0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #880 -: Юни 04, 2021, 09:45:49 am »
Слънчицето, аз къпах Криси в малка ваничка до 7 месец, сега я къпя в столче за баня. Закрепям си го на земята. Васил беше също така, а като поотрасна на стъпалото, което ползваше, за да достига до мивката. Тя седи стабилно вече, бих пробвала директно с такова стъпало и така си го представям по принцип и с Криси като стане стабила и може да стои ходи вече. Не съм сигурна, но май до година и половина ползвах столче за баня с Васил като си бях взела някакво за 5 лв. Сега Криси има пак някакво, но ѝ е подарък (от тези дето аз си го поисках). Доколкото зная нейното също е от порядъка на 20 лв, т.е. не голяма инвестиция.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #881 -: Юни 04, 2021, 10:33:15 am »
Моите също са на остров. Не ми е много удобно, но свикнах.
Съгласна съм за тоалетната.

Слънце, 100лв за плажна количка е много. Иначе не ми пука, че е лилава.
Вземи си пръстен. Права й миеш дупето, а после спокойно я доизмиваш. Сими много го ползва. Бобо рано стана стабилен, а и ги къпя заедно и не сме го ползвали. Бих ти го подарила, но не знам дали си заслужава да го изпращам.

Говори ми за цветове. Апартаментът трябваше да е светла крумов, а е розов. Във Варна живея в захарен памук. А аз дори не понасям особено розовото.

« Последна редакция: Юни 04, 2021, 10:40:22 am от Pav-la »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #882 -: Юни 04, 2021, 11:15:29 am »
Какъв е този пръстен? На търсене ми излизат разни надуваеми неща за басейн или въпросните столчета/седалки за къпане на бебе. За светло крумовия цвят няма и да питам, въпреки че редакторът ти ми е бил винаги интересен.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #884 -: Юни 04, 2021, 15:06:22 pm »
Е, да. Седалка си е. С тоя пръстен само ме обърка. Същото ползвах с Васил и сега с Криси. След като бебето стане стабилен човек, т.е. проходи добре вече го слагам на обикновеното стъпало за мивка.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #885 -: Юни 04, 2021, 15:42:54 pm »
Да,такава седалка мисля и аз.Май-май такова ще взема,а и хубавото е че ще може двете да се къпем в банята с тая седалка .Като проходи стабилно ще взема една подложка с едни като вендузи отдолу,дето не се пързаля и с нея ще я къпя .
Еее ,Павла,нашата къща,цяла къща на два етажа и таван е розова ,розова фасада.Трябвало да е праскова разбира се,но мъжът ми взел да бърка сам боите и станало розово .Къщата на Барби пасти да яде,всички момиченца които минават я заглеждат,и дори едно ме пита и вътре ли е розово .Аз дето не понасям розово.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #886 -: Юни 04, 2021, 15:54:32 pm »
Те е толкова сигурно, че да се къпете заедно, че може да се изметне. Иначе добре залепва за плочките.

Слънце, брат ми и мъжът ти в една цветова школа са бири.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #887 -: Юни 04, 2021, 17:46:59 pm »
Аз се къпя с Криси с тази седалка, но не ми е удобно. Просто вече много хора се редим за баня и гледам двете с нея да минем наведнъж. Но седалката я закрепям с вендузите малко по-далеч от мен. В банята е топло докато се къпя, но все пак като е гола, мокра и не я обливам с водичка накрая тя е студена. Просто нашата баня е малка и нямам място за по-голямо корито. Васил го къпех набързо в седалката, а после го оставях да играе в коритото. За коритото бях взела едно дето е мрежесто и вътре пълно със стиропорени топчета. Захваща се за краищата на коритото и става като седалка, а стиропорът не позволява да потъне. Така хем беше в безопасност (това се закрепяше под него, отдолу между крачетата и се захващаше на коритото през кръста му), хем във вода и на приятна температура. Сега бързам с душа, за да не я оставям дълго така и накрая винаги я взимам и я държа отново малко под вода, за да се стопли.
« Последна редакция: Юни 04, 2021, 17:50:27 pm от Лято »

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #888 -: Юни 04, 2021, 22:30:52 pm »
Нашата баня има печка ,много е удобно,но има и прозорец.Изобщо ми е готино вече в баня без прозорец.В столчето ще я слагам,да не се джаска много много.
Значи,моят човек отказа донорски Я ,днес се обадих при Александров и там ще ги дам.Другата седмица ще отида да говоря с него,ще ме прегледа и ще решим какво и как .
Ох пък баща ми горкия хич го няма с цветовете.Едно ми обяснява,друго се оказва .Един ден ми звъни и ми вика "Взех ти една кафява дамска чанта,от плат е един такъв промазан,с две дръжки от кожа къси".Какво да видя ,всъщност това е пътен сак и е светло бежов .Карай вика,все е чанта
Да ви кажа ,ако имате стари вещи,но годни за употреба питайте в църквите ,за да не ги хвърляте.Чудихме се какво да правим със спалня,гардероб ,секция ,малка масичка и два стола от апартамента,понеже купувачката не ги иска .И се свързах с отец Георги ,ръководи Християнска общност за зависимости.Доста говорихме и когато имаме ненужна посуда ,мебели,дрехи,килими и т.н.ще им даваме.Даже те идват да си ги вземат.Във всеки град сигурно има различни организации ,а това не са откровени боклуци.Стари но здрави мебели са,които нямаме къде да сложим.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #889 -: Юни 07, 2021, 09:22:47 am »
Вчера къпах близначките за първи път прави без корито.Нямаше как баща им да ги къпе, време нямаме за всичко вече.
Та постлах хавлиени кърпи, пуснах душа и ги сложих да си играят с гумени играчки. Габриела, по принцип реве като се къпе, та нея първа я почнах и на бързо я изкъпах, облякох и сложих на една стъпка до нас да си играе.Аделина седна, игра си, успях и аз да се изкъпя, и накрая и нея изкъпах.Та всички бяха щастливи!ЗНам че може и така, имам вариант и съм спокойна.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #890 -: Юни 07, 2021, 10:16:44 am »
Намират се варианти, разбира се. Пък и хубавото при малките е, че етапите им траят кратко време. Тоест за кратко време се чудиш как ги изкъпеш и те след няколко месеца вече са по-големи и в друг етап от развитието си.
Харесах втори апартамент, сега ще ходим на оглед може би днес. Вчера в парка и мъжът ми се ваксинира, сложихме втора доза на сестра ми и една приятелка си сложи също ваксина. Мъжът ми и приятелката бяха с еднократната на Янсен, а тия дни свекървата ще слага втора доза също и вече най-близките ми ще са по-безопасни за контактуване. Криската оня ден в парка настина май. Бяхме я съблекли по боди само и мъжът ми я взе да я разхожда, а тя заспала и той не я наметнал с нещо. Върнаха се и тя беше ледена, а малко след това тръгнаха сополки като водичка. Вчера пак беше в парка, а вечерта у дома се оказа с лека температура (37,3). Нощес беше със запушен нос и го отпушвах с прахосмукачката към 3 часа, но понеже се разбуди хубаво я и нахраних, а после спа блажено и дълбоко до 9. Сега се чудя дали я разболяхме или зъбите пак я мъчат. Тя досега не е изкарала нито един, надутото на венеца седи вече 2 месеца и периодично я виждам, че е настървена, крива и ревяща. Последните дни лапа дрехи и стиска с все сила с венците си като леко ги търка, явно за да облекчи мъките си, а близо месец имаше почивка от подобно поведение. Ами време им е на тия зъбенца да пробиват и затова все в тях се съмнявам. Няма кашлица и днес няма температура, но дърпам бая сополки вече няколко пъти.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #891 -: Юни 07, 2021, 10:34:09 am »
И на мен ми се иска нашите да се ваксинират, ама не мога да ги принудя. Майка ми има антитела >250 (няма точна бройка) и не смее да се ваксинира, че не знае как ще се отрази при положение, че има антитела. А тя иска. Баща ми е с 0 антитела и ми казва, че бил контактен с толкова болни и не се бил заразил, явно имал имунитет срещу болестта и не искал сам да си я вкарва (той е от тези, които вярват в конспирации и дори не чете състава на ваксините). И точно защото има контакт с толкова болни като се роди бебето без никакъв имунитет, как да му го дам и как да опазя бебето от него като живеем в една къща.

Къпането с родител е ОК до определена възраст и пол по мой личен опит. 26 години по-късно все още помня как баща ми решил да ме изкъпе заедно с него. Гледката на половите му органи така ми се запечата в съзнанието и така неудобно съм се чувствала през годините, ако нещо се сетя. Добре че мозъкът ми вече е изтрил картината, но чувството за неудобство все още е там. От друга страна колеги скандинавци на мъжът ми в университета в Дания му казвали, че ходят с майките и сестрите си на сауна чисто голи. Всички се възмутили и те казали, че ако ние виждаме в роднините си сексуален обект, то проблемът е в нашите глави, не в техните. Което си е така по принцип. Тук сме едни дървете и всичко човешко приемаме и възпитаваме за срамно и лично.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #892 -: Юни 07, 2021, 14:39:11 pm »
Тери, в тази група има много информация от лекари относно ваксинирането на всякакви хора - алергии, с антитела, други заболявания и т.н. А може и да се попита за конкретния случай. Води се от д-р Христиана Бацелова, която мисля че практикува в Пловдив, но отговарят и много други лекари. Могат да пбяснят добре защо антителата от ваксина и от прекарана инфекция са различни и първите са по-трайни. При нас свекърва ми първо се дърпаше, но после сама се обади, че ще ходи на зелен коридор. Мъжът ми се дърпаше, но аз буквално го преметнах заради едно пътуване утре. Той не се дърпаше заради конспирации, а защото и той не се зарази дълго и не му се занимава ако се наложи реимунизация догодина например. Обаче му казах, че има на Джонсън ваксината, а тя е в една доза и ще получи веднага сертификат и той се набоде, а чак след това провери, че може да минава граница 14 дена след ваксина. На свекърва ми доста мрънках, че с кръвно и други заболявания за нея е по-добре ваксина от естествен имунитет, защото от второто не се знае как ще приключи. Сестра ми беше лесна, казах ѝ че отиваме и тя просто се яви в уречения ден. После сподели, че се притеснявала, но ми се доверила въпреки всичко и пратила и мъжа си. Но когато аз първа поисках ваксина всички бяха срещу мен или си траеха, за да не се скараме.
За къпането - аз къпех Васил до 3 годинки като се къпех с него. На една почивка пак така, а той като посяга с ръце към гърдите ми и вика "гърдичкииии, много обичам гърдичкииии" та го връчих на баща му и спрях да го къпя. Но стаите ни са така разположени, че все още се преобличам пред него и той ме вижда голя почти всеки ден. Не реагира на това по никакъв начин, то просто от раждането му е така и за него това е нормално. Единствено понякога когато се къпя той идва до тоалетна и умишлено стои повече от нужното, за да гледа с интерес как се обезкосмявам. Малко ме притеснява интересът му, но нямам условия за друго. Новото жилище има баня с тоалетна и отделна тоалетна и предполагам, че това скоро ще приключи. Ходих на оглед и направо си го взимаме :) Сега трябва да си направя някакво проектче в главата и да започвам да търся изпълнител и материали. Насочила съм се към пазар в Одрин.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #893 -: Юни 07, 2021, 20:50:42 pm »
Ваксините са за нас. Ваксинират не означава, че не може да е носител/ разпространител и тн. Тоест единствено си сигурен, че няма да си развие тежки форма на ковид. При достигане на групов имунитет, тогава вече може да има спокойствие.

Тери, при наличие на толкова антитела и аз не бих се ваксинирала. Къде е смисълът?

Лято, теб не те слуша главата, в най- добрия смисъл. Отиде, видя и вече ще местиш куфарите. Научиш ли си нещо, то явно трябва да стане вчера  :D

Сими е доста по-добре. Вече ще го оставям да спи без превръзка.
Бобо се разсополиви. Дано минава бързо. Сега с идването на лятото може пак да влезе в спиралата на висока температура. Дано да прескочи.

Аз ходих на неврохирург. Добрата новина е, че не се налага интервенция за сега. Лошата е, че ще става по-зле, защото има и дегенеративни промени по самите прешлени, а не само дисковете. За сега кинезитерапия. Има съмнения, че може би имам и проблеми в съдовете. Ще правя още изследвания.


Слънце, браво. Ти си истински герой!

Маги, аз също исках да знам, че мога да го правя. Къпя ги заедно. Понякога Бобо пада, но  е във ваната.

Мен вече Сими ме пита къде ми е зизи (На френски пишка за децата). Северняците не са много в час. Не е от нас.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #894 -: Юни 07, 2021, 21:03:43 pm »
На някои лаборатории пишат антитела над 1050, че се водят за имунитет.
Междудругото и Мишо направи подобно с наши мебели. Занесе два фотъойла скоро в читалището на едно пловдивско село. Та човек, ако иска, има къде да ги даде. Ако щете дори изхвърляне/горене би отнело може би повече усилия.

Павла и моята кръщелница лятото отключва синдрома, зимата не боледува. Щяха да й вадят сливицата на 3, тя взе че третото лято си го изкара без активиране на синдрома и ако това лято също го няма, ще се води че го е израснала. А тя си беше тежък случай, от болница в болница. Дано и Борис бързо да го израсте без да се налагат интервенции. При теб дали не е бил същият проблем по начало, нали този синдром оказва влияние на стави и плътност на кости.

Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #895 -: Юни 07, 2021, 21:59:52 pm »
Той така си се изразява, лятото. Твоята кръщелница яко са я объркали докато я диагностицират.
Аз си имах класически ангини и подобни. Винаги температурите ми са си имали причина.
Над 15 се води имунитет. Не ги знам какви са тези лаборатории.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #896 -: Юни 08, 2021, 09:04:43 am »
Привет!

Лято този и на мен ми харесва.Вижте входа как е, поддържан ли е, околоблоковото как е.Това говори за съседите и бъдещи конфликти.

Тери, моите антитела са 120, в лабораторията която аз пусках пишеше над 8, та имам бая и чак на есен ще пускам пак да видя как съм и ще се ваксинираме евентуално според тях.

Павла, много кофти е това, дано се намери решение и няма проблем със съдовете.

Моите девойки много бързо растат, опитват се да повтарят думички, играят много и научават все повече нови неща.Много интересно става.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #897 -: Юни 08, 2021, 09:28:19 am »
Лято,това е точно като апартамента който продадохме,без лявата спалня .Много удобно е ,там това баня +ВЦ беше дрешник ,само гардероби,шкафове за обувки и огледало.Супер изглежда.Новата собственичка щяла да прави тоалетната перално ,а банята плюс тоалетна.Сама жена с кози крак ,ентусиастка е голяма,кърти здраво .
Аа,Павла не съм герой ,падам си по доброто.
Днес съм на кинезитерапията аз ,направо нямам търпение,гърба ме боли все едно с пръчка са ме били .
Днес ще се къпем в банята със стола пръстен,дано не ревне,че си знае само нейното корито и при нашите имаше драма една седмица.Купих й една играчка за стената,която прави мехури да се разсейва.
Павла,вие имате ли идея кога ще идвате ,тук климата може да му подейства добре.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #898 -: Юни 08, 2021, 09:44:30 am »
Влиза ли пръстена в коритото? Ако да, първо така пробвай.

При кого си? Най-добрите във Варна за физиотерапия са Тодорова. Доцентът е леко неприятен, но др Тодоров младши е страхотен и като отношение. Кинета не знам обаче.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #899 -: Юни 08, 2021, 09:54:13 am »
Слънчице, нали каза, че ще питаш става ли да дадеш яйцеклетките за твоя позната (или ги даряваш, пък на нея й дават от друга жена, но се спестява една финансова част),  попита ли за това възможно ли е, че и мен ме интересува.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света