0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Surogatno maichinstvo
« -: Юни 16, 2010, 12:04:46 pm »
 Az sym chovek koito bi go napravil i sym ZA.Jalko za tezi koito komentirat ironichno temata.Imashe ideq za osinovqvane na deca,tova e chudesno,no nqma obshto s temata .
1-qicekletka
2-sperma
3-surogatno
4-osinovqvane
Ako ne go razbirate JALKO za vas.

ПИШИ НА КИРИЛИЦА
« Последна редакция: Юни 16, 2010, 12:50:53 pm от beast »
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #1 -: Юни 16, 2010, 12:11:51 pm »
Zashto horata PROTIV ne se vyrnat v kamenata era.Zashto polzvat vsichi novosti.Svetyt se razviva,a nie s nego nadqvam se?

ПИШИ НА КИРИЛИЦА
« Последна редакция: Юни 16, 2010, 12:50:46 pm от beast »
*
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #2 -: Януари 05, 2011, 12:35:43 pm »
Не е писано тук отдавна но аз ще я посъживя ако мога.
Не се пише лесно за това. Аз немога да износя бременност и ще се радвам ако някоя майчица се съгласи да ми износи детенцето аз пък ще и помогна с пари за да може тя да си отгледа нейното. Много ме вълнува тази тема и ще приема мнението на всеки ,но всеки има право да каже каквото си иска и така както го вижда . Искам да попитам едно нещо . Защо всички гледат на нас бездетните като 2ро качество и ни питат като ни показват в различни предавания по цяла българия :Защо не осиновим дете вместо да търсим сурогатство . Ами нали закона у нас гласи че е майка тази която е вече родила . ОК тогава защо искат от нас да осиновяваме изоставените дечица та ние неможем да бъдем майки . Защо точно тези които ни питат и имат деца защо те не са осиновили до сега .?  Как така институциите ще ни поверяват деца след като ние не сме майки или и тези деца са второ качество .Така както тях ги третитат в домовете така нас ни третира обществото.Дали е така просто както те го казват . Нека първо те да го направят  и ни дадът личен пример за майчинство . И защо цяла Булгария разчита на нас второто качество да решим социалните проблеми на изоставените деца в страната . Лесно е когато имаш пари да си купиш ХЛЯБ а кокато нямаш и си сам какво правиш?????????????????  Аз не искам просто да имам дете аз искам да имам свое дете . Ако осиновя няма да осиновя за да имам дете а защото искам да помогна на някого но това няма да замести липсата на собствено дете. Това е всъщност истината
« Последна редакция: Януари 05, 2011, 12:41:21 pm от zarina »
*
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #3 -: Януари 05, 2011, 22:15:46 pm »
Има ли някой информация до къде стигна Калина Крумова с изработването на закона за сурогатно майчинство и кога евентуално се очаква да бъде приет?
*
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #4 -: Януари 06, 2011, 12:00:04 pm »
Незнам преди я следях много но от месеци не се интересувам . Проблема обаче не само този ти можеш да го направиш и без това стига да си намериш такава жена готова на това . Идва обаче по големия проблем коя клиника и не защото те няма да се съгласят това така или иначе се прави така да се каже Проблемът на клиниките по инвитро у нас са с нисък процент на успеваемост общата статисъика показва за страната нищожните 3 процента. Дори и да има закон тази ниска успеваемосът едвали ще се покачи. По добре някуде навън. Да иска се голяма доза късмет за да се случи тук но пък си струва да се опита.
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #5 -: Януари 07, 2011, 11:17:13 am »
Нещо си в грешка за 3%, по-вероятно говориш за 30%
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #6 -: Януари 07, 2011, 11:40:01 am »
Да Ивинявам се в грешка съм. Поправете ме с големи букви .Обаче и това не повишава успеха .
*
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #7 -: Януари 07, 2011, 15:15:40 pm »
zarina, не разбирам коментарите ти. Колко по-висока трябва да е успеваемостта според теб?

Според доклади и публикации на агенция, която следи успеваемостта на всички лицензирани репродуктивни клиники в САЩ, цифрата е 30% при моята възрастова група (35-37), малко по-висока при по-млади жени и по-ниска при по-възрастни.
*
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #8 -: Януари 07, 2011, 15:52:19 pm »
За всяка жена може да се даде отделен % успех според нейната възраст и състояние на репродуктивната и система . А това е комплекс от генетични ,физиологични и имунологични фактори дори се иследват и според географкото разположение на страната. и много много др.Аз пиша общо за моите впечатления от работата тук на инвитрото

Темата тук е доста по различна .А за да се надява една жена че може да се овенчае с някакъв успех поне 50% иначе си хаби парите ,нервите и яйчниковия резерв
*
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #9 -: Януари 15, 2011, 10:32:33 am »
Да, много исках да си пиша с някой на тази тема ,който го е преживял или му предстои да вземе това рещение. Знам че хората се страхуват да пишат за това за да не бъдат морално критикувани както от едната така и от другата страна.

Аз не се страхувам от това . Защото критика мога да приема само и единственно от жена която е точно в моето пиложение. Всеки друг няма право да критикува защото няма да е обективен пък и аз няма да му обърна внимание .

Дано поне стимулирам жените да се решат на това ако няма др вариант ,и от двете страни. Има една приказка "Докато умните се наумуват...... /малко ще променя/ времето си минава безпощадно . Те всички окрадоха държавата без да им мигне окото засегнаха цялото БГ население и продължават да го правят. А ние чакащи този закон ,може и да не го дочакаме . И въобще на кой му пука за нас . Така че ще се спасяваме по еденично .И какво толкова лошо ще направим ще има още едно бебе за България.

Много странно ,Извършват се най-безкруполни изяви ...тиражирани по ТВ И изведнъж Депутатите ,представителите на Бг население станаха много МОРАЛНИ и дори се допитаха и до църквата .ОК няма лошо а като крадът всеки ден дали влизат в църквата да питат Господ за това .Хммммм.Явно го правят само когато на тях им изнася...

Ще продължа някой др ден ,че ми стана криво..........
*
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #10 -: Януари 15, 2011, 21:35:51 pm »
Темата за сурогатното майчинство е доста спорна. Хора, като мен, борещи се с безплодието, ще я подкрепят с две ръце, независимо от това, че аз лично не бих имала финансовата възможност да се възползвам от сурогатна майка, но хората, които имат достатъчно средства - защо не? Както каза някой преди мен, нали тя с тези пари ще може да се грижи за собствените си деца?! Да, ама тези, които не са се сблъсквали с проблема да не можеш да имаш собствено дете ще кажат, че е неморално и т.н. Всеки с гледната си точка. Май наистина в нашата държава, управниците се сещат, че има нещо, наречено "морал", все в неподходящи моменти...
*
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #11 -: Януари 23, 2011, 17:09:15 pm »
Да в това начинание наистина става въпрос за повече пари. Обаче като си помисля колко повече съм дала за търсене на причината и колко време съм загубила чак ме хваща яд че не съм обмислила това по-рано.

Ами който иска нека си упреква. Аз с това си действие не застрашавам живота на никого.Може за тях да е неморално а каво да кажем за тези които си зарязват децата в кофите за боклук или в болниците .Аз мисля че това е по-неморално. Само че се опитвам да ги разбера и го правя. Явно си има основателна причина или просто не се е породило майчинското чувство както междувпрочем гласи въпросният закон . От тези действия май не се става майка само с бременност и раждане ....И след като е такъв закона как задължава тези майки да са майки ,няма такава законова сила .А пък ние искаме да сме такива и чакаме само един закон да ни разреши това . Доста нелепо противоречие. Но се оказва че е несправедливо защото тези които си зарязват децата ,няма как да бъдат заставени да си ги гледат а на нас ни забраняват .
Според закона тогава тези които си зарязват децата също го нарушават ,ама тях не ги интересува това ,значи и ние можем да го нарушим .Освен това в първия случей ние останалите се задължаваме косвенно да се грижим за тези деца удържайки ни от заплатата за социално подпомагане и с кави ли не средсва ни карат да сме съпричасни . Докато във втория случей аз си давам собствените пари и не ущетявам никого.дори помагам на още една жена да не си зреже детето поради финансови причини.И вълка сит и агнето цяло.
*
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #12 -: Януари 23, 2011, 17:26:52 pm »
 Смятам,че никой няма право да критикува решението на дадена двойка да се бори с проблема по правилния за тях начин.
 За мен не самия акт на раждане прави от жената майка.Това го доказват хилядите хора,които осиновяват и отглеждат едни прекрасни деца.Те са техните дечица...
 
*
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #13 -: Януари 23, 2011, 17:53:06 pm »
Смятам,че никой няма право да критикува решението на дадена двойка да се бори с проблема по правилния за тях начин.
 За мен не самия акт на раждане прави от жената майка.Това го доказват хилядите хора,които осиновяват и отглеждат едни прекрасни деца.Те са техните дечица...
 
:balk_602: Благодаря за разбирането. Лошото е че като общо мнение се счита за неморално.
Аз мога да разбера всеки защо е направил или не е направил нещо .Е аз искам и този закон да е приет ,което означава че нас също ни разбират. Просто се дразня от полемиките коити се създадоха около това. не искам да богохулствам обаче историята е доказала че Църквата е мит и е една добре създадена организация която да подчинява масите на някакви закони за да се вземе страха на хората. Да вземем великата Инквизиция ,която е екзекутирала над 3млн жени ,които са били проститутки или гледачки обявявани за вещици през ония диви 15-16 век .
Но да не се отклонявам ,споменах това ,защото се искаше мнението на църквата по този въпрос.
Все пак аз се считам продукт на биологичен и физиологичен процес.
До сега не е казано как сме се появили единственото което приемам за достоверно е че в определен етап сме процес на еволюция но от какво ,никой незнае,само научни предположения . Историята на Дарвин ,Божие зачатие ,.Някой ни е пуснал от космоса и т.н......
*
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #14 -: Януари 23, 2011, 18:18:08 pm »
Никол Кидман и Кийт Ърбън наскоро се сдобиха с второ дете чрез сурогатна майка.
В Щатите сурогатното майчинство е законово уредена и разпространена практика. Предлага се като услуга от реномирани клиники по стерилитет.

Не знам как американците възприемат сурогатното майчинство, но за мен е интересен феномен, че силно религиозна нация като американската не намира конфликт между вярата и асистираната репродукция. Във форуми, подобни на Зачатие, има групи и седмични теми за текущи АРТ процедури и молитви.

Българите бяха загърбили религията за дълго време. После религията се възроди, но май нито вярата ни, нито църквата ни са узрели достатъчно, за да са адекватни спрямо проблемите на днешния ден, конкретно репродуктивните.

Този американски форум е за сурогатно майчинство:
http://www.fertilethoughts.com/forums/surrogacy-discussions/
*
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #15 -: Януари 24, 2011, 02:30:20 am »
zarina
      Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #11 -: Днес в 17:09:15 »

"Докато във втория случей аз си давам собствените пари и не ущетявам никого.дори помагам на още една жена да не си зреже детето поради финансови причини.И вълка сит и агнето цяло."


Не смятах да пиша в тази тема, но аргументът, че едва ли не е хуманен жест (помагане) да се плати на сурогатна майка да износи детето, за да не остави тя своето, ми напомня на това, което съм чувала от представители на елита на африканска държава, израстнали с готвачки, слугини и прочее персонал. Та те обясняваха как едва ли не правят хуманен жест като дават на тия хора покрив и някоя троха. Нищо, че същите хора нямат и ден отпуск, но вярно, нямат и много друг избор. Но вместо промяна в социалната система, се смята, че  „хуманният жест” е достатъчен. Чувала съм и изказвания на мъже, ползващи услуги на платена любов от ученички или студентки. Та и те обясняват как едва ли не става въпрос за хуманен жест за подпомагане на девойките да завършат обучението си :) Всеки с хуманността си :)

Всъщност става въпрос за договор за поръчка за срок от девет месеца с поемане на разноски, медицински прегледи, предвиждане какво да се прави и чия е отговорността, ако въпреки изследванията, се роди дете с тежки увреждания, дали сурогатната ще кърми детето известно време или ще го предаде веднага, ще има ли право по-късно да вижда детето или ще е само утроба под наем, която „изчезва” с раждането, детето ще има ли право да знае за нея, какво ще се прави ако двойката се раздели по време на бременността, как да се упражнява контрол дали сурогатната майка се грижи добре за себе си и плода през 9-те месеца, особено ако е надалече и прочее и прочее. Но поне според мен не става въпрос за хуманен акт към сурогатната...Тя тъй или иначе също рядко ще го прави (само) от хуманност, като изключим случаите в семейството. Но там пък се повдигат други проблеми, които могат да възникнат след време, когато детето порастне...

Всеки има право на осъзнат избор по отношение на бъдещото си дете и за какво да харчи парите си, но едва ли е необходимо да се прави собствено залъгване с хуманността към „бедните жени”, за да не оставели те самите те децата си. Не е ли по-добре да се наричат нещата с истинските им имена, отколкото да се търсят аргументи  в моралните ценности (помощ за ближния), точно както прави  и споменатата в поста от 17:26:52 Църква?
« Последна редакция: Януари 24, 2011, 02:32:43 am от anitza »
*
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #16 -: Януари 24, 2011, 10:38:41 am »
За мен моралът в темата за сурогатното майчинство е най-важно да е на ниво между сключващите сделката. В противен случай има много варианти нещата да тръгнат в грешна посока. Аз лично съм на мнение, че щом има решение на проблема, трябва да се опитва. В този ред на мисли подкрепям сурогатното майчинство, НО човек трябва да бъде много внимателен при избора на сурогатна майка. Вички знаем, че САЩ и много европейски държави могат да се похвалят с отлична съдебна система и при някакъв проблем двойката може да разчита на възмездие от съда. А у нас как би изглеждала тази ситуация? Не искам и да си представя. Дано скоро се приеме законът. Искрено желая успех на всички, на които им предстои!
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #17 -: Януари 24, 2011, 12:26:35 pm »
Цитат
Всеки има право на осъзнат избор по отношение на бъдещото си дете и за какво да харчи парите си, но едва ли е необходимо да се прави собствено залъгване с хуманността към „бедните жени”, за да не оставели те самите те децата си. Не е ли по-добре да се наричат нещата с истинските им имена, отколкото да се търсят аргументи  в моралните ценности (помощ за ближния), точно както прави  и споменатата в поста от 17:26:52 Църква?
Найстина не разбирам защо не се наричат нещата с инстинските им имена когато става дума за такъв наболял проблем? :? Толкова ли мисли някой днес ,че съществуват хора готови за помощ на ближния без да му се плаща ? :lol:
За какв морал говорите по темата? А що е то МОРАЛ? :lol:
Но,нека не се крием зад завесите...суроготството го има с закон и без закон и нека всеки си отговори на въпроса: как е по добре да се практикува: с закон или без?
Все пак това са процедури ,които се исвършват в специялизирани клиники, а не на околовръстното,затова смятам, че поне тук "проституцията"може да се контролира  :lol:
Ако, ви звуча цинично,признавам си :lol:,но аз живея тук и сега и писна ми да лицемеря :x

*
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #18 -: Януари 24, 2011, 18:32:36 pm »
Цигу- Много Благодаря за линка знам за него. Аз все пак живея в БГ а не в Америка за огромно съжаление. Ако беше така отдавна да съм си решила проблема.Както написах по-горе половината от парите за сурогатство в Америка вече съм ги дала тук . Още през далечната 97г съм платила 5500лв една от известните и днес клиники по репродукция . Да не говорим 2 г преди това и още 13 след. Останалите за сурогатство в америка все някак ще осигоря но загубите никога.


Аница-Абсолютно си права . Става въпрос за договор между две страни и след като има тяхно съгласие той е изпълним.
Незнам защо някои си мислят че е така просто да си дадеш ембриончето за отглеждане. А ,НЕ.Не е така. Които имат деца даси представят че по определени причини им се налага да си дадат детето за отглеждане срещу заплащане за 9 месеца -Усещането е същото
Аз съм далеч от мисълта че това е хуманен акт от двете страни. няма такова нещо след като става въпрос за сделка и за пари. Но в крайна сметка крайния резултат е позитивен и за двете страни.
Хуманноста за мен е жест ,който се прави безвъзмезно и той е винаги направен само от едната страна. Т.Е Аз правя добро на някого и не искам нищо. Щом ще има пари ,става дума за сделка,за което аз нямам нищо против. Просто правителство и жърква търсят под бола теле..затова съм писала в предходната си статия

Мириам-мног си права.Точно затова трябва да се приеме закона а не да се прави на черно и много хора да страдат и то от търсещата страна.

Ваня-Аз бях иронична ,като писах за морал. Точно там е работата че такъв няма. Но тези които се правят на такива те ковът законите ,а това е страшно.
« Последна редакция: Януари 24, 2011, 19:06:50 pm от zarina »
*
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #19 -: Януари 25, 2011, 20:15:50 pm »
Нали ние /българите/ имаме претенции, че сме интелигентни хора, достойни за членство в ЕС, а темата "сурогатно майчинство" ни връща хиляди години назад. В целият цивилизован свят, двойките с репродуктивни проблеми имат парво на избор - да ползват или не сурогатна майка. И те не само имат това право, но и са защитени от закона за своя избор. В крайна сметка всеки един от едната и другата страна на монетата си е поел по свое собствено, а вярвам и разумно взето решение ангажимента и отговорността да се подложи на тази процедура. Защото аз приемам нещата така - цена=договор=сделка=процедура. За пореден път се убеждавам, че в нашата страна всичко е опрочено. Човек дори и да иска да "играе" по правилата, не може, защото самата държава не му дава такава възможност.
И какво всъщност се случи с проекто-закона? Дали не остана просто един PR на една дама?
Zarina, напълно те подкрепям и съм на твоето мнение.