0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Гърди - растеж без причина?!
« -: Август 02, 2009, 00:11:57 am »
Здравейте!

На 21 г. съм. От 2-3 месеца гърдите ми започнаха да нарастват осезаемо (винаги са били малки, нося най-малкият размер сутиен). Не съм бременна, нямам деца. Като цяло здравословното ми състояние е добро и се питам на какво се дължи това нарастване - дали е нормален растеж на гърдите, макар и по-късничко или трябва да се притеснявам? Растежът напоследък (по време на последния цикъл) е придружен от болка и напрежение в съответната зона, нямам бучки.

Същото нарастване се получи миналата година при бременност, но когато загубих плода, се смалиха до предишния размер. Сега пак растат, но причината явно е друга, защото гинекологът потвърди липса на бременност.

Ще съм благодарна, ако имате идея за какво става въпрос и дали трябва да се тревожа.
Re: Гърди - растеж без причина?!
« Отговор #1 -: Август 02, 2009, 00:44:35 am »
Според мен е добре да направищ хормонални изследвания.Не се притеснявай излишно...все пак човек се развива до 25 год, независимо в коя област от тялото.Всеки организъм е различен.А ти на кой ден от закъснение ходи на генеколог за да те прегледа?Може и да е било рано за да се установи дадена бременност и все пак да има такава.Ако ли не, възможно е някой хормон да ти е завишен и това да оказва влияние на този растеж.Но това не е страшно- регулира се.Консултирай се с твоя лекар и го попитай за хормонални изследвания , ако са необходми.Успех!
Re: Гърди - растеж без причина?!
« Отговор #2 -: Август 02, 2009, 15:51:50 pm »
butterfly_g , направи си хормонални изследвания.
Предполагам че нямаш проблем. Аз например докато навърших 25 год. всяка година носех различен размер сутиен.