0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Данина,
според неонатоложката, която следеше детето ми, трябваше докато достигне 2500г тегло да бъде на АМ за недоносени. Това са освен Пре нан, Аптамил Премиум, и др., но за съжаление вече не се сещам. Иначе аз съм за Лактана Био или Хумана.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
И моите са на двете крайност след ящната Елена (или поне беше ящна до към година и нещо) ми се падна злоядия Стефан. Ели на 11 месеца изяждаше по 2 филии на попара за закуска, Стефан на 11 месеца все още няма изядено цяло пюре. В началото много се тормозех от този факт спирах и почвах захранването, на края реших, че няма смисъл да се тормозим взаимно и го оставих да яде колкото иска и каквото иска. Сега ръфа банани, ябълки и яде от нашето ядене когато е подходящо за възрастта му, при това не е ситно пасирано а леко намачкано. Така, че danni74, карай по спокойно, колкото толкова и когато тогава, при мен това е правилото и всички са щастливи и доволни.

daninaa, и Стефан беше захранен с Фризолак в първа градска, но в къщи като си го прибрах му давах НАН1, сега вече е на НАН3... Знам, че много не ги обичат тук на нестле млеката ;), но моите деца ги обичат.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Ох така кат ви чета, второто ще ми се падне ящно  явно. :jump12:
Александра е такава мъка с яденето, че чак аз, която съм най-спокойния човек на планетата, вече не издържам. Яде много малко неща - кремвирши, бъркани яйца със сирене и шунка, картофена крем супа и грах, и то не винаги. И преди пак ядеше малко, ама не подбираше. Каквото и сготвех това ядеше. А много и готвех, всеки ден различно. А сега е простоооооооо ужас. Готвя за всички, като се съобразявам, че и тя ще яде от храната. Но пак рядко проявява интерес. 2 лъжички и до там. Чат пат месо хапва малко, малко доматче, малко краставица и това, ама като казвам малка, вярвайте ми, малко е. 
Давайте идеи как да и презентирам храната, за да я яде. Например, картофената крем супа я яде, защото правим Цоп с кротончето в супата и после го крием в устичката.  :lol: Хитринки ми трябват всекакви. Помагайте!

Гери, Алекс от НАН1 много се запичаше и не акаше с дни. Послушах Бърди и го смених с Хумана и не съм имала грижи от тогава.
sia, тъкмо си помислих да ти кажа за номера с кротончетата (Тодор им вика кубетки) и прочетох, че така или иначе го знаете. Защо не пробваш да слагаш кротони и в по-гъсти супи, дори да има вътре картофи, ориз или фиде, ей така, по няколко, колкото да се излъже да яде. Щом обича краставици, пробвала ли си да даваш таратор, тайничко надробен с хляб, или пак с кротони.   

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*
Сия, стискам палци второто да е ящно :)
За НАН1, Стефуни не е имал проблеми, но в крайна сметка всичко си е до дете...

За номерата, хич не обичам разни от типа "едно за мама, едно за тати..." за това както казах съм ги оставила който каквото иска това да яде и по колкото иска. Иначе, свекърва ми се опита да накара Ели да изяде пилешкото филе с думите "изяж бабо пилето, че то ще плаче"  :lol:, познай имаше ли успех ;).

Принципно може да пробваш да режеш нещата на разни формички, с формички за сладки, това ако е нещо сухо, виж с манджата, освен да я питаш в коя чиния да и я сипеш с коя лъжица ще яде и разни от сорта друго не се сещам. Елена винаги я питам ,защото ме е карала да присипвам яденето в друга чиния защото точно в тази днес не иска да яде (не че не може да си смени мнението след 2 минути), същото и с лъжиците. Друго за което се сещам, знам че не звучи много хигиенично, но някой път питам "искаш ли супа" например, казва ми "не" и като си сипя аз и тя сяда и иска да яде от моята чиния, Стефан също проявява такива желания... и аз давам...


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
 Сия Имахме период в който Мони не искаше да яде нищо без да държи лъжица и да рови в чинийката - познайте дали изяждаше нещо цапалак навсякъде  :? , а ако не му дам лъжица па изобщо не иска - дърпа си главата едни чупки прави...ужас, та номера беше той да храни мен аз него(топеше там лъжичката и ми даваше да облизвам) и така се хранехме доста дълго , но при него си беше инат и да е по неговат  :wink: не знам дали ще свърши работа но при нас помогна.
Здравейте, момичета!
Сега захранвам сина си с пюре от тиква. Вие колко дни сте давали първата храна - 10 дни достатъчни ли са? Педиатърката каза за 1 м. да въведа зеленчук, плод и каша. Това не е ли много? Няма ли да е по-добре 1-ви м. само зеленчуци - напр. тиква, морков, картоф, а 2-ри м. плодове и каши?
*
Аз въвеждах нова храна за по 4-5 дни като примерно зеленчук давах 1 месец,после плод-1 месец и т.н.А за твоята педиатърка нямам думи 8O 8O 8O

sia,макар че Стилияна е пухкава, вярвай ми яденето е кошмарно. Аз и не я насилвам де, но ако цял ден почти не е яла, вечер и аз прилагам трикове. Не насилвам, колкото толкова. Но във всяка течна манджа пускаме войници, които "бързо войниче, в на Тити устата". Така поне малко хапва. Иначе и тя е фен на сухата храна. Примерно "сочно пиле" с картофи или ориз може да яде всекидневно. Пилето си е най-обикновено печено де, но така му вика тя.
Благодаря момичета за споделения опит и съвети. Сега се чувствам малко по-спокойна. В крайна сметка детето ще си покаже само, ако иска и на 9-10 месеца да прояжда. То насила хубост не става. Ще се похваля като имам напредък.  :wink:
*

    _Elfita_

  • ****
  • 673
  • Няма невъзможни неща!
Elfita, какво закусва? Вечер в коко заспива?
По принцип имат такива периоди от по няколко седмици, 2-3, в които си оформят нови режими, после нещата се регулират. Кристина поне беше така.   
Извинявай, че се включвам късно, но по цял ден се носим и крачим по стаите и не ми остава време.Закусва попара със сухар и сиренце, много я харесва.Вечер ляга различно, не по-рано от 22:00 часа.Понякога и в 23:30, след дълги и безплодни опити да го приспя.
*
Здравейте момичета ето ,че пак търся съвет от вас.Незнам дали е голям проблем но моето момче от както е захранено доста намали приема на ам.Пие помалко ,вечер се събужда по 2 пъти пие по 100-110мл в 23ч. и в 3ч сутринта ,после през деня отказва най много към 8ч да изпие още 50-60 мл.така му се събират за 24ч.около 300мл в най добрия случай.принуждавам се да слагам ам в юретата за да увелича приема на ам.От скоро сме на аптамил 2 не го пие върнах се на 1 пак същото дали вече това ам не му харесва и да го сменя с друго.Иначе пюрета ,каши и попарата си ги хапва,може би се засища с тях и млякото не го иска ,незнам дайте ми съвет.
*
Каква храна, колко и в колко часа яде през деня?
Попара на 6м?
*
В 9.30 -10ч попара, в 13-13,30 зел.пюре в16-16,30 млечна каша и плодово пюре като грамаж храните са по 170гр.
*
Ами с това хранене, какво мляко искаш да пие. И според мен ви е рано за попара сутрин, дори за закуска като цяло.
*
Педиатърката каза да дам попарата и точно тогава намали даже отказа ам което пиеше към 10ч и аз дадох попарата.дали да не сненя ам?
*
На твойта педиатърка и кажи да си скрие дипломата, пък и не всичко, което ни казват трябва да го правим. Тук достатъчно се е изписало по въпроса и за мен е безумие такова малко дете да яде попара - хляб, масло, сирене. Но всеки си преценя какво ще прави и кой да слуша...
*
Бранка, според мен той се засища от другата храна. Ние още сме само на морковено пюре като част от обедното хранене. Нашата педиатърка беше забранила да му даваме друго освен мляко преди да стане на 5 м.

*
Блу скай аз съм захранила след 5 мес.Мими аз поисках съвет а не да се карам с педиатърката си има много бебета които ядат попара на тази възраст ако непознавах такива  със сигурност нямаше да дам ,но както и да е въпроса беше дали да сменя ам .Благодаря все пак, аз търся мнения а не критики.
*
Според мен трябва да даваш Аптамил 2. Не е проблемът в млякото, мисля аз.