0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Темата на бременните-17 част
« -: Януари 13, 2008, 13:49:21 pm »
Не съм бременна, ама пусти мерак аз да пусна тази тема :lol:.
Пък и пак ми се бременее... :oops:

Отварям нова темичка, пък дано да повлека крачета и да се напълни с нови бременни момичета на Зачатие! :wink:

Желая лека бременност на всички и добра среща с бебетата ви! :D

Относно количките за близнаци за пореден път горещо ви препоръчвам моята количка за близнаци-Макларън Туин Техно. :D Ако искате повече информация ще ви съдействам в билзнашката тема :wink: или в темата за количките :D.

 
« Последна редакция: Януари 13, 2008, 13:51:09 pm от kassi »


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Темата на бременните-17 част
« Отговор #1 -: Януари 13, 2008, 14:25:46 pm »
Каси айде тогава среща при количките  :wink:
"http://lilypie.com/"><img src="http://lb4m.lilypie.com/UB2up3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Fourth Birthday tickers"
*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: Темата на бременните-17 част
« Отговор #2 -: Януари 13, 2008, 14:46:40 pm »
Айде да ви е на късмет новата темичка. Да се налълни мнооооого!

Добре дошли на Оле, Бижу и Фаталуоман! Пазете се и си почивайте
повече!
Леко раждане на всички, които очакват дългоочакваните си рожби!
« Последна редакция: Януари 13, 2008, 14:49:47 pm от Nadyn »
Re: Темата на бременните-17 част
« Отговор #3 -: Януари 13, 2008, 17:22:34 pm »
Честита нова тема и от мен! :lol: С пожелание много нови бременелки да се запишат в нея!

Честито на Бижу, която си спомням от лятната серия! Добре дошли на Оле и Фаталуоман! Леко бремеене и здрави и силни бебоци накрая!

Ние вчера пообиколихме магазините и да ви кажа вече започнаха да ми се изясняват нещата. :D Много съм доволна от магазин Baby- Nova на Павлово, където продавачката ми обясняваше на дълго и на широко всичко по списъка ми!  Ходихме и до Пиги'с Хаус и там ми харесаха някои неща.   
*

    dekiki

  • ***
  • 421
  • Симона 20.02.2008
Re: Темата на бременните-17 част
« Отговор #4 -: Януари 13, 2008, 17:40:01 pm »
Да ни е честита новата темичка и дано да има много нови бременнелки!
Добре дошли на Ole и Fatalwoman!Лека бременост момичета и здрави бебчета на финала!
*
Re: Темата на бременните-17 част
« Отговор #5 -: Януари 13, 2008, 18:30:29 pm »
Илиянче ти по какъв списък се движи.
"http://lilypie.com/"><img src="http://lb4m.lilypie.com/UB2up3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Fourth Birthday tickers"
*
Re: Темата на бременните-17 част
« Отговор #6 -: Януари 14, 2008, 09:33:51 am »
Момичета имам проблем:един зъб ме скъса събота и неделя,днес отивам на зъболекар,някой наясно ли е как седи въпроса с упойките при бременни?
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.
Re: Темата на бременните-17 част
« Отговор #7 -: Януари 14, 2008, 09:41:26 am »
Честито на Оле, която дълго време се е спотайвала :) и на Фаталната жена!
Здрави бебенца на финала, момичета!


Пипи,
 :thankyousign: за споделените впечатления.

А също,  :thankyousign: и на Сиа за линка.
Моите бебета за сега си отговарят на гестационната възраст, поне това ми казват всеки път на УЗИ, което си е прекрасно. Проблемът е, че съм дребна и адски много ми тежи. Коремът ми е като една топка, щръкнала пред мен, защото съм с по-тесен таз и няма място вътре в мен. Гърбът, кръстът и ребрата ме болят адски много. Дано устискам до 36та г.с. Добре, че докторите ми препоръчаха редуциране на третия ембрион и добре, че мъжът ми настоя. Аз не бях много съгласна. Но сега си давам сметка, че наистина нямаше да успея да ги износя тричките. Както ми каза Стаменов: "Ще ги изтупате в 28ма и ще се търкалят по кувиози с усложнения." Тогава много плаках и се противих, но сега се убеждавам, че е било за добро.
Така че, Вера, завиждам ти, че си по-едричка.
Най-налудничавото от моя страна е, че работя. Ето, днес ще ходя да подавам болнични, да назначавам хора и се търкалям тук по улиците. Служителките в НАП вече ме познават и много ми се радват и като ме гледат с какъв корем съм и мислят, че всеки момент ще родя в тяхната стая. :lol: А тук в Русе е един сняг .... не е за разправяне и температури около -10 - -6.
Успех на всички и много поздрави от севера /от Русе/ :lol:

Кали,
няма проблем с упойката. Използва се местна упойка лидокаин, която не пречи на плода. Стискаме ти палци!
« Последна редакция: Януари 14, 2008, 09:44:52 am от Милена б »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Темата на бременните-17 част
« Отговор #8 -: Януари 14, 2008, 10:24:37 am »
Кали76, аз също имах проблеми със зъб в края на бременността, слава богу се разминах с правенето му /сега наваксвам/, но знам че упойка може, но след консултация с гинеколога ти. Мисля че може да се сложи но-шпа мускулно преди това. Рентгенова снимка е абсолютно забранено!
Милена, ами аз ако съм на твое място няма да обикалям учреждения и улици. Пази се, защото наистина е важно да износиш бебетата по-дълго. А Стаменов винаги е прав, в това съм се убедила и аз.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: Темата на бременните-17 част
« Отговор #9 -: Януари 14, 2008, 10:52:40 am »
Благодаря на всички ви за пожеланията! Леко раждане на стигналите до финала.
Добре дошли на новите момичета. Безпроблемна бременност и успех!

Декики, знам, че е доста трудно сега да се ходи по магазини, но не пропускай удоволствието от бебешките покупки. И за другите момичета се отнася. Суеверия, поверия, обаче едно е ти да избираш, друго е някой друг.

Пипи, добре дошла.

Миленче, направо ти се чудя къде си тръгнала в това време. Нестига, че е пълно с болни, ами и така се пързаля. Пази се! И аз работих почти до края. В един момент обаче усетих, че е глупаво да се правя на героиня и да рискувам в края на бременността.
Re: Темата на бременните-17 част
« Отговор #10 -: Януари 14, 2008, 11:05:23 am »
Роксана и Касси,
Благодаря ви за критиката и за загрижеността.
Има една подробност: аз работя във фирмата на майка си. В този смисъл сама си определям кога да лежа, кога да си свърша работата. Общо взето, не се оплаквам. Със сигурност, ако работодател ми беше някой друг, а не - родната ми майка, щях да изляза в болнични. Но този месец имам доста работа. А и обърках едни трудови договори, че си отворих работа да си оправя грешката. Все пак, наистина не си давам зор и си свършвам работата, когато успея.
Още една седмица и ще се отдам на лежане, обещавам. то и сега в някои дни лежа по цял ден.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Темата на бременните-17 част
« Отговор #11 -: Януари 14, 2008, 11:07:51 am »


Ние вчера пообиколихме магазините и да ви кажа вече започнаха да ми се изясняват нещата. :D Много съм доволна от магазин Baby- Nova на Павлово, където продавачката ми обясняваше на дълго и на широко всичко по списъка ми!   
Илианка,къде е този магазин в Павлово?(да не сме съкварталки?)
Честито на новите момичета в темата :).
*
Re: Темата на бременните-17 част
« Отговор #12 -: Януари 14, 2008, 11:10:11 am »

Момичета, сега върлува грип, който протича с много висока температура. Това не е шега работа. Пазете се и си почивайте. А пък като се постопли, тичайте да пазарувате. Не оставяйте това удоволствие на родата. На всичкото отгоре, половината неща няма да ви харесат, а другата няма да са ви от полза. :lol: Момичето, с което бях в една стая 4 дена само се караше на мъжа си и на свекървата относно покупките и тяхното разпределение в стаята. :lol:
Re: Темата на бременните-17 част
« Отговор #13 -: Януари 14, 2008, 11:51:05 am »
Милена б, почивай глези се, че сега се е паднало! После и да искаме - няма да имаме особена възможност! А за мен висенето по опашки на гишета и обикалянето по институции не ми се вписват в представата за почивка. Сега сме в по-напреднали седмици и е много важно да устискаме до 9 месец.
През уикенда много бяха активни моите шушенца, шават, шават. Даже момиченцето много ясно започнах да я усещам, а преди тя повече кротуваше. Много съм щастлива като ритат или като улавям, че се местят:D
Вчера започнахме едно блиц-ремонтче, смяна на тапетите в хола. Свалихме старите и грунидрахме стените, днес предстои слагането на новите. Мъжът ми не е свикнал да стоя и да го гледам отстрани, докато работи, та вчера малко се поизнерви, че не му спори с разчистването на боклуците. Вечерта купихме нова метла и сам се шегуваше "Че явно от сега, нататък сам ще си я ползва :lol:" Аз съм пас  8)
Фаталуоман, добре дошла и лека бременност!
« Последна редакция: Януари 14, 2008, 11:52:56 am от *vera »
*
Re: Темата на бременните-17 част
« Отговор #14 -: Януари 14, 2008, 12:24:16 pm »
Хайде да се включа с малко помощ.

Милена 6 понеже и аз съм с твоите габарити, и имах  ужасни болки в кръста и високо горе над линията на корема точно под гърдите да споделя как се отървах от всички болки.  :D

Много се надявам да помогна на повече мами с големи коремчета.
На мен ми помогнаха следните неща.
1.   Поръчах си малко скептично настроена „колан за бременни”. Наистина работи. Много съм доволна. Вечер като го сваля и осезаема усещам рязко появилото се напрежение в гърба и кръста и веднага доста ми натежава корема. Колана го слагам като стана и го махам преди да си легна вечерта или ако случайно полега през деня.

Факт: когато бях в 4-5 месец и обикаляхме по половин ден по магазините не издържах повече от час, че умирах от болки в кръста и високо по плешките. Тази събота обикаляхме, 4 часа и ме заболяха само краката. :D :D

2.   Купих си нещо вълшебно, много полезно и функционално. Води се „възглавница за кърмене”, но по западните сайтове я дават и като възглавница за дископатии.
Ползвам я по следния начин. През деня когато съм седнала я слагам зад гърба си така, че да ме подпира, а от страни да ми подпре ръчичките като облегалка. Същото го практикувам и кат гледам полулегнала телевизия. Страшно е удобно и не усещам никакво напрежение в гърба.

През нощта, когато си легна я прегръщам така, че да обгърне коремчето ми. Така хем се подпирам на нея, хем корема ми не висва на страни от тежестта с което изчезнаха ужасните болки под гърдите и схващането на гърба през нощта. Единственото което ми остана, като проблем е обръщането и ставането, ама тях ще си ги търпя с удоволствие.

Възглавницата е страшно удобна от факта, че е напълнена с нещо като малки топчета и заема позата, в която си я нагласите. Препоръчвам ви я с 2 ръце.
 
Освен това живот и здраве да се родят бебетата се ползва за кърмене и за ограждане на бебчето да не се преобръща.

Изглежда ето така http://www.round-about.eu/catalog/imagemagic.php?img=images/himmelblau.jpg&w=111&h=80&page=

Много дълго стана ама дано да съм била полезна, защото аз наистина се отървах от болките. Целувки на всички бъдещи мами.  :D




"http://lilypie.com/"><img src="http://lb4m.lilypie.com/UB2up3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Fourth Birthday tickers"
Re: Темата на бременните-17 част
« Отговор #15 -: Януари 14, 2008, 13:04:05 pm »
Илиянче ти по какъв списък се движи.
Танче, водих се по списъка на маг. Пакостник, но след изчитане на темата за нужните неща + консултация с две майки, едната от които близнашка. Така първо добих идея за нещата и , а в събота вече ги видях "на живо".  :D
Относно колана, ще ти става ли в по-напреднала бременност? Близнашката майка ми каза, че когато тя е решила да сложи вече и най-големия размер не й е ставал.

Миленка, почивай, бе момиче!  Не се мъкни по разни учреждения, пълно е с гаден грип!Новини не гледаш ли?! 

Заради грипа аз реших, срам не срам, да ходя с маска! Предпочитам да ме сметнат за луда, но не си представям да ме тръшне тоя грип дето го описват, че върлува!


Илианка,къде е този магазин в Павлово?(да не сме съкварталки?)
[/quote]
joshi, за съжаление не сме вече съкварталки?  :( 29год. съм живяла в района, но сега съм в ....Люлин, при мъжо.
Магазинът се намира на Пушкин "№ 34, малко след светофара на кръстовището с околовръстното посока колелото на Павлово, от лявата страна, в едно ново блокче
*

    naha

  • *****
  • 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Re: Темата на бременните-17 част
« Отговор #16 -: Януари 14, 2008, 13:35:26 pm »
И аз да чиститя новата темичка  :D дано се изпълни с още повече бременелки  :crossfingers:.
Добре дошли на новите момичета  :bighug:.
За мен може да се окаже последна тази темичка  8). Снощи като, че ли имах контракции, казвам като, че ли защото все още не ми е много ясно какво става  :lol:, но в едно съм сигурна, че момента наближава. Вълнението е голямо пожелавам на всички да го изпитат  :rainbow: .
*
Re: Темата на бременните-17 част
« Отговор #17 -: Януари 14, 2008, 13:50:49 pm »
Магазинът се намира на Пушкин "№ 34, малко след светофара на кръстовището с околовръстното посока колелото на Павлово, от лявата страна, в едно ново блокче
Сетих се къде е :).Само да се оправи времето ще го щурмувам :wink:.
Нахи,ами то времето си дошло, а вълнението наистина е голямо.Прегръдки :)!
*
Re: Темата на бременните-17 част
« Отговор #18 -: Януари 14, 2008, 13:51:29 pm »
Здравейте момичета!!!Благодаря ви за топлото посрещане :D
И аз пожелавам новата темичка бързо  да се напълни с много мами!!!
На момичетата,за които момента на срещата с бебчето наближава
пожелавам леко и безпроблемно раждане!!
*
Re: Темата на бременните-17 част
« Отговор #19 -: Януари 14, 2008, 13:51:55 pm »
Илиянче колана може да се регулира значително. Освен това съм си взела по-малкия номер и ако видя зор ще поръчам и по-големия, макар че се съмнявам. Колана не обхваша целия корем, че да се влияе от разтежа му а минава под него като леко го обхваща.
"http://lilypie.com/"><img src="http://lb4m.lilypie.com/UB2up3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Fourth Birthday tickers"