0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Обещах, че след като излязат резултатите от Плевен - антифосфолипидни антитела, генетични изследвания свързани с антифосфолипидните антитела, хормони на щитовидната жлеза, ТАТ, МАТ ще ви пиша резултатите да ги коментираме.

Реших да ги направя, по препоръка на момичетата от форума, защото имам два неуспешни опита ИКСИ, при които имаше имплантация, видяха се плодни сакове, но бременностите не се развиха.

Ето ги и резултатите:
Хуморален имунитет
IgG   1035   (800 – 1800 mg %)
IgA   202   (90 – 450 mg %)
IgM   98   (60 – 280 mg %)
C3 – комплемент   126   (91 – 156 mg %)
C4 - комплемент   46   (20 – 50 mg %)
C – реактивен протеин   (-) отр.   до 12 IU/l
Автоантитела
Rheuma factor   (-) отр.   До 12 IU/l
Анти-кардиолипин IgG  0.57 (N<1.1)
Анти-кардиолипин IgM  0.41 (N< 1.1)
Aнти-бета 2GP-I - IgG 6.7 (N<8.0)
Aнти-бета2GP-I - IgM 13.3 (+)(N<8.0)
Анти протромбин  7.4 U/ml  отрицателен
Хормонални изследвания на щитовидната жлеза
Тиреотропен хормон (TSH) 3.2 (0.25 – 5.0  мIU/ml)
FT4 0.8 (0.8 – 2.0 ng/dl)
Анти-тиреоглобулин антитела 0.63 (N<1.1)
Анти-микрозомални антитела 0.51 (N<1.1)
Резултат от генетично изследване:
Фактор V Leiden:  Хомозиготен носител по нормален алел
Мутация G20210A в Протромбиновия ген: Хомозиготен носител по нормален алел
Генетичен вариант C677T в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза: Хомозиготен носител по нормален алел
Генетичен вариант в гена на Тромбоцитен гликопротеин ІIb/IIIа: (носителство на хаплотип А2)
Хомозиготен носител на хаплотип А1
Интерпретация на резултата:  Няма изменения в изследваните генетични фактори, свързани с предразположения към тромбофилични състояния.

Трябва да си направя ехография на щитовидната жлеза сега за да се провери причината за заниженото FT4 корелиращо с повишеното TSH, като същите хормони смятам да ги повторя защото все пак ги правих веднага след ин витро цикъл. Освен това да си направя и генетичното изследване за кариотип. Ще направим и генетично изследване на самите сперматозоиди да се види какъв процент от тях имат стабилна структура. Това ще се прави скоро в Плевен и в клиниката на Щерев.
За антитялото което е извън норма съветът, който ми дават е да се повтори отново преди следващата процедура ин витро, когато наближи и в зависимост от резултата да се предприеме терапия, каквато ми назначат - евентуално с аспирин или хепарин (в зависимост от резултата) и IVIG поне 2 инфузии.  Също така ще изчакаме да чуем консултацията на д-р Русев (Чикаго) през юни на базата на готовите резултати.
Така, че това е общо взето. Не знам дали неуспехите ми са били заради това завишено антитяло, но все пак мисля да следя ситуацията и да взема мерки, дори и като превантивни!
Моля ви пишете ако някоя от вас е правила такива изследвания. Миналата година имаше много момичета, които направиха много подробни безплатни в Израел, но аз проопуснах. Дано и тази година да ни ги предложат :)
Мелинце, моля те дай идея какво още да направя за да елиминирам максимално възможни причини преди да опитам отново!
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Сигнус, от сърце искам да успееш.
Малииииии, на мен не ми направиха толкова мнаго неща! :cry:
Матей - 1.04.2006 г
*

    гиги

здравеите
« Отговор #3 -: Април 12, 2005, 10:29:03 am »
А колко парички излезнаха тези изследвания,защото и аз трябва да ги права.А незнам дали ще имам финансова възмжност.Благодаря предварително.
*
Гореописаните са точно 100 лв. Най-горната група мисля бяха за общ имунологичен статус се поема от касата. Остава ми да направя генетични за кариотип, които са около 25 някъде. Мъжът ми е правил. Ако не - за партньора още 25 лв. за кариотип. Генетичните за кариотип се правят само в делничен ден и затова не можах. Но какво точно ще се пусне се решава на консултацията с д-р Конова. Задава много въпроси и може да ти назначи нещо допълнително ако се наложи.
Абе приготви някъде към 150.
Късмет!
*
Дони, не съм спец, но от сърце ти пожелавам след като изчистиш малките проблемчета, следващия път да е успешен и резултата - две сладурчета :D
цунки
Здрасти,Дони.И при мен антибета2 е завишено,точно,както при теб.При мен IgM e 12,6.Moите са правени при проф.Балева в София.При мен референтните стойности на антибета2 IgM sa do 10.Гинеколожката ,при която ходя не обърна внимание на това повишение,но в крайна сметка тя не е имунолог :roll: ,нали?Каза,че при евентуална бременност ще следим тези показатели.Ти можеш ли да пишеш на д-р Конова за тези показатели,че на мен не ми е удобно :oops:Но ме учудват някой различия в референтните стойности на 2те лаборатории :twisted:
Е, Морков, то всяка лаборатория си има нейни си стойности -  не е странно. А Конова е готина - пиши и, едва ли ще има проблем. А защо искаш да и пишеш?
Матей - 1.04.2006 г
Вени,имам повишено антитяло-AntiB2-IgM
Ами, пиши и тогава!
Матей - 1.04.2006 г
*
eikonova@abv.bg
Пиши й! Всичко е много индивидуално. Най-добре е тя да те консултира лично.
Целувки!
*
Морковче говорих с доц.Конова, но имаше много работа и не можах да обясня.Вика ме в клиниката във вторник за да повторя отново изследването на протробин тъй като стойностите се менят и сега може и да нямам тези антитела.Ако искаш най-добре й се обади- от 8ч до 13ч. на 064/886778 и само във вторник от 9ч. до13ч. на 064/802773. Но наистина по добре ти да говориш с нея.
Целувки!!!
*
Аз също имам 3 неуспешни опита инвитро. Отговарям добре на стимулациите, образуват се хубави ембриони, а резултат няма. Последния път имах 10 яйцеклетки от които 9 се оплодиха и по на 8 се разделиха всичките. След втория опит направихме антиспермални за мен и съпруга ми и антиовариални за мен. Резултата беше положителен за антиовариалните.В продължение на 2 месеца пих метилпреднизолон по схема, вилкакора и аспирин. Сега след 3-тия отрицателен резултат реших да си направя пълни имунологични изследвания при др.Конова. Момичета, искам да споделя с вас резултатите и да ги коментираме. Те са следните:
Хуморален имунитет
IgG   1445   (1160+/_305mg%)
IgA   134     (200+/_60mg%)
IgM   107     (107+/_57mg%)
C-реактивен протеин  (-)отр.

Автоантитела
Rheuma factor   (-) отр.
Анти-кардиолипин IgG           0,56     (N<1.1)
Анти-кардиолипинIgM              1,1     (N<1.1)
Анти-B2GP-I-IgG                     4,73     (N<8.0)
Анти-B2GP-I-IgM                     9.04     (N<8.0)
Анти-протромбин антитела         6,1     (N<20)
Анти-протромбин антитела IgG  3,84    (N<15)
Анти-протромбин антитела IgM  5,46    (N<15)

Хормонални изследвания
Тиреотропен хормон   (TSH)       2,6     (0.25-5.0 mIU/ml)
FT4                                            0,9     (0.8-2.0  ng/dl)
Анти-тиреоглобулин антитела      0,88    (N<1.1)            
Анти-микрозомални антитела       0,48    (N<1.1)

Също посетих и ендокринолог за щитовидната жлеза,прегледа ме на ехограф,но не откри нищо нередно. Очаквам заключението от др.Конова и ДНК анализа. Това е за сега.
*
Какъв специалист има право да ми даде направление за изследвания за хуморален имунитет и автоантитела?


*
Габи, попитай д-р Конова най добре ще ти обясни.
eikonova@abv.bg
*
Габи за IgG, IgA, IgM, C3 и C4 взимаш направление от гинеколога ти, той само има право да ти го издаде, а за гинеколога от личния доктор.
Успех
Здравейте
« Отговор #16 -: Юни 08, 2005, 10:09:57 am »
Момичета за колко време стават изследванията?
*
Първите излизат след седмица, други след 2, а генетичните може и към месец.
*
Момичета и аз реших да си направя след 2 неуспешни опита и преди да направя 3-то ИКСИ.Писах на на доц.Конова посочи ми следните:имунологични-антифиофолипидни анитела и НК-клетки; генетични-хронозомен анализ и ДНК изследване за тромбофилия.
 Искам ми се да знам повече,абсолютен невежа съм....та бих искала да попитам кое за какво е ,ако можете да ми просветлите главицата.....благодаря ви предварително :lol:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Дивна, мисля, че е много трудно да се обясни "кое за какво е", а и няма нужда от това! Попаднала си в добри ръце, просто се отпусни и следвай указанията на д-р Конова...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
"Кое за какво е" е образно казано.Преди да направя втория си опит  бях чувала за някакви антитела ,попитах лекарите в клиниката дали мога да направя  някакви изследвания , превантивни мерки, за да минимизирам причините за следващ несупех.Отговориха ми,че няма такива изследвания.Но се оказва,че не е съвсем така,затова попитах за вашите мнения и информация,която би могла да ми бъде полезна.А иначе .... понякога ми се иска нищо да не зная,но  в такъв случаи едва ли щях да съм тук.Успех на всички :)
*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Аз пък се чудя дали да не повторим генетичните,които ми се оказаха положителни,при Кременски.Не,че не вярвам на изследванията в Плевен,а просто така,за потвърждение.
*
В какъв смисъл положителни?
*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Ами имаме ето тези/Генетичен вариант C677T в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза:
Хомозиготен носител по мутантен алел
Генетичен вариант в гена на Тромбоцитен гликопротеин ІIb/IIIа: (носителство на хаплотип А2)
Хомозиготен носител на хаплотип А1
/,освен всичките други уж дребни неща.
Ако някой може да ми даде някакви съвети или идеи в тази област,каквито и да са,няма да откажа.
 :lol:
*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Май няма никой тук с такива неща.
И все пак,щом ми дадоха надежда,ще се боря.
Мечтая за ден,в който ще ви кажа,че се е случило Чудото и при мен,защото имах силна вяра,точни диагнози и добри лекари.Да видим...успех,мацки! :wink:
*

    denito20

Здравейте, аз имам следният проблем - след направени хормонални изследвания резултатите бяха, че имам повишени стойности на FSH и моят лекар каза, че при такива резултати единственият начин да си имаме бебе е Ин витро. Моля ви дайте ми съвет какви други изследвания е добре да си направя /дори и да реша за ин-витро/. Ако някоя се е сблъсквала с подобен проблем, ще бъда много благодарна да ми напише какво да се прави оттук нататък. Благодаря ви и на всички ви желая най-скоро да си имате прекрасни бебенца.
*
Здравей, Денито. Каква е стойността на FSH и на кой ден от цикъла е направено изследването?
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Цитат на: denito20
имам повишени стойности на FSH и моят лекар каза, че при такива резултати единственият начин да си имаме бебе е Ин витро.


КОЙ лекар ти го каза това нещо??
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    denito20

Цитат на: missy
Здравей, Денито. Каква е стойността на FSH и на кой ден от цикъла е направено изследването?


стойността е 15,64 при референтни граници 3,5-12,5 - на 5-ти ден от цикъла
*

    denito20

Цитат на: jam
Цитат на: denito20
имам повишени стойности на FSH и моят лекар каза, че при такива резултати единственият начин да си имаме бебе е Ин витро.


КОЙ лекар ти го каза това нещо??


Jam не ми е удобно да напиша името му - ако наистина се окаже че при завишени стойности на FSH единственият начин да си имаме бебче е ин витро - ще напиша името му. Моля те ако знаеш напиши ми какво да правя оттук-нататък или с кой лекар да се консултирам. Благодаря ти предварително
*

    denito

  • *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
denito20, tova sum az.


*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
*

    borovinka

  • *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Цитат на: cygnus
Обещах, че след като излязат резултатите от Плевен - антифосфолипидни антитела, генетични изследвания свързани с антифосфолипидните антитела, хормони на щитовидната жлеза, ТАТ, МАТ ще ви пиша резултатите да ги коментираме.

Ето ги и резултатите:
Хуморален имунитет
IgG   1035   (800 – 1800 mg %)
IgA   202   (90 – 450 mg %)
IgM   98   (60 – 280 mg %)
C3 – комплемент   126   (91 – 156 mg %)
C4 - комплемент   46   (20 – 50 mg %)
C – реактивен протеин   (-) отр.   до 12 IU/l
Автоантитела
Rheuma factor   (-) отр.   До 12 IU/l
Анти-кардиолипин IgG  0.57 (N<1.1)
Анти-кардиолипин IgM  0.41 (N< 1.1)
Aнти-бета 2GP-I - IgG 6.7 (N<8.0)
Aнти-бета2GP-I - IgM 13.3 (+)(N<8.0)
Анти протромбин  7.4 U/ml  отрицателен
Хормонални изследвания на щитовидната жлеза
Тиреотропен хормон (TSH) 3.2 (0.25 – 5.0  мIU/ml)
FT4 0.8 (0.8 – 2.0 ng/dl)
Анти-тиреоглобулин антитела 0.63 (N<1.1)
Анти-микрозомални антитела 0.51 (N<1.1)
Резултат от генетично изследване:
Фактор V Leiden:  Хомозиготен носител по нормален алел
Мутация G20210A в Протромбиновия ген: Хомозиготен носител по нормален алел
Генетичен вариант C677T в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза: Хомозиготен носител по нормален алел
Генетичен вариант в гена на Тромбоцитен гликопротеин ІIb/IIIа: (носителство на хаплотип А2)
Хомозиготен носител на хаплотип А1
Интерпретация на резултата:  Няма изменения в изследваните генетични фактори, свързани с предразположения към тромбофилични състояния.


Бях в Плевен при доц. Конова, по нейна преценка изследвах:

Анти-кардиолипин IgG 0.29 (-)   (N<1.1)
Анти-кардиолипин IgM 0.7 (-)   (N< 1.1)
Aнти-Бета2GPI-IgG/IgA/IgM    (Cut off –     )
Тиреотропен хормон (TSH) 1.8 (0.25 – 5.0 IU/ml)
FT4 0.75 (0.8 – 2.0 ng/dl)
NK cells (CD3-CD56+) 10.9% (N<12%)

И генетични ми пуснаха, но още не са ми дали резултата.

Имам проблем с херпеси на устата, декември се украсих с 4 броя за Нова Година, тоя месец пак не пропусна... Чувала съм, че херпесите са свързани с имунната система. Та въпроса ми е какво е "хуморален имунитет", за какво дава информация това изследване. Ако трябва и него да го направя. Доц. Конова е в болнични и не искам да я притеснявам. Ще съм благодарна ако някой от вас е на ясно да ме посъветва.
*
Ами доколкото си спомням хуморалния имунитет е реакцията на организма срещу инфекции чрез изработване на антитела.

Значи д-р Конова е в болнични  :( ..а аз се чудя защо не отговаря..
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Цитат на: denito20
Jam не ми е удобно да напиша името му - ако наистина се окаже че при завишени стойности на FSH единственият начин да си имаме бебче е ин витро - ще напиша името му. Моля те ако знаеш напиши ми какво да правя оттук-нататък или с кой лекар да се консултирам. Благодаря ти предварително


Денито, виж сега какви са ми съображенията (без да съм наясно с целия случай и без да съм лекар, разбира се!)

1. по принцип, доказан ли е този трайно повишен FSH? под доказан разбирам поне 3 поредни цикъла да си изследвана и винаги на 3-4 ден от началото на цикъла да ти е повишен?
2. трайно повишеният ФСХ е признак за изчерпване на яйчниковия резерв. това не е типично състояние за жени на твоята възраст.
3. обикновено, изчерпването на яйчниковия резерв, освен с изследване на ФСХ, се допотвърждава и чрез ултразвукова оценка на яйчниците и броя на антралните фоликули на 2-3 ден от началото на цикъла. има и други методи, които да потвърдят евентуалното наличие на преждевременна пременопауза.
4. ако при теб има такова нещо - не знам колко ще помогне инвитро... защо? защото при инвитрото се прилага стимулация на яйчниците чрез допълнително вкарване на големи дози ФСХ в организма. а ако организмът ти вече произвежда високи дози ФСХ, то яйчниците е слабо вероятно да отговорят на тая стимулация.

затова ми се струва (пак казвам, без да съм наясно с конкретните обстоятелства по твоя случай), че вероятно лекарят, който ти е казал това, вероятно не е много добре запознат с тази материя.

съветвам те да отидеш за второ мнение при специалист по репродуктивна медицина в някоя от клиниките по стерилитет.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    denito

  • *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Jam, благодаря ти. Ето някои подробности около моята картина:

1. FSH-то ми е изследвано на 5-ия ден от цикъла и лекаря ми каза да си направя отново изследване на следващия цикъл между 3-4 ден.

2. Отново на 5-ия ден чрез ултразвук лекаря ме гледа и каза, че имам изчерпване на яйчниковия резерв и че яйчниците ми са като на 40-годишна жена и че единственият начин е Инвитро.

Моля те напиши ми какви други методи за изследване на яйчниковия резерв има и евентуално ако си доволна от някой доктор, при който мога да направя консултация.
Още веднъж много ти благодаря.


Цитат на: jam

затова ми се струва (пак казвам, без да съм наясно с конкретните обстоятелства по твоя случай), че вероятно лекарят, който ти е казал това, вероятно не е много добре запознат с тази материя.

съветвам те да отидеш за второ мнение при специалист по репродуктивна медицина в някоя от клиниките по стерилитет.

Може да е имал предвид ин витро с донорска яйцеклетка.
За второто мнение и аз мисля така.
*
Денито, мисля че някъде из лабораториите в София се прави изследването Inhibin B. Провери къде се прави. Това изследване дава ясна представа за състоянието на яйчниците. Защото наистина при високо ФСХ не може да се говори за инвитро.
Аз също заставам зад мнението на Джам за втора консултация със специалист по репродуктивна медицина
*

    denito

  • *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
missy, много ти благодаря за отговора, непременно ще попитам за това изследване.


*

    denito

  • *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
в лабораторията на CIBALAB попитах и за съжаление там това изследване не го правят. Ако някой има информация за лаборатория, в която се прави такова изследване моля да сподели.


*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Виж тук:
http://kandilarov.com/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=47&lang=bg
Инхибин - 45 лв. - не знам дали е същото


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Ultra, току-що им звъннах. Не го правят вече, жалко. Дори се наложи да им обърна внимание, че го имат вписано в ценоразписа. Четири пъти си повторих въпроса, да не стане грешка..  :(
*
Данидан,
и при мен резултатите от генетичните изследвания са подобни на твоите:
Генетичен вариант C677T в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза:
Хетерозиготен носител по мутантен алел .
Генетичен вариант в гена на Тромбоцитен гликопротеин ІIb/IIIа: (носителство на хаплотип А2)
Хомозиготен носител на хаплотип А1.
Докторката лаконично ми обясни, че тези изследвания се интерпретират във връзка с предразположения към тромбофилични състояния и общото заключение е, че няма изменение в генетичните фактори в тази връзка. С една дума - не е патология.
Ти предприе ли някакви допълнителни изследвания, ходи ли при д-р Кременски?
Ако някое от момичетата може да внесе повече яснота по въпроса, молим да се включи с мнение.
Благодаря предварително!
*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Съжалявам,  didiA...
Ами още не съм, още се чудя дали да хода при друг...
Ти при кой генетик направи изследванията?
Ако искаш пиши ми на лични, за подробностите.
*
Danidan и DidiA, при мен се откриха подобни отклонения. Още не съм си видяла точните резултати от изследванията, но от разговора ми с лекарката по телефона и проучванията по Интернет, мисля че са точно тези. Ще потвърдя когато видя изследванията.
На мен ми обясниха горе-долу същото, че са генетични мутации, свързани с предразположение към тромбофилични състояния. Предписаха ми веднага да започна да пия малки дози аспирин и големи дози фолиева киселина (4мг) на ден.

Ето какво открих по въпроса:
http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=195&mode=&order=0&thold=0
http://www.bellaonline.com/articles/art24997.asp
http://ghr.nlm.nih.gov/gene=mthfr

Предстои ми среща със специалист в тази област, за да се уточним как ще се действа при бъдеща бременност.
На вас какво ви предписаха?
Life is good.
Do what you like,
like what you do.
*
Здравей, Lila!
Ти къде направи своите изследвания и къде смяташ да се консултираш?
На мен генетиците не ми препоръчаха нищо; казаха, че не е патология и толкова. Консултирах се с имунолог, който ми препоръча да повторя изследванията след 6-8 седмици /тъй като имам доста отклонения при изследваните антитела/ и при потвърждение на резултатите - по 100 mg аспирин на ден преди АРТ и по време на евентуална бременност, както и да се обсъди вливане на имуновенин по схема. Аз и сега пия фолиева киселина - по 400 mcg /1 хапче/, но това което са ти назначили - 4 mg e 10 хапчета на ден?
Много ще се радвам, ако споделиш за резултатите от срещата си със специалист!
И късмет!
*
ДидиА, аз живея в Щатите и изследванията ги правих тук. За съжаление тук всичко отнема много време и само се надявам да мога да се срещна с въпросния специалист по скоро. Ако си бях в България, сигурно щях да отида при Конова (по впечатления от форума).
И аз много се зачудих за фолиевата и открих, че голямата доза я предписват когато има MTHFR мутация и е свързана с износването. Ако искаш погледни линковете, които съм дала. И при мен засега са повече въпросителните, но реших все пак да си пия фолиевата.
Аз също мисля, че е хубаво да се повторят изследванията след известно време. Обезателно ще пиша ако науча нещо повече.
Късмет и на теб!
Life is good.
Do what you like,
like what you do.
*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
didia, още вчера ти писах съобщение, виж си пощата.Задължително се увеличава фолиевата на 4 мг.
Къде направи изследванията си?На мен ще ми назначават тепърва програма, но ще се консултирам пак с генетичката, за да получа подробно обяснение.
Иначе в форум"Дневници" със описала всичко, което знам дотук.А за фолиевата съм писала и в Лек от природата, темата е "Предозиране на фолиевата киселина".
А на вас правиха ли ви кардиотип или анализ на хромозомите на двамата партньори?
Една лекарка ме попита, а аз незнам...казаха ми, че е важно при генетични изменения и че ако ни е правен, щях да имам изследването на лист.  
Успех и на теб, Lila!
*
Здравейте, Lila и danidan!
Извинете за закъснението!
Много ви благодаря за информацията, която сте ми дали!!!
Доколкото разбрах, danidan, аз посетих същия генетик, но за резултатите от изследванията отговорът бе, че от гледна точка предразположенията към тромбофилични състояния няма изменение в генетичните фактори. За фолиева киселина не ми бе и споменато.
Аз, обаче /изхождайки от прочетеното и от това, че не може да се предозира/, реших да си самоназнача 4мг доза и тъй като не можах да намеря Неофолик форте, реших да изпия 5 бр. от приеманата досега 0,4мг Фолик. Ефектът беше зашеметяващ - само след минути се почувствах ужасно зле, виеше ми се свят, без малко да колабирам.
Дано този ефект да е бил от Фолик-а, но сега ме е страх да пробвам и с Неофолик форте.
Какво ви е мнението по въпроса?
Относно хромозомния анализ - да, направи ми и резултатът е :
"Цитегенетичен анализ, проведен върху 11 метафазни пластини от лимфоцитни култури:
- при съпругата - 46,ХХ
- при съпруга - 46,ХУ ,
съответни на пола, без данни за системни бройни и структурни аберации на хромозомите, отчетени на 400-500 бенда".    
Лично ли ще се срещаш с генетика или по телефон/e-mail ще ти назначи лечение?
Много ще се радвам, ако ни държиш в течение как се развиват нещата при теб!
И късмет!!!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Цитат на: didiA

Аз, обаче /изхождайки от прочетеното и от това, че не може да се предозира/, реших да си самоназнача 4мг доза и тъй като не можах да намеря Неофолик форте, реших да изпия 5 бр. от приеманата досега 0,4мг Фолик. Ефектът беше зашеметяващ - само след минути се почувствах ужасно зле, виеше ми се свят, без малко да колабирам.
Дано този ефект да е бил от Фолик-а, но сега ме е страх да пробвам и с Неофолик форте.
Какво ви е мнението по въпроса?


мнението ни е, че си се предозирала точно 5 пъти! предписваната дневна доза е именно 0.4 мг, колкото е съдържала една таблетка Фолик. Също толкова съдържа и една таблетка Неофолик. пий по едно хапче - това е достатъчно!

Цитат на: didiA

Относно хромозомния анализ - да, направи ми и резултатът е :
"Цитегенетичен анализ, проведен върху 11 метафазни пластини от лимфоцитни култури:
- при съпругата - 46,ХХ
- при съпруга - 46,ХУ ,
съответни на пола, без данни за системни бройни и структурни аберации на хромозомите, отчетени на 400-500 бенда".    


преведено на български, това означава, че генетично ти си жена, а съпругът ти генетично е мъж - тоест, нормални сте :) нищо повече....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Здравейте!
Фолиевата киселина от 4мг си я самоназначих, поради посочените по-горе резултати:
"Генетичен вариант C677T в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза:
Хетерозиготен носител по мутантен алел .
Генетичен вариант в гена на Тромбоцитен гликопротеин ІIb/IIIа: (носителство на хаплотип А2)
Хомозиготен носител на хаплотип А1."
Разбрах, че мутацията е израз на занижени нива на витамини В /???/, доста момичета пият по 4мг фол.киселина /т.е. 10 пъти по 0.4мг/ !?
А относно хромозомния анализ - на вас какво ви изследваха? Това "без данни за системни бройни и структурни аберации на хромозомите, отчетени на 400-500 бенда" не е ли целта на изследването - да се види има/няма аномалии???  :oops:
*
ДидиА, напълно те разбирам. Аз също бих си самоназначила фолиевата, въпреки че разбирам съображенията на Джам. Обаче, ако на теб не ти влияе добре, по-добре не я пий и обсъди с лекар дозата и марката. Аз пия 5*0.8мг и при мен засега няма странични ефекти. Не са ми правили хромозомен анализ, но доколкото разбирам при теб всичко е наред, така че не го мисли.

Данидан, мерси много за информацията. Интересно и полезно ми беше да видя дневника ти. Ще гледам и аз да превъзмогна мързела и да напиша за мен.

До скоро и късмет!
Life is good.
Do what you like,
like what you do.
*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Дидиа, след това, което си ми писала и на лични...незнам какво да ти кажа...освен да говориш с друг генетик и той да те посъветва какво да пиеш и по колко.
И аз реших със сигурност да се консултирам и със Кременски за второ мнение.
Джам, ние имаме липса на витамини В, затова тя трябва да приема по 4мг фолиева, месец преди следващият опит до 3 месеца след евентуална бременност.
Лила, ако те интересува нещо повече, пиши ми на лични.
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Въздържайте се от писане на лични съобщения по въпроси, свързани със стерилитета.
Добре е повече хора да прочетат повече неща.
*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Лали, пишем си неща, които са по-скоро клюкарски, за това дали харесваме лекарите си и кой къде ходи. :wink:
Аз също мисля, че всички тук сме си полезни взаимно, затова всичко важно го обсъждаме в темата.
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Цитат на: danidan
Лали, пишем си неща, които са по-скоро клюкарски, за това дали харесваме лекарите си и кой къде ходи. :wink:
Аз също мисля, че всички тук сме си полезни взаимно, затова всичко важно го обсъждаме в темата.


Дайте малко клюки и на нас дееееее  :lol:  :lol:  :lol:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Ааааа, клюките на лични :wink:  :lol:  :wink:
*
Danidan,
Виж мнението на доц.Кременски във връзка с моята виртуална консултация с него:
"Освен фолиева киселина не е нужно да пиете допълнителни витамини.
Жалко е, че ме можем да се срещнем, за да Ви разсея притесненията. Вашите въпроси (и на други жени) са повод и в момента обсъждаме как да бъдат представяни резултатите, че да не предизвикват допълнително напрежение. Въздържам се подробно да коментирам резултатите, тъй като се безпокоя, че може да се увеличи объркването. Напълно съм съгласен, че от един нормален човек този куп от специализирани термини е непонятен и освен безпокойство друго нищо не му подсказва.
В заключение, при тези резултати нямате основание за безпокойство. Тези така наречени "генетични варианти" и "хаплотипи" са често срещани явления и не са свързани със "страшни" неща.
Бъдете здрава
Кременски"
Това е в тема "Бъдещи и настоящи майки" на адрес
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=budeshtimaiki&Number=1945331729&page=0&view=collapsed&sb=5 .
Ти консултира ли се с друг генетик за второ мнение?
Късмет!
*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Благодаря ти, Дидиа, че го сподели!!!
Много успокоително звучи...Аз мисля, че нищо не трябва да се подценява и да си спазваме инструкциите, които те ни дават, защото комплексно с другите причини, нещата се натрупват.Поне при мен е така.
А защо тогава има разминаване в мненията им?
Ковачева съветва и за други витамини В.
И аз му писах миналият месец, но той ми отговори, че най-добре да се срещнем, за да ми обясни.
Понеже имам работа по дипл.си работа, малко отложих срещата.Към края на този месец мисля да се консултирам с него.
А какво ти каза за фолиевата?
Попита ли го за това, че ти се гадеше от нея?
Аз пия по 4мг.вече месец.
*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Момичета, ходих при Кременски.
Да, Дидиа, неговият екип казват, че няма нужда да се приемат други витамини Б, освен фолиевата-4мг.
Проблемът е, че Б 12, Б3 и Б6, можело да се предозират.
Объркана съм и ще изчакам изследването, защото ми го повториха.
Мисля за среден вариянт-да пия някакви комплексни витамини Б, за по-кратък период, например месец, без високите дози, които препоръчваше генетичката от Плевен.
Дано съм ви била полезна!
Успех на всички!
*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....
ЗДРАВЕЙТЕ, ето и моите резултати:

Фактор V Leiden:Хетерозиготен носител по мутантен алел
Мутация G20210A в Протромбиновия ген:Хомозиготен носител по норм.алел
Генетичен вариант С677Т в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза:Хомозиготен носител по нормален алел
Генетичен вариант в гена на Тромбоцитен гликопротеин IIb/IIIa:(носителство на хаплотип А2)  Хетерозиготен носител хаплотип А2
С оглед установения генетичен дефект в гена за FVL, се препоръчва при следващи бременности, активен АГ контрол и по преценка включване на антикоагулантна терапия с LMWH препарат (Clexan 40mg/ден)
Носителство на хаплотипа А2 се свързва с предразположение към повишена агрегация на тромбоцитите и повишен риск към венозни и артериални тромбози. Съчетанието на два или по-вече генетични дефекта е фактор, допълнително увеличаващ предразположението към усложнения на бременността и загуба на плода.             
*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....
Привет!!! Не давам информация за имунологичните защото са в норми и няма нищо обезпокоително!!!!!