пеша, а уж ми е близко.
а за кремчето - ми свекърва ми и майка ми казват да се търкам с кисето, аз обаче не мога, ужасно ме боли, а пък за крем отдавна си мисля, ама като отида в аптеката и си взема 50 таблетки магнерот и още сума ти работи и то пари за кремче не остават, та все отлагам. ама май ми е време вече да си взема,защото после... :?
*

    elma

  • *****
  • 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #113 -: Октомври 08, 2008, 16:24:57 pm »
Имам и един въпрос, ако някой се е интересувал - мога ли да си взема крем за зърна за подготовка за кърмене да се мажа в девети месец без лекарска препоръка?
Фреши, мисля че може. Аз лично след 2-3 дни започвам да се мажа, около месец преди датата за секциото. Подариха ми кремче за зърна на Авент и сега точно това чета: Подходящ за употреба преди и след раждане.

А за адския транспорт...изобщо не се учудвам...Хората - млади/стари, разсеяни, замислени, отегчени, уморени...пък ние място чакаме... :x
Досега не ми се е налагало да ми отстъпват място в транспорта, но по пазара, при личната ми лекарка, в общината, в КАТ... все служителите забелязват, че съм бременна и ме извикват да минавам. Хората гледат мръсно и злобно, даже някои почват да мърморят...Тази в КАТ така ме съжали, че съм чакала да ми дойде реда по номер. Вика: "Е, браво, бе! Някой ще ти каже ЕВАЛА сега, че си висяла три часа докато ти дойде реда..." Имаше и още една бременна жена, която чакаше. Още ме е яд, че не отидох да й кажа да предреди около 50-100 човека.
*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #114 -: Октомври 08, 2008, 17:31:54 pm »
Момичетата, които смятат да кърмят, да имат предвид не само кремовете за зърна, като този на Авент и Лансинох, но да не забравят и помпата за кърма. Понеже никой не знае колко и дали ще има кърма в началото, поне ги имайте предвид, не е нужно да се купуват предварително. На мен помпата (много силен вакуум създава и може да ги нарани, поне при мен така се случи) и Ема ми разказаха играта на зърната в началото, докато тя се научи да захапва правилно, даже кървяха. Спасението е в проветряването, докато подсъхнат и в силиконовите зърна, които направо ми спасиха зърната, а бях на път да се откажа да кърмя, защото болката беше много голяма. Сега вече сме добре, но се кърмим със силиконовите зърна (в нашия случай са на Авент, но едва ли има значение марката). Ако имате мляко, не се отказвайте заради разранените зърна, защото силиконовите направо ще ви направят щастливи!!!  :D
*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #115 -: Октомври 08, 2008, 18:09:51 pm »
Фреши, аз ползвах Лансинох и съм безкрайно доволна. Започнах в края на осми месец, но не бях много стриктна. Първите дни в болницата мажех след всяко кърмене. Не съм се мила преди кърмене.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #116 -: Октомври 08, 2008, 19:00:45 pm »
Nadyn Амиииии  :oops:  непознавам никой от форума на живо, а и вчера ходих за първи път, утре пак съм се записала ще ходя всеки път вече съм отпуска, а после излизам болничен. Аз съм една висока дебеланка с голям корем и кестенява коса до под раменете.
Ей получих комплекс вчера гледайки коремите на някой момичета, моя ми се струва огромен за началото на 8-я, като имате в предвид че нямам никав корем по принцип нищо че съм едра. Ама и таткото не е малък с неговия ръст от 205см вече се съм се претеснила каква мома ще излезне отвътре  :lol:

п.п. А относно крема на Авент за зърна, сега си спомних от вчера лекцията крема е на основата на чист Ланолин и не е необходимо да се отмива. Ей голяма забравана съм станала. :oops:
« Последна редакция: Октомври 08, 2008, 19:07:24 pm от Малина »


*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #117 -: Октомври 08, 2008, 22:24:04 pm »
Здравйте, момичета, включвам се малко със закъснение, но ми се иска да напиша мнението на д-рСигридов за фраксипарина.
Д-р Сигридов каза, че в областта на корема кръвоснабдяването е много активно и там трябва да се бие, защото за фраксито е важно да има ударен ефект. а през сланките в ханша се абсорбира по-бавно.

за транспоръта-едно време не можеше да се види седнал мъж или млад човек, от тогава свикнах да се возя права. Днеска първи сядат най-бързите - младите мъже :D

Косето е на небето.
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #118 -: Октомври 08, 2008, 22:49:13 pm »
Дива Роза, страхотен постинг :balk_602: Остава само да не ми изхвърчи опцията със силиконовите зърна от бременния мозък :)А за помпите, много се надявам марката да не е от голямо значение, защото ми купиха на Дисни за 25лв и е същата като на Авент от 82лв.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #119 -: Октомври 08, 2008, 22:56:10 pm »
Дива роза е права за силиконовите зърна, и мен ме спасиха в началото, кърмих три месеца с такива и смело мога да заявя, че ако не бяха те нямаше да успея да кърмя толкова време.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит