0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Поне сега се знае колко се чака, който няма нерви да чака една година - тегли заем или взема пари от роднини/приятели и си самофинансира опита. Чакането изнервя, а във форумите не влизаме, за да се караме, а точно за подкрепа и по-бързо минаване на времето.
begemot_73, една гражданска позиция не се защитава само четейки и пишейки из интернет, мислейки си че не си смирена, търпелива и благодарна. А точно напротив, ако искаш да си активен гражданин, трябва да си като момичетата от Зачатие, па макар и с малко реални усилия, а не само бращолевения, да спомагаш за развитието на една кауза.
Или казано по народно му, ти ми правиш впечатление за "куче което лае, но не хапе".
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
begemot_73 ,трябва да сме благодарни ,на хората и държавата, който спомогнаха да се създаде Фонда,все пак това не е никак малко, да си финансират 3 опита ... аз съм благодарна и ще чакам търпеливо ..
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Не знам, защо това момиче и подобните нему смятат, че ние сме слепи и глухи... :?
Виждам ги аз и политиците...дето не ги е еня и разни баровки, които фукат единия ми инвитро опит в първия мол...и кофтито здравеопазване и ..и..и.и...
На хората отдавна им преля чашата или поне прелива..Доказват го разни частични бунтове и размирици. Но дали една лястовичка, па била и многохилядна прави пролет? И дали по стар български обичай, не преиначаваме или изопачаваме битието си?
Не му е мястото за подобни размисли, но признавам, че и аз съм мислила: в началото заповед се вземаше за около 4 месеца...нарасна търсенето, спадна предлагането /егати икономиката/  :?
Но аз смятам, че всяко нещо си има причина и вместо /както в тежки нощи, изпълнени със сълзи да мисля, че понеже точно аз съм кандидатствала - я средства ще свършат, я срок ще стане 2г., я.../ да се зареждам с отрицателна енергия ...
Тук разбрах нещо важно! Много от нас имат сходни и подобни мисли. Чета активно, макар и не толкова активно участвам. Самата общност ми дава сили. Разни мили изстрадали девойки с вече "бременни ленти", които помня отдавна..и прочие...Това място ме зарежда с надежда и положителна енергия. Останалото...както пише в подписа ми, просто ни прави по-силни  :wink:
« Последна редакция: Октомври 05, 2011, 18:19:46 pm от bubulina79 »
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
И на мен ми писна от криво разбраната опозиция на begemot73. begemot73, а ти вместо да недоволстваш в темата, какво друго направи: дали писа на премиера, дали писа на горещата линия на ФАР или нещо друго? Стига вече евтина популярност. Хората от "Зачатие" работят систематизирано и имат успехи. И изобщо ФАР го има, не защото някой е недоволствал от държавата из форумите.

Вторият въпрос, който искам да изясня е за възрастта. Да, имаше период, в който ФАР одобряваше с предимство заявленията на жени, навършили 42 години. Не 40, не 41, а навършили 42. И на които при навършване на 43 години, Наредба 28 за АР забраняваше да се извършва фоликулна пункция. Но от 29.07.2011 г. единствените заявления, които се разглеждат с предимство са по медицински показания (злокачествено заболяване). Искам да кажа дано на никого не му се налага да ползва такова предимство.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
begemot_73 ще си почине 3 дни за обида на потребители. Толерантността ми се изчерпа. Няма лошо да се споделя различно мнение, но нека да е подкрепено с аргументи, а не с обиди.
Не три..а пет дни..и най голямата обида е самообидата, скъпа.Вие сами се самообиждате като чакате смирени и търпеливи тука да им дойде кефа на управлавящите да помислят и  за нас.Иначе не ме слагайте с вас аз отдавна съм проумяла, че тия хора които управялват държавата ни сега не мислят за българската нация,тех им трябва неграмотни нискообразовани хора който се купуват с две кебапчета и една бира.Знете всички кои раждат и възпитават тия хора, знаете и че тия не чакат за инвитро прооцедури,това е горчивата истина.И аз се боря за разлика от вас,боря се като убеждавам моите познати, приятели, колеги и колежки ,всички с който се сблъсквам в ежедневието си, да прогледнат и видят истината в очите и да не правят грешката, която са направили на предните избори.Не съм от никоя партия и за никой няма да агитирам,но казвам и на вас-отворете си очите хубаво,прогледнете и вижте горчивата истина и се опитайте да промените тази ситуация..Когато всеки си каже -"аз мога да променя нещо" тогава ще променим нещата заедно...
*
begemot_73 ,трябва да сме благодарни ,на хората и държавата, който спомогнаха да се създаде Фонда,все пак това не е никак малко, да си финансират 3 опита ... аз съм благодарна и ще чакам търпеливо ..
Абсолютно подкрепям!Този фонд е много важен за мен,без него нямаше да мога да направя толкова опити.Сега чакам ред за последен опит и влагам големи надежди,тъй като след това вече нямам друг шанс :(
Ако го нямаше фонда,незнам какво щях да правя...
Благодаря на всички които отделиха и отделят от личното си време и средства за тази благородна и така необходима кауза!
Към begemot_73 : Лечно аз чаках  при двата си предишни опита заповед близо година,сега се очертава да е същото положението и то не заради някого ,а поради многото подадени молби.Би трябвало да се засрамиш от думите си и повече да се интересуваш.
*

    sunnynevi

  • ***
  • 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
begemot_73 Моят ''горчив опит'' от Фонда е, бременност от първи опит  :lol:
Пожелавам на всички такава ''горчилка '' :wink:
И аз в началото подхождах с недоверие и не таях много големи надежди, че ще успея да видя тази заповед в моите ръце, но уви търпението ни беше възнаградено  :D
Нямам думи да изразя благодарността си към всички онези хора, благодарение на които Фонда е факт,защото и ние сме имали опит преди, който сме си самофинансирали и никак не ни беше леко... :?
Затова, нека който има търпение си изчака, който няма - винаги ще намери средства, трудно е , тежко е, но не е невъзможно-казвам го от личен опит :)
Пожелавам успех на всички и Огромно Благодаря още веднъж на всички, всички участващи в борбата за раждането на едно ангелче  :bighug: :goodluck:

Почти няма снимки на бебета във Фонда, трябва да им занесем :) Да видят с тяхна помощ какво се създаде :)
Добар идея, Аничка!
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Подадох документи за ІІ- ри опит, търпеливо ще изчакам 1 година. Видяхме се и на снимка там, наистина има малко снимки на бебета, а вече доста са се родили.
Не обръщайте внимание на злобни коментари от потребители, за които е удоволствие да дразнят!
Здравейте момичета, има ли някой информация до кой номер са стигнали? В началото на месеца имаше 200 номера да моя и много се вълнувам.
Исках да попитам 6-те месеца за правене на опита от момента на взимане на заповедта ли започват да текат и колко време имам от момента на обаждането, за да взема тази заповед.Другото нещо, при подаване на документите бях пациентка на "Щерев",съответно от Щерев готвиха всичко,  но сега съм при Стаменов, при него бих искала и да си направя опита. Какво трябва да направя?
Благодаря
*
Имел, клиниката в която се местиш ти подготя документ, изразящ съгласието им, че те приемат, в случая Силвия, след това отиваш във Фонда и попълваш на място едно заявление, и това е цялата процедура.
По слънчевата страна на улицата
Здравей имелв момента са стигнали до 10319.Относно въпроса ти за смяна на клиниката,когато отиваш да  си вземеш заповедта,казваш на Лалев,че желаеш да смениш клиниката, и те ти дават да попълниш една молба.Но ти трябва предварително да си говорила с новата клиника да ли са съгласни да те поемат.
Благодаря много) Значи още 100 номера и сме ние. :D
А след като ми звъннат какъв срок имам да си взема заповедта? И 6те месеца от момента на взимане на заповедта ли почват да текат?
Питам, защото искам да направя още едно инсе следващия цикъл и чак след това инвитрото.
Те ти предлагат дата на която можеш да идеш, а не си я избираш ти. Срока на заповедта започва да тече от датата на получаване.
ясно, благодаря
Аз също мисля сменям клиника и от Фонда ми обясниха как става , но ме вълнува едно дребно нещо - старата клиника, която е подала документите обажда ли ти се да те информира че ти е дошъл редът? В смисъл да бъда ли подготвена за разговор от типа "добър ден, обаждаме се да ви кажем че тия дни ще ви дойде редът, да ви запишем час...ама аз всъщност се преместих...ама защо...еми щото...". Те сигурно си следят пациентите и техните номера точно както и ние /особено по-малките клиники/.Някой знае ли?
 :) моят първи опит беше такъв - подадох от тина киркова, после смених с клиника щерев, никой не ме е търсил от т.киркова, което разбира мен ме радва  :lol: сигурно щях да се направя, че не чувам или че не е удобно да разговарям. може да е въпрос на клиника  :wink: