0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #660 -: Май 20, 2017, 17:19:27 pm »
"Човек ти се качва на главата,до степен,която позволиш"-гледам да се придържам към това.Не всеки път успявам,но като цяло се старая,особенно след като имах седмица с контракции,защото бях побесняла в работата.
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #661 -: Май 20, 2017, 20:45:16 pm »
Здравейте момичета,

Лелее Бебешок ти напредваш, след някоя и др седмица вече ще си в друга тема...за родилите. Пожелавам ти успешно раждане и много щастливи мигове. :goodluck:

Вчера бях на Фетална морфология, казаха ми че съм 22 седмица и най-вероятно е Мъж, малкото човече. Преди ми казаха момиче а сега момче, май ще разбера на финала. А бебо е станал толкова активен, постоянно ме рита, удря. Даже май си надига главата и ми става една бабуна на корема. Сутринта се събудих точно от такава бабуна, и много шаване. Обърнах се на дясната ми страна и то започна да ме рита от лявата. Та пак легнах по гръб и спря. Малкия човек с претенции  :lol:
Иначе го видяхме как изглежда, зарадвахме се но после като ме обвзе един страх, несигурност...направо се уплаших. Знам, че това е от неизвестното бъдеще но и от хормоните. Много ми действат тези хормони на емоциите, от най-малкото се разплаквам а не съм такава.
Преди седмица се оказа, че с едното око виждам размазано. Виждах размазано лицата на хората и буквите но на др ден ми мина. Доста се притесних, знам че от бременността може да има проблем със зрението и сега само се проверявам. Но това излезе, че не ми е проблема а това че в понеделник пак започнаха да ме болят костите на ръцете. Настинката ми мина отдавна и затова отидох при личната, която се усъмни в недостиг на калции и фосфор и затова направихме кръвни изследвания на тях, така и на ПКК,CRP, и на левкоцитите. Имам няколко показателя, които са малко ниски но не знам дали в това количество има значение. Хемоглобина ми е паднал на 117, както и RBC-3,77. Личната ми каза да пия Биозин мама. В понеделник съм на ЖК, да видим какво ще каже АГ-то. Притеснявам се да не съм си отключила ревматизъм или нещо такова. Чува ли ли сте за др бременни с такива оплаквания?

Момичета току-що се записах в сайта на Надежда за деня на отворени врати за юни месец. Има още места. Но за училището пак всичко е изчерпано!

Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #662 -: Май 20, 2017, 23:24:15 pm »
Ефра, в различните етапи на бременоста има доста болежки,къде стави,главоболие,гадене и тн.
Моя хемоглобин започна да пада по това време,което е нормално и сигурно ще продължи да пада,но АГ ще ти изпише желязо в някакъв момент и всичко ще се оправи.
Ръцете може да те болят от постоянната смяна на времето особенно ,не е нужно да си отключила ревматизъм.
За зрението и аз се бях притеснила по едно време,доста продължително виждах размазано и тъкмо когато се наканих да посетя очен,то взе че се оправи.От една страна го отдавам на бременноста,но от друга работата ми в онзи момент от годината е най-напрегнат,а и имах момиче ,което обучавах.
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #663 -: Май 21, 2017, 10:07:24 am »
Ефра, това със ставите го четох в книжката за бременни, която си купих и заради която напуснах един друг форум :) Хормоните разхлабват ставите, за да излезе бебето по-лесно когато му дойде времето. От там идват така прословутата непохватност и калпавост при бъдещите мами. Глезените не ни държат, китки, пръсти и таз болят. Моите тазобедрени продължават да ме наболяват сериозно, а миналата седмица ме болеше и дясната китка.
За зрението - имала съм такова оплакване, но не помня дали бях бременна тогава. Половин ден не можех да фокусирам екрана, всичко беше размазано.
Вчера бяхме с куча на фризьор и обсъждахме темата за тормоза с фризьорката. Каза ми страхотен трик когато детенцето поотрасне. Малко е хард, но пък се прилага еднократно ;)
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #664 -: Май 21, 2017, 19:52:01 pm »
Здравейте момичета :)

Аз още си чакам резултатите, и сигурно нямаше да ми е толкова на зор ако мъжа ми и свекърва ми не ме питаха по 100 пъти на ден дали имам новини.. Все едно няма да кажа веднага  :lol: ще чакам да ме питат  :wink: Да не говорим, че през уикенда съвсем не очаквам да чуя "новини" от когото и да било  :P
Ефра, не си мисли за ревматизъм.. Както е писала Йоли, по време на бременност се случват толкова промени в телата ни.. Болежките са нормални в повечето случаи..
Аз имах заболяване на китките, по време на първата ми бременност.. Беше само по време на бременността и изчезна около 2 месеца след като родих.. НЕ съм сигурна как се казва на български, онлайн преводача ми изписва в превод "карпалния тунел"  :lol: (carpal tunnel syndrome) Не бях и чувала за този "тунел" преди да го "изстрадам" докато бях бременна, много ме боляха китките, едва носех децата като се родиха, а те бяха мишки от по 2кг и половина  :lol:
Относно домашните любимци.. Когато момчетата бяха на 2г си "осиновихме" граничарско коли. Само дето е целия черен, няма бели петна, както повечето от тази порода..
Децата го правеха "рошав" не са го били, но искаха да го мачкотят, да лежат върху него, да го яздят.. И той много толерантно, оставяше ги да играят с него, и като прекалят, ставаше и заминаваше на някъде  :P Вече са по-големи и никой не го мачка, но той е много привързан към тях.. и към нас. Аз толкова се притеснявах в началото, защото го осиновихме от кучкарник, не знаех какви проблеми има, дали няма да е агресивен, как ще се държи с децата.. Но той е страхотен, много умен.. Няколко пъти моя мъж го забравя пред нас!!! Всички сме навън, кучето блее нанякъде, ние се прибираме и песа остава навън..
Та на улицата е преспал няколко пъти, пред входната врата, да чака някой да му отвори. НЕ е бягал, не можеш да го накараш да излезе навън ако не излизаш с него.. Страннен пес  :D
Аз се унесох..  :lol: :lol: :lol: Много ми се приказва тези дни  :wink:

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #665 -: Май 21, 2017, 21:31:59 pm »
Ефра, това със ставите го четох в книжката за бременни, която си купих и заради която напуснах един друг форум :) Хормоните разхлабват ставите, за да излезе бебето по-лесно когато му дойде времето.

Точно така. :)
... carpal tunnel syndrome ...

Синдром на карпалния канал е това. :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #666 -: Май 21, 2017, 21:56:03 pm »
Да и аз имах проблем с китките до около 6 месеца след раждането.Беше голям ад.Едва вдигах малката, едва сутрин си раздвижвах ръцете.Изтръпваха ми от китките до края на всеки пръст
Беше отвратително.Но си е от бременността.

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #667 -: Май 22, 2017, 08:12:48 am »
Хей, момичета, вчера се престрашихме да си купим първото комплектче дрешки за малкото юначе. Дано това не отприщи някаква шопинг мания... хахах
Следващата седмица тема на лекцията в нашето училище ще шопингът. Ще ни учат как да сме практични и да не правим излишни или твърде скъпи покупки.
Имам въпрос - вие кога се показахте бременни в социалните мрежи? Имам 1-2 професионални снимки с корем и куче, които ми направи една фотографка, с която работя. Та се чудя... дали да си кача едната на ФБ страницата? Как мислите?
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #668 -: Май 22, 2017, 09:09:32 am »
Това е лично твое решение аз се показах чак в осмия месец, след една фотосесия.Но аз по принцип не качвам снимки във фейса, дори и сега на Моника слагам изключително рядко.

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #669 -: Май 22, 2017, 11:10:53 am »
Ехо, как сте, дами?

Гальонди, стискам палци за хубави резултати от изследването ти!

А този синдром на карпалния канал го имах и аз с предната бременност, сега не. Чудя се дали тренировките биха могли да имат общо; аз имах навремето и едни болки в раменните стави (като небременна), които ми разгонваха фамилията, особено при по-студено и/или влажно време. Но откакто тренирам с тежести, изчезнаха. Но пък си страдам от restless legs syndrome и ми е голяма мъка, и с предната бременност бях така последните месеци. След раждането изчезна, но дотогава... едвам заспивам вечер, чудя се какво да правя за облекчаване.

Извън това съм добре, макар че не съм особено подготвена за бебо още :) Е, поне взехме количката. Дрехите са налични, но още не съм ги изпрала. Това ще се случи другата седмица - тази седмица морим мухъла по стените в спалнята; уикенда ще правим довършителните работи и когато всичко е готово, тогава ще ги изпера, за да ги прибера директно в шкафа, в който ще стоят - а той е в спалнята.

И аз чакам с трепет класирането в училище; дъщеря ми ще бъде предучилищна, а не 1 клас, но при нас децата ги класират по същите критерии и в същите срокове, та трепетно чакам 2 юни.

За децата и домашните животни - аз също мисля, че е чудесно. Аз имам котка; доскоро имах две, но единият ми котарак беше много възрастен и почина преди 2 месеца. Има го момента с по-грубото дърпане на животното по едно време - съвсем малките деца първоначално не успяват съвсем да преценят, но аз следях много изкъсо и на дъщеря ми ѝ говорех и ѝ показвах как да гали котките, без да ги скубе и дърпа и тя се научи. Така че като се показва на детето и му се обяснява как да пипа животното, нещата се нареждат.

За снимки - аз във фейсбук не съм качвала свои снимки като бременна, нито с дъщеря ми, нито сега. И аз много-много снимки не качвам като цяло. Но всеки си решава и ако искаш да си качиш снимки, не виждам защо не.


*

    Sof

  • ****
  • 1084
  • Непоправим ОПТИМИСТ!
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #670 -: Май 22, 2017, 11:55:24 am »
Здравейте на всички мами  :)
Изчетох ви и е ред да се разпиша и аз - бременна в 9 г.с. след инвитро при д-р Юнакова, Щерев. В 6с.5 дн. видяхме сак с ембрионче и чухме тонове. Д-р Юнакова ме иска пак на 02.06., но тъй като сме от провинцията, днес ще съм на втори "първи" преглед тук, в Хасково :) Пожелавам успех на всички и се надявам да не ви досадя с излишни тревоги и въпроси  :oops:

Когато животът ти поднесе лимони, поръчай си текила и сол и ми се обади!
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #671 -: Май 22, 2017, 12:15:41 pm »
Добре дошла,Sof желая ти лека и безпроблемна бременност.
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #672 -: Май 22, 2017, 12:30:45 pm »
Здравейте и от мен, аз писах вече в тази тема без да съм се записвала официално :)
Ние чакаме близнаци (момче и момиче) резултат от 4-тия ни ин витро опит, след около 10 неуспешни трансфера и ЗЕТ най-после чудото стана за второто ни детенце, а сега ще си имаме и трето заедно с второто :). Това ни беше последния трансфер (нямахме замразени от този опит, годините напредват и бях решила да се отказвам след това...).

Не съм купила още нищо като дрешка, защото още не знам какви размери ще ми трябват. В началото само пижами и бодита общо взето влизат в употреба. Синът ми се роди дългуч 55 см и мина директно на размер 3 месеца. Сега обаче с двечки май ще ми трябват за новородени...дано да изкарам до 37гс. За сега единствената ми покупка е едно порт бебе (замислям се дали няма да ми трябват две....но после ще видим).
Снимки като бременна не съм качвала, а да ви кажа и още не съм се снилмала.
Следя ви много внимателно, а от днес съм и в болнични, сега ще мога да се отдам изцяло на подготовката и най-вече почивка.
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #673 -: Май 22, 2017, 14:17:56 pm »
Момичета :) взех си изпита днес и съм ужасно щастлива. Бебка не спря да рита по време на изпитванията ( понеже са две устни) , тайно си мисля,че ги нареждаше :)
За снимките...аз съм качила някоя и друга снимка,първата естествено е с моя любим племеник :) , но професионална фотосесия или въобще някаква фотосесия с коремчето не съм си правила :) според мен е въпрос на личен избор и няма правилно и грешно в случая :)
Аз се отправям в страната на сънищата,защото съм капнала :) лек ден ви желая
Любовта е сила !

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #674 -: Май 22, 2017, 16:52:19 pm »
Ехее, добре дошли на новите попълнения! Лека и спокойна бременност ви пожелавам!

В крайна сметка, не издържах и качих една единствена снимка в Инстаграм. Фейсбук ще почака, защото там са супер много хора и съм малко суеверна... да видим дали ще успея да ви я покажа и тук :)

бел. мод. - снимката е премахната по молба на потребителя
« Последна редакция: Май 25, 2017, 08:55:17 am от rumyanau »
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #675 -: Май 22, 2017, 17:19:17 pm »
Прекрасна бременна снимка yolie.Живи и здрави да сте.
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #676 -: Май 22, 2017, 20:26:29 pm »
 :D Еха Йолии много сте сладки и тримата. Аз миналата година си изтрих ФБ и нямам къде да качвам снимки но май не бих качила. 

Момичета,
много благодаря за успокояващите думи. Днес бях при доки, не каза според нея от какво е но др седмица ще правя изследване на Витамин Д, та ще видим какво ще излезе. Иначе за Хемоглобина и болките в костите ми изписа Сорбифер Дурулес/до колкото разбрах е желязо/ и Магнезиев Диаспорал 300. Май и на д-р Начев ще трябва да му звънна, да му кажа за тези медикаменти, че пия и Л-тероксин. Просто всичко ми е ново и като усета болежка и се чудя дали не съм го предизвикала аз по някакъв начин.

Шуши честито!!! Сега ще можеш да се отпуснеш малко.

Относно дрешките, ММ не се въздържа и взе едни като търлъчки от плат :D/осъзнавам, че май доста неща не знам как се казват за бебешките дрешки/ и нищо друго. Иначе приятелки, вече ми дават отчет какво ще ми подарят освен дрешки, та и бебешка гимнастика.

Момичета, ходи ли ли сте на отворени врати в Окръжна болница-София? Опитвам се там да намеря дати но не става. Иска ми се да вида и държавна болница освен частна. А за тази чувам по добри отзиви от Шейново и Майчин дом. Някой знае ли за какви пари става на въпрос? И за Надежда, тези 2000лв включват ли всичко, изследвания например?

Аааа още едно въпросче. От коя седмица започва 6 месец, че спорим с ММ? Аз сега като започнах 22 седмица в края на 5 м или в началото на 6м съм. :D Благодаря!
« Последна редакция: Май 22, 2017, 20:32:22 pm от Ефра »
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #677 -: Май 22, 2017, 20:34:53 pm »
Според това,което съм гледала мисля ,че си началото на 6 месец.
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #678 -: Май 22, 2017, 20:37:02 pm »
Аз лично се ориентирам от тук.
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #679 -: Май 22, 2017, 20:40:33 pm »
Аз лично се ориентирам от тук.

Аааа благодаря ти  :D . Според календара аз излизам права, няма да му хареса  :balk_602:
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.