0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #940 -: Юни 02, 2015, 21:23:39 pm »
Благодаря ти, Krisi08 :)
Няма защо, дано успея да ти помогна. Много е добре, че си осигурена, така поне можеш да минеш през здравната каса. Далеч си от мен, аз съм в Южна Франция, но и аз живея в не много голям град и това има значение от гледна точка на специялисти. Принципно, за да ти е най-евтино трябва да минеш през женералист, след това гинеколог и накрая след доста време и специялист. Практика за фоликуметрия няма, поне при мен ми се предложи следене на фолукулите чак след като стигнах до стимулация.

Ако трябва да сме честни, много трудно ще ти обърнат внимание и много често се игнорират проблемите и се натяква малко всеедно "всичко ти е в главата, като не го мислиш и ще стане"... :? На мен февруари ми се каза "Е, все ще стане до края на годината...."  :? :?  Аз се лъгах дълго време, че уж е французин лекаря и му имам доврерие, защото там поне знаеш, дипломи лесно не раздават, особенно на лекари...
Е, да ама не, изписа ми да пия хормони без да ми пуска хормонални изследвания, аз сама реших да си ги пусна и той после ми се възмущаваше как така ми хрумнало да си пускам хормони на моя глава. В последвствие, благодарение на форума и консултация с лекари тук, разбрах че въобще не са за мен и тотално ми е блокирал овулацията и още сумати глуспоти...както и да е, няма да влизам в дълги обяснения.

Мисълта ми е, ако имаш възможноста да си платиш, отиди на частно в репродуктивна клиника в близост до твоя град. Ако не можеш, бих те посъветвала да излъжеш женералиста и гинеколога и да кажеш че нещата на стават от 2-3 години и чак сега си се решила да отидеш на лекар. Евентуално тогава биха ти обърнали по-сериозно внимание по касата.

Ако имаш повече въпроси ми пиши на лични ако искаш, незнам дали не е спам, ама от друга страна може и на други да помогне... :wink:
« Последна редакция: Юни 02, 2015, 21:37:58 pm от Krisi08 »


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #941 -: Юни 02, 2015, 21:40:34 pm »
marsi, забравих да кажа за ФФ- бях настинала. Мисля си, че затова е така играеща БТ.

Криси, благодаря ти много. Мога да си платя, но не мисля, че некомпетентността им ще се подобри от парите ми. Имам ужасни случки с френски лекари. Ще разпитам женералиста, имам му доверие и няма да ми откаже едно курие, за да ми обърнат повечко внимание.
Благодаря ти много. Имам и още въпроси, но за да не спамим тук, ще ти пиша на лични :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #942 -: Юни 02, 2015, 22:02:10 pm »
АЗ сега се усетих, хубаво казах, че мога да си платя, но все пак за какви пари става дума, знаеш ли? Аз си мислех като в България :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #943 -: Юни 02, 2015, 22:04:48 pm »
Pav-la, да, може и от това да е

Момичета, не е спам, тази информация може да е полезна и за друг. Само ще добавя линк към подфорум  Опити за забременяване и АРТ в чужбина.
Pav-la, може успоредно и там да зададеш въпросите си като създадеш своя тема, възможно е да се включат още момичета, които евентуално не четат тук.
« Последна редакция: Юни 02, 2015, 22:07:45 pm от marsi »

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #944 -: Юни 02, 2015, 23:05:50 pm »
щом marsi дава зелена светлина, значи може да пишем :) Темата за АРТ в чужбина е много полезна, Pav-la разгледай я задължително, но до колкото разбирам ти още не е стигнала до този етап.
 
Pav-la Относно цени, какво да ти кажа...Едни хормонални изследвания (най-базови) са  към 50 евро..Естрадиол само е 20...
При мен посещаването на гинеколог по здравна каса е към 40 евро без ЦМ и микробиология, с тях е към 80 евро. В частна клиника, умножи по 2 минимум. Ходила съм на ендокринолог частен, много беше мил и симпатичен, обаче нищо не ми каза и ми взе 120... Мога да продължавам много..В София съм била в "Малинов" и "Надежда" и в двете е в пъти по евтино, най-много 50лв съм плащала за преглед, дори и 20...
 
Ако искаш да отидеш в частна репродуктивна клиника във Франция си подготви поне 2000 евро...и това само за начало...

Моят съвет е да пробваш през касата, защото ти се полага, и просто излъжи че няма бременност от 2-3 години. На твое място, бих се обърнала към женералист конкретно за да ме изпрати при репродуктивен специялист, а ако се прави на интересн (което е много възможно) си отстоявай позицията и спомени световните организации как дефинират инфертилитет (т.е след 2 или 3 години опити спадаш в тази категория) и че нямаш време за губене. Те не обичат ако си начетена и запозната, но ако си отстояваш позицията и знаеш какво искаш няма кой да те спре.
Френски форуми не чети, те имат абсолютно различен манталитет (поне за мен) и начин на мислене. Форум като Зачатие ще те информира в пъти в повече от гледна точка на какво да изискваш от лекаря, какво да очакваш от него и евентуално какви изследвания трябва да пуснеш.

Във Франция, както и в България, ако си осигурена, имаш право на няколко финансирани опита, НО, във Франция да стигнеш до тази екстра е малко трудно. Има значение и на колко сте години? Ако сте под 30 може и за това да ви претупват..
Пиши ако има още въпроси   :balk_103:
« Последна редакция: Юни 02, 2015, 23:14:47 pm от Krisi08 »


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #945 -: Юни 03, 2015, 11:26:20 am »
Криси, защо плащаш допълнително пари като е по каса?
Допълнителната ти здравна не покрива ли такива неща? Аз бях ходила на частно за проблем с едното око и не съм плащала нищо.(това извън темата). Частни практики, които да не работят с касата почти няма.
Разгледах темите, за които marsi даде линк, не видях за Франция (само за Париж). Ще пътувам извън страната по работа тези дни и като се върна може да направя тема там, но не знам аз как бих могла да помогна на момичетата.
Както бях писала преди, от изследванията ни не се открива проблем, затова си мисля, че ни трябва просто малко помощ- фоликуметрия и тн. 
И един въпрос- за сега- 21 ден от МЦ, с предполагаема овулация 15-16, БТ ми е около 37-37,1, като във ФФ е около 36,5-36,7 (като не съм настинала), а МЦ е с дължина 28 дни и е редовен. Тази разлика показателна ли е за настъпила овулация?
Благодаря за отзивчивостта и помощта. Сигурна съм, че имам още много въпроси и към Криси и въобще, но сега не ми идва нищо друго на ум :)
*

    Anika85

  • ***
  • 195
  • Много се обичаме
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #946 -: Юни 03, 2015, 11:45:23 am »
На мен ми изписаха Клостилбегит,каза ми да го пия 5 дни,днес ми е 3 ден от края на менструацията,каза да го почвам,а в листовката чета друго? Все пак изпих първото хапче,овулацията би трябвало да ми е на 6-7  юни. Какво ви е мнението?


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #947 -: Юни 03, 2015, 12:26:54 pm »
Anika, аз съм била с Femara, не с Клостил, но и за двете лекарката ми обясни, че се пият откъм трети ден на цикъла, т.е. съвсем в началото, за да може да се стимулират яйцеклетките в повече от един антрални фоликула да узреят и то приблизително по едно и също време. Ако на теб ти предстои овулация след около 3-4 дни, би трябвало (по мои разсъждения) вече да имаш изразен доминантен фоликул и в такъв случай не знам за какво ти е стимулация сега. Все пак не претендирам, че съм компетентна, така че ще е добре, ако други момичета с опит се включат. Успех! :)
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*

    Anika85

  • ***
  • 195
  • Много се обичаме
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #948 -: Юни 03, 2015, 13:07:27 pm »
Мерси за отговора,днес като ме гледа с ваг. Ехограф не каза нищо за фоликул ,незнам ще го пия 5 дни ,пък да видим какво ще стане. Ще съм благодарна за още мнения


Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #949 -: Юни 03, 2015, 13:21:02 pm »
На мен ми изписаха Клостилбегит,каза ми да го пия 5 дни,днес ми е 3 ден от края на менструацията,каза да го почвам,а в листовката чета друго? Все пак изпих първото хапче,овулацията би трябвало да ми е на 6-7  юни. Какво ви е мнението?

Клостилбегит се пие от 3-ти ден на цикъла,лекаря преценява схемата на прием,но аз два пъти съм била на стимулация с Клостил и винаги започвам приема от 3-ти ден.
Както Златето пише,към момента,ако е така,овулация след 2-3 дни,стимулацията сега е безмислена.
Док не ти ли поясни от кой ден?
Каква ти е схемата по принцип?
Защо те е гледал на УЗ като не е казал нищо за фоликул?
Репродуктивен специалист ли е?

Ще ме извиниш за въпросите,но вървя по този път и много от тези подробности са от значение.
« Последна редакция: Юни 03, 2015, 13:24:32 pm от ДАЛИНДА »



*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #950 -: Юни 03, 2015, 13:40:22 pm »
Здравей, Аника, аз също съм била на стимулация с Клостилбегит от 3 ден до 7 ден (по 1 хапче на ден). След 7 ден започна фоликуметрия. В началото ме викаше през ден, а от 11 ден всеки ден. Имах 1 доминантен фоликул и 2 по-малки. На 13 ден беше 19 мм и каза да действаме, тогава и ТО показа  :bfp: , на 14 ден вече беше пукнат и пак действие с любимия. От 15 ден минах на Дуфастон 10 дни. После... видях най-красивите 2 чертички. Интересно, че другите фоликулчета бяха изчезнали на първия ми УЗ за остановяване на бременност. Док каза, че вероятно са се резорбирали, което било много добре.
« Последна редакция: Юни 03, 2015, 13:44:56 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*

    Anika85

  • ***
  • 195
  • Много се обичаме
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #951 -: Юни 03, 2015, 18:29:59 pm »
Далинда,няколко пъти му повторих че последната мц е била на 26.05,и че днес ми е 3 ден след нея. Каза ми започвай да го пиеш . Освен да не мее разбрал...,не е репродуктивен специалист то в бургас мисля че няма такива! Гледаме профилактично на уз ,за да констатира за втори път че съм с обърната матка иначе вс друго е ок. Схемата е 5 дни по 1 хапче. По календара ми ову е след 4-5 дни ,понякога е на 12 ден друг път на 15 ден от началото на цикъла. Все пак днес запазих час за 13 за фоликуметрия или трябваше по- рано?


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #952 -: Юни 03, 2015, 18:48:21 pm »
...няколко пъти му повторих че последната мц е била на 26.05,и че днес ми е 3 ден след нея...
Напълно възможно е лекарят ти да е пропуснал първата част от изречението и да е разбрал, че сега ти е трети ден от цикъла. Тогава би имало логика да ти изписва Клостил по тази схема. Препоръчвам ти да се свържеш с него и да се доуточните. Дори и да е станала грешка, важното е да отреагирате своевременно.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #953 -: Юни 03, 2015, 19:30:42 pm »
Ей, извинявам се че се намесвам, ама как док ще си мисли такива работи и няма да разбере - нали момичето вече не е в цикъл. Той я е гледал на УЗ при това вагинален. Мен на 4ти ден с вагинален ехограф като ме гледат да не казвам какво е, хем цикъла ми е оскъден. Освен да си мисли,че цикъла й продължава 1 ден, друго не ми идва на ум. И ще използвам момента да се възмутя - какви са тия лекари, които изписват такива сериозни хапчета като бонбони?


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*

    Anika85

  • ***
  • 195
  • Много се обичаме
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #954 -: Юни 03, 2015, 20:04:06 pm »
Направи ми и вагинален преглед,със сигурност е видял че не съм в цикъл,нямам му никакви координати само чрез болницата се свързвам с него! И сега в крайна сметка да продължавам ли да го пия или не,незнам и аз


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #955 -: Юни 03, 2015, 20:27:04 pm »
Защо не опиташ да го намериш чрез болницата, не може да няма връзка с него. Все пак ти е лекуващ лекар. Макар че според мен е изключено да не е чул, че си му повторила сто пъти началната дата на МЦ - 26ти и да е видял, че вече не си в цикъл и следователно си много далеч от препоръчителната дата, на която да се започнат тези лекарства. Ако питаш мен става дума за някаква лекарска некомпетентност, още повече, че той не е репродуктивен специалист. Прави ми впечатление и от други места, че клостил се изписва масово за "проба" и на сляпо, с идеята, че щом някъде е помогнало защо да не опитат по лесния начин и при теб. Пък току виж имат късмет и сработи. Но все пак това са лични разсъждения, най-добре си коментирай нещата с него директно. Аз клостил никога не съм пила, обсъждахме го един път във връзка с подпомагане функцията на яйчниците, но така и не стигнахме до него. Всеки случай и на мен тогава ми казаха, че ако пия клостил трябва да се започне в началото на цикъла.


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #956 -: Юни 03, 2015, 20:29:51 pm »
Аника, не го пий. Когато за първи път с доки заговорихме за Клостил бях на 7 ден от М. Бях решила да пробвам и отидох при него с молба да ми го изпише. Той отказа и ми обясни, че сме закъснели. Аз му обясних, че тъкмо ми е свършила менструацията, а той се изсмя и ми каза, че Клостил се приема по няколко различни схеми. 1-та схема от 3(5ден при по-късна О) 5 дни по 1 хапче, 2-та май беше от 5 ден 5 дни по 2 хапчета и май имаше трета, но нея не запомних, май я има описано в листовката. Според мен смени лекаря и другият месец, ако искаш пробвай от 3 ден..


Всеки миг е още един шанс...
*

    Anika85

  • ***
  • 195
  • Много се обичаме
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #957 -: Юни 03, 2015, 20:31:44 pm »
Така сега,изрових тел. И се чух с него. Пак му обясних за какво става въпрос и ми потвърди да го пия,това е...


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #958 -: Юни 03, 2015, 20:38:06 pm »
Прочети листовката и виж има ли такава схема, защото нямам спомен за третата. Клостилбегит не е безвреден, мила. И на твое място бих потърсила друг лекар за второ мнение. Не съм медицинско лице, но съм изчела и аз доста статии по въпроса, освен с моя АГ се бях консултирала и с приятелка, която учи медицина в Германия , тя проучи въпроса с нейни професори и ме предопреди, че не е много лек препарат. И не бива без надзор от лекар да го пия.
« Последна редакция: Юни 03, 2015, 20:41:09 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #959 -: Юни 03, 2015, 20:39:56 pm »
Схема I: 50 mg дневно в продължение на 5 дни, като междувременно узряването на яйцеклетката трябва да се следи чрез клинични и лабораторни изследвания. Узряването на яйцеклетката (овулация) настъпва обикновено между 11-ия и 15-ия ден от цикъла. Ако не настъпи узряване на яйцеклетка при горното лечение се прилага Схема II: започва се от 5-ия ден на следващия цикъл, като се прилагат дневни дози от 100 mg в продължение на 5 дни. Ако след този курс не се получи узряване на яйцеклетка, същата схема (100 mg) трябва да бъде повторена. В случай че все още липсва овулация, след прекъсване от три месеца може да се проведе допълнителен 3-месечен курс на лечение. След това не се препоръчва продължаване на лечението.

Това са двете схеми от листовката, които намирам аз в нета за прием на клостил. Като гледам така освен пиенето на хапчетата, се препоръчва и редовни прегледи, за да се следи узряването на Я.


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети