0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Съвет за инсеминация
« -: Май 29, 2006, 14:14:44 pm »
Здравейте момичета.Рядко пиша ,но чета редовно и имам остра нужда от съвет.Предварително се извинявам ,че сигурно ще е дълго писанието.Ние сме с вторичен стерилитет -при мен хиперпролактемия ,при мъжа ми доста лоша спермограма.Пролактина го лекувам с бромокриптин ,а мъжа ми пие витгамини и т.н знаети ги лекарствата.Преди три месеца бише с диагноза -олигоастенозозспермия-3 степен ,а сега са се качили на 1 степен.Ще напиша на кратко показателите:сперм.конц.-13 млн на мл.,нормокинеза-53%, 6%-хипокинеза, бр.нормокин.-6 890 000 на мл..Доктора предлага ако съм свалила пролактина естествено , да опитаме инсета ,като преди това пробваме на естествен цикъл ,фолекулометрия  и може би таймиране на ову,след това на стимулиран и после с инсета .Въпросите ми са два -тази спермограма достатъчна ли е за обработка и достъчно читави ли ще излязат след обработка?И шанса увеличава ли се при това  ,че имам една бременност и раждане за успеваемост? Сигурно ми звучи глупаво въпроса ,но се чудим да предприемем ли тази стъпка или да се оставим на течението.Да поясня ,че борбата трае вече повече от три години.Приемам съвети и виждания по въпроса.Благодаря предварително и успех на всички.
Съвет за инсеминация
« Отговор #1 -: Май 30, 2006, 16:02:27 pm »
Ами за инсеминация едно 14-15 млн (поне над 10 млн) е хубаво да имате след обработката. Бройката ми се вижда малко, както си я написала - варира ли, или все си е толкова :roll:
И при нас бройката беше проблем, но се оказа, че има бактериална инфекция и като я излекувахме, нещата се оправиха - предполагам сте правили микробиология на еякулат?

Иначе бременности, вкл. по естествен път, стават и при по-лоши показатели, но това става и с голяма доза шанс, предполагам.

Преценете си ситуацията и колко време имате на разположение, и ще вземете решение как да продължите.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!