0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №75
« Отговор #100 -: Април 18, 2011, 15:26:24 pm »
Бжи, като не се видя нищо, какво ти каза д-ра...кога си пак на преглед?

иначе седмици се изчесляват от първия ден на последната менструация, както писа Ейлле, това най точното смятане..........иначе после бебо може да се развива с 1-2 седмици напред или назад, то според размерите на бебо  :wink:
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #101 -: Април 18, 2011, 15:32:16 pm »
Момичета, ако бебето е заченато чрез АРТ и овулацията е таймирана, не е точно така. Нещата се изместват с няколко дена назад, така че момичето ако иска да сподели.
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #102 -: Април 18, 2011, 15:34:50 pm »
нимика, сигурно никой не се включва, защото обикновено по време на бременност е обратното - косата е перфектна. Още ми е мъчно за тая коса, дето имах допреди 8 месеца ;) Неомазняваща се, в чуден, здрав вид. Сега ела да видиш какво е по земята у нас - малък ужас. Честно казано, не вярвам, че нещо може да помогне.

точно, при мен няма косопад....косата идеална, но страшен пърхот.....направо е ужасен  :?, колко шампоани смених, що маски правих....сега се мия с един бебешки на Либеро....беше подарък към памперси и никъде не видях до кога е годен, та сега на моята глава го ползвам  :lol: :lol:, белким по малко химия... :lol:

иначе за косопада най ефикасна газ и маз маска, ама сега в това бременно положние малко хард идва...... :?
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #103 -: Април 18, 2011, 15:41:22 pm »
 cambozzola, в началото беше  перфектна- растеше като  полудяла, спря да се омазнаява  , а и ноктите ми растяха много бързо ...
Но от около две седмици е нещо ужасно -из цялата къща по пода  косми и си пада много яко  :?  С шноли с, които закопчавах само една част преди , сега  мога цялата да захвана. Е, вярно и че се постригах ,ама   не е от това.

За изчисляване  на   г.с.
- при АРТ  - от деня  на пункцията се връщат 14 дни  и тази дата се  смята за дата на последната менструация ;  
- при естествено зачеване - въвежда се дата на последния цикъл  , като разбира се   е ясно ,че   овулацията и оплождането може  да са  на дати   не като по учебник :wink:
« Последна редакция: Април 18, 2011, 15:51:27 pm от nimika »


*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #104 -: Април 18, 2011, 15:48:05 pm »
Нимика, предполагам че бебечето си взема калция в момента.Ако не ти пречи хапни нещо с броколи или друго съдържащо калций, вярвам да помогне малко. Между другото косата на кърмачките също пада по тази причина.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #105 -: Април 18, 2011, 15:56:27 pm »
shanoar , хапвам  храни богати на калции  . Между другото много полезен , стига да ви е  вкусен , е  сусамовия тахан-аз го обожавам ,а мъжа ми  не може да го понася.

Точно сега приключих  терапията за хемоглобина  и ще пускам след десетина дни контрола на кръвната картина и на ТСХ -не знам дали това има отношение .
 

Прочетох това в темата за косопада -  предполагам от небременната  alia е писано :
В момента, когато ми беше супер силен косопада, ТСХ ми беше се сринал под долната граница, при положение, че обичайно е над 2 и го поддържах с Еутирокс 25.
За да получа някакво подобрение беше нужно около 2.5 месеца.
 
При последната контрола TSH ми беше на долна граница,  д-р Начев намали малко дозата   , ще видим сега как е  и ще питам дали това може да оказва влияние.
« Последна редакция: Април 18, 2011, 16:00:55 pm от nimika »


Re: Тема на бременните №75
« Отговор #106 -: Април 18, 2011, 16:02:22 pm »
нимика,пробвай с маската на Denis line с екстракт от плацента(жълтите кутии).Моята коса вярно,че не капе сега,но бързо се омазнява.
Бжи,безсънието ще отмине.И аз се успокоявах с това,че трабва да тренирам ;)
За секса-тъй като аз имах болки,а и получавах зацапване около датата на предполагаемата М,избягвах секса.Но да си призная,позволявах си го веднъж месечно.Но много внимавахме и моя свършваше вън.Ама и аз нямах и голямо желание де.Вече не се пазим така.Но пък при мен е доста кофти,защото както имам силно желание и точно за части от секундата,вече ми става силно неприятно.Уж удобни пози,уж не знам си какво-ми то коремчето започва да ми пречи,срамната кост да ме боли...
За кърменето,момичета,и аз много съм се чудела дали ще успея да кърмя,но момента като дойде,сам ще си покаже.Иначе за подготвяне на зърната майка ми ми беше казала,като се къпя да ги търкам с изтривалка или с грубата част на гъбата,че да загрубеели и зърната.Уж ги търкам сега,ама да видим после кой колко се е подготвил ;)
[/url]
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #107 -: Април 18, 2011, 16:11:20 pm »
Ами аз забременях в момента, в който си казах че се отказвам чудо ли? що ли ?
А правенето на секс  :oops: като гледам как всички се въздържате  :ask: :ask: :ask:ние също много внимателно и нежно подхождаме към това не се вихрим като тийнержъри, да си призная по нежен секс никога несъм правила и е супер :oops: поне за сега ми е супер, но щесе замисля над опасенията,които и вие имате и ще говорим с доктора  :D
Да и аз така си ги изчислявам... ходихме при доктора на 11,04 тогава каза, че е рано, но имало всички предпоставки за бременност между другото допусна, че ще се изхвърли оплодената яйцеклетка с М, но това несе случи и дано несе случва разбира се  osi_10 незнам дали наистина беше рано или не? Имам час за 29,04 чак струва ми се късничко, но то и не остана не посмях да ида на второ мнение  :oops:
Моята коса до сега беше перфектна в разстояние един месец от както я посригвах е нацъфтяла все едно не е пипана 3 месеца поне, замислям се дали да не я намаля драстично (в момента е до средата на гърба дълга). Искренно се надявам като отидем при доктора да го видим добре образувано сакче и всичко да е наред  yahoo_17



*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #108 -: Април 18, 2011, 16:14:17 pm »
Нимика, има едни ампули на Лореал против косопад, продават се в салоните за красота. Приятелките ми са ги ползвали ( но не по време на бременност) и са много доволни. Ако искаш ги пробвай.

За разлика от косата, при мен зъбите са зле. Един мъдрец ми прави проблем и сега ще видим какво ще го правят. Лошото е, че е за вадене, а сега точно не бил моментът за това.
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #109 -: Април 18, 2011, 16:23:13 pm »
За секса по време на бременност, мислех, че съм само аз да не ми се прави  :) Първите три месеца от бременността ми се гадеше постоянно, а и ме беше страх от спонтанен аборт, така че сме го правили сигурно 2 или 3 пъти. През втория триместър получих контракции и излязох в болнични поради тази причина. Никой не ми е забранявал кекса, но страховете ми бяха доста и избягвах, После пък изкарах варицела и съвсем се сдухах от страх за бебето...
Чак към края на бременността се поуспокоих малко, но тогава пък коремът ми беше станал огромен и не беше лесно да се намерят удобни пози  :D

Иначе и аз много се чудех дали ще успея да кърмя, а бях с доста малки гърди  :lol:Това обаче изобщо не беше пречка, защото сега имам много кърма, даже ми се налага понякога да изцеждам преди кърмене, защото бебчо не може всичко да изпие  :wink:

За сутиените, аз смених вече 3 размера (от А минах на В и сега с кърменето станах С  8O) намирането на хубав сутиен ми беше проблем през бременността.  Сега съм с едни на Медела които добре държат и са много удобни. Ето тук можете да ги видите http://www.amazon.com/Medela-Comfort-Nursing-Bra-Black/dp/B0008MFDEI

Косата ми още не е почнала да пада. Стои си гъста още от бременността, но с кърменето май пада по-късно. Не ми се мисли какъв косопад ме чака, защото от месеци не ми е падал косъм от главата  8O
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #110 -: Април 18, 2011, 16:30:20 pm »
Бжи..аз на твое място хич нямаше да чакам до 29.04  :wink:
при мен в 7 г.с. вече и пулсче видяхме, според мен отиди и на друго място, поне заложи да има хубав ехограф и добър д-р разбира се :wink:

като си спомням колко шашната бях, уж теста положителен, кръвния тест растеше супер....аз обаче кървя, та сън не ме хващаше докато не видях сакчета, що всякви гадурии ми минаваха през лукава глава.......а камо ли тогава да мисля за секс  :lol: :lol:
браво на твоето спокойствие  osi_9, стискам палци в най скоро време да видите хубава пулсираща точица  :wink:
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #111 -: Април 18, 2011, 16:48:29 pm »
Нимика, аз проблема с косопада си го имам още отпреди да забременея и съм пробвала какво ли не - маски, шампоани..... От няколко месеца ползвам шампоан на Шварцкопф от който съм много доволна - лудия косопад намаля и вече почти спря. Шампоана е този, но не съм сигурна дали го има в България. Сестра ми ми го изпраща от чужбина, а аз за последно си го купих от DM в Германия. http://www.amazon.co.uk/Schwarzkopf-Activ-Hoting-Retention-System/dp/B001RYLKT8

Момичета я споделете от кога започвате да подготвяте гърдите си за кърмене. Две приятелки ми опяват от известно време, че е крайно време да започна масаж на ареолите с груб плат. На мен обаче все ми се струва, че е прекалено рано. От няколко дни започнах обаче да правя опити, че и мъжо се включи в опяването, ама то супер гадно и болезнено.........

А за сутиените благодаря, че споделяте кои са удобни, защото и аз трябва да купувам. Досега ме спасяваха няколко с по-големи чашки, ама и те започват да ми умаляват.
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #112 -: Април 18, 2011, 16:51:12 pm »
Съжалявам, че така се е получило при вас. Аз нямам прокървявания, имам леко бриболяване но толкова слабо че ако несе взирах в себе  си нямаше да ги разбера ;)
И на мен ми се гади, но не повръщам вече незнам дали не е по -добре да повръща човек поне ще му олекне  osi_10 За киселините доктора ми каза да не взимам нищо, а да внимавам какво ям... ами аз повече соленко си хапвам, кисело не ми се яде, а за лютото за което писах преди е само със супичка и то по много малко, а киселини имам още от рано сутрин :balk_159: пия много течности, но май и те не помагат  :balk_136:
Предполагам, че и киселините и безсънието ще отминат скоро, но не бързам искам дасе насладя на всичко все пак не се става лесно майка  :balk_104:
А така ми се спииии  :balk_126: мога с дни да спя ;)
Шампоан за косопад мога да препоръчам от аптеките Фортисея се казва на френската фирма Рене висок клас козменитика е. Преди време този шампоан ми оправи косата и още го ползвам.
http://apteka.framar.bg/30062121/%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D1%84%D1%8E%D1%80%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%80-%D1%84%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BC%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%89-%D1%88%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B0%D0%BD
това е шампоана в аптеката е по-евтин.
« Последна редакция: Април 18, 2011, 16:55:15 pm от Бжи »



Re: Тема на бременните №75
« Отговор #113 -: Април 18, 2011, 16:52:27 pm »
Търкането на зърната с груб плат е тотално отречена практика и може да предизвика контракции! Подготовката, ако мима такава, може да се състои в мазане на зърната с Лансинох, например. От 8-ми месец.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Тема на бременните №75
« Отговор #114 -: Април 18, 2011, 16:55:09 pm »
Ах мине не мине и темата за секса е на дневен ред :lol: :lol:
Ние секса не сме го спирали нали този път забременях естествено то без секс не става  :oops: Предния път след третия месец веднъж седмично.
Бжи и аз отидох на преглед в 7 седмица поне така мислех но излезе че съм пета защото овулацията ми е била на 30 ден (пък докторите бяха казали че изобщо нямам Ову)
Видя се плодно сакче тогава, а след две седмици пулса.
Нимика и аз не се включвам по твоя въпрос защото на мен не ми е падала по време на бременността косата а някъде 6 месеца след раждането започна. Според мен е от липса на витамини явно бебето хапва всички налични.Успех дано намериш лек.
Оф мен постоянно ме натискат да ходим да видя пола на бебчо ама съм се заинатила и ще изчакам още малко , така или иначе няма значение да е живо и здраво само.  :D

*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #115 -: Април 18, 2011, 16:59:48 pm »
Аз също знам, че не е необходимо да се подготвят гърдите предварително. Обтриването най-много да доведе до премахване на мастната секреция, която се произвежда от жлезите на Монтгомъри. Освен това масажа на зърната може да предизвика контракции. Аз ще си купя Лансинох за след раждането и толкоз.


*

    ivaleta

  • ***
  • 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #116 -: Април 18, 2011, 17:08:38 pm »
Здравейте мацки,

Да се включа и аз на темата за секса.  За нас е тема табу откакто прокървих след секс в 10г.с.  Надявам се утре да ни вдигнат ембаргото и дано да се е вдигнала плацентата.  Стискайте палци.

Ето една тема за детски колички, за тези, които не са си избрали все още.
http://blog.internetporachka.com/?p=431
На мен ми изглеждат много яки :P

*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #117 -: Април 18, 2011, 17:28:28 pm »
Привет,помагайте гадна хрема ме налегнала вече трети ден и не мога да дишам нито да спя,обаждах се на лекаря ми да питам какво да правя и той каза чай,мед,течности,но това не ми помага за хремата питах го дали мога да пия Коризалия(мисля,че така се казваше) става за бременни и бебета каза,че мога да го вземам някоя от вас имали наблюдения за това лекарство
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #118 -: Април 18, 2011, 17:32:07 pm »
БДЖ  ние от 20 г.с почнахме да правим секс, след допитване до док. каза ни че може , но по- внимателно  :wink:.    относно кпсопада - моя приятелка си правеше маски от яйце, зехтин или мас ( каквото имаш) и 1-2 с.л. оцет . а сега да споделя как мина  нашия преглед  - нашият бебчо е пораснал двойно за 3 седмици - тежи  вече 800гр. док. каза че това  е тегло за след 2  седмици и ме изпраща на изследване за диабет. каза че може и да е нормално това тегло, но за наше успокоение да си проверим. а иначе хемоглобина ми е 108 , а аз много често се задъхвам, бързо се уморявам  
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #119 -: Април 18, 2011, 17:58:21 pm »
IoLII,  БДЖ то ме разсмя :lol: