0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №75
« Отговор #720 -: Май 20, 2011, 12:17:31 pm »
Иванита термина е само един и се изчислява по последна менструация.По принцип на всеки преглед всеки път различна дата показва . Така или иначе това е ориентировъчно.  И аз вчера бях на Жк девойката ми отговаря точно на седмицата с термин 3 октомври както ми каза доктор Александров първия път.Иначе ако гледаме по цикъл няма да отговаря така че това съм отбелязала в лентичката. 
Ей Фифоняк стискай кълки още малко недей да пререждаш Маринка нейния ред е сега!
На мен никога не са ми мерили шийката може би защото нямам контракции и оплаквания но знам още от ин витрото че е по дълга от нормалните така че явно имам аванс  :wink:
Добре дошли на новите мами , лека и безпроблемна до края !  :)

*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #721 -: Май 20, 2011, 12:18:07 pm »
Момичета преди малко като ходих до тоалетната по салфетката леко розовееше какво е това нямам болки,но не знам какво да правя казвайте
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #722 -: Май 20, 2011, 13:10:24 pm »
Момичета преди малко като ходих до тоалетната по салфетката леко розовееше какво е това нямам болки,но не знам какво да правя казвайте

Аз бих звъннала на доктора си.

По повод историята с моята шийка разбрах ,че за 19та,20та седмица минималната дължина е 2,5...
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #723 -: Май 20, 2011, 13:14:16 pm »
Момичета преди малко като ходих до тоалетната по салфетката леко розовееше какво е това нямам болки,но не знам какво да правя казвайте

хмм....много странно, нещо да не си се преуморила  8O, някво капилярче да се пукнало....най добре звъни на твоя д-р за консултация, иначе гледай да лежиш и да се пазиш.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #724 -: Май 20, 2011, 17:07:26 pm »
Иванита, какво значение има колко е по улртазвук? Все ендо да кажеш, че детето ти е на 2 години, когато е на три, защото е по-нисичко. Седмиците се броят от последният цикъл. Идеята е, че си овулирала 14 дена след това. Понякога има разминаване, защото някои хора ( аз например) овулират по-късно. Реално правилният термин е 38 седмици след овулация, но лекарите често пренебрегват това, защото не се знае точно кога е била овулацията. Ако си знаеш овулацията, тогава можеш най-точно да си го сметнеш иначе го остави по последния цикъл и не го мисли.

Бина, много добре си знаеш отговора - звънни на чичко доктор!


Б.
« Последна редакция: Май 20, 2011, 19:07:34 pm от Bobbie »


  
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #725 -: Май 20, 2011, 18:59:37 pm »
Marigri,ами чуствам се много добре,малките по думите на докторката се развиват също добре,ами последният път когато можеха да се видят,защото вече нестава :),са момиченца,ще е добре да избутам още 2-3 седмици,полежавам повечко,но и хубавото е,че не съм качила и много килограми.
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #726 -: Май 20, 2011, 19:33:00 pm »
нещо напоследък ми се губят постовете, снощи един и сутринта рано, рано ви писах, пак го няма. както и да е

по повод дължината на шийките - сама по себе си тя е ориентировъчна, тъй като има хора, които си изкарват цялата бременност с по-къси шийки. започва да има проблем когато започне да се скъсява и особено ако започне да изтънява и да прави т.нар фуния, тоест да се отваря отгоре. това се вижда на ехограф много ясно. иначе като физически усещания не се усеща нищо. затова е хубаво ако е по-къса да се следи дали това е процес на скъсяване или не и особено дали има изтъняване и разтваряне на шийката. пак да питам има ли в бг някъде да правят фетален фиброкинетон тест. той е най-сигурния показател за това дали ще има родова дейност в близките 10 дни, защото отчита има ли във влагалищния секрет специфичен белтък от лепилото, което държи плода към матката. ако не е започнало такова отлепване, няма риск за преждевременно раждане. има доста по темата и нета, включително и на български, така че ако ви е интересно питайте гугъл.

новини покрай мен няма кой знае какви - сутринта се събудих с едни позабравени болки, сякаш ще ми идва цикъла, но нищо не ми е дошло още. приболва си ме, но не мога да кажа, че е кой знае колко интензивна болката и е доста нарядко - може би на час, час и нещо, така че не се брои.

да ви се оплача пак, вчера едни любими хора (близки роднини) успяха да ме разреват, затова ако мога да дам съвет на "новите" бременни - не си казвайте датата на термина, щото хората уж знаят, че това е относително, обаче се започва от две седмици преди това да ви питат, да броят дните и после "ама то май закъснява" и всякакви от типа, включително и препоръката да си проверя хормоните, щото първият ми цикъл имал проблеми (говорим за преди 25 години). но пък мъжа ми ми лакира ноктите на краката, така че това тушира до голяма степен яда ми :)

успех ви и доскоро
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #727 -: Май 20, 2011, 20:11:19 pm »
пак да питам има ли в бг някъде да правят фетален фиброкинетон тест. той е най-сигурния показател за това дали ще има родова дейност в близките 10 дни, защото отчита има ли във влагалищния секрет специфичен белтък от лепилото, което държи плода към матката.

Само да добавя, да не си помисли някой, че може да се тества по принцип кога ще ражда. Феталният фибронектин се ползва само между 22ра и 34та седмица( мисля беше), защото преди и след това си го има нормално във влагалището. То след 34та вече и без това и да зараждаш не е кой знае какъв проблем. За да се направи правилно трябва да знаете, че не може след като сте правили секс или е имало каквито и да е манипулации във влагалището.
« Последна редакция: Май 20, 2011, 20:15:38 pm от Bobbie »


  
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #728 -: Май 20, 2011, 20:27:52 pm »
Ели, прави се този тест и в Бг - при д-р Даскалов в Пловдив, в АГ - Варна, предполагам и в София също. Ето информация за него
 http://www.invitro-plovdiv.com/index.php?option=com_content&view=article&id=121:2010-12-02-09-30-02&catid=36:2009-11-08-10-52-14&Itemid=63


*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #729 -: Май 20, 2011, 20:47:25 pm »
да ви се оплача пак, вчера едни любими хора (близки роднини) успяха да ме разреват, затова ако мога да дам съвет на "новите" бременни - не си казвайте датата на термина, щото хората уж знаят, че това е относително, обаче се започва от две седмици преди това да ви питат, да броят дните и после "ама то май закъснява" и всякакви от типа, включително и препоръката да си проверя хормоните, щото първият ми цикъл имал проблеми (говорим за преди 25 години).

Знаеш ли на такива сметачи каква дълга, цветна и звучна ще им отправя, ако случайно ме зачекнат?
И сега ми се вдига кръвното като си представя разговора...

Втората ми свекърва още от положителния тест ми отреди пълна карантина до термин. Три дни след трансфера ме питаше кога ще ходя да ми "махат излишните ембриони". Оттогава съм разредила телефонните разговори до веднъж на тримесечие и само по моя инициатива.

Толеранс към олигофрени никакъв не ми е останал. Зла ли съм, хормони ли са, не знам, обаче като не знаят и не разбират, да си траят.

Елена, ти бъди спокойна и леко раждане!
Дано по-скоро отколкото очакваш да четеш честитки.
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #730 -: Май 20, 2011, 21:25:02 pm »
 Еленка,мила,нали си спомняш...аз същото го преживявам всеки ден. Все някой се намира да ми казва  колко ми е голям корема ,всичко наред ли е , сигурна ли съм ,че бебето е едно и какви ли не други недоразумения. Като че ли на хората им доставя удоволствие да се правят на големи капацитети , а то няма бременност една с друга да е еднаква...
 аз на твое място ще взема да си огранича телефонните разговори, нищо че ще се чудят какво става. Като не се усещат сами ,че допълнително те товарят.Не стига ,че си на нисък старт всеки ден и това те обременява психически...ами и те отгоре...
 
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #731 -: Май 20, 2011, 21:42:26 pm »

 аз на твое място ще взема да си огранича телефонните разговори, нищо че ще се чудят какво става. Като не се усещат сами ,че допълнително те товарят.

Мацки, това е само началото, почакайте да се появят бебетата...

Моята бременност ме направи толкова спокойна, че нищо такова не можа да трогне иначе чувствителната ми душа  :lol:. Мъжът ми забеляза голяма промяна и след раждането, оприличи ме на "блага ракийка"  :D.

Еленка, пази си силите за големия ден! Желая ти леко и бързо раждане!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #732 -: Май 20, 2011, 21:48:46 pm »
Както не търпя такива "акъли" не знам какво ще правя  :?
Затова нито майка, нито свекърва знаят още, че съм бременна. Дори не знаят, че сме правили нещо. Още един месец спокойствие поне смятам да си осигуря :)
Дори сме се разбрали с мъжа ми изобщо да не казваме как е заченато, че тогава ще се видя в чудо от простотии!

*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #733 -: Май 20, 2011, 22:00:24 pm »
БИНА , най-добре званни на док. за да си спокойна че няма нищо тревожно. ЕЕНА  Б  и аз съм на това мнение - да не се казва датата на термина, но го разбрах късно .и въпреки че съм го казала само на най-близките ми хора , откакто ми порасна коремчето се почна едно подмятане  кога щяло да се роди, ама щяло да е по- рано  и смятат ли смятат. като че ли за тях имя някакво значение.  Аз да ви се оплача, днес бях на ЖК и понеже от известно време имам повече бяло течение ( без ежедневки не мога)казах на лекаря да ми пусне микробиология , той ми отказа, а направо ми предписа Клотримазол глобули. каза  че щом преди 4 месеца когато съм пускала  микробиология съм имала кандида, значи и сега имам и че това изследване не се правело всеки месец. казах му че слагам Утрогестан за шийката и  той знаете ли какво ми каза : " и какво си мислиш , че от тия хормони ще ти порасне шийката ли?!" избери си едно от двете да взимаш. :balk_149: :balk_149: наптаво съм бясна  osi_7. но както и да е  след една седмица съм на преглед в софия и ще си я пусна там.  
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #734 -: Май 20, 2011, 22:18:26 pm »
Вие от сега им се връзвате, а като се роди бебето направо трябва да ги изхвърлите от вас. Майка ми, която честно казано иначе не е от мешашите се,в първите седмици много ми досаждаше за теглото на детето - искаше да ми купела кантарче да съм я мерела в къщи всеки ден, че да не останела недохранена. Накрая престанах да говоря по телефона с  нея и тя ме остави на мира.То хубаво, че мисли за нея, ама като започне някой така да ти дудня и то не стига че си за първи път майка, ами хем си знаеш че си права, хем трябва да се защитаваш, хем започват да се прокрадват съмнения дали вярно си права и започваш да се чувстваш ужасно. Затова най-добре без помагачи  впървите 10тина дни. Аз от сега изпадам в ужас, че майка ми иска да дойде (тя живее в друг град) като раждам, а няма как да и кажа, че не може, защотo не върви някакси.

 
« Последна редакция: Май 20, 2011, 22:44:09 pm от Bobbie »


  
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #735 -: Май 20, 2011, 22:42:28 pm »
Elena B не им се връзвай толкова...знам какво ти е, сега на финала е най-важното ти да си спокойна. Аз преносих с 5 дена, а още 2 седмици преди термина почнаха да ми звънят близки и нечак толкова близки да питат "как съм" Фейсбукът ми се напълни със съобщения от хора, които не бях чувала от край време...кво става бебето да не се появи и т.н. Телефона спрях да го вдигам, мъжът ми се оправяше да обяснява... и така...

Момичетата на финала - леко раждане, а на новите лека и безпроблемна бременност  :D
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #736 -: Май 21, 2011, 07:38:36 am »
Както не търпя такива "акъли" не знам какво ще правя  :?
Затова нито майка, нито свекърва знаят още, че съм бременна. Дори не знаят, че сме правили нещо. Още един месец спокойствие поне смятам да си осигуря :)
Дори сме се разбрали с мъжа ми изобщо да не казваме как е заченато, че тогава ще се видя в чудо от простотии!
Мишле, и ние сме така. Никой не знае, че сме правили инсе, нямам и намерение да ги осведомявам. Даже и на приятелките си не съм казала. А и за бременността още никой не знае. Имам една приятелка, казва, като забременях, събрах цялата рода и им казвам: "Сега, да се разберем, аз съм бременна, не болна и не е необходимо час по час някой да ми звъни".
Трябва да им казваме скоро, ама ни предстои пътуване в чужбина и просто си представям какво звънене ще е. Затова - като се върнем. Може да е гадничко, ама това е положението
*

    Цвете

  • ****
  • 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #737 -: Май 21, 2011, 08:24:23 am »
Елена, аз мисля,че веднъж го казах, но вече като вдигам телефона вместо " Ало ", казвам " Още не съм родила " и отсреща настъпва мълчание  :lol: :lol: :lol:.
Не им се връзвай, то човечето си знае кога да излезе, пък и нали докторите са за това, ако вече няма накъде, те ще се намесят.
При мен също няма нищо ниво и аз имам леки болки от време на време, бебка си е все така активна / особено, ако хапна шоколад/, утре съм на запис и ще решаваме какво ще правим.
Честит имен ден на всички празнуващи!
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #738 -: Май 21, 2011, 08:49:37 am »
..но пък мъжа ми ми лакира ноктите на краката, така че това тушира до голяма степен яда ми :)

Ееех, колко сладко  8) Елена, не се връзвай на околните! Винаги ще има съвети, наставления и разни изказвания.. Бъди спокойна и силна.

Три дни след трансфера ме питаше кога ще ходя да ми "махат излишните ембриони". Оттогава съм разредила телефонните разговори до веднъж на тримесечие и само по моя инициатива.

 8O Да, явно само ограничения в общуването помогат в подобни случаи..

В това отношение явно съм облагодетелствана: не само че почти никой не знае (преди две седмици казахме на свеки с условието да не споделя по-нататък, но тя е изключително мил и тактичен човек), а и да се знае (както вероятно ще съобщим в последните месеци) едва ли някой от България ще започне да ми звъни, след като досега си го е спестявал  :wink:
Поради това разстояние със сигурност са ми били спестени и разни намеци от рода '..тик-так, тик-так..', 'хайде, не искате ли бебе', 'за кого и за кога оставяте' и пр. .. Най-близките са били винаги внимателни и не съм имала неприятни емоции, но в по-широк кръг съм убедена, че не би било така..  :?

Хубави, спокойни и усмихнати почивни дни на всички мами  :D
Бъдете здрави и спокойни  yahoo_17

И.. честит, весел и вкусен празник на всички именници и празнуващи
« Последна редакция: Май 21, 2011, 08:52:48 am от Rejna »
............................Тайната на нашата вечеря............................
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #739 -: Май 21, 2011, 12:04:58 pm »
Елена, аз мисля,че веднъж го казах, но вече като вдигам телефона вместо " Ало ", казвам " Още не съм родила " и отсреща настъпва мълчание  :lol: :lol: :lol:....

 :D :D :D И аз бях така. Преди да дойде термина много много не са ме закачали. Не че нямаше постоянни питания - не роди ли, някакви признаци и т.н., ама бяха по-малко. Като ми мина официалния термин свекърва ми звънеше всеки ден на мъжа ми да пита какво става. Майка ми поне ми спестяваше това - не че жената не се е чудила, ама поне не звънеше всеки ден :wink:. И аз почнах да вдигам телефона със репликата "Не съм родила още", във фейсбук всеки ден пишех че сме 2 в 1 просто да
не ме заливат с много съобщения :D. Така че Елена, не си го слагай много на сърцето. Гледай да си спокойна, макар че е трудно. Много е изнервящо.

Момичета защо сте останали без списъче? Айде ще ви го пусна сега - надявам се все още да са така датите.
ПРИСТИГАМЕ  
 yahoo_17 stork-boy

Elena B – 19.05.2011
Цвете – 21.05.2011
marigri – 25.05.2011 - планово секцио
chuspito – 07.06.2011 - планово секцио

ЧАКАЩИ  preggo

nimika – 27.06.2011
Виктория – 01.07.2011 – планово секцио
Eille – 01.07.2011
didon – 07.07.2011
didka_ - 18.07.2011
бина – 19.07.2011
Bobbie – 19.08.2011
ivaleta – 24.08.2011
« Последна редакция: Май 21, 2011, 13:00:15 pm от tucy »