0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Слънчева седмица 07.04 - 13.04
« Отговор #160 -: Април 13, 2008, 10:22:44 am »
Цвети, според мен не купувай друг вид гърне, ако ще купуваш две да са еднакви.
Аз ще купувам същото за майкини, за мен гърнето е достатъчно опростено, формата му е много хубава, изгъзицата е че отзад има пръчка, за която да закачаш тоалетна хартия, иначе много хубаво пасва на Стефи, отпред е леко надигнато и забелязва, че за да стане, трябва хубаво да се изправи. За сега единствено стои върху него, пее и мята крачета.
Стефи изявява желание да си се мие с четка за зъби, а не с накрайник, имитира доста успешно движенията които й показвам, според вас дали да действаме с нея или още малко с накрайника?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Слънчева седмица 07.04 - 13.04
« Отговор #161 -: Април 13, 2008, 10:35:32 am »
Мини, щом има желание - действайте! Не изпускай момента!
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Слънчева седмица 07.04 - 13.04
« Отговор #162 -: Април 13, 2008, 11:11:01 am »
Удрям едно последно рамо на ранните гърнета, че нашествието на късните не се търпи вече! Шегичка! :P

Всичко зависи от индивидуалността на детето, ситуацията и условията.

Цитат
върху майката обикновено започва да се упражнява натиск от страна на

Натиск се упражнява и от начетени, млади майки из интернет. Човеците по принцип обичат да натискат. Природа е, предполагам. Интересно ми е да прочета и чуя мнение, опит и съвет, но аз решавам последно кога и къде.

Цитат
Педиатрите и детските психолози, обаче, не са на това мнение.

Кой е писал тази статия? Намирисва ми на американско нещо. Искам само да каже, че в Америка може и не са на това мнение педиатрите, но в България 90 % са! Това само го отбелязвам като факт, без да го коментирам дали е добър или лош.

Искам обаче да ви наклоня вниманието и към един друг факт. В Америка (всички западни страни) майчинството е 4 години и в средностатистическите семейства майките си гледат децата до първи клас. Не ги пращат по ясли и градини. В сититата яслите са пълни с емигрантски деца по принуда. Коренячките си откарват доста време у дома с децата. Ако трябва да работят, имат детегледачки в къщите си.

Разбира се, че американският педиатър ще одобрява късното гърне. Той ще одобри и в по-късни години конфиданс-билдърите за тийнеджърите и психоаналитиците за младите професионалисти. А производителите на памперси не ще одобрят, ами ще пляскат във възторг направо! Все пак бизнесът купува и мнения и статии от специалисти.

Но в България си даваме децата на ясла на годинка и половина, че и по-рано. Как ще ме убедите, че чуждата за моето дете лелка в градината ще има наравно с моето търпение и нежност да приучи детето ми на гърне? Дето на мен ще ми вика "мухла" е нищо работа, но дето ше се кара на детето ми, че може и да го шляпне, ако не е нацелило точно гърнето или пък й е отворило работа да го преоблича и мие пода, е нещо важно за мен.

Да върнем пак психологическия комфорт: приучена у дома от мама на спокойствие и тишина, когато имаме време да сме заедно или дадена на лелката в яслата за приучване? Заедно сме сега-около годинката! Ето ти и индивидуалната ситуация.

Цитат
удобно за майката от финансова гледна точка

Това, смятам, за всички ни тук е последната гледна точка в начинанието, нали? Интернета спирам, но за Али всичко ще има щом трябва.

Цитат
често е травмиращо за детето, а също така води до рецидиви на изпускане в по-късна възраст

Искам да видя статистика. Защото аз знам късни гърнета, които също се изпускат. По-скоро начинът на приучване е важен, а не възрастта.

Цитат
определени психо-физически норми, чието достигане е желателно

Интересно защо не са задължителни? Желателно е да се използват и мокри кърпички, ама не са задължителни. Желателна е и детска стая с дизайнерско обзавеждане, и лична детска готвачка, и детска къщичка в градината, и деткса музикална стая. Но и всички тези да ги имаш, пак може да имаш проблеми с гърнето.  :wink:

Цитат
Детето осъзнава пишкането и акането като действия

Забелязвам, че започвате да приучавате децата да си мият зъбките от първото зъбче под формата на игра, а приучаването към гърне не одобрявате.  Около годинка детето знае кое е игра, кое хранене, кое спане, че и много други неща знае, а му е рано още да знае що е то гърненце и как се ползва?!

Цитат
Знае детските думи за тях ( “пиш”, “аки”).

Има си хас! Де го този амрикански педиатър да ми каже аз какво да правя. Али ще е двуезично дете и очаквам да проговори по-късно от другите. Като гледам тези на годинка и половина са още слаба работа с говоренето, значи моето отиде до 3 годинки да се оплита кое как се казва. И аз трябва да чакам за гърненцето докато започне да казва на баща си пуу и пии, а на мен аки и пиш?! Както си иска водичка без да казва "вода", както си иска да я галя без да казва "гуш", така и с гърненцето.

Цитат
Проявява интерес, когато родителите му или други хора ползват тоалетната.
Това децата го правят много преди годинката, мисля. Не че знаят какво се прави там, но знаят, че е друга, различна "стая".

Цитат
Иска да му смените пелените, когато е нужно.
Не мога да си представя, че ще чакам Али да ми каже да й сменя пампито! Значи то ще е толкова подгизнало, че чак детето ще ме дърпа да ми каже "смени го"! Сменям редовно, почиствам и нямам намерение да се стига до "майко, сети се, моля те!"

Цитат
Може да изкачва стълби, като се държи за родител или за перилата.


Това ми се вижда висока летва. Значи детето вече ще се катери по стълбите, а пък още няма да е запознато с гърненцето? Гърненцето ми се вижда по-първата стъпка.

Цитат
да бъде дресирано да пишка и ака

"Дресирам" е неподходяща дума, използвана тук са драматизъм. КОгато става дума за деца, думата "дресирам" няма място. Игрите ни, пляскането с ръчички, махането, идеята за разходка не са дресура. Дисциплината по време на хранене, спокойствието по време на сън не са дресура. Не е дресура и приучването към гърненце.

Цитат
Какви могат да бъдат вредите

И нито дума за ползите. Необектиност.

Цитат
като средства за упражняване на натиск върху родителите
Айде пак натиск! Дете, което е приучено с търпение и нежност, не би оказвало натиск така. Ако е  приучвано с викане, бой, наказания, сърдити физиономии-то и с други средства ще оказва натиск един ден, не само с това.

Цитат
Поведенчески проблеми, подтиснатост, агресивност

А подтиснатост на детската площадка дето всички вече са без памперси, а ти още си? И подигравките на 3-4 годишните, че още акаш прав?

Цитат
Какво ви е необходимо, за да пристъпите към приучаването?

Сравнително топъл сезон
Свободно време - т.е. да сте си у дома през по-голямата част от деня
Голям брой дрехи и бельо за смяна
Парцал и четка )

Забравили да напишат "ГЪРНЕ".

Цитат
не можете да накарате детето да поиска да остава сухо, ако го държите с памперс.

Сухо и от раз да почне само в гърнето-не. Но свикнало с него, опознало го и чувстващо се защитено у дома-да.

Цитат
Да се нервирате и да губите самообладание от провалите на детето
Да прекарвате цялото време, като го карате да “виси” на гърнето
Принудата
Обещанията за награди, ако свърши работата където трябва
Наказанията и пляскането, когато се изпусне
Сравненията пред него с други деца, които са по-напред в контролирането.

С това съм съгласна напълно. Не съм и мислила, че ще е по друг начин. Само че вместо да се простирам в 1,5-3 годинки, ще се простра в 11 месеца-годинка и половина.

Повече за гърненца не ми се говори днес.
Успех на всички!
« Последна редакция: Април 13, 2008, 11:31:48 am от Marie »
Alexandra
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Слънчева седмица 07.04 - 13.04
« Отговор #163 -: Април 13, 2008, 11:40:29 am »
Хихи, Мари, интересен разбор както винаги, ама пропуснала си едно - индивидуалните особености на детето :wink: Ние почнахме на 8 месеца, обаче се научи на година и половина за какво е, а от 2 годишна възраст го използва по предназначение. Дай сега да го набия щото не е почнал на 11 месеца :lol: С нетърпение очаквам опитите ти :wink:
П.С. Не се заяждам, стана ми смешно вече. Да се замисляме, да се вторачваме... божеее, децата не са машини и в крайна сметка прекалено много бързаме да ги тикнем в юношеската възраст, вместо да запазим още известно време бебешкото и детското у тях...
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Слънчева седмица 07.04 - 13.04
« Отговор #164 -: Април 13, 2008, 12:04:29 pm »
Marie, дерзай, щом желанието ти е такова, бе! само успокой топката... ;)

за гърнето, и аз мислех, че не трябва да е с изгъзици, за да се знае какво се прави на него. обаче не иска да седне, мамка му... даже и с филмче.

не е студено гърнето, как ще е студено? в къщи е топло, то е пластмасово, със стайна температура. не знам как се затопля пластмасово гърне?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Слънчева седмица 07.04 - 13.04
« Отговор #165 -: Април 13, 2008, 12:28:23 pm »
Джам, аз преди да го сложа, леко го затоплях със сешоара. Просто като го пипнеш да е леко топло. Не му пускай филм, намери някаква игра, която да играете, за да го сложиш. Като започне да свиква, тогава може да пуснеш филмче.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Слънчева седмица 07.04 - 13.04
« Отговор #166 -: Април 13, 2008, 13:15:15 pm »
Аз да питам преди да сме започнали с гърнето. Отначало с пампито ли го слагате или направо по голо дупе?
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Слънчева седмица 07.04 - 13.04
« Отговор #167 -: Април 13, 2008, 13:34:23 pm »
Мини, ние от месец се мием с четка - аз й помагам де, но не четка с косми, а със силиконови снопчета.
« Последна редакция: Април 13, 2008, 13:37:25 pm от tzvetenze »
*
Re: Слънчева седмица 07.04 - 13.04
« Отговор #168 -: Април 13, 2008, 13:38:00 pm »
Marie, дерзай, щом желанието ти е такова, бе!

Айде, само мир да има :D :lol:

Да се замисляме, да се вторачваме... божеее, децата не са машини и в крайна сметка прекалено много бързаме да ги тикнем в юношеската възраст, вместо да запазим още известно време бебешкото и детското у тях...

Гане, това са и моите мисли и усещания.
« Последна редакция: Април 13, 2008, 13:40:04 pm от tzvetenze »
*
Re: Слънчева седмица 07.04 - 13.04
« Отговор #169 -: Април 13, 2008, 13:43:51 pm »
не е студено гърнето, как ще е студено? в къщи е топло, то е пластмасово, със стайна температура. не знам как се затопля пластмасово гърне?

Е, то не е студено у вас, ама ти като си ходила цял ден с дрехи и в тоалетната допреш голо дупе до тоалетната чиния има един първоначален момент на хлад, айде да не е студ :lol:
може този момент да му е неприятен на твоето дете.
може и нищо такова да няма, но на няколко места съм чела такива възможности да затоплиш при отказ.

П.П. Слугите на римляните не случайно са им затопляли местата в тоалетните :wink:
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Слънчева седмица 07.04 - 13.04
« Отговор #170 -: Април 13, 2008, 14:23:44 pm »
Айде и аз да се разпиша, най накрая с Оперта и запомнени кукита от сесия на друг нет ми тръгна форума - ма бавноооо, та мъка.
Ние също сме на гърне. Е не през цялото време, но сутрин си прави идвете работи в гърнето.
Аз лично правя следното - затоплям гърнето на радиатора лего, щото като е хладна пластмасата ревем. Сутрин давам млякото на гърнето. Получава се нещо от горе налива, отдолу излива, но е купон. През деня сме на гърнето с играчка или пускам на компа любимото Том и Джери. Ако е нервен от зъбите, хич и не го и насилвам.
До сега при нас - ми никнат ни зъби, въртим се като перпелешка на всички страни, лошото е, че на мен ми предстои колпоскопия.
Да си знаете, че не съм ви забравила.
« Последна редакция: Април 13, 2008, 14:27:14 pm от lady_11 »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Слънчева седмица 07.04 - 13.04
« Отговор #171 -: Април 13, 2008, 15:32:28 pm »
П.П. Слугите на римляните не случайно са им затопляли местата в тоалетните :wink:

викаш, да седна първо аз, а?  :D верно, поотслабнах, ама не чак толкова...  :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Слънчева седмица 07.04 - 13.04
« Отговор #172 -: Април 13, 2008, 16:01:14 pm »
Лейди, кофти работа, дано скоро всичко е наред със здравето ти.

Джам, и нашето е точно анатомичното на Чико, най-обикновено, ама според мен им е тесничко вече, а и се опасявам, че е неудобно на пишлето. Аз го купих на 1г 5м, основно редихме играчките в него до скоро, просто не му харесва да седи, все едно дали съм го затоплила. Затова сега ще купя адаптор за тоалетната направо и ще видим какво ще стане с личен пример и така...

Мари, за протокола, децата не си казват да им смениш пампа, само когато е подгизнал. Дани например отскоро си казва веднага след пиш, дори да е 2 мин след предходната смяна. Другото за твоето дете си е твоя работа, за моите си е моя, няма какво да го дъвчем повече.

Дани ми е болен за сефте, с температура от петък вечер, от днес сутринта кашля като магаре с влажна отхрачваща кашлица, има теч в носоглътката и се задави със супата още, та и не яде като хората. Лошото е, че го ваксинираха с Пентаксим в петък сутрин и оттам се почна, днес дежурната педиатърка във Вита каза, че можело да реагира така на коклюшната компонента. Ма все по-малко ми се вярва това, на вирус ми прилича. Много ми е мъчно да го гледам такъв унил и кисел, дано не се влоши до утре, пък ще ходим при нашите лекари да видим...
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    Хера

  • ****
  • 908
  • романтично люлякова
Re: Слънчева седмица 07.04 - 13.04
« Отговор #173 -: Април 13, 2008, 18:19:03 pm »
И нашето е като на Мини


Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
*

    eleonor

  • ****
  • 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
Re: Слънчева седмица 07.04 - 13.04
« Отговор #174 -: Април 13, 2008, 20:51:58 pm »
Привет,
Едно въпрос4е, моми4ета какви мокри кърпи4ки ползвате за дупетата и какви пампи? Или по то4но от какви сте доволни?
Другата седмица се прибирам в България и Ще ми бъде от голяма полза да знам долу горе най ползваните марки.
Благодаря ви и лека ве4ер :wink:



Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Слънчева седмица 07.04 - 13.04
« Отговор #175 -: Април 13, 2008, 21:07:45 pm »
eleоnor, аз ползвам марката Pampers. от самото начало сме на нея и съм доволна, общо взето.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Слънчева седмица 07.04 - 13.04
« Отговор #176 -: Април 13, 2008, 21:14:16 pm »
Памперс за пелени, Нивея за кърпички
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    eleonor

  • ****
  • 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
Re: Слънчева седмица 07.04 - 13.04
« Отговор #177 -: Април 13, 2008, 21:38:11 pm »
Благодаря ви ,
Джам и Мини  :wink:


п.п От 3 години не съм се прибирала,  направо тръпна от о4акване да стъпя на българско.
И този път сме ве4е трима :lol:

Лека ви ве4ер



Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*
Re: Слънчева седмица 07.04 - 13.04
« Отговор #178 -: Април 13, 2008, 22:00:35 pm »
eleonor, има варианти за памперси - Хъгис, Либеро, Дайперс. Ние бяхме на Памперс 7-8 месеца, докато в един момент не ги напарфюмираха прекомерно много, сега на знам кака са, не съм купувала от тогава.
Мокри кърпи ползвам много рядко на Мустела. Но и за кърпи има много варианти.
Приятно изкарване в България, колкото и вече да се съмнявам, че тук човек може да се чувстава добре.
*

    eleonor

  • ****
  • 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
Re: Слънчева седмица 07.04 - 13.04
« Отговор #179 -: Април 13, 2008, 22:10:30 pm »
eleonor, има варианти за памперси - Хъгис, Либеро, Дайперс. Ние бяхме на Памперс 7-8 месеца, докато в един момент не ги напарфюмираха прекомерно много, сега на знам кака са, не съм купувала от тогава.
Мокри кърпи ползвам много рядко на Мустела. Но и за кърпи има много варианти.
Приятно изкарване в България, колкото и вече да се съмнявам, че тук човек може да се чувстава добре.

ЦВЕТЕНЦЕ,
Тези Хагис ги пробвах тук ,но детето не ги понесе :(
и Додота така.
Офф, дано намеря подходяЩите за малката, 4е много е 4увствителна кожи4ката и. От тук не мога да помъкна естествено по_ве4е от 1 пакет.
Благодаря, надявам се да си изкараме добре, особенно сред приятели и семейството.
 А ина4е ми казаха , 4е е голяма мръсотия и си проли4ава оЩе от границата
 за голямо съжаление :(



Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ